Ontdek › Plan

JONGEREN & TECHNIEK

Aangemaakt: 26 april 2018

Heb hart voor onderwijs

In ons werk zien wij regelmatig het enthousiasme onder jongeren met betrekking tot techniek. Ons doel is informeel leren stimuleren en te combineren met de arbeidsmarkt, dit plan is een onderzoek naar de mogelijkheden en de haalbaarheid.

Staalslagerij is een ontwerpbureau met een werkplaats. Ons werk is een combinatie van high- en low tech, techniek en humor. Bij ons draait het om het fysiek maken van ideeën, omdat wij geloven dat de ideeën op deze manier meer waarde krijgen. Dit blijft niet onopgemerkt; tijdens en na ons werk zien wij regelmatig het enthousiasme onder jongeren met betrekking tot onze creaties.

We willen dit enthousiasme inzetten om informeel leren te stimuleren en te combineren met de arbeidsmarkt. De opzet van dit plan is een onderzoek naar de mogelijkheden en haalbaarheid.

In een serie van workshops gaan we aandacht trekken en laten zien wat er mogelijk is met techniek, daarnaast is hier ook ruimte voor ons experiment. Een experiment waarin we antwoord zoeken op vragen als: Hoe verpakken we taken zo dat ze haalbaar maar ook uitdagend zijn? Wat maakt jongeren enthousiast? Hoe gaan we om met niveauverschillen?

Waarom goed voor Rotterdam?

Door middel van plein programmering komen jongeren op informele wijze in aanraking met techniek. Met workshop hopen we op jongeren te inspireren en wellicht te doen kiezen voor een technische carrière. Daarnaast zal er gezocht worden naar rolmodellen binnen de technische sector om jongeren blijvend te inspireren. Door de koppeling met het bedrijfsleven creëren we een podium voor enthousiaste en gemotiveerde jongeren om te laten zien wat ze kunnen betekenen in de technische sector.

Waarom vernieuwend?

In de traditionele manier van scholing en arbeid maakt de leerling zijn keuze voor een leertraject, vanuit het bedrijfsleven is een specifieke vraag voor personeel en zo komen deze twee groepen op formele wijze bij elkaar. Wij willen dit traject laagdrempeliger maken en tot op zekere hoogte omdraaien. Jongeren laten zien waar zij enthousiast van worden en samen met het bedrijfsleven gaan we kijken welke werkzaamheden hier bij passen of welke aanpassingen eventueel nodig zijn.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Banner citylab010

Doe mee

Organisatie: Staalslagerij

Contactpersoon: Jesse Hoeksema

Wij zoeken

Organisaties werkzaam binnen de technische branche die mogelijk willen samenwerken, Vrijwilligers, ideeën voor mogelijke programmering, mensen met een promotieplatform.

Gerelateerde Plannen

Knikkergek

KnikkerGEK

Experimenteren, leren in het basisonderwijs met en door knikkers: knettergek van knikkers.

Bekijk dit plan
Yp2

Naar nieuwe comfort zones

Jongeren met verschillende achtergrond, kennis en vaardigheden werken internationaal samen aan de stad van morgen.

Bekijk dit plan
Logo ja rotterdam

Worldschool Junior Academy Rotterdam

Leren onderzoeken en mondiale maatschappelijke betrokkenheid in het Rotterdamse voortgezet onderwijs.

Bekijk dit plan
Super schoool

Super Schoool

De ambitie van Super Schoool is om reguliere basisscholen de keuze te bieden een excellente school te worden in het toepassen van de Wet Passend Onderwijs.

Bekijk dit plan
Ikbenwij5ktransp

IK BEN WIJ

Binden en verbinden door middel van creativiteit en dialoog met als slogan; Vier de verschillen en benut de overeenkomsten.

Bekijk dit plan
1383758 1421285188084569 1395309728 n

Onderwijs van de 21e eeuw!

Een onderwijsysteem invoeren waarin ieder kind zich maximaal ontplooit, talent mag ontwikkelen en klaar is voor de toekomst.

Bekijk dit plan

Uit Grootmoeders Keuken

'Uit Grootmoeders Keuken' is een Rotterdams productlabel met de smaak van 'toen', de producten worden gemaakt met de hulp van Rotterdamse oma's en opa's.

Bekijk dit plan
Meer plannen