Ontdek › Plan

IMC Weekendschool Delfshaven & Rotterdam Zuid

Aangemaakt: 10 november 2016

Heb hart voor onderwijs

Bij IMC Weekendschool laten wij nieuwsgierige jongeren kennismaken met enthousiaste professionals uit uiteenlopende vakgebieden.

Bij IMC Weekendschool geloven wij dat elk kind van elk niveau zijn plek hoort te vinden binnen onze maatschappij. Wij proberen dit mogelijk te maken door jongeren in de leeftijd van 10-14 jaar drie jaar lang kennis te laten maken met een breed scala aan disciplines, beroepen en algemene vaardigheden. Het curriculum omvat vakken als Journalistiek, Recht, Filosofie, Geneeskunde, Theater, Ondernemen, Film, Sterrenkunde en Beeldende Kunst. Alle vakken worden gegeven door bevlogen professionals (vrijwilligers). Op deze manier krijgen de jongeren een breed beeld van de wereld, werken zij aan belangrijke vaardigheden, zoals samenwerken, en komen zij bovendien in contact met mensen die zij in hun dagelijks leven niet snel tegen zouden komen. Ook voor de gastdocenten en begeleiders blijken dit waardevolle ontmoetingen te zijn, die de sociale cohesie versterken.

De weekendschool wordt breed gedragen door de jongeren, maar ook door ouders, basisscholen en het bedrijfsleven.

Waarom goed voor Rotterdam?

IMC Weekendschool Rotterdam Zuid is in 2013 opgericht en staat in een wijk waar weekendschool onderwijs hard nodig is. Men komt hier vele uitersten tegen: welvaart en armoede, werkloosheid naast grote bedrijven, schooluitval naast de Hogeschool. De wijk telt ongeveer 200.000 inwoners van ruim 150 nationaliteiten en diverse sociale klassen. De leerlingen komen vaak niet in aanraking met hun welgestelde buurtgenoten of culturele voorzieningen. De weekendschool brengt deze ontmoetingen tot stand.

Waarom vernieuwend?

Op de reguliere basisscholen leren de leerlingen over later. Zij moeten keuzes maken en leren vaardigheden die zij later nodig hebben. Op de weekendschool laten we de jongeren zien wat dat later precies is. Zij zien hoeveel mogelijkheden er bestaan en welke weg de professionals hebben moeten doorlopen om op die plek te komen. We stimuleren het lef van onze leerlingen en bieden hen een ijzersterk netwerk. Zo geven we hun de bagage mee om te kunnen worden wie ze willen zijn.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Diploma uitreiking

Doe mee

Organisatie: IMC Weekendschool Rotterdam Zuid

Contactpersoon: Roexana Abdoella

Wij zoeken

Een bijdrage ter ondersteuning van de vestigingen voor het schooljaar 2016-2017. De bijdrage heeft ten doel de activiteiten van IMC Weekendschool Rotterdam Zuid en Delfshaven en het weekendschoolconcept te versterken en verder te ontwikkelen.

Gerelateerde Plannen

Neon light of cloud storage rv0fk7t8  f0000

Alle Ruimte

Alle Ruimte = creativiteit X vakmanschap X ruimte ... in Oud-Charlois

Bekijk dit plan
Img 0013

Veerkracht Huis

Een compleet programma voor ouders die hun integrale persoonlijke groei zal ondersteunen om veilige gezinnen te versterken

Bekijk dit plan
Campus hoogvliet ai exterieur 1

Projectplan Campus Academie Hoogvliet

Het doel is om bassischoolleerlingen uit groep 8 in Hoogvliet extra aandacht, ondersteuning en huiswerkbegeleiding aan te bieden.

Bekijk dit plan

Vreedzame wijk 3036

Het uitrollen van de Vreedzame school naar Vreedzame wijk

Bekijk dit plan

Zuider Gymnasium

Het onderwijs beter aan laten sluiten bij de behoeften en de wensen van onze gymnasiumleerlingen uit Rotterdam-Zuid en omstreken. Wij willen onze leerlingen de kans geven om hun talenten te ontplooien in een veilige, uitdagende leeromgeving.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 05 31 om 16.28.55

De Gamer 010

De Gamer is een interactieve energie-opwekkende speelvloer voor schoolpleinen. Met hulp van CityLab010 ontwikkelen we een lesprogramma voor Rotterdamse scholen waarbij kinderen al bewegend leren over duurzaamheid, wetenschap en techniek.

Bekijk dit plan
Aanvraag

Unitonderwijs voor Wereldburgers Mariaschool

Unit onderwijs waarin elk kind uniek is en uitgroeit tot levenskunstenaar en waar wij recht doen aan samen voor het talent van uw kind

Bekijk dit plan
Meer plannen