Ontdek › Plan

Kies Je Koers

Subsidie toegekend € 4.365,00

Aangemaakt: 26 april 2018

Heb hart voor onderwijs

Achttienjarige studenten worden met behulp van onze online tool “Kies je koers” beter voorbereid op hun leven na school!

Kies je Koers is een online tool die studenten helpt, met behoud van eigen regie en met inzet vanuit hun eigen kracht, om te gaan met thema’s die zij tegenkomen bij hun weg naar volwassenheid zoals huisvesting, gezondheid, relaties, werk, verzekeringen, aanvragen studiefinanciering.
De tool kan gebruikt worden na het doorlopen van een e-learning programma met behulp van een e-coach. Dit kan individueel of in een groep, al naar gelang niveau en behoefte.
Bij toekenning van deze subsidie gaan we een pilot draaien op de entree opleiding van het Albedacollege. Hier is zowel bij de leerkrachten, coördinator, studenten als de geïnterviewde ouders draagvlak. De begroting voor dit plan bedraagt € 4.365,00.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam kampt met veel jongeren die vaak slecht voorbereid zijn op het leven na school. Hoe eerder studenten een beeld vormen wat er komt kijken bij de leeftijd na hun 18e hoe minder de kans bestaat dat ze té laat starten met het regelen van zaken, met als gevolg geen werk, inkomen en starten met forse schulden. Goed voor de jongeren, goed voor Rotterdam!

Waarom vernieuwend?

Kies je Koers is speciaal voor jongeren gemaakt, ook voor jongeren die kwetsbaar of moeilijk leerbaar zijn en niet vanzelfsprekend informatie kunnen omzetten in handelen. De tool is binnen de setting van het onderwijs vernieuwend. Het is aanvullend aan de studiekeuze en biedt bruikbare handvatten aan studenten op alle facetten van het leven na hun 18e jaar. De tool zal ontwikkeld worden om te worden gebruikt als applicatie.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Banner kiesjekoers

Doe mee

Organisatie: Stichting Pameijer

Contactpersoon: Marijke Kruijt

Wij zoeken

Wij zoeken iemand die na het ontwerpen van de Kies Je Koers applicatie de applicatie kan bouwen.

Gerelateerde Plannen

Rekenen in beweging app 2

Reken in Beweging

Met onze Webapp kunnen leerlingen en docenten actief rekenen in het klaslokaal!

Bekijk dit plan
Shutterstock 95571682

Met Taal Vooraan; taalverrijking op de VVE

Taalontwikkeling van kinderen op de VVE verbetert door kwalitatief goed taalaanbod. Hogeschool Rotterdam, ZOLORO en drie VVE-lokaties ontwikkelen ‘Taal Vooraan’, waarin pedagogisch medewerkers on-the-job gecoacht worden.

Bekijk dit plan
Shutterstock 113457850

ONDERWIJSLAB & TALENTSCOUTPROGRAMMA

Het realiseren van een voltijds onderwijsvoorziening voor hoog-intelligente én hoog-sensitieve leerlingen, waarbij de school op een innovatieve manier als onderwijslab en talentscoutprogramma wordt ingericht.

Bekijk dit plan
Buitenzijde denktank grijs logo vmbo

Livestream community

Leren binnen en buiten de school door drempelloze kennisdeling

Bekijk dit plan
Futureflextaglined

Future Flex

Willen we ons onderwijs verbeteren en met de tijd mee laten gaan, dan valt of staat dit met voldoende professionele ruimte voor leraren om hiermee aan de slag te gaan. Daar zetten we op in met de pilot 'Future Flex'.

Bekijk dit plan
Aware online   training bewust op het internet voor ouders3

Rotterdam: bewust en veilig op het internet

Rotterdamse jeugd, ouders en professionals bewuster en veiliger op het internet maken.

Bekijk dit plan
Ct 001 ava p1

ConnecTeach010– Hét Rotterdamse lerarenplatform

ConnecTeach010 is een online en offline platform voor de Rotterdamse leerkracht. ConnecTeach010 brengt leerkrachten van VVE tot WO met elkaar in verbinding zonder tussenkomst van besturen.

Bekijk dit plan
Img 0470

Havenschool

Ondernemende, nieuwsgierige en betrokken jongeren opleiden die bewuste toekomstkeuzes kunnen maken

Bekijk dit plan
Meer plannen