Ontdek › Plan

JONGEREN & TECHNIEK

Aangemaakt: 26 april 2018

Heb hart voor onderwijs

In ons werk zien wij regelmatig het enthousiasme onder jongeren met betrekking tot techniek. Ons doel is informeel leren stimuleren en te combineren met de arbeidsmarkt, dit plan is een onderzoek naar de mogelijkheden en de haalbaarheid.

Staalslagerij is een ontwerpbureau met een werkplaats. Ons werk is een combinatie van high- en low tech, techniek en humor. Bij ons draait het om het fysiek maken van ideeën, omdat wij geloven dat de ideeën op deze manier meer waarde krijgen. Dit blijft niet onopgemerkt; tijdens en na ons werk zien wij regelmatig het enthousiasme onder jongeren met betrekking tot onze creaties.

We willen dit enthousiasme inzetten om informeel leren te stimuleren en te combineren met de arbeidsmarkt. De opzet van dit plan is een onderzoek naar de mogelijkheden en haalbaarheid.

In een serie van workshops gaan we aandacht trekken en laten zien wat er mogelijk is met techniek, daarnaast is hier ook ruimte voor ons experiment. Een experiment waarin we antwoord zoeken op vragen als: Hoe verpakken we taken zo dat ze haalbaar maar ook uitdagend zijn? Wat maakt jongeren enthousiast? Hoe gaan we om met niveauverschillen?

Waarom goed voor Rotterdam?

Door middel van plein programmering komen jongeren op informele wijze in aanraking met techniek. Met workshop hopen we op jongeren te inspireren en wellicht te doen kiezen voor een technische carrière. Daarnaast zal er gezocht worden naar rolmodellen binnen de technische sector om jongeren blijvend te inspireren. Door de koppeling met het bedrijfsleven creëren we een podium voor enthousiaste en gemotiveerde jongeren om te laten zien wat ze kunnen betekenen in de technische sector.

Waarom vernieuwend?

In de traditionele manier van scholing en arbeid maakt de leerling zijn keuze voor een leertraject, vanuit het bedrijfsleven is een specifieke vraag voor personeel en zo komen deze twee groepen op formele wijze bij elkaar. Wij willen dit traject laagdrempeliger maken en tot op zekere hoogte omdraaien. Jongeren laten zien waar zij enthousiast van worden en samen met het bedrijfsleven gaan we kijken welke werkzaamheden hier bij passen of welke aanpassingen eventueel nodig zijn.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Banner citylab010

Doe mee

Organisatie: Staalslagerij

Contactpersoon: Jesse Hoeksema

Wij zoeken

Organisaties werkzaam binnen de technische branche die mogelijk willen samenwerken, Vrijwilligers, ideeën voor mogelijke programmering, mensen met een promotieplatform.

Gerelateerde Plannen

Veerkracht010 gr

VEERKRACHT010

Onze jongeren van nu, zijn de Rotterdammers van morgen. Samen bouwen wij aan hun veerkracht en zelfredzaamheid

Bekijk dit plan
Images 1

Fawaka Naschools Ondernemen

Kinderen maken op jonge leeftijd kennis met duurzaam ondernemen. En daarmee zicht op een aantrekkelijk toekomstperspectief.

Bekijk dit plan
Img 0013

Veerkracht Huis

Een compleet programma voor ouders die hun integrale persoonlijke groei zal ondersteunen om veilige gezinnen te versterken

Bekijk dit plan
Lampje

Wij-maken-Rotterdam: jouw licht op vragen van de stad!

Rotterdamse leerlingen laten hun licht schijnen over sociaal-maatschappelijke vraagstukken van de stad in contextrijk onderwijs & een gemeenschap te creëren die bijdragen aan een duurzame wij-samenleving

Bekijk dit plan
Images

SKILLS op Zuid

SKILLS lessen met individuele coaching zodat de Rotterdam Zuid leerling zijn krachten en talenten beter leert kennen. De jongeren binnen het onderwijs 1 op 1 begeleiden zodat schooluitval en risicogedrag wordt tegengegaan.

Bekijk dit plan
Infographic archiklas

ArchiKlas - architectuurlessen voor kinderen

Kinderen in het primair onderwijs spelenderwijs de 21e-eeuwse vaardigheden bijbrengen door middel van een reeks van architectuurlessen, waarin creativiteit en onderzoekend en ontwerpend leren een grote rol speelt.

Bekijk dit plan
Img 1149

Jeugdgemeenteraad Rotterdam

Kinderen leren de kunst van het democratisch samenleven onder leiding van acteurs in de raadszaal van het stadhuis.

Bekijk dit plan
Logo schoolkassa

SchoolKassa

SchoolKassa is een digitaal incasseringssysteem voor het innen van betaalopdrachten naar ouders (denk hierbij aan het innen van de vrijwillige ouderbijdrage, schoolreisjes en TSO).

Bekijk dit plan
Meer plannen