Ontdek › Plan

Kies Je Koers

Subsidie toegekend € 4.365,00

Aangemaakt: 26 april 2018

Heb hart voor onderwijs

Achttienjarige studenten worden met behulp van onze online tool “Kies je koers” beter voorbereid op hun leven na school!

Kies je Koers is een online tool die studenten helpt, met behoud van eigen regie en met inzet vanuit hun eigen kracht, om te gaan met thema’s die zij tegenkomen bij hun weg naar volwassenheid zoals huisvesting, gezondheid, relaties, werk, verzekeringen, aanvragen studiefinanciering.
De tool kan gebruikt worden na het doorlopen van een e-learning programma met behulp van een e-coach. Dit kan individueel of in een groep, al naar gelang niveau en behoefte.
Bij toekenning van deze subsidie gaan we een pilot draaien op de entree opleiding van het Albedacollege. Hier is zowel bij de leerkrachten, coördinator, studenten als de geïnterviewde ouders draagvlak. De begroting voor dit plan bedraagt € 4.365,00.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam kampt met veel jongeren die vaak slecht voorbereid zijn op het leven na school. Hoe eerder studenten een beeld vormen wat er komt kijken bij de leeftijd na hun 18e hoe minder de kans bestaat dat ze té laat starten met het regelen van zaken, met als gevolg geen werk, inkomen en starten met forse schulden. Goed voor de jongeren, goed voor Rotterdam!

Waarom vernieuwend?

Kies je Koers is speciaal voor jongeren gemaakt, ook voor jongeren die kwetsbaar of moeilijk leerbaar zijn en niet vanzelfsprekend informatie kunnen omzetten in handelen. De tool is binnen de setting van het onderwijs vernieuwend. Het is aanvullend aan de studiekeuze en biedt bruikbare handvatten aan studenten op alle facetten van het leven na hun 18e jaar. De tool zal ontwikkeld worden om te worden gebruikt als applicatie.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Banner kiesjekoers

Doe mee

Organisatie: Stichting Pameijer

Contactpersoon: Marijke Kruijt

Wij zoeken

Wij zoeken iemand die na het ontwerpen van de Kies Je Koers applicatie de applicatie kan bouwen.

Gerelateerde Plannen

Ms 1op1 coaching challengesports 1793

Time-out, Rebound!

Schooluitval voorkomen d.m.v. van een Time-Out Traject voor leerlingen van Rotterdamse MBO Startcolleges en voortgezet onderwijs.

Bekijk dit plan
Sportschool 010   citylab

Educatieve ondersteuning en sport in Rotterdam Noord

Het aanbieden van educatieve ondersteuning en sport in Rotterdam Noord en dit beschikbaar maken voor iedereen.

Bekijk dit plan
Rekenen in beweging app 2

Reken in Beweging

Met onze Webapp kunnen leerlingen en docenten actief rekenen in het klaslokaal!

Bekijk dit plan
Hetadviesbureau small

Het Adviesbureau.

Leerlingen uit de onderbouw van het HAVO/VWO van scholen in Rotterdam gaan werken als onderzoekers en ontwerpers voor echte opdrachtgevers.

Bekijk dit plan
Vieze handen

Tuintje Tono

Groene, (maatschappelijk) duurzame Peuterplus opvang voor kwetsbare kinderen en gezinnen met Hoofd, Hart en Handen.

Bekijk dit plan
Logo ja rotterdam

Worldschool Junior Academy Rotterdam

Leren onderzoeken en mondiale maatschappelijke betrokkenheid in het Rotterdamse voortgezet onderwijs.

Bekijk dit plan
Perpetual plastic

Perpetual Plastic 010

Waar lespakketten vaak in de schoolbanken blijven hangen willen wij de eerste interactieve recycle-les-machines in de klassen van Rotterdam introduceren zodat Rotterdams plastic afval een bron wordt voor een nieuwe ding.

Bekijk dit plan
Diploma uitreiking

IMC Weekendschool Delfshaven & Rotterdam Zuid

Bij IMC Weekendschool laten wij nieuwsgierige jongeren kennismaken met enthousiaste professionals uit uiteenlopende vakgebieden.

Bekijk dit plan
Meer plannen