Ontdek › Plan

ketting ruimen

Aangemaakt: 13 november 2016

Fijne Rotterdamse buitenruimte

door middel van een ketting brief constructie mensen aansporen een keer per dag een stuks zwerfvuil oppakken en weggooien met hulp van een speciaal ontwikkelde app

Kort gezegd dmv. een ketting brief constructie of piramide spel idee, burgers aan zetten tot het opruimen van vuil wat op straat slingert. Vb ik vraag aan vrienden of mijn beide dochters of zij zij elke dag een stuk zwerfvuil van straat of elders oppakken en weggooien. Na een periode (twee weken bijv) vragen de twee vrienden/dochters op hun beurt weer twee goede vrienden om hier aan mee te doen. In betrekkelijk korte tijd worden veel mensen gemobiliseerd. Omdat het vrienden of familie is wil men zich meestal inzetten
Voor de stimulans, verbinding en ter herinnering zou ik graag een app willen laten ontwerpen die iedere nieuwe opruimer toevoegt. Elke dag krijgt degene een herinneringsbericht. En als de opruimer het zwerfvuil heeft weggegooid kan daar melding op de app worden gemaakt. De app laat visueel de groei van de berg afval zien. Ook zou er een wedstrijd element in kunnen worden gebouwd. Bijv. 010 tegen 020. Wie maakt de grootste berg ?

Waarom goed voor Rotterdam?

voor aanzien in Rotterdam. maar ook omdat mensen zich bewust zijn hoe belangrijk het is om hun rotzooi weg te gooien in de daarvoor bestemde plekken

Waarom vernieuwend?

door steeds twee betrouwbare vrienden te vragen is de kans groot dat men bereid is om het te doen., en door de app worden mensen geactiveerd.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: niet verbonden aan organisatie

Contactpersoon: marjon schagen

Wij zoeken

ondersteuning bij het realiseren van mijn plan. Het ontwikkelen van een app is prijzig. maar het lijkt me leuk om te onderzoeken of het wellicht kan door samen te werken met een opleiding bijv.
ik heb dit plan ook ingediend bij de NAM

Gerelateerde Plannen

Pieterdehoochbrugbrug impressiecitylab010

OPEN DICHT bruggedichten.

Wachten was nog nooit zo leuk! De onderkant van bruggen over de Delfshavense Schie wordt verfraaid met poëzie en de bijbehorende website met DIY programma overbrugt de weg naar school en thuis.

Bekijk dit plan
Referenties subsidieaanvraag pag 1

Groen sportpark voor Rotterdam-West

Binnenkort is Rotterdam wet een speel- en urban sportspark rijker. Een buitenruimte die bijdraagt aan een fysiek en mentaal fitte stad.

Bekijk dit plan
Scan 25

De Muizentrapstraat in De Taaltuin in Spangen

De Muizentrapstraat is een nieuw concept voor De Taaltuin in Spangen! Kinderen met of zonder fysieke beperking lopen, rollen, klimmen, klauteren of kruipen over en onder de stijgende en dalende vlonders, waarop ook fragmenten van gedichten staan.

Bekijk dit plan
Impressie website

Recycled park Rotterdam

Een drijvend landschap, gemaakt van gerecycled plastic. Zo stimuleren we drijvend groen en de circulaire economie!

Bekijk dit plan
Img 20180225 151557

ROTTERDAM'S PURE ARTERIES AND VEINS.

Houd waterlichamen en de omliggende gebieden vrij van menselijke afvalstoffen en natuurlijk afval. Verbeter de ecologie voor zwemvogels en het uiterlijk van de stad.

Bekijk dit plan
Inside swings

Schommelpark

Het schommelpark is een plek waar generaties samenkomen, waar je elkaar ontmoet en waar je samen plezier hebt. Er zijn schommels voor jong en oud, voor iedereen is er plek.

Bekijk dit plan
Fullsizeoutput 951e

BTA: De Gezondste Beleef en Leef tuin van Rotterdam

Het opzetten van een organisatie waarbij wij het volgende willen bereiken: De Botanische Tuin Afrikaanderwijk groeit uit tot een (inter)nationaal bekende en financieel onafhankelijke tuin.

Bekijk dit plan
Rotterdam   3d next level  v4

Rotterdam in 3D

Een eyecatcher en icoon voor onze stad: Rotterdam in 3D. Wij willen niet alleen in pop-up de letters “Rotterdam” in 3D realiseren, maar ook de belangrijkste gebouwen en eyecatchers van de stad erin verwerken, zodat iedereen ermee op de foto kan!

Bekijk dit plan
Meer plannen