Ontdek › Plan

IK BEN WIJ

Aangemaakt: 27 maart 2018

Heb hart voor onderwijs

Binden en verbinden door middel van creativiteit en dialoog met als slogan; Vier de verschillen en benut de overeenkomsten.

IKBENWIJ' is de titel waaronder activiteiten plaatsvinden die leiden naar een 'WIJ-samenleving" oftewel een inclusieve samenleving. Eén van de methodes is het scholenprogramma. Daarnaast organiseert IK BEWN WIJ activiteiten die leiden tot bewustwording over de inclusieve samenleving en hoe je zelf daaraan kunt bijdragen. Denk hierbij aan debatten, binnen en buiten evenementen, workshops etc.
Binnen dit scholenprogramma wordt op een laagdrempelige, pedagogisch verantwoorde wijze geprobeerd een programma te verzorgen voor jongeren. Het programma maakt de jongeren bewust van wie zij zijn en welk effect hun gedrag heeft op anderen. De jongeren leren in contact komen met zichzelf en elkaar. Van daaruit leren ze een rol en verantwoordelijkheid te pakken bij de inclusieve samenleving. De methodiek is gericht op aangaan van relaties en duurzaam binden en verbinden.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam is een jeugdige stad, 210.351 Rotterdammers zijn jonger dan 27 jaar. Daarmee is Rotterdam een stad met veel potentie, een stad die groei in zich heeft. Zeker als de jeugd in de stad kansrijk, veilig en gezond kan opgroeien om zich te ontwikkelen tot zelfredzame volwassenen die hun bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. De maatschappij is de afgelopen 50 jaar heel erg veranderd. We zitten momenteel in de derde industriële revolutie. IK BEN WIJ stoomt de leerlingen hiervoor klaar.

Waarom vernieuwend?

Het programma start met een kick-off bijeenkomst waarbij de creatieve experts zichzelf blootgeven en de leerlingen vertellen wie zij zijn en wat ze komen brengen en halen. Daarna volgen er drie creatieve en actieve workshops. De koppeling van deze drie creatieve workshops is uniek en vernieuwend (Dans/Muziek-Storytelling-Theater)

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Ikbenwij5ktransp

Doe mee

Organisatie: IK BEN WIJ

Contactpersoon: Lorenzo Elstak

Wij zoeken

Stagiaires en beleidsmakers

Gerelateerde Plannen

15027785 1453632861328632 8517574308174883803 n

De onderneming, dat ben jij!

De leerlingen van Rotterdam-Zuid willen wij ondernemende vaardigheden mee geven, zodat zij niet alleen nu, maar ook in de toekomst in staat zijn onze wijk naar “the next level” te tillen.

Bekijk dit plan
Campus hoogvliet ai exterieur 1

Projectplan Campus Academie Hoogvliet

Het doel is om bassischoolleerlingen uit groep 8 in Hoogvliet extra aandacht, ondersteuning en huiswerkbegeleiding aan te bieden.

Bekijk dit plan
Logo imc basis nieuwe huisstijlkleuren

IMC Basis op de Talmaschool

Maatschappijgericht onderwijs integreren op de Talmaschool met als doel de leerlingen erop voor te bereiden dat ze later zelfstandige, gemotiveerde en verantwoorde keuzes kunnen maken voor hun opleiding en beroep.

Bekijk dit plan
Mamacafe

Mamacafé

Het Mamacafé is een plek waar ouders elkaar kunnen ontmoeten, met elkaar in dialoog kunnen gaan en waar kinderen kunnen spelen. Tegelijkertijd wordt bijdrage geleverd aan opvoedingsondersteuning en ontwikkelingsstimulering.

Bekijk dit plan
Zuiderlokaal

ZuiderLokaal

Het bieden van extra taal en rekenlessen en huiswerkbegeleiding aan leerlingen van het PO en van huiswerkbegeleiding aan leerlingen van het VO in Rotterdam Zuid, voor wier ouders dit financieel onbereikbaar is.

Bekijk dit plan
Bij artikel

"Samen voor Taal"

Samen met ouders de (taal)ontwikkeling van kinderen in de plusopvang stimuleren. Een aantrekkelijk, eenvoudig en vooral LEUK programma ontwikkelen waarin samen oefenen en voorbeeld gedrag voorop staan.

Bekijk dit plan
Img 0475

Leer- en Veerkracht, in je kracht op school!

Een intensief Integraal meerjarentraject ter bevordering van de mentale veerkracht van leerlingen en leerkrachten.

Bekijk dit plan
Meer plannen