Ontdek › Plan

Jouw Opstelling Voor Succes

Aangemaakt: 05 april 2018

Dus echt iedereen aan het werk

Het ondersteunen van niet-werkende-werkzoekende Rotterdamse jongeren bij het veroveren van hun plek op de arbeidsmarkt.

Met Jouw Voor Succes begeleiden wij jongeren (en jongvolwassenen) bij het veroveren én behouden van hun plek op de arbeidsmarkt. Dat wil zeggen dat wij hen ondersteunen bij het scoren van een baan die bij hen past. Ook focussen wij ons op het behoud van betaald werk en dragen wij bij aan de weerbaar- en zelfredzaamheid van onze deelnemers. Dit doen wij door de loopbaanontwikkeling van onze deelnemers te koppelen aan de universele leerlessen, beeldspraken en metaforen uit de voetbalsport.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het aandacht geven aan het jeugdige arbeidsmarktkapitaal dat onze jonge stad rijk is. Dit is niet alleen voor hen belangrijk, maar ook voor Rotterdam. Werk helpt onze jonge Rotterdammers namelijk om baas over eigen leven te worden, zorgt ervoor dat zij zich gewaardeerd(er) voelen en zichzelf beter staande kunnen houden in de hedendaagse maatschappij. Tegelijkertijd dragen zij (volwaardiger) bij aan het economisch verkeer en zullen zij minder (snel) een beroep doen op sociale voorzieningen.

Waarom vernieuwend?

Wij hebben altijd de overtuiging gehad dat de voetbalsport (universele) wijsheden bevat die gebruikt kunnen worden om onze deelnemers hun banenjacht op een positievere manier te doen ervaren. Daarnaast is gebleken de Young UP methodiek ervoor zorgt dat ±76% uitstroomt naar werk en blijft ±80% hiervan aan het werk. Ook bereiken wij deelnemers die zich buiten het beeld van instanties bewegen, werkt onze werkwijze aanlokkelijk richting het bedrijfsleven en zorgt dit voor tastbare baanperspectieven.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Citylab %28plaatje%29

Doe mee

Organisatie: Young UP

Contactpersoon: Dwight Krolis

Telefoon: 010-7670555

Wij zoeken

Voor de lancering van een grootschalige, maar vooral om impactvolle, uitvoering van het programma zijn wij op zoek naar (maatschappelijke) investeerders die willen bijdragen. Daarnaast staan wij erg open voor stimulerende en (vak)inhoudelijke samenwerkingsverbanden, zowel met (maatschappelijke) investeerders, het bedrijfsleven, het onderwijs én concullega’s. Ook zijn wij te allen tijde op zoek naar mogelijkheden om ons bedrijvennetwerk te verbreden en verstevigen.

Gerelateerde Plannen

Nwelogouitjezelf

van SPANG ONDERNEMEN tot ....Starrenbucks

Spang Ondernemen: Leren, ondernemen en zorgen voor elkaar vanuit een betrokken gemeenschap als basis voor succesvol ondernemerchap

Bekijk dit plan
Foto deelnemer wmo radar %283%29

Talent aan het werk

Traineeship van 23 maanden voor jongeren met een afgeronde Mbo 2 opleiding bij diverse bedrijven van de Facillicom Group

Bekijk dit plan
Logo seedz rgb

SeedZ - socio-economische incubator in Rotterdam

Door een pragmatische en creatieve aanpak biedt SeedZ met Rotterdamse eigenzinnigheid een werkzaam perspectief op betaald werk en/of zelfstandig ondernemerschap.

Bekijk dit plan
Vangnet

Vangnetovereenkomst

Basisinkomen via een private Vangnetovereenkomst

Bekijk dit plan
Foto tienervader i

Toolz & Talent

Toolz & Talent geeft jonge vaders, die geen startkwalificatie of werk hebben, mentale en fysieke gereedschappen mee, om zo een rolmodel voor hun kind(eren) te zijn.

Bekijk dit plan

Facilicom Traineeship

Inrichten van een traineeship voor jongeren (jongens en meisjes) die net hun opleiding niveau 2 bij het Albeda hebben afgerond.

Bekijk dit plan
Meer plannen