Ontdek › Plan

De "InspiratieBuzzz"

Aangemaakt: 04 juni 2015

Onderwerpen: Eenzaamheid bestrijden we samen, Fijne Rotterdamse buitenruimte, Rotterdam economisch vooruit, Een duurzame en bereikbare stad, Prettig wonen voor gezinnen: droomstraten, Heb hart voor onderwijs en Cultuur als vernieuwende kracht

DriveToConnect zet zich in voor een inclusieve samenleving door goede inspirerende voorbeelden in het licht te zetten.

"Alleen door te bewegen komt men vooruit." De Amerikaanse schoolbus van DriveToConnect zorgt op een pro-actieve manier ervoor dat alle passagiers in beweging komen en alle rangen en standen door elkaar geschud worden waardoor snel verbinding ontstaat en creatieve luiken opengaan. Op een andere manier wordt er naar problemen gekeken. Problemen worden uitdagingen die kansen en mogelijkheden bieden.

Waarom goed voor Rotterdam?

Na ruim vier jaar ervaring mogen we zeggen dat het concept van DriveToConnect werkt. De bus, de ruimte in de bus, de rit en het persoonlijke verhaal van de eigenaar heeft al menigeen geïnspireerd om ook zijn of haar angsten te overwinnen. "De InspiratieBuzzz" brengt mensen van A naar contacten en mogelijkheden en hanteert daarbij de slogan "Vertel niemand hoe die moet leven, maar laat zien hoe het kan."

Waarom vernieuwend?

DriveToConnect, is proactief, laagdrempelig, verrassend, veilig, verbindend en innovatief. DriveToConnect is voor iedereen die een positieve bijdrage aan onze samenleving wil brengen en streeft dus niet naar winstoptimalisatie maar naar het vergroten van de social impact. Geld is nog steeds een efficiënt ruilmiddel maar mag bij gebrek ervan goede initiatieven niet in de weg staan. Dus ook voor een goed idee zonder geld staat DriveToConnect open omdat er vaak meer mogelijk is dan men denkt.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Dsci0349

Doe mee

Organisatie: DriveToConnect

Contactpersoon: Hans van Meggelen

E-mail: hans@drivetoconnect.nl

Telefoon: 0644900217

Adres: De Kastanje 26, 3161 JJ Rhoon

Wij zoeken

Meedenkers, Omdenkers, Doeners, Makers, Opdrachtgevers, Belangstellenden, Betrokkenen, Geldschieters, Wijsneuzen, Zoekenden en Twijfelaars, Kortom veranderaars, kantelaars of wel vernieuwers

Gerelateerde Plannen

Depositphotos 24185955 stockillustratie koorzang

Popkoor PLUS!

een spetterend popkoor van statushouders PLUS enthousiaste Nederlanders, die daar graag aan meedoen en een handje bij helpen.

Bekijk dit plan
Senioren koppel vermaakt zich in de tuin

Smaak en vermaaktuin

Vereenzaming tegengaan door "ouderen" uit huis te halen en lekker te gaan tuinieren.

Bekijk dit plan

Op eigenkracht naar een betere toekomst

Doorbreken van isolement, zelfredzaamheid, en bruggen slaan tussen ouderen en jongeren

Bekijk dit plan
Syncvr maasstad vpk

SyncVR Rotterdam

SyncVR is een virtual reality (VR) systeem dat door middel van unieke, fysiek gezamenlijke ervaringen waardevolle connecties schept tussen Rotterdamse patiënten en hun familie en naasten.

Bekijk dit plan
Logo dijkhuis

Het Dijkhuis

Het Dijkhuis doorbreekt het isolement en de eenzaamheid van kwetsbare mensen. Wij betrekken ouderen bij ons Moeder & Kindhuis, een 24uurs opvang voor kwetsbare zwangere vrouwen en moeders met kinderen. Een win-win situatie voor jong en oud!

Bekijk dit plan
20170526 211003

MIndfulness voor mensen met LVB

Mindfulness leert je te leven in het hier en nu zonderdaar over te oordelen. Ook beinvloed het de primaire reactie op sommige situatie welke voor mensen met LVB als bedreigend kunnen worden ervaren.

Bekijk dit plan
Rotterdam in koor!

Rotterdam in Koor!

Rotterdamse ouderen zingen samen in koren,

Bekijk dit plan
Dsci0358

RoadTour Next Economy

Inspireren, motiveren om te leren participeren dmv de Sustainable Development Goals en the Roadmap Next Economy

Bekijk dit plan
Meer plannen