Ontdek › Plan

kenteken bewijs en kenteken plaatje voor de fiets

Aangemaakt: 08 mei 2018

Veilige stad

het onmogelijk maken van gestolen fietsen door te verkopen. Iedere fiets een kenteken en de eigenaar een kentekenbewijs.

Door middel van een kenteken plaatje op de fiets in combinatie met een kenteken bewijs (pasje voor in de portemonnee) het onmogelijk maken om gestolen fietsen door te verkopen. Iedereen heeft weleens een tweedehands fiets gekocht voor een paar tientjes op de markt of van een kennis zijn vriend die zijn broer. Wel jammer dat de fiets later gestolen blijkt te zijn.
Het ministerie van justitie en politie zijn goed op weg met het digitale opkopers register van stop helling. In de praktijk echter blijkt dat dit systeem nog niet waterdicht is voor fietsenwinkels die ook fietsen inkopen. De gestolen fiets staat nog niet in het DOR waardoor de ondernemer de fiets inkoopt in de veronderstelling dat deze niet gestolen is. Echter later wordt er aangifte gedaan bij de politie en blijkt de fiets toch nog gestolen te zijn.
Fietsdiefstal is een groot probleem in de grote steden en hiervoor is een makkelijk te realiseren oplossing voor. Het kenteken en kenteken bewijs. Staat ie gelijk op naam.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam kan hiermee een voortouw nemen tegen een grote ergernis in de stad namelijk fietsdiefstal. Dit gebeurt met grote regelmaat en is voor de bewoners en werkende mensen waarvan de fiets gestolen wordt een heel grote ergernis. Door het invoeren van een klein kentekenplaatje en een kenteken bewijs kun je wel nog steeds je fiets verkopen maar dan moet je ook het kentekenbewijs aan de koper meegeven zodat deze de fiets weer op zijn naam kan zetten. Geen kenteken bewijs fiets gestolen.

Waarom vernieuwend?

Eindelijk een goede mogelijkheid voor politie om tijdens een controle ook de gestolen fiets terug te krijgen. Bijvoorbeeld tijdens een licht controle.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Voorbeeld kenteken kenteken bewijs

Doe mee

Organisatie: Student Bike Rotterdam

Contactpersoon: Danny Amersfoort

E-mail: info@studentbikerotterdam.com

Wij zoeken

financiering voor het drukken van de kentekens computers en servers voor de registratie. Iemand die een programma zou kunnen schrijven voor dit systeem. Iemand voor de marketing. Samenwerking met politie en RDW.

Gerelateerde Plannen

Afbeelding1

MiRaS

Mitigatie van Radicalisering van jongeren door Self-empowerment

Bekijk dit plan
Chance 2 change

Chance 2 Change

De totaalaanpak die overlast van problematische jeugdgroepen laat afnemen en mogelijk verdwijnen door inzet op alle leefgebieden.

Bekijk dit plan
Logo

Blijvend uit de Bajes

Om recidiven te verlagen, gaan wij (ex-)gedetineerden begeleiden met inzet van ervaringsdeskundigen, rolmodellen en sport.

Bekijk dit plan
Psst.... er zijn ook grenzen!

PSST.....er zijn ook grenzen!!

VERBALE, MENTALE EN FYSIEKE WEERBAARHEID VOOR JONGEREN BIJ SEKSUELE INTIMIDATIE OP STRAAT

Bekijk dit plan
Sympfonie de veilige straat

Symfonie ‘De Veilige Straat’

Door het opzetten van een nieuw samenwerkingsverband tussen partners op het gebied van veiligheid, onderwijs, radicalisering, welzijn en cultuur, willen we de overlast van jongeren op straat verhelpen en jongeren een nieuwe kans geven.

Bekijk dit plan
Large city crowd walking down street red slow 1012434

De zorgzame wijk

Wat doe je wanneer je iemand op straat ziet die in psychische nood verkeert of verward gedrag vertoont? We willen trainingen 'eerste hulp bij psychische problemen' voor sleutelpersonen in de wijk en bewoners faciliteren én de effecten hiervan meten.

Bekijk dit plan
Meer plannen