Ontdek › Plan

JONGEREN & TECHNIEK

Aangemaakt: 26 april 2018

Heb hart voor onderwijs

In ons werk zien wij regelmatig het enthousiasme onder jongeren met betrekking tot techniek. Ons doel is informeel leren stimuleren en te combineren met de arbeidsmarkt, dit plan is een onderzoek naar de mogelijkheden en de haalbaarheid.

Staalslagerij is een ontwerpbureau met een werkplaats. Ons werk is een combinatie van high- en low tech, techniek en humor. Bij ons draait het om het fysiek maken van ideeën, omdat wij geloven dat de ideeën op deze manier meer waarde krijgen. Dit blijft niet onopgemerkt; tijdens en na ons werk zien wij regelmatig het enthousiasme onder jongeren met betrekking tot onze creaties.

We willen dit enthousiasme inzetten om informeel leren te stimuleren en te combineren met de arbeidsmarkt. De opzet van dit plan is een onderzoek naar de mogelijkheden en haalbaarheid.

In een serie van workshops gaan we aandacht trekken en laten zien wat er mogelijk is met techniek, daarnaast is hier ook ruimte voor ons experiment. Een experiment waarin we antwoord zoeken op vragen als: Hoe verpakken we taken zo dat ze haalbaar maar ook uitdagend zijn? Wat maakt jongeren enthousiast? Hoe gaan we om met niveauverschillen?

Waarom goed voor Rotterdam?

Door middel van plein programmering komen jongeren op informele wijze in aanraking met techniek. Met workshop hopen we op jongeren te inspireren en wellicht te doen kiezen voor een technische carrière. Daarnaast zal er gezocht worden naar rolmodellen binnen de technische sector om jongeren blijvend te inspireren. Door de koppeling met het bedrijfsleven creëren we een podium voor enthousiaste en gemotiveerde jongeren om te laten zien wat ze kunnen betekenen in de technische sector.

Waarom vernieuwend?

In de traditionele manier van scholing en arbeid maakt de leerling zijn keuze voor een leertraject, vanuit het bedrijfsleven is een specifieke vraag voor personeel en zo komen deze twee groepen op formele wijze bij elkaar. Wij willen dit traject laagdrempeliger maken en tot op zekere hoogte omdraaien. Jongeren laten zien waar zij enthousiast van worden en samen met het bedrijfsleven gaan we kijken welke werkzaamheden hier bij passen of welke aanpassingen eventueel nodig zijn.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Banner citylab010

Doe mee

Organisatie: Staalslagerij

Contactpersoon: Jesse Hoeksema

Wij zoeken

Organisaties werkzaam binnen de technische branche die mogelijk willen samenwerken, Vrijwilligers, ideeën voor mogelijke programmering, mensen met een promotieplatform.

Gerelateerde Plannen

Dsc 0054

Nieuwe technologie in Rotterdams primair onderwijs

Rotterdamse scholen worden klaargestoomd voor de 21e eeuw met onze lessen en workshops in nieuwe technologie en programmeren in het primair onderwijs. Voor kind èn leerkracht.

Bekijk dit plan
Stickerboog

leuk leren 010

Spelen is leren. Het doel van het plan is om spelend leren beter op de kaart te zetten en meer Rotterdamse gezinnen met jonge kinderen toegang te geven tot leuk en leerzaam (spel)materiaal.

Bekijk dit plan
Buitenspelen

De Buitenwereld

We breiden de lesruimte van OBS De Kleine Wereld uit naar het plein en de buurt, zodat kinderen uitdagingen aan kunnen gaan in een veilige omgeving. Nieuwsgierigheid, ontmoeting en zorg voor de omgeving zijn sleutelwoorden van De Buitenruimte.

Bekijk dit plan

Vreedzame wijk 3036

Het uitrollen van de Vreedzame school naar Vreedzame wijk

Bekijk dit plan
2016 10 13 photo 00000230

ROoster10

Meer jongeren haken af bij het reguliere onderwijs om sociale, emotionele, economische of culturele redenen. ROoster10 is hun huiskamer, luisterend oor en huiswerkbegeleiding.

Bekijk dit plan
Buitenzijde denktank grijs logo vmbo

Livestream community

Leren binnen en buiten de school door drempelloze kennisdeling

Bekijk dit plan
Koeientuin ztekst 2

Floating Farm Educatie

De Floating Farm (FF) wil basisschoolleerlingen in de regio Rotterdam verbinden met de agrarische sector (veehouderij) en dit combineren met kennis over een gezond voedingspatroon.

Bekijk dit plan
Hqdefault

Digitaal schoolplein scholengroep Charlois.

Het digitale schoolplein (een sociaal platform) van de scholengroep Charlois brengt experts binnen de scholengroep samen

Bekijk dit plan
Meer plannen