Ontdek › Plan

ketting ruimen

Aangemaakt: 13 november 2016

Fijne Rotterdamse buitenruimte

door middel van een ketting brief constructie mensen aansporen een keer per dag een stuks zwerfvuil oppakken en weggooien met hulp van een speciaal ontwikkelde app

Kort gezegd dmv. een ketting brief constructie of piramide spel idee, burgers aan zetten tot het opruimen van vuil wat op straat slingert. Vb ik vraag aan vrienden of mijn beide dochters of zij zij elke dag een stuk zwerfvuil van straat of elders oppakken en weggooien. Na een periode (twee weken bijv) vragen de twee vrienden/dochters op hun beurt weer twee goede vrienden om hier aan mee te doen. In betrekkelijk korte tijd worden veel mensen gemobiliseerd. Omdat het vrienden of familie is wil men zich meestal inzetten
Voor de stimulans, verbinding en ter herinnering zou ik graag een app willen laten ontwerpen die iedere nieuwe opruimer toevoegt. Elke dag krijgt degene een herinneringsbericht. En als de opruimer het zwerfvuil heeft weggegooid kan daar melding op de app worden gemaakt. De app laat visueel de groei van de berg afval zien. Ook zou er een wedstrijd element in kunnen worden gebouwd. Bijv. 010 tegen 020. Wie maakt de grootste berg ?

Waarom goed voor Rotterdam?

voor aanzien in Rotterdam. maar ook omdat mensen zich bewust zijn hoe belangrijk het is om hun rotzooi weg te gooien in de daarvoor bestemde plekken

Waarom vernieuwend?

door steeds twee betrouwbare vrienden te vragen is de kans groot dat men bereid is om het te doen., en door de app worden mensen geactiveerd.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: niet verbonden aan organisatie

Contactpersoon: marjon schagen

Wij zoeken

ondersteuning bij het realiseren van mijn plan. Het ontwikkelen van een app is prijzig. maar het lijkt me leuk om te onderzoeken of het wellicht kan door samen te werken met een opleiding bijv.
ik heb dit plan ook ingediend bij de NAM

Gerelateerde Plannen

2016 05 26

De Taal, Spangen, Onderstebovenglijbaan/Taalachtbaan

In Spangen een nieuw taalspeelobject plaatsen in De Taaltuin. Een Taalachtbaan of Onderstebovenglijbaan.

Bekijk dit plan
Brick met fiets

BRICK! De deelfiets parkeertegel.

BRICK! De deelfiets parkeertegel waar de deelfietsen netjes gestald kunnen worden.

Bekijk dit plan

Botanische Tuin Afrikaanderwijk

We willen graag van onze tuin een plek maken waar ieder mens met al zijn zintuigen natuur kan beleven.

Bekijk dit plan
Urbanmining jvdt

Urban Mining with Credits

Wij introduceren een nieuwe vorm van crowdfunden. Met als inzet de waarde van afval en het circulair toepassen van grondstoffen.

Bekijk dit plan
Kaartje zuid driehoek

ROAR

Een kunstproject rondom de steunpilaren van metrolijn D/E in Rotterdam Zuid.

Bekijk dit plan
Scan 35

De Taaltuin in Spangen Verrijkt!

De Taaltuin in Spangen wil spelen voor alle kinderen mogelijk maken, met een selectie van 8 nieuwe taalspeelleerobjecten!

Bekijk dit plan
Route    initiatieven groen recreatie

De Groene Marathon Rotterdam

De Groene Marathon is een recreatieve natuurroute van meer dan veertig kilometer dwars door Rotterdam die de mooiste stukken stadsnatuur met elkaar verbindt.

Bekijk dit plan
Scan 25

De Muizentrapstraat in De Taaltuin in Spangen

De Muizentrapstraat is een nieuw concept voor De Taaltuin in Spangen! Kinderen met of zonder fysieke beperking lopen, rollen, klimmen, klauteren of kruipen over en onder de stijgende en dalende vlonders, waarop ook fragmenten van gedichten staan.

Bekijk dit plan
Meer plannen