Ontdek › Plan

kenteken bewijs en kenteken plaatje voor de fiets

Aangemaakt: 08 mei 2018

Veilige stad

het onmogelijk maken van gestolen fietsen door te verkopen. Iedere fiets een kenteken en de eigenaar een kentekenbewijs.

Door middel van een kenteken plaatje op de fiets in combinatie met een kenteken bewijs (pasje voor in de portemonnee) het onmogelijk maken om gestolen fietsen door te verkopen. Iedereen heeft weleens een tweedehands fiets gekocht voor een paar tientjes op de markt of van een kennis zijn vriend die zijn broer. Wel jammer dat de fiets later gestolen blijkt te zijn.
Het ministerie van justitie en politie zijn goed op weg met het digitale opkopers register van stop helling. In de praktijk echter blijkt dat dit systeem nog niet waterdicht is voor fietsenwinkels die ook fietsen inkopen. De gestolen fiets staat nog niet in het DOR waardoor de ondernemer de fiets inkoopt in de veronderstelling dat deze niet gestolen is. Echter later wordt er aangifte gedaan bij de politie en blijkt de fiets toch nog gestolen te zijn.
Fietsdiefstal is een groot probleem in de grote steden en hiervoor is een makkelijk te realiseren oplossing voor. Het kenteken en kenteken bewijs. Staat ie gelijk op naam.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam kan hiermee een voortouw nemen tegen een grote ergernis in de stad namelijk fietsdiefstal. Dit gebeurt met grote regelmaat en is voor de bewoners en werkende mensen waarvan de fiets gestolen wordt een heel grote ergernis. Door het invoeren van een klein kentekenplaatje en een kenteken bewijs kun je wel nog steeds je fiets verkopen maar dan moet je ook het kentekenbewijs aan de koper meegeven zodat deze de fiets weer op zijn naam kan zetten. Geen kenteken bewijs fiets gestolen.

Waarom vernieuwend?

Eindelijk een goede mogelijkheid voor politie om tijdens een controle ook de gestolen fiets terug te krijgen. Bijvoorbeeld tijdens een licht controle.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Voorbeeld kenteken kenteken bewijs

Doe mee

Organisatie: Student Bike Rotterdam

Contactpersoon: Danny Amersfoort

E-mail: info@studentbikerotterdam.com

Wij zoeken

financiering voor het drukken van de kentekens computers en servers voor de registratie. Iemand die een programma zou kunnen schrijven voor dit systeem. Iemand voor de marketing. Samenwerking met politie en RDW.

Gerelateerde Plannen

Ocolus samsung gear aut vrij

Virtual Buurtpreventie Academy Rotterdam

Om buurtpreventieteams optimaal voor te bereiden op onveilige situaties, ontwikkelen wij een Virtual Reality training. Dankzij deze levensechte en vernieuwende aanpak krijgen teamleden meer zelfvertrouwen en is Buurtpreventie klaar voor de toekomst.

Bekijk dit plan
Beukelswij

BeukelsWij: Verleiden tot veiligheid

Een veiliger en prettiger leefomgeving rondom Beukelsweg en Beukelsdijk realiseren doort gedrag van verkeersdeelnemers met innovatieve maatregelen te beïnvloeden. Onze missie: het gevoel van een woonwijk creëren voor bewoners aan deze doorgaande weg.

Bekijk dit plan
E learning wijwijs

#Jij, Ik & de Wereld. (preventie radicalisering)

Lesmateriaal, Educatieve clips, Foto's en Film in een E-Learning omgeving. Waarbij zowel het gesprek op school als op straat en thuis worden ondersteund en gefaciliteerd.

Bekijk dit plan
Logo

Blijvend uit de Bajes

Om recidiven te verlagen, gaan wij (ex-)gedetineerden begeleiden met inzet van ervaringsdeskundigen, rolmodellen en sport.

Bekijk dit plan
Images

Vrij radicaal?

Preventie van radicalisering door inzet op de veerkracht van de sociale omgeving met ervaren ambassadeurs

Bekijk dit plan
Archel

Mijn Rugzak

In de Lampreibuurt en Zalmplaat met verschillende bewoners in contact komen over de actuele onderwerpen die daar spelen.

Bekijk dit plan
Psst.... er zijn ook grenzen!

PSST.....er zijn ook grenzen!!

VERBALE, MENTALE EN FYSIEKE WEERBAARHEID VOOR JONGEREN BIJ SEKSUELE INTIMIDATIE OP STRAAT

Bekijk dit plan
Person 2910695 1920

Raise A Flag

Raise A Flag verhoogt de (ervaren) veiligheid en stelt mensen in staat om te durven doen wat ze willen. Het zegt: Hier ben ik! Bij mij ben je veilig.

Bekijk dit plan
Meer plannen