Ontdek › Plan

IMC Basis op de Talmaschool

Aangemaakt: 23 mei 2017

Heb hart voor onderwijs

Maatschappijgericht onderwijs integreren op de Talmaschool met als doel de leerlingen erop voor te bereiden dat ze later zelfstandige, gemotiveerde en verantwoorde keuzes kunnen maken voor hun opleiding en beroep.

IMC Basis is een aanvulling van het reguliere onderwijsaanbod voor leerlingen in groep 7- en 8 van scholen in sociaal-economische acherstandswijken. Het verlegt de focus op schoolvakken naar toekomstperspectieven, niet-cognitieve vaardigheden en sociaal-emotionele ontwikkeling. IMC Basis laat leerlingen kennis maken met de maatschappij door de ogen van bevlogen professionals die als gastdocent hun vak delen. Zo wordt een bijzondere context gecreëerd waarbinnen leerlingen gestimuleerd worden de wereld met een open, nieuwsgierige en betrokken houding tegemoet te gaan.

Na een ontmoeting tussen IMC Basis en de A. S. Talmaschool bleek dat onze onderwijsvisies veel gelijkenissen vertonen en de praktijk van IMC Basis goed aansluit op die van de A. S. Talmaschool.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdammers zijn betrokken bij hun stad en willen graag hun stad mooier en sterker maken. Dit begint bij de jeugd en de mogelijkheden die zij krijgen. Met dit plan verbinden we verschillende groepen aan elkaar. We willen een proeftuin zijn voor alle sacholen in Rotterdam.

Waarom vernieuwend?

Goed kunnen lezen, schrijven en rekenen; het zijn de basale vaardigheden die van oudsher centraal staan in reguliere basisonderwijs, en die bepalend geacht worden voor een succesvolle verdere (school)carrière. Maar inmiddels groeit het besef dat de zelfontwikkeling van een kind en de keuzes voor later ook in sterke mate bepaald worden door andere eigenschappen, zoals nieuwsgierigheid, durf en motivatie. dit reiken wij de leerlingen, door de ogen van bevlogen professionals aan.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Logo imc basis nieuwe huisstijlkleuren

Doe mee

Organisatie: IMC Weekendschool

Contactpersoon: Gemma Beij

Gerelateerde Plannen

Noa

Robotics

Leerlingen leren de onderwijsrobot programmeren om hem te laten dansen op eigen geprogrammeerde muziek. In dit plan wordt techniek verbonden met muziek en dans.

Bekijk dit plan
Campus hoogvliet ai exterieur 1

Projectplan Campus Academie Hoogvliet

Het doel is om bassischoolleerlingen uit groep 8 in Hoogvliet extra aandacht, ondersteuning en huiswerkbegeleiding aan te bieden.

Bekijk dit plan
Rekenen in beweging app 2

Reken in Beweging

Met onze Webapp kunnen leerlingen en docenten actief rekenen in het klaslokaal!

Bekijk dit plan
Afbeelding1

YCADEMY010 | gerse koppen

Openbare academie voor het versterken van (over)levensvaardigheden

Bekijk dit plan
31123296 s %281%29.jpg

De Gelukkige Driehoek

De Gelukkige Driehoek zorgt voor een school waar kinderen graag naar toe gaan. Een school waar het pedagogische klimaat voorop staat en alle kinderen mogen zijn wie ze zijn.

Bekijk dit plan
Engels

Na onderwijs komt wereldwijs

Met een actief naschools programma kinderen klaarstomen voor een kansrijke toekomst

Bekijk dit plan
P3220093

Onderzoekend leren op de Zalmplaatschool

Onderzoekend en ontwerpend leren op de Zalmplaatschool ! 21 ste Century Skills

Bekijk dit plan
02abdb93 23c1 4680 919e a4476c0379e1 374 00000033c0b1cbf5

Sterke gelukkige kinderen

Kinderen die hun talenten ontwikkelen die zij nodig hebben om gelukkige mensen te worden

Bekijk dit plan
Meer plannen