Ontdek › Plan

Kaapsestrand

Subsidie toegekend € 35.000,00

Aangemaakt: 01 maart 2018

Prettig wonen voor gezinnen: droomstraten

Het Katendrechtse strand samen met de buurt omtoveren tot een Kaapse Copacabana beach!

Het plan Kaapsestrand is een initiatief van Lorenzo Elstak,Joey Soekhan en Gerson Elstak in samenwerking met Makersdistrict &Bluecity. Het betreft een ontwikkelingsplan voor de ruimtelijk ordening van het strand van Katendrecht: In de zomer van 2018 willen we experimentele en innovatieve eerste sessie realiseren. Anders dan stranden zoals Scheveningen, Hoek van Holland zal het Kaapstrand elementen bevatten waarbij recreëren en sportactiviteiten op het strand wordt gestimuleerd. Tevens zal zal het een esthetische toevoeging zijn aan de wijk Katendrecht. Om te zorgen dat de bewoners dit ook zo ervaren worden zij actief in het ontwerpproces betrokken en zullen ze meedoen bij het maken van strandhut en sportieve attributen. Maak je klaar voor de nieuwe Copacabana Beach van Katendrecht!

Het uniek stuk zand langs het water wordt in het volksmond ‘Strandje’ genoemd. Het strand was al jaren een vervallen plek waar weinig mogelijk was. Sinds een aantal jaren is het stuk grond opgeknapt.

Waarom goed voor Rotterdam?

Als eerste instantie voor de Kapenezen want wij merken dat er twee groepen zijn (mensen uit de bestaande bouw en nieuwe woningprojecten) die weinig tot geen contact met elkaar hebben.

Waarom vernieuwend?

We werken met gerecyclede materialen van Rotterdamse bedrijven zoals: Bluecity en Makers District waarmee de mensen zelf een sfeer kunnen geven aan hun eigen strand wat er voor zorgt dat oud en nieuw Katendrecht samenkomt.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Strand gekleurd

Doe mee

Organisatie: Bewoner van Katendrecht

Contactpersoon: Lorenzo Elstak, Joey Soekhan, Gerson Elstak

E-mail: l.elstak@gmail.com

Wij zoeken

We zoeken mensen die kunnen meewerken/denken voor het maken van strand toestellen en landschapsontwerper. Ook zoeken we gulle bedrijven die gerecyclede materialen kunnen leveren voor het maken van strandbedden, strandhutten, beachvolleynet en andere sportattributen.

Gerelateerde Plannen

Sparkjes soetendaalseweg

Sparkjes aan de Soetendaalseweg

Stoepparkjes of Sparkjes zijn multifunctionele parkmeubels die bewoners verleiden om de deuren te openen en samen buiten te leven!

Bekijk dit plan
969218 456253891116366 1718818298 n

Droomstraten De Drie Straatjes

Verbeteren buitenruimte en inrichting tijdelijk plein als 'centrum' voor Beatrijs,- Persijn- en Frank van Borselenstraat

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2016 04 06 om 17.04.46

Droomstraat Kettingstraat

Deelname aan het project Droomstraten

Bekijk dit plan
2 moodboard

Groene Droomstraat Atjehstraat

Een straat met brede stoepen en blinde muren dat vraagt om gezelliger, groener te worden ingericht. Het doel is om met groen een plek te maken waar nieuwe en bestaande buren elkaar kunnen ontmoeten.

Bekijk dit plan
Logo veilig veiliger middelland

Veilig, veiliger Middelland

Hoe stuur je automobilisten richting verantwoord rijgedrag?

Bekijk dit plan

Samen & Anders: samen leven en anders doen.

Het ontwikkelen en implementeren van een tool (zoals een app of een site) zodat de burger niet alleen kan toetsen of hij geschikt is om in onze woongemeenschap te komen wonen, maar wordt door de tool intrinsiek gemotiveerd actief wederkerig te zijn.

Bekijk dit plan
Logo nieuw groen

Kaap Workout

Een workoutpark waar kunst en sport samensmelten, waar kunstobjecten als sporttoestellen fungeren. Buitensporten op Katendrecht, toegankelijk voor een ieder, voor zowel jong als oud.

Bekijk dit plan
20170208 pres d2

Droomstrand: Rotterdam Playa op de Lloydpier

De beste hotspot van Delfshaven! Een kleine oase langs de Maas, tussen schepen, kranen en wolkenkrabbers, dat is de Playa.

Bekijk dit plan
Meer plannen