Ontdek › Plan

JUST DO IT - Sporten met topsporters

Aangemaakt: 26 april 2018

Sport beweegt Rotterdam

Ons project heeft als doel om de Rotterdamse jeugd actief aan het sporten te krijgen door de inzet van topsporters als rolmodel.

Wij realiseren het op een unieke manier, vanuit ons project organiseren we gastlessen, clinics en andere sportactiviteiten deze worden verzorgd door topsporters welke een rolmodel zijn voor de jeugd, denk hierbij aan Luigi Bruins (profvoetballer Excelsior), Stefan Struve (MMA/UFC), Robert Krabbendam (Forward Lease Rotterdam basketbal). De jongeren maken een unieke manier kennis met sport en zij enthousiast worden om zich in te schrijven bij een sportvereniging. Wij werken reeds samen met diverse Rotterdamse sportclubs en sportverenigingen waarnaar de jongeren direct doorverwezen kunnen worden. Deze sportclubs en sportverenigingen helpen we bij het realiseren van een groter aantal promotiemomenten om hen onder de aandacht te brengen bij de jeugd . Ook bij deze promotionele activiteiten zullen de topsporters worden ingezet als rolmodel om de jeugd te motiveren zich in te schrijven bij de club of vereniging.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam is 1 van de slechts sportende regio’s in Nederland de sportparticipatie in de stad dient te worden vergroot. Sporten heeft een grote meerwaarde voor de samenleving zowel economisch als sociaal gezien. Jongeren zijn gezonder, fitter en de motorische ontwikkeling wordt gestimuleerd. Daarnaast wordt de ontwikkeling van de jongeren op sociaal en cognitief niveau verbeterd, wat betere kansen in de samenleving met zich meebrengt.

Waarom vernieuwend?

Dit project is vernieuwend omdat wij diverse rolmodellen uit de sportwereld inzetten voor sportstimulatie bij de Rotterdamse jeugd. De jongeren kijken op naar hun idool en daarom kan een topsporter gemakkelijk contact maken en zodoende sneller bewustwording creëren bij de jeugd hoe groot het belang van actieve sportdeelname. Daarnaast blijven wij vanuit het project actief zoeken naar vernieuwende activiteiten en topsporters welke aansluiten bij het project.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Dsc 3910 %281%29

Doe mee

Organisatie: Challenge Sports Holding B.V.

Contactpersoon: Robert Krabbendam

Wij zoeken

financiële ondersteuning.

Gerelateerde Plannen

Free running

De stad als speelveld

Een innovatieve vergroting van de sport- en beweegmogelijkheden in de stad voor jongeren van 12 - 16 jaar.

Bekijk dit plan
Foto flyer 1

LaForsa

Jongeren empoweren door middel van sportactiviteiten en het organiseren van evenementen in en voor de buurt.

Bekijk dit plan
Citylabsitefoto

UnoDuo_010

UnoDuo010 wil ook dat fysiek beperkten zich veilig, betaalbaar, sportief, sociaal en met plezier per fiets kunnen verplaatsen.

Bekijk dit plan
20160730 081337 resized

Fitnesspark Buitensport in Hoogvliet.

SPORTEN MAAKT SAMENLEVINGEN ACTIEF MET TRAINEN VOOR IEDEREEN.

Bekijk dit plan
Drijvend sportveld padel rotterdam

'de PadelBak'

Het drijvend sportveld van Rotterdam!

Bekijk dit plan
Beweeglokaal

BeweegPlus School

Minder zitten - meer bewegen!

Bekijk dit plan
E sport 010

E-sport 010

De nieuwe wereld van E-sport is gigantisch aan het worden. De sport moet geacepteerd en gefaciliteerd worden, daarom dit plan!

Bekijk dit plan
Meer plannen