Ontdek › Plan

ketting ruimen

Aangemaakt: 13 november 2016

Fijne Rotterdamse buitenruimte

door middel van een ketting brief constructie mensen aansporen een keer per dag een stuks zwerfvuil oppakken en weggooien met hulp van een speciaal ontwikkelde app

Kort gezegd dmv. een ketting brief constructie of piramide spel idee, burgers aan zetten tot het opruimen van vuil wat op straat slingert. Vb ik vraag aan vrienden of mijn beide dochters of zij zij elke dag een stuk zwerfvuil van straat of elders oppakken en weggooien. Na een periode (twee weken bijv) vragen de twee vrienden/dochters op hun beurt weer twee goede vrienden om hier aan mee te doen. In betrekkelijk korte tijd worden veel mensen gemobiliseerd. Omdat het vrienden of familie is wil men zich meestal inzetten
Voor de stimulans, verbinding en ter herinnering zou ik graag een app willen laten ontwerpen die iedere nieuwe opruimer toevoegt. Elke dag krijgt degene een herinneringsbericht. En als de opruimer het zwerfvuil heeft weggegooid kan daar melding op de app worden gemaakt. De app laat visueel de groei van de berg afval zien. Ook zou er een wedstrijd element in kunnen worden gebouwd. Bijv. 010 tegen 020. Wie maakt de grootste berg ?

Waarom goed voor Rotterdam?

voor aanzien in Rotterdam. maar ook omdat mensen zich bewust zijn hoe belangrijk het is om hun rotzooi weg te gooien in de daarvoor bestemde plekken

Waarom vernieuwend?

door steeds twee betrouwbare vrienden te vragen is de kans groot dat men bereid is om het te doen., en door de app worden mensen geactiveerd.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: niet verbonden aan organisatie

Contactpersoon: marjon schagen

Wij zoeken

ondersteuning bij het realiseren van mijn plan. Het ontwikkelen van een app is prijzig. maar het lijkt me leuk om te onderzoeken of het wellicht kan door samen te werken met een opleiding bijv.
ik heb dit plan ook ingediend bij de NAM

Gerelateerde Plannen

Verborgen tuin

'De Tuin van de Koning'

“Het verwaarloosde schoolplein aan de Koningsveldestraat omvormen tot een nieuw, groen hart van de buurt, om te ontmoeten, werken, leren en een platform te bieden aan cultuur, duurzaamheid en gezonde levensstijl.”

Bekijk dit plan
Afbeelding poort van hoop 1

Poort van Hoop

De poort van Hoop is een reële tastbare poort die gesitueerd is op Maasvlakte 2. Een nieuw landmark voor de stad en voor het land.

Bekijk dit plan
Laat rotterdam je rotterdam vertellen

Laat Rotterdam je Rotterdam vertellen

Kunst, cultuur, stadsgeschiedenis, innovativiteit en techniek komen samen in de vorm van bankjes, tafels, prullenbakken en grondpanelen met een typisch herkenbaar Rotterdams-custom-made design, afgestemd op het stadsgedeelte waar het geplaatst is

Bekijk dit plan
Route    initiatieven groen recreatie

De Groene Marathon Rotterdam

De Groene Marathon is een recreatieve natuurroute van meer dan veertig kilometer dwars door Rotterdam die de mooiste stukken stadsnatuur met elkaar verbindt.

Bekijk dit plan

STADSSTUKKEN

City Pieces maakt de diversiteit van stedelijke omgeving zichtbaar middels interactieve installaties die een verbinding maken met de omgeving en haar bewoners.

Bekijk dit plan
Levendlicht concept

Levend Licht

Het project brengt door interactief licht de brugwachtershuisjes van Rotterdam tijdens zonsondergang tot leven. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan een levendig, poetisch en menselijk straatbeeld in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Bohlogo

Tuin Ben Oude NijHuis

Het inrichten van een veilige tuin voor (dementerende) ouderen met een laag inkomen; een tuin die ook voor buurtbewoners toegankelijk is en waar allerlei buurtactiviteiten gehouden zullen worden.

Bekijk dit plan
Img 1214 meeuw

De Heilige Meeuw - ObeCity -

De Heilige Meeuw is een gezonde impuls voor de wijk Beverwaard. Lokale basisschoolkinderen maakten dit ontwerp om buitenspelen in de buurt te stimuleren en Beverwaard op de kaart te zetten.

Bekijk dit plan
Meer plannen