Ontdek › Plan

JUST DO IT - Sporten met topsporters

Aangemaakt: 26 april 2018

Sport beweegt Rotterdam

Ons project heeft als doel om de Rotterdamse jeugd actief aan het sporten te krijgen door de inzet van topsporters als rolmodel.

Wij realiseren het op een unieke manier, vanuit ons project organiseren we gastlessen, clinics en andere sportactiviteiten deze worden verzorgd door topsporters welke een rolmodel zijn voor de jeugd, denk hierbij aan Luigi Bruins (profvoetballer Excelsior), Stefan Struve (MMA/UFC), Robert Krabbendam (Forward Lease Rotterdam basketbal). De jongeren maken een unieke manier kennis met sport en zij enthousiast worden om zich in te schrijven bij een sportvereniging. Wij werken reeds samen met diverse Rotterdamse sportclubs en sportverenigingen waarnaar de jongeren direct doorverwezen kunnen worden. Deze sportclubs en sportverenigingen helpen we bij het realiseren van een groter aantal promotiemomenten om hen onder de aandacht te brengen bij de jeugd . Ook bij deze promotionele activiteiten zullen de topsporters worden ingezet als rolmodel om de jeugd te motiveren zich in te schrijven bij de club of vereniging.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam is 1 van de slechts sportende regio’s in Nederland de sportparticipatie in de stad dient te worden vergroot. Sporten heeft een grote meerwaarde voor de samenleving zowel economisch als sociaal gezien. Jongeren zijn gezonder, fitter en de motorische ontwikkeling wordt gestimuleerd. Daarnaast wordt de ontwikkeling van de jongeren op sociaal en cognitief niveau verbeterd, wat betere kansen in de samenleving met zich meebrengt.

Waarom vernieuwend?

Dit project is vernieuwend omdat wij diverse rolmodellen uit de sportwereld inzetten voor sportstimulatie bij de Rotterdamse jeugd. De jongeren kijken op naar hun idool en daarom kan een topsporter gemakkelijk contact maken en zodoende sneller bewustwording creëren bij de jeugd hoe groot het belang van actieve sportdeelname. Daarnaast blijven wij vanuit het project actief zoeken naar vernieuwende activiteiten en topsporters welke aansluiten bij het project.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Dsc 3910 %281%29

Doe mee

Organisatie: Challenge Sports Holding B.V.

Contactpersoon: Robert Krabbendam

Wij zoeken

financiële ondersteuning.

Gerelateerde Plannen

Logo hoe wit

House of esports

Het creëren van een epicentrum voor de esports. Waarin de maatschappelijke waardes centraal staat.

Bekijk dit plan
Activi2 afbeelding1

Activi2

Activi2 krijgt moeders en dochters in beweging!

Bekijk dit plan
Logo sportschool 010

SportSchool 010

SportSchool 010 combineert sport en leren voor iedereen!

Bekijk dit plan
P1960190

Witte Boten Plan

Het ‘Witte Botenplan’ maakt het mogelijk dat iedereen die wil gaan roeien op de Willem-Alexander Baan een boot kan pakken om plezier te hebben op het water. 10 sportieve roeiboten Volans4all worden gratis ter beschikking gesteld.

Bekijk dit plan
Voorbeeldfoto

Golfen op de Kop

Een golfaccommodatie op het grasveldje naast het Nieuwe Luxor.

Bekijk dit plan
Curlingfoto

Curlingbaan Rotterdam

Curling is hot en wij maken het spel voor iedereen bereikbaar; Rotterdam krijgt elke winter haar eigen curlingbaan, in een aparte

Bekijk dit plan
17634417 1663071593707105 5861239733568243920 n

International Pillow Fight 2018

We are 2 people, who are organizing event near Blaak, on 14 of April. It is second year that we are organizing this event, though last year we did it in Cyprus.

Bekijk dit plan
Tribune rotterdam united droombeeld

Rotterdam United: de missing link in het Essenburgpark

Integratie van sportcomplex vv Rotterdam United in het Essenburgpark en een Sportbuurthuis van de Toekomst waar sport, welzijn en cultuur samenkomen.

Bekijk dit plan
Meer plannen