Ontdek › Plan

Stichting IKBENWIJ

Aangemaakt: 30 oktober 2018

IKBENWIJ zet zich in tegen de polarisatie in de maatschappij. Wij verbinden mensen van alle leeftijden en achtergronden en brengen ze met elkaar in gesprek en creëren beweging.

IKBENWIJ laat 5 groepen jongeren en 5 groepen actieve bewoners uit verschillende wijken haar programma doorlopen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Door de aanslagen in de wereld, zijn mensen bang geworden, voor de ander, voor uitsluiting of voor geweld. IKBENWIJ brengt mensen weer tot elkaar, de stad wordt daardoor fijner om in te wonen en aantrekkelijker. Rotterdam is de meest multiculturele stad van het land, daarom is het voor Rotterdam belangrijk dat de bevolkingsgroepen vreedzaam met elkaar kunnen leven. Zo wordt multiculturaliteit een kracht.

Waarom vernieuwend?

IKBENWIJ is een uniek programma. Er zijn bijna geen programma’s gericht op het tegengaan van polarisatie. Zeker niet in Rotterdam. Om polarisatie tegen te gaan organiseert men dialogen. Dialogen betekent argumenten delen en denken. Maar Polarisatie vindt op gevoelsniveau plaats. Daarom gaan wij dieper, naar het gevoel. Wij doen dat door gebruik van creatieve vormen: muziek&dansmethodiek, verhalenkunst en confrontatietheater. Ook daarin is IKBENWIJ vernieuwend.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Ikbenwij5ktransp

Doe mee

Organisatie: Stichting IK BEN WIJ

Contactpersoon: Lorenzo Elstak

Wij zoeken

Ambassadeurs die de WIJ-samenleving een warm hart toedragen.

Gerelateerde Plannen

Bestel Bewust app

Jouw gemeente als koploper in de strijd tegen voedselverspilling

Bekijk dit plan
015 wor lezing

We Own Rotterdam: Event Organisers Meetup

Rotterdamse makers en initiatiefnemers binnen de cultuursector verbinden. Dit willen we doen door ontmoetingen te faciliteren, waarbij kennis over het duurzaam en toekomstbestendig organiseren van kleinschalige evenementen uitgewisseld wordt.

Bekijk dit plan
Rotterdam pages  the place to be rotterdam zuid

The Place to Be op Zuid

The place to be voor jongeren, kunstenaars, muzikanten, flexwerkers, studenten en werkenden in Rotterdam-Zuid. Wij willen voorzien in de toenemende behoefte aan een plek waardoor mensen van heinde en ver naar Rotterdam-Zuid zullen komen.

Bekijk dit plan
Hardnekkige vragen

Hardnekkige problemen pakken wij bij de wortel aan

Wij hebben een overvloed aan best practices, tools en experts. Waar zijn diegenen, die ervoor zorgen dat niet alleen de deeloplossingen functioneren, maar ook het geheel op bedrijfs- en systeemniveau?

Bekijk dit plan

President van de Verenigde Straten

Kinderen kiezen hun eigen President van de Verenigde Straten en maken hiermee kennis met allerlei aspecten waaronder democratische waarden en het verkondigen van een mening.

Bekijk dit plan
Img 20180519 wa0014

SpelenisDelen

Een mobiele Pop-up Playground om Rotterdammers weer te laten spelen. Met als doel weerbaarheid en creatief oplossingsvermogen te vergroten.

Bekijk dit plan
Meer plannen