Ontdek › Plan

ketting ruimen

Aangemaakt: 13 november 2016

Fijne Rotterdamse buitenruimte

door middel van een ketting brief constructie mensen aansporen een keer per dag een stuks zwerfvuil oppakken en weggooien met hulp van een speciaal ontwikkelde app

Kort gezegd dmv. een ketting brief constructie of piramide spel idee, burgers aan zetten tot het opruimen van vuil wat op straat slingert. Vb ik vraag aan vrienden of mijn beide dochters of zij zij elke dag een stuk zwerfvuil van straat of elders oppakken en weggooien. Na een periode (twee weken bijv) vragen de twee vrienden/dochters op hun beurt weer twee goede vrienden om hier aan mee te doen. In betrekkelijk korte tijd worden veel mensen gemobiliseerd. Omdat het vrienden of familie is wil men zich meestal inzetten
Voor de stimulans, verbinding en ter herinnering zou ik graag een app willen laten ontwerpen die iedere nieuwe opruimer toevoegt. Elke dag krijgt degene een herinneringsbericht. En als de opruimer het zwerfvuil heeft weggegooid kan daar melding op de app worden gemaakt. De app laat visueel de groei van de berg afval zien. Ook zou er een wedstrijd element in kunnen worden gebouwd. Bijv. 010 tegen 020. Wie maakt de grootste berg ?

Waarom goed voor Rotterdam?

voor aanzien in Rotterdam. maar ook omdat mensen zich bewust zijn hoe belangrijk het is om hun rotzooi weg te gooien in de daarvoor bestemde plekken

Waarom vernieuwend?

door steeds twee betrouwbare vrienden te vragen is de kans groot dat men bereid is om het te doen., en door de app worden mensen geactiveerd.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: niet verbonden aan organisatie

Contactpersoon: marjon schagen

Wij zoeken

ondersteuning bij het realiseren van mijn plan. Het ontwikkelen van een app is prijzig. maar het lijkt me leuk om te onderzoeken of het wellicht kan door samen te werken met een opleiding bijv.
ik heb dit plan ook ingediend bij de NAM

Gerelateerde Plannen

Straatkijkers2

De Rotterdamse Straatkijkers

100 dagen uitkijken op 1 lijn. De straten maken Rotterdam! Deze willen wij in de kijker zetten als onderdeel van de stad!

Bekijk dit plan
Kindervuurwerk

Nationale Kinder Vuurwerk Rotterdam

Een groot vuurwerk bij de Erasmusbrug om 19.00 uur op 31 december om het oude jaar mee af te sluiten en het nieuwe mee te beginnen. Speciaal voor kinderen en gezinnen om hen op te laten groeien met een traditie van groot georganiseerd vuurwerk.

Bekijk dit plan
12186260 985097854864770 775381055880705094 o

Veilige Buurt

Een communicatie app die het makkelijker maakt elkaar te leren kennen en contact te houden.

Bekijk dit plan
Logo sb

De Stadsboswachter

De Stadsboswachter zorgt voor beheer, behoud en beleven van het stadsbos. Hij bouwt het stadsboswachtershuis als ontmoetingsplek en werkplaats voor de makers, bewoners, ondernemers en beheerders van de stad.

Bekijk dit plan

"Hout van Rotterdam"

"De eerste wereldstad die zijn eigen gekapte hout inzet als gemeengoed, samen met zijn inwoners, binnen de buitenruimte!"

Bekijk dit plan
Inside swings

Schommelpark

Het schommelpark is een plek waar generaties samenkomen, waar je elkaar ontmoet en waar je samen plezier hebt. Er zijn schommels voor jong en oud, voor iedereen is er plek.

Bekijk dit plan
Impressie website

Recycled park Rotterdam

Een drijvend landschap, gemaakt van gerecycled plastic. Zo stimuleren we drijvend groen en de circulaire economie!

Bekijk dit plan
Kaartje zuid driehoek

ROAR

Een kunstproject rondom de steunpilaren van metrolijn D/E in Rotterdam Zuid.

Bekijk dit plan
Meer plannen