Ontdek › Plan

Innovil

Aangemaakt: 30 april 2018

Een duurzame en bereikbare stad

Drie aspecten voor duurzame en zelfvoorziende leven op één locatie: de Marconistrip in het Merwe-Vierhavensgebied (M4H).

Wereldwijd groeit de vraag naar duurzame oplossingen voor onze manier van leven. Om de wereld leefbaar te houden voor toekomstige generaties is de energietransitie noodzakelijk. En urgent! Innovil wil groene technologisch innovaties - greentech - op de kaart zetten als techniek van de toekomst.

Innovil dankt haar bestaansrecht aan de Stadboerderij Uit Je Eigen Stad en de plannen voor Hotel Marconia (tiny houses hotel). De ambitie reikt verder. In samenwerking met CityLab010 brengen we de drie aspecten van een duurzame en zelfvoorziende leefstijl samen in Innovil: Eat (Uit Je Eigen Stad), Sleep (Hotel Marconia) en Work (De Glazen Bol). Innovil is de accelerator voor deze drie initiatieven.  

Hoe is het om zelfvoorzienend te leven? Bij Innovil kun je het zelf ervaren. Hier kun je - tussen de moestuinen, kassen, labs boerderijdieren, tinyhouses en circulaire werkplekken – eten, slapen en werken. Met de Glazen Bol, een modulaire projectruimte en innovatie showcase, als eyecather.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam is de stad van de toekomst. Bij Innovil beleef je de toekomst!

Waarom vernieuwend?

Door de vele innovatieve ondernemers in de stad te verbinden kunnen we samen de duurzame en circulaire economie in de stad naar een hoger plan tillen.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

010lab met logo

Doe mee

Organisatie: Surreal Estate

Contactpersoon: Bernd van Buuren en Tess Kemp

E-mail: innovil010@gmail.com

Wij zoeken

Partners die met ons mee willen bouwen.

Gerelateerde Plannen

Mtm knikkertegel 16 9slide

PlasticLabs

Lokale productie- en kenniscentra voor de verwerking van post-consumer plastics tot hoogwaardige nieuwe producten voor in de wijk

Bekijk dit plan
Aloha tuin1

Van bord naar plant: voedselkringlopen in Rotterdam

Door een composteermachine te plaatsen midden in restaurant Aloha, leveren we compost aan Rotterdamse tuinen, sluiten de lokale voedselkringloop en brengen duurzaamheid dichterbij de Rotterdammer.

Bekijk dit plan
Banner ctylab0100

Don't waste it

Polyester maken van Rotterdams plastic afval. Dat is het idee.

Bekijk dit plan
A west

ZOOMDAK GROEN

We gaan het Zoomdak vergroenen met en door bewoners. Zo wordt het dak een fijne groene plek om te gebruiken voor de buurt.

Bekijk dit plan
Blueroof team

BlueRoof - Circulaire Groene Daken

BlueRoof ontwikkelt de toepassing van restmaterialen voor de aanleg van groene daken. Op deze manier worden echt duurzame groene daken toegankelijk gemaakt voor elke Rotterdammer.

Bekijk dit plan
Rotterdamplasticfree

RotterdamPlasticfree

Rotterdamplasticfree is een samenwerkingsverband van Rotterdamse organisaties die de hoeveelheid plastic in de stad stevig terugdringen. Zij voeren op lokaal niveau acties uit om de problematiek die plastic veroorzaakt een halt toe te roepen.

Bekijk dit plan
1486 rotterdam marketing

ZERO EMISSION TRANSPORT voor Rotterdam!

Zero Emissie transportdienst voor de Rotterdamse binnenstad - stadslogistiek met 19 tons elektrische vrachtwagens

Bekijk dit plan
Sdg event september

Rotterdam voor de 17 global SDG's

Het event lanceert de 17 SDG's voor Rotterdam, door Rotterdam en met Rotterdam. Het event creërt verbindingen, synergiën tussen- en een overzicht van alle duurzame initiatieven die Rotterdam rijk is.

Bekijk dit plan
Meer plannen