Ontdek › Plan

Jeugdacademie Rotterdam

Aangemaakt: 30 april 2018

Heb hart voor onderwijs

Jeugdacademie Rotterdam is een platform voor jongeren van 12 t/m 16 die geïnteresseerd zijn in filosofie, kunst en wetenschap.

Het doel van de Jeugdacademie Rotterdam is een platform op te zetten voor kinderen die geïnteresseerd zijn in filosofie en wetenschappen, waarbij er gebruik gemaakt wordt van verschillende instellingen die al in Rotterdam bestaan. (de universiteit, scholen, musea, de bibliotheek). Ik wil me richten op kinderen van 12 tot 16 jaar (de onderbouw van het voortgezet onderwijs) met eventueel later een junior afdeling voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Het aanbod zal bestaan uit colleges, workshops, onderzoekgroepjes, podcasts en een online community.
Jongeren met een interesse voor filosofie en wetenschap kunnen deze zo verder ontwikkelen en voor musea, de bibliotheek en de universiteit ontstaat er een nieuw publiek en meer bereik binnen deze leeftijdsgroep.

Waarom goed voor Rotterdam?

Bij de jeugdacademie kunnen jongeren hun interesse en talenten ontwikkelen. Jongeren kunnen lid worden van het platform, met elkaar in contact komen en deelnemen aan alle activiteiten die de academie aanbiedt. Nieuwsgierigheid van jongeren wordt beloond en interesse in filosofie, wetenschap en kunst aangewakkerd.

Waarom vernieuwend?

Bestaande initiatieven en instellingen zijn verdeeld door heel Rotterdam. De bestaande educatieve programma’s van musea en scholen worden met dit initiatief verbonden en aangevuld zodat er een uitgebreid en overzichtelijk aanbod ontstaat voor jongeren in Rotterdam. Naast colleges en workshops kunnen jongeren op een vernieuwende manier geïntroduceerd worden met filosofie, wetenschap en kunsten.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Contactpersoon: Tissie Spiering

Wij zoeken

Samenwerking met instellingen en scholen in Rotterdam
Docenten, wetenschappers, kunstenaars, schrijvers die willen bijdragen aan het programma
Financiële middelen

Gerelateerde Plannen

Ms 1op1 coaching challengesports 1793

Time-out, Rebound!

Schooluitval voorkomen d.m.v. van een Time-Out Traject voor leerlingen van Rotterdamse MBO Startcolleges en voortgezet onderwijs.

Bekijk dit plan
15027785 1453632861328632 8517574308174883803 n

De onderneming, dat ben jij!

De leerlingen van Rotterdam-Zuid willen wij ondernemende vaardigheden mee geven, zodat zij niet alleen nu, maar ook in de toekomst in staat zijn onze wijk naar “the next level” te tillen.

Bekijk dit plan
Rekenen in beweging app 2

Reken in Beweging

Met onze Webapp kunnen leerlingen en docenten actief rekenen in het klaslokaal!

Bekijk dit plan
1383758 1421285188084569 1395309728 n

Onderwijs van de 21e eeuw!

Een onderwijsysteem invoeren waarin ieder kind zich maximaal ontplooit, talent mag ontwikkelen en klaar is voor de toekomst.

Bekijk dit plan

Flippen in Rotterdam; actieve leerlingen in de klas!

De leerling en docent creëren samen in een theaterlab kunstgeschiedenis instructiefilmpjes voor het voortgezet onderwijs.

Bekijk dit plan
Aware online   training bewust op het internet voor ouders3

Rotterdam: bewust en veilig op het internet

Rotterdamse jeugd, ouders en professionals bewuster en veiliger op het internet maken.

Bekijk dit plan
31123296 s %281%29.jpg

De Gelukkige Driehoek

De Gelukkige Driehoek zorgt voor een school waar kinderen graag naar toe gaan. Een school waar het pedagogische klimaat voorop staat en alle kinderen mogen zijn wie ze zijn.

Bekijk dit plan
Beweeglokaal

BeweegPlus School

Minder zitten - meer bewegen!

Bekijk dit plan
Meer plannen