Ontdek › Plan

Kies Je Koers

Subsidie toegekend € 4.365,00

Aangemaakt: 26 april 2018

Heb hart voor onderwijs

Achttienjarige studenten worden met behulp van onze online tool “Kies je koers” beter voorbereid op hun leven na school!

Kies je Koers is een online tool die studenten helpt, met behoud van eigen regie en met inzet vanuit hun eigen kracht, om te gaan met thema’s die zij tegenkomen bij hun weg naar volwassenheid zoals huisvesting, gezondheid, relaties, werk, verzekeringen, aanvragen studiefinanciering.
De tool kan gebruikt worden na het doorlopen van een e-learning programma met behulp van een e-coach. Dit kan individueel of in een groep, al naar gelang niveau en behoefte.
Bij toekenning van deze subsidie gaan we een pilot draaien op de entree opleiding van het Albedacollege. Hier is zowel bij de leerkrachten, coördinator, studenten als de geïnterviewde ouders draagvlak. De begroting voor dit plan bedraagt € 4.365,00.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam kampt met veel jongeren die vaak slecht voorbereid zijn op het leven na school. Hoe eerder studenten een beeld vormen wat er komt kijken bij de leeftijd na hun 18e hoe minder de kans bestaat dat ze té laat starten met het regelen van zaken, met als gevolg geen werk, inkomen en starten met forse schulden. Goed voor de jongeren, goed voor Rotterdam!

Waarom vernieuwend?

Kies je Koers is speciaal voor jongeren gemaakt, ook voor jongeren die kwetsbaar of moeilijk leerbaar zijn en niet vanzelfsprekend informatie kunnen omzetten in handelen. De tool is binnen de setting van het onderwijs vernieuwend. Het is aanvullend aan de studiekeuze en biedt bruikbare handvatten aan studenten op alle facetten van het leven na hun 18e jaar. De tool zal ontwikkeld worden om te worden gebruikt als applicatie.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Banner kiesjekoers

Doe mee

Organisatie: Stichting Pameijer

Contactpersoon: Marijke Kruijt

Wij zoeken

Wij zoeken iemand die na het ontwerpen van de Kies Je Koers applicatie de applicatie kan bouwen.

Gerelateerde Plannen

Mentale Veerkracht als pijler van de Hef

Ons plan is om mentale veerkracht en welbevinden tot belangrijke pijlers van ons schoolbeleid te maken

Bekijk dit plan
1383758 1421285188084569 1395309728 n

Onderwijs van de 21e eeuw!

Een onderwijsysteem invoeren waarin ieder kind zich maximaal ontplooit, talent mag ontwikkelen en klaar is voor de toekomst.

Bekijk dit plan
Gelukshuislogo

Gelukkige scholen op Zuid

Geluk implementeren op de basisscholen in Zuid door middel van de gelukskoffermethodiek.

Bekijk dit plan
Foto citylab010

The Next School

The Next School organiseert evenementen waar docenten samen met mensen uit de beroepspraktijk een opdracht ontwikkelen voor leerlingen. We matchen docent en professional en begeleiden ze in het ontwikkelen van een goede opdracht.

Bekijk dit plan
Klaar voor de toekomst

010010 010 Klaar voor de toekomst

We zitten aan de vooravond van een enorme technologische versnelling. Willen we daar als Rotterdam op voorbereid zijn dan moeten we zorgen dat onze kinderen daarop zijn voorbereid anders missen we de boot!

Bekijk dit plan
Kleuters

In Ontwikkeling Bedreigde Kleuters (IOBK) 2.0

Het opzetten van een voorziening voor startende kleuters, die door specifiek gedrag nog niet kunnen functioneren in een reguliere kleutergroep. Deze kinderen krijgen een intensieve begeleiding zodat zij wel goed kunnen instromen/functioneren.

Bekijk dit plan
Nao %282%29

Nao nou! Een robot in de kleuterklas.

Een robot kan een leerkracht niet vervangen, wel ondersteunen. Wij maken een robotdidactiek voor kleuters en een simpele manier om de robot aan te sturen.

Bekijk dit plan
P3220093

Onderzoekend leren op de Zalmplaatschool

Onderzoekend en ontwerpend leren op de Zalmplaatschool ! 21 ste Century Skills

Bekijk dit plan
Meer plannen