Ontdek › Plan

IMC Weekendschool Delfshaven & Rotterdam Zuid

Aangemaakt: 10 november 2016

Heb hart voor onderwijs

Bij IMC Weekendschool laten wij nieuwsgierige jongeren kennismaken met enthousiaste professionals uit uiteenlopende vakgebieden.

Bij IMC Weekendschool geloven wij dat elk kind van elk niveau zijn plek hoort te vinden binnen onze maatschappij. Wij proberen dit mogelijk te maken door jongeren in de leeftijd van 10-14 jaar drie jaar lang kennis te laten maken met een breed scala aan disciplines, beroepen en algemene vaardigheden. Het curriculum omvat vakken als Journalistiek, Recht, Filosofie, Geneeskunde, Theater, Ondernemen, Film, Sterrenkunde en Beeldende Kunst. Alle vakken worden gegeven door bevlogen professionals (vrijwilligers). Op deze manier krijgen de jongeren een breed beeld van de wereld, werken zij aan belangrijke vaardigheden, zoals samenwerken, en komen zij bovendien in contact met mensen die zij in hun dagelijks leven niet snel tegen zouden komen. Ook voor de gastdocenten en begeleiders blijken dit waardevolle ontmoetingen te zijn, die de sociale cohesie versterken.

De weekendschool wordt breed gedragen door de jongeren, maar ook door ouders, basisscholen en het bedrijfsleven.

Waarom goed voor Rotterdam?

IMC Weekendschool Rotterdam Zuid is in 2013 opgericht en staat in een wijk waar weekendschool onderwijs hard nodig is. Men komt hier vele uitersten tegen: welvaart en armoede, werkloosheid naast grote bedrijven, schooluitval naast de Hogeschool. De wijk telt ongeveer 200.000 inwoners van ruim 150 nationaliteiten en diverse sociale klassen. De leerlingen komen vaak niet in aanraking met hun welgestelde buurtgenoten of culturele voorzieningen. De weekendschool brengt deze ontmoetingen tot stand.

Waarom vernieuwend?

Op de reguliere basisscholen leren de leerlingen over later. Zij moeten keuzes maken en leren vaardigheden die zij later nodig hebben. Op de weekendschool laten we de jongeren zien wat dat later precies is. Zij zien hoeveel mogelijkheden er bestaan en welke weg de professionals hebben moeten doorlopen om op die plek te komen. We stimuleren het lef van onze leerlingen en bieden hen een ijzersterk netwerk. Zo geven we hun de bagage mee om te kunnen worden wie ze willen zijn.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Diploma uitreiking

Doe mee

Organisatie: IMC Weekendschool Rotterdam Zuid

Contactpersoon: Roexana Abdoella

Wij zoeken

Een bijdrage ter ondersteuning van de vestigingen voor het schooljaar 2016-2017. De bijdrage heeft ten doel de activiteiten van IMC Weekendschool Rotterdam Zuid en Delfshaven en het weekendschoolconcept te versterken en verder te ontwikkelen.

Gerelateerde Plannen

Artikel ad 20 maart 2018

Spel-IQoké-activiteiten voor (hoog) begaafde kinderen!

Spelactiviteiten voor (hoog) begaafde kinderen en hun familie met uitleen uitdagende spellen en boeken rondom thema hoogbegaafdheid in combinatie met ontmoetingen voor de ouders.

Bekijk dit plan

Uit Grootmoeders Keuken

'Uit Grootmoeders Keuken' is een Rotterdams productlabel met de smaak van 'toen', de producten worden gemaakt met de hulp van Rotterdamse oma's en opa's.

Bekijk dit plan
Img 0473

Plan Naschoolse Educatieve Activiteiten

Na school, op school en voor iedereen

Bekijk dit plan
Logo ja rotterdam

Worldschool Junior Academy Rotterdam

Leren onderzoeken en mondiale maatschappelijke betrokkenheid in het Rotterdamse voortgezet onderwijs.

Bekijk dit plan
Bars.00 08 53 03.still061

Niet mijn schuld!

Rondom de korte documentaire ‘BARS’ zetten wij een educatief project op waarmee wij jongeren bereiken die zich binnen de zogenaamde schuld risicogroep bevinden of zich daarin dreigen te begeven.

Bekijk dit plan
Dsc 0054

Nieuwe technologie in Rotterdams primair onderwijs

Rotterdamse scholen worden klaargestoomd voor de 21e eeuw met onze lessen en workshops in nieuwe technologie en programmeren in het primair onderwijs. Voor kind èn leerkracht.

Bekijk dit plan
Img 0475

Leer- en Veerkracht, in je kracht op school!

Een intensief Integraal meerjarentraject ter bevordering van de mentale veerkracht van leerlingen en leerkrachten.

Bekijk dit plan
Img 6344

"Maak nieuwsgierig onderwijs"

Een nieuw onderwijsconcept. Binnen -en buitenschools worden nieuwe kennis en vaardigheden gekoppeld aan innovatie op alle gebieden

Bekijk dit plan
Meer plannen