Ontdek › Plan

kenteken bewijs en kenteken plaatje voor de fiets

Aangemaakt: 08 mei 2018

Veilige stad

het onmogelijk maken van gestolen fietsen door te verkopen. Iedere fiets een kenteken en de eigenaar een kentekenbewijs.

Door middel van een kenteken plaatje op de fiets in combinatie met een kenteken bewijs (pasje voor in de portemonnee) het onmogelijk maken om gestolen fietsen door te verkopen. Iedereen heeft weleens een tweedehands fiets gekocht voor een paar tientjes op de markt of van een kennis zijn vriend die zijn broer. Wel jammer dat de fiets later gestolen blijkt te zijn.
Het ministerie van justitie en politie zijn goed op weg met het digitale opkopers register van stop helling. In de praktijk echter blijkt dat dit systeem nog niet waterdicht is voor fietsenwinkels die ook fietsen inkopen. De gestolen fiets staat nog niet in het DOR waardoor de ondernemer de fiets inkoopt in de veronderstelling dat deze niet gestolen is. Echter later wordt er aangifte gedaan bij de politie en blijkt de fiets toch nog gestolen te zijn.
Fietsdiefstal is een groot probleem in de grote steden en hiervoor is een makkelijk te realiseren oplossing voor. Het kenteken en kenteken bewijs. Staat ie gelijk op naam.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam kan hiermee een voortouw nemen tegen een grote ergernis in de stad namelijk fietsdiefstal. Dit gebeurt met grote regelmaat en is voor de bewoners en werkende mensen waarvan de fiets gestolen wordt een heel grote ergernis. Door het invoeren van een klein kentekenplaatje en een kenteken bewijs kun je wel nog steeds je fiets verkopen maar dan moet je ook het kentekenbewijs aan de koper meegeven zodat deze de fiets weer op zijn naam kan zetten. Geen kenteken bewijs fiets gestolen.

Waarom vernieuwend?

Eindelijk een goede mogelijkheid voor politie om tijdens een controle ook de gestolen fiets terug te krijgen. Bijvoorbeeld tijdens een licht controle.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Voorbeeld kenteken kenteken bewijs

Doe mee

Organisatie: Student Bike Rotterdam

Contactpersoon: Danny Amersfoort

E-mail: info@studentbikerotterdam.com

Wij zoeken

financiering voor het drukken van de kentekens computers en servers voor de registratie. Iemand die een programma zou kunnen schrijven voor dit systeem. Iemand voor de marketing. Samenwerking met politie en RDW.

Gerelateerde Plannen

Jellyfish

STRAATManieren

Wij willen bereiken dat iedereen, en vrouwen in het bijzonder, gebruik kan maken van de openbare ruimte zonder te worden lastiggevallen.

Bekijk dit plan
Tourbuzz

Tour-buzz

Met een groeiende groep ondernemende Rotterdammers gaat Voz di Rua de kansen en mogelijkheden voor Rotterdam als superdiverse stad onderzoeken. De resultaten worden in samenwerking met Museum Rotterdam gepresenteerd.

Bekijk dit plan

Virtual Buurtpreventie Academy Rotterdam

Om buurtpreventieteams optimaal voor te bereiden op onveilige situaties, ontwikkelen wij een Virtual Reality training. Dankzij deze levensechte en vernieuwende aanpak krijgen teamleden meer zelfvertrouwen en is Buurtpreventie klaar voor de toekomst.

Bekijk dit plan
1618122 463433943759162 2084847145617161354 o

Van Voedseltuin naar Voedselpark

Méér dan een tuin alleen: de Voedseltuin Rotterdam wordt een park voor iedereen!

Bekijk dit plan
Plaatje

Symfonie ‘De Veilige Straat’

Door het opzetten van een nieuw samenwerkingsverband tussen partners op het gebied van veiligheid, onderwijs, radicalisering, welzijn en cultuur, willen we de overlast van jongeren op straat verhelpen en jongeren een nieuwe kans geven.

Bekijk dit plan
Stadsverfraaiingrotterdam

Stadsverfraaiing Rotterdam: Testcase Oude Noorden

Transformatie van twee lelijke plaatgevelpanden voor verbetering publieke buitenruimte en veiligheid om nieuwe samenwerkingen en locaties aan te jagen en waarmee participatie, materiaalverwerking en haalbaarheid opschalen verder wordt onderzocht.

Bekijk dit plan
E learning wijwijs

#Jij, Ik & de Wereld. (preventie radicalisering)

Lesmateriaal, Educatieve clips, Foto's en Film in een E-Learning omgeving. Waarbij zowel het gesprek op school als op straat en thuis worden ondersteund en gefaciliteerd.

Bekijk dit plan
Images

Vrij radicaal?

Preventie van radicalisering door inzet op de veerkracht van de sociale omgeving met ervaren ambassadeurs

Bekijk dit plan
Meer plannen