Ontdek › Plan

JONGEREN & TECHNIEK

Aangemaakt: 26 april 2018

Heb hart voor onderwijs

In ons werk zien wij regelmatig het enthousiasme onder jongeren met betrekking tot techniek. Ons doel is informeel leren stimuleren en te combineren met de arbeidsmarkt, dit plan is een onderzoek naar de mogelijkheden en de haalbaarheid.

Staalslagerij is een ontwerpbureau met een werkplaats. Ons werk is een combinatie van high- en low tech, techniek en humor. Bij ons draait het om het fysiek maken van ideeën, omdat wij geloven dat de ideeën op deze manier meer waarde krijgen. Dit blijft niet onopgemerkt; tijdens en na ons werk zien wij regelmatig het enthousiasme onder jongeren met betrekking tot onze creaties.

We willen dit enthousiasme inzetten om informeel leren te stimuleren en te combineren met de arbeidsmarkt. De opzet van dit plan is een onderzoek naar de mogelijkheden en haalbaarheid.

In een serie van workshops gaan we aandacht trekken en laten zien wat er mogelijk is met techniek, daarnaast is hier ook ruimte voor ons experiment. Een experiment waarin we antwoord zoeken op vragen als: Hoe verpakken we taken zo dat ze haalbaar maar ook uitdagend zijn? Wat maakt jongeren enthousiast? Hoe gaan we om met niveauverschillen?

Waarom goed voor Rotterdam?

Door middel van plein programmering komen jongeren op informele wijze in aanraking met techniek. Met workshop hopen we op jongeren te inspireren en wellicht te doen kiezen voor een technische carrière. Daarnaast zal er gezocht worden naar rolmodellen binnen de technische sector om jongeren blijvend te inspireren. Door de koppeling met het bedrijfsleven creëren we een podium voor enthousiaste en gemotiveerde jongeren om te laten zien wat ze kunnen betekenen in de technische sector.

Waarom vernieuwend?

In de traditionele manier van scholing en arbeid maakt de leerling zijn keuze voor een leertraject, vanuit het bedrijfsleven is een specifieke vraag voor personeel en zo komen deze twee groepen op formele wijze bij elkaar. Wij willen dit traject laagdrempeliger maken en tot op zekere hoogte omdraaien. Jongeren laten zien waar zij enthousiast van worden en samen met het bedrijfsleven gaan we kijken welke werkzaamheden hier bij passen of welke aanpassingen eventueel nodig zijn.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Banner citylab010

Doe mee

Organisatie: Staalslagerij

Contactpersoon: Jesse Hoeksema

Wij zoeken

Organisaties werkzaam binnen de technische branche die mogelijk willen samenwerken, Vrijwilligers, ideeën voor mogelijke programmering, mensen met een promotieplatform.

Gerelateerde Plannen

02abdb93 23c1 4680 919e a4476c0379e1 374 00000033c0b1cbf5

Sterke gelukkige kinderen

Kinderen die hun talenten ontwikkelen die zij nodig hebben om gelukkige mensen te worden

Bekijk dit plan
Aware online   training bewust op het internet voor ouders3

Rotterdam: bewust en veilig op het internet

Rotterdamse jeugd, ouders en professionals bewuster en veiliger op het internet maken.

Bekijk dit plan
Img 0475

Leer- en Veerkracht, in je kracht op school!

Een intensief Integraal meerjarentraject ter bevordering van de mentale veerkracht van leerlingen en leerkrachten.

Bekijk dit plan
Shutterstock 95571682

Met Taal Vooraan; taalverrijking op de VVE

Taalontwikkeling van kinderen op de VVE verbetert door kwalitatief goed taalaanbod. Hogeschool Rotterdam, ZOLORO en drie VVE-lokaties ontwikkelen ‘Taal Vooraan’, waarin pedagogisch medewerkers on-the-job gecoacht worden.

Bekijk dit plan
Nao %282%29

Nao nou! Een robot in de kleuterklas.

Een robot kan een leerkracht niet vervangen, wel ondersteunen. Wij maken een robotdidactiek voor kleuters en een simpele manier om de robot aan te sturen.

Bekijk dit plan
Veerkracht010 gr

VEERKRACHT010

Onze jongeren van nu, zijn de Rotterdammers van morgen. Samen bouwen wij aan hun veerkracht en zelfredzaamheid

Bekijk dit plan
Buitenspelen

De Buitenwereld

We breiden de lesruimte van OBS De Kleine Wereld uit naar het plein en de buurt, zodat kinderen uitdagingen aan kunnen gaan in een veilige omgeving. Nieuwsgierigheid, ontmoeting en zorg voor de omgeving zijn sleutelwoorden van De Buitenruimte.

Bekijk dit plan
Meer plannen