Ontdek › Plan

Kies Je Koers

Aangemaakt: 26 april 2018

Heb hart voor onderwijs

Achttienjarige studenten worden met behulp van onze online tool “Kies je koers” beter voorbereid op hun leven na school!

Kies je Koers is een online tool die studenten helpt, met behoud van eigen regie en met inzet vanuit hun eigen kracht, om te gaan met thema’s die zij tegenkomen bij hun weg naar volwassenheid zoals huisvesting, gezondheid, relaties, werk, verzekeringen, aanvragen studiefinanciering.
De tool kan gebruikt worden na het doorlopen van een e-learning programma met behulp van een e-coach. Dit kan individueel of in een groep, al naar gelang niveau en behoefte.
Bij toekenning van deze subsidie gaan we een pilot draaien op de entree opleiding van het Albedacollege. Hier is zowel bij de leerkrachten, coördinator, studenten als de geïnterviewde ouders draagvlak. De begroting voor dit plan bedraagt € 4.365,00.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam kampt met veel jongeren die vaak slecht voorbereid zijn op het leven na school. Hoe eerder studenten een beeld vormen wat er komt kijken bij de leeftijd na hun 18e hoe minder de kans bestaat dat ze té laat starten met het regelen van zaken, met als gevolg geen werk, inkomen en starten met forse schulden. Goed voor de jongeren, goed voor Rotterdam!

Waarom vernieuwend?

Kies je Koers is speciaal voor jongeren gemaakt, ook voor jongeren die kwetsbaar of moeilijk leerbaar zijn en niet vanzelfsprekend informatie kunnen omzetten in handelen. De tool is binnen de setting van het onderwijs vernieuwend. Het is aanvullend aan de studiekeuze en biedt bruikbare handvatten aan studenten op alle facetten van het leven na hun 18e jaar. De tool zal ontwikkeld worden om te worden gebruikt als applicatie.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Stichting Pameijer

Contactpersoon: Marijke Kruijt

Wij zoeken

Wij zoeken iemand die na het ontwerpen van de Kies Je Koers applicatie de applicatie kan bouwen.

Gerelateerde Plannen

Ms 1op1 coaching challengesports 1793

Time-out, Rebound!

Schooluitval voorkomen d.m.v. van een Time-Out Traject voor leerlingen van Rotterdamse MBO Startcolleges en voortgezet onderwijs.

Bekijk dit plan
Vieze handen

Tuintje Tono

Groene, (maatschappelijk) duurzame Peuterplus opvang voor kwetsbare kinderen en gezinnen met Hoofd, Hart en Handen.

Bekijk dit plan
Shutterstock 95571682

Met Taal Vooraan; taalverrijking op de VVE

Taalontwikkeling van kinderen op de VVE verbetert door kwalitatief goed taalaanbod. Hogeschool Rotterdam, ZOLORO en drie VVE-lokaties ontwikkelen ‘Taal Vooraan’, waarin pedagogisch medewerkers on-the-job gecoacht worden.

Bekijk dit plan
P3220093

Onderzoekend leren op de Zalmplaatschool

Onderzoekend en ontwerpend leren op de Zalmplaatschool ! 21 ste Century Skills

Bekijk dit plan
Engels

Na onderwijs komt wereldwijs

Met een actief naschools programma kinderen klaarstomen voor een kansrijke toekomst

Bekijk dit plan

Teach de Teacher-blijvend professionaliseren.

Alle leerkrachten, zowel pabo als zittende krijgen een actuele LAB omgeving waarin voldoende ontwikkel- en professionaliserings- en opleidingsmogelijkheden gecreëerd kunnen worden voor zowel leerlingen als leraren.

Bekijk dit plan

Speel het Challenge the future-game!

Met een creatief spel zetten bewoners zelf hun wijk ‘op de kaart’. Kinderen/buurtbewoners spelen het spel. Doel is om hen bewust te maken van uitdagingen en keuzes in hun wijk, en via ‘Right to Challenge’ budget te genereren.

Bekijk dit plan
Talkx

TALKX - het sprekend kind- lesmethodiek & event

Kinderen een podium geven om hun belevenissen en bevindingen te leren delen. Volwassenen leren te luisteren naar het verhaal en de stem van het kind.

Bekijk dit plan
Meer plannen