Ontdek › Plan

Innovil

Aangemaakt: 30 april 2018

Een duurzame en bereikbare stad

Drie aspecten voor duurzame en zelfvoorziende leven op één locatie: de Marconistrip in het Merwe-Vierhavensgebied (M4H).

Wereldwijd groeit de vraag naar duurzame oplossingen voor onze manier van leven. Om de wereld leefbaar te houden voor toekomstige generaties is de energietransitie noodzakelijk. En urgent! Innovil wil groene technologisch innovaties - greentech - op de kaart zetten als techniek van de toekomst.

Innovil dankt haar bestaansrecht aan de Stadboerderij Uit Je Eigen Stad en de plannen voor Hotel Marconia (tiny houses hotel). De ambitie reikt verder. In samenwerking met CityLab010 brengen we de drie aspecten van een duurzame en zelfvoorziende leefstijl samen in Innovil: Eat (Uit Je Eigen Stad), Sleep (Hotel Marconia) en Work (De Glazen Bol). Innovil is de accelerator voor deze drie initiatieven.  

Hoe is het om zelfvoorzienend te leven? Bij Innovil kun je het zelf ervaren. Hier kun je - tussen de moestuinen, kassen, labs boerderijdieren, tinyhouses en circulaire werkplekken – eten, slapen en werken. Met de Glazen Bol, een modulaire projectruimte en innovatie showcase, als eyecather.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam is de stad van de toekomst. Bij Innovil beleef je de toekomst!

Waarom vernieuwend?

Door de vele innovatieve ondernemers in de stad te verbinden kunnen we samen de duurzame en circulaire economie in de stad naar een hoger plan tillen.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

010lab met logo

Doe mee

Organisatie: Surreal Estate

Contactpersoon: Bernd van Buuren en Tess Kemp

E-mail: innovil010@gmail.com

Wij zoeken

Partners die met ons mee willen bouwen.

Gerelateerde Plannen

Bag

Fruitleather Rotterdam.

Gebruikt fruitafval voor een goedkoper en milieuvriendelijk alternatief in de leerindustrie.

Bekijk dit plan
Materiaal met logo

Van plastic naar PLASTICIET

Plasticiet is een initiatief dat inspeelt op een van de grootste afvalstromen die het minst benut wordt namelijk: plastic. Wij geloven dat we met een sterk materiaal, design en kleinschalige gemeenschappen de wereld een beetje beter kunnen maken.

Bekijk dit plan
Rotterdamplasticfree

RotterdamPlasticfree

Rotterdamplasticfree is een samenwerkingsverband van Rotterdamse organisaties die de hoeveelheid plastic in de stad stevig terugdringen. Zij voeren op lokaal niveau acties uit om de problematiek die plastic veroorzaakt een halt toe te roepen.

Bekijk dit plan
Everybike010

Everybike010

De deelfiets voor alle Rotterdammers!

Bekijk dit plan
Slow mill wake

Duurzame oevers

Oeverbescherming d.m.v. golfenergie generatoren die golven dempen, biodiversiteit stimuleren, lokaal elektriciteit opwekken en aan een breder publiek demonstreren dat golfenergie ook op kleine schaal mogelijk is.

Bekijk dit plan
Cirkel logo

CIRKEL

Cirkel is een kleinschalig burgerinitiatief dat een nieuwe bewustzijn wil helpen groeien en verspreiden binnen de samenleving, de

Bekijk dit plan
Armoede kinderen e1449100904908

Suspended Rotterdam

Participatie 2.0, verdeling van kapitaal en waste tegen gaan

Bekijk dit plan
Collageentree

De Bron van Middelland: weerbare, waterrijke wijk

Bewoners ontwerpen duurzaam plan voor Oostervant en omgeving

Bekijk dit plan
Meer plannen