Ontdek › Plan

Jeugdacademie Rotterdam

Aangemaakt: 30 april 2018

Heb hart voor onderwijs

Jeugdacademie Rotterdam is een platform voor jongeren van 8 t/m 15 jaar die geïnteresseerd zijn in wetenschap en kunst. Bestaande instellingen en initiatieven worden aangevuld met een nieuwe colleges en workshops en vormen een uitdagend nieuw aanbod.

Jeugdacademie Rotterdam is een platform voor jongeren van 8 t/m 15 jaar die geïnteresseerd zijn in wetenschap en kunst. Er zal een samenwerking gezocht worden met bestaande instellingen en initiatieven om deze goed op elkaar aan te laten sluiten, zoals de Erasmus universiteit Rotterdam, lerarenopleidingen, verschillende musea, middelbaar en primair onderwijs. Activiteiten die deze instellingen al aanbieden worden aangevuld door speciaal ontworpen colleges, podcasts, workshops, speciale onderzoekteams, excursies en een platform op internet. De academie is opgedeeld in verschillende afdelingen; filosofie, biologie, kunsten, literatuur (deze lijst kan nog aangevuld worden, door bijvoorbeeld geschiedenis) Leden kiezen een of meerdere afdelingen waar zij lid van willen worden. Via de website kunnen leden zich aanmelden voor de verschillende colleges en workshops en uit het aanbod kiezen. Daarnaast hebben zij toegang tot voor de academie gemaakte podcasts en een platform op internet.

Waarom goed voor Rotterdam?

Bij de jeugdacademie kunnen jongeren hun interesse en talenten ontwikkelen. Jongeren kunnen lid worden van het platform, met elkaar in contact komen en deelnemen aan alle activiteiten die de academie aanbiedt. Door een lage inschrijfkosten is de academie voor veel jongeren bereikbaar. Daarnaast zal er een jaarlijkse gratis activiteiten dag plaatsvinden waar alle belangstellenden aan kunnen deelnemen. Nieuwsgierigheid van jongeren wordt beloond en interesse in wetenschap en kunst aangewakkerd.

Waarom vernieuwend?

Bestaande initiatieven en instellingen zijn verdeeld door heel Rotterdam. De bestaande educatieve programma’s van musea en scholen worden met dit initiatief verbonden en aangevuld zodat er een uitgebreid en overzichtelijk aanbod ontstaat voor jongeren in Rotterdam. Naast colleges en workshops kunnen jongeren op een vernieuwende manier geïntroduceerd worden met de wetenschap en kunsten.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Contactpersoon: Tissie Spiering

Wij zoeken

Samenwerking met instellingen en scholen in Rotterdam
Docenten, wetenschappers, kunstenaars, schrijvers die willen bijdragen aan het programma
Financiële middelen

Gerelateerde Plannen

Digitale geletterdheid in de wijk

Leerlingen van de Haven Havo en kwetsbare bewoners van de wijk Feijenoord krijgen gezamenlijk les in Digitale Geletterdheid

Bekijk dit plan
Img 0475

Leer- en Veerkracht, in je kracht op school!

Een intensief Integraal meerjarentraject ter bevordering van de mentale veerkracht van leerlingen en leerkrachten.

Bekijk dit plan
Infographic archiklas

ArchiKlas - architectuurlessen voor kinderen

Kinderen in het primair onderwijs spelenderwijs de 21e-eeuwse vaardigheden bijbrengen door middel van een reeks van architectuurlessen, waarin creativiteit en onderzoekend en ontwerpend leren een grote rol speelt.

Bekijk dit plan
Perpetual plastic

Perpetual Plastic 010

Waar lespakketten vaak in de schoolbanken blijven hangen willen wij de eerste interactieve recycle-les-machines in de klassen van Rotterdam introduceren zodat Rotterdams plastic afval een bron wordt voor een nieuwe ding.

Bekijk dit plan
Hqdefault

Digitaal schoolplein scholengroep Charlois.

Het digitale schoolplein (een sociaal platform) van de scholengroep Charlois brengt experts binnen de scholengroep samen

Bekijk dit plan
Bars.00 08 53 03.still061

Niet mijn schuld!

Rondom de korte documentaire ‘BARS’ zetten wij een educatief project op waarmee wij jongeren bereiken die zich binnen de zogenaamde schuld risicogroep bevinden of zich daarin dreigen te begeven.

Bekijk dit plan
10615451 383301478491784 5498673520405854829 n

Mijn superpap

De burgerkracht van kinderen die een ouder moeten missen wordt vergroot doordat het sociaal netwerk preventief bewustwording creëert en het onderwerp oppakt met het kind, door middel van het boek 'mijn superpap'!

Bekijk dit plan
Ruimtereis 2016

Ruimtemissie voor leerlingen

Leerlingen van het Vreewijk Lyceum organiseren en maken hun eigen ruimtereis! Iedereen kan mee doen vanwege de verschillende disciplines.

Bekijk dit plan
Meer plannen