Ontdek › Plan

Innovil

Aangemaakt: 30 april 2018

Een duurzame en bereikbare stad

Drie aspecten voor duurzame en zelfvoorziende leven op één locatie: de Marconistrip in het Merwe-Vierhavensgebied (M4H).

Wereldwijd groeit de vraag naar duurzame oplossingen voor onze manier van leven. Om de wereld leefbaar te houden voor toekomstige generaties is de energietransitie noodzakelijk. En urgent! Innovil wil groene technologisch innovaties - greentech - op de kaart zetten als techniek van de toekomst.

Innovil dankt haar bestaansrecht aan de Stadboerderij Uit Je Eigen Stad en de plannen voor Hotel Marconia (tiny houses hotel). De ambitie reikt verder. In samenwerking met CityLab010 brengen we de drie aspecten van een duurzame en zelfvoorziende leefstijl samen in Innovil: Eat (Uit Je Eigen Stad), Sleep (Hotel Marconia) en Work (De Glazen Bol). Innovil is de accelerator voor deze drie initiatieven.  

Hoe is het om zelfvoorzienend te leven? Bij Innovil kun je het zelf ervaren. Hier kun je - tussen de moestuinen, kassen, labs boerderijdieren, tinyhouses en circulaire werkplekken – eten, slapen en werken. Met de Glazen Bol, een modulaire projectruimte en innovatie showcase, als eyecather.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam is de stad van de toekomst. Bij Innovil beleef je de toekomst!

Waarom vernieuwend?

Door de vele innovatieve ondernemers in de stad te verbinden kunnen we samen de duurzame en circulaire economie in de stad naar een hoger plan tillen.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

010lab met logo

Doe mee

Organisatie: Surreal Estate

Contactpersoon: Bernd van Buuren en Tess Kemp

E-mail: innovil010@gmail.com

Wij zoeken

Partners die met ons mee willen bouwen.

Gerelateerde Plannen

Cirkel logo

CIRKEL

Cirkel is een kleinschalig burgerinitiatief dat een nieuwe bewustzijn wil helpen groeien en verspreiden binnen de samenleving, de

Bekijk dit plan

Schoon Schip

Van A naar B over de Maas, zonder uitstoot van schadelijke emissies. Varend naar een schoner Rotterdam

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 05 21 om 17.58.53

EXPOSITIE ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN

De attractieve expositie, plaats van samenkomst en kennisdeler over het WHY WHAT en HOW van het transitie-proces van Rotterdam als leefbare en duurzame stad...

Bekijk dit plan

aangename buitenwijken, milieubeleid en voorzieningen

overal waar de metro komt uniek en speciaal maken. Integraal milieubeleid met voorzieningen voor aangenamer leven.

Bekijk dit plan
Pakhuis vanaf weiland.jpeg

‘1ste Historische pand op waterstof-energie’

Het eerste historische bedrijfspand in Rotterdam, Nederland, dat volledig zelfvoorzienend is door middel van een eigen waterstof energiecentrale.

Bekijk dit plan
A west

ZOOMDAK GROEN

We gaan het Zoomdak vergroenen met en door bewoners. Zo wordt het dak een fijne groene plek om te gebruiken voor de buurt.

Bekijk dit plan
Treewifi

Treewifi010

TreeWiFi010 is een slim vogelhuisje dat lokaal de luchtkwaliteit meet, is de lucht schoon, dan krijgt de hele straat gratis wifi!

Bekijk dit plan
Meer plannen