Ontdek › Plan

IK BEN WIJ

Aangemaakt: 27 maart 2018

Heb hart voor onderwijs

Binden en verbinden door middel van creativiteit en dialoog met als slogan; Vier de verschillen en benut de overeenkomsten.

IKBENWIJ' is de titel waaronder activiteiten plaatsvinden die leiden naar een 'WIJ-samenleving" oftewel een inclusieve samenleving. Eén van de methodes is het scholenprogramma. Daarnaast organiseert IK BEWN WIJ activiteiten die leiden tot bewustwording over de inclusieve samenleving en hoe je zelf daaraan kunt bijdragen. Denk hierbij aan debatten, binnen en buiten evenementen, workshops etc.
Binnen dit scholenprogramma wordt op een laagdrempelige, pedagogisch verantwoorde wijze geprobeerd een programma te verzorgen voor jongeren. Het programma maakt de jongeren bewust van wie zij zijn en welk effect hun gedrag heeft op anderen. De jongeren leren in contact komen met zichzelf en elkaar. Van daaruit leren ze een rol en verantwoordelijkheid te pakken bij de inclusieve samenleving. De methodiek is gericht op aangaan van relaties en duurzaam binden en verbinden.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam is een jeugdige stad, 210.351 Rotterdammers zijn jonger dan 27 jaar. Daarmee is Rotterdam een stad met veel potentie, een stad die groei in zich heeft. Zeker als de jeugd in de stad kansrijk, veilig en gezond kan opgroeien om zich te ontwikkelen tot zelfredzame volwassenen die hun bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. De maatschappij is de afgelopen 50 jaar heel erg veranderd. We zitten momenteel in de derde industriële revolutie. IK BEN WIJ stoomt de leerlingen hiervoor klaar.

Waarom vernieuwend?

Het programma start met een kick-off bijeenkomst waarbij de creatieve experts zichzelf blootgeven en de leerlingen vertellen wie zij zijn en wat ze komen brengen en halen. Daarna volgen er drie creatieve en actieve workshops. De koppeling van deze drie creatieve workshops is uniek en vernieuwend (Dans/Muziek-Storytelling-Theater)

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Ikbenwij5ktransp

Doe mee

Organisatie: IK BEN WIJ

Contactpersoon: Lorenzo Elstak

Wij zoeken

Stagiaires en beleidsmakers

Gerelateerde Plannen

Raw image

Raw.Authentic.Heart Tour 2016 by Fernando Halman

Een interactieve seminar gericht aan jong volwassenen waarin Fernando Halman jou de Raw.Authentic.Heart methode gaat leren.

Bekijk dit plan

Mentale Veerkracht als pijler van de Hef

Ons plan is om mentale veerkracht en welbevinden tot belangrijke pijlers van ons schoolbeleid te maken

Bekijk dit plan
Talkx

TALKX - het sprekend kind- lesmethodiek & event

Kinderen een podium geven om hun belevenissen en bevindingen te leren delen. Volwassenen leren te luisteren naar het verhaal en de stem van het kind.

Bekijk dit plan

Vreedzame wijk 3036

Het uitrollen van de Vreedzame school naar Vreedzame wijk

Bekijk dit plan
Logo2 meesterlijk

Meesterlijk Rotterdam

Vakmanschap in Onderwijs! voor een betere aansluiting op het beroepsveld.

Bekijk dit plan
Bars.00 08 53 03.still061

Niet mijn schuld!

Rondom de korte documentaire ‘BARS’ zetten wij een educatief project op waarmee wij jongeren bereiken die zich binnen de zogenaamde schuld risicogroep bevinden of zich daarin dreigen te begeven.

Bekijk dit plan
Website sbwr l

Samen bouwen we Rotterdam

Kansen van jongeren vergroten door te investeren in hun ‘human & social capital’; door het koppelen van jongeren aan oom & tante's en bedrijven

Bekijk dit plan
15027785 1453632861328632 8517574308174883803 n

De onderneming, dat ben jij!

De leerlingen van Rotterdam-Zuid willen wij ondernemende vaardigheden mee geven, zodat zij niet alleen nu, maar ook in de toekomst in staat zijn onze wijk naar “the next level” te tillen.

Bekijk dit plan
Meer plannen