Ontdek › Plan

Innovatief en onderwijsproject luchtvaart voor VMBO

Aangemaakt: 04 juni 2018

Heb hart voor onderwijs

volgt

AeroplaneCruise Rotterdam (ACR) wil zijn steentje bijdragen door de Rotterdamse VMBO-BB/KB/GL scholen te helpen met het geven van een luchtvaartopdracht zoals die ook in de beroepspraktijk voorkomt. Met deze ervaring kan de VMBO-BB/KB/GL leerling straks een onderbouwde keuze maken om al dan niet een vervolg MBO (techniek) opleiding te gaan volgen. In het innovatieve onderwijsproject “maak je eigen vliegplan” bouwen de leerlingen kennis op, denken na over hun toekomst (zelfreflectie), en parallel daaraan passen ze die kennis toe in een praktijk opdracht! Er worden diverse stappen doorlopen op school locatie en op luchthaven Rotterdam.

Waarom goed voor Rotterdam?

volgt

Waarom vernieuwend?

volgt

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Contactpersoon: Django Boer

E-mail: info@aeroplanecruise.com

Gerelateerde Plannen

Flippen in Rotterdam; actieve leerlingen in de klas!

De leerling en docent creëren samen in een theaterlab kunstgeschiedenis instructiefilmpjes voor het voortgezet onderwijs.

Bekijk dit plan
Zuiderlokaal

ZuiderLokaal

Het bieden van extra taal en rekenlessen en huiswerkbegeleiding aan leerlingen van het PO en van huiswerkbegeleiding aan leerlingen van het VO in Rotterdam Zuid, voor wier ouders dit financieel onbereikbaar is.

Bekijk dit plan

BuurtBizKids

In BuurtBizKids leren basisschoolkinderen hun mening te vormen en te uiten en gaan de dialoog aan met elkaar en buurtbewoners.

Bekijk dit plan
Foto citylab010

The Next School

The Next School organiseert evenementen waar docenten samen met mensen uit de beroepspraktijk een opdracht ontwikkelen voor leerlingen. We matchen docent en professional en begeleiden ze in het ontwikkelen van een goede opdracht.

Bekijk dit plan
Logo

The Science Tour & Junior ScienceBattle

Middelbare scholieren helpen bij hun profielkeuze en hun profielwerkstuk laten presenteren voor een publiek in het theater.

Bekijk dit plan

Teach de Teacher-blijvend professionaliseren.

Alle leerkrachten, zowel pabo als zittende krijgen een actuele LAB omgeving waarin voldoende ontwikkel- en professionaliserings- en opleidingsmogelijkheden gecreëerd kunnen worden voor zowel leerlingen als leraren.

Bekijk dit plan
Plaatje city lab

Thuis in Taal

Met Thuis in Taal werken we op o.a. peuterscholen samen met laaggeletterde ouders om overdracht van taalproblemen te voorkomen.

Bekijk dit plan
Rekenen in beweging app 2

Reken in Beweging

Met onze Webapp kunnen leerlingen en docenten actief rekenen in het klaslokaal!

Bekijk dit plan
Meer plannen