Ontdek › Plan

Innovatief en onderwijsproject luchtvaart voor VMBO

Aangemaakt: 04 juni 2018

Heb hart voor onderwijs

volgt

AeroplaneCruise Rotterdam (ACR) wil zijn steentje bijdragen door de Rotterdamse VMBO-BB/KB/GL scholen te helpen met het geven van een luchtvaartopdracht zoals die ook in de beroepspraktijk voorkomt. Met deze ervaring kan de VMBO-BB/KB/GL leerling straks een onderbouwde keuze maken om al dan niet een vervolg MBO (techniek) opleiding te gaan volgen. In het innovatieve onderwijsproject “maak je eigen vliegplan” bouwen de leerlingen kennis op, denken na over hun toekomst (zelfreflectie), en parallel daaraan passen ze die kennis toe in een praktijk opdracht! Er worden diverse stappen doorlopen op school locatie en op luchthaven Rotterdam.

Waarom goed voor Rotterdam?

volgt

Waarom vernieuwend?

volgt

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Contactpersoon: Django Boer

E-mail: info@aeroplanecruise.com

Gerelateerde Plannen

Digitale geletterdheid in de wijk

Leerlingen van de Haven Havo en kwetsbare bewoners van de wijk Feijenoord krijgen gezamenlijk les in Digitale Geletterdheid

Bekijk dit plan
Gelukshuislogo

Gelukkige scholen op Zuid

Geluk implementeren op de basisscholen in Zuid door middel van de gelukskoffermethodiek.

Bekijk dit plan
Bars.00 08 53 03.still061

Niet mijn schuld!

Rondom de korte documentaire ‘BARS’ zetten wij een educatief project op waarmee wij jongeren bereiken die zich binnen de zogenaamde schuld risicogroep bevinden of zich daarin dreigen te begeven.

Bekijk dit plan
Artikel ad 20 maart 2018

Spelactiviteiten voor (hoog) begaafde kinderen.

Spelactiviteiten voor (hoog) begaafde kinderen en hun familie met uitleen uitdagende spellen en boeken rondom thema hoogbegaafdheid in combinatie met ontmoetingen voor de ouders.

Bekijk dit plan
Beweeglokaal

BeweegPlus School

Minder zitten - meer bewegen!

Bekijk dit plan
Mamacafe

Mamacafé

Het Mamacafé is een plek waar ouders elkaar kunnen ontmoeten, met elkaar in dialoog kunnen gaan en waar kinderen kunnen spelen. Tegelijkertijd wordt bijdrage geleverd aan opvoedingsondersteuning en ontwikkelingsstimulering.

Bekijk dit plan
Istock 538026338

Een oplossing voor 'Thuiszitters'

Stichting Bloemfleur wil graag een school starten voor 'thuiszitters' waar door middel van een combinatie van zorg, creatieve ontwikkeling en onderwijs, maatwerk wordt geleverd.

Bekijk dit plan
Images

SKILLS op Zuid

SKILLS lessen met individuele coaching zodat de Rotterdam Zuid leerling zijn krachten en talenten beter leert kennen. De jongeren binnen het onderwijs 1 op 1 begeleiden zodat schooluitval en risicogedrag wordt tegengegaan.

Bekijk dit plan
Meer plannen