Ontdek › Plan

Kinderen maken de stad

Aangemaakt: 31 mei 2017

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Een ontmoetingsplek waar generaties samen kunnen spelen en waar sociale barrières worden doorbroken.

Enerzijds is er een aantoonbaar tekort aan speelruimte voor jonge kinderen in dit deel van Delfshaven anderzijds is het een gebied dat sociaal geïsoleerd is t.o.v. de rest van de Delfshaven. Aankomende bouwwerkzaamheden zullen de leefbaarheid in dit gebied de komende periode geen goed doen. Met dit plan willen we 3 vliegen in een klap slaan: speelruimte voor de kinderen, meer verbinding en contact met de mensen uit omliggende wijken en de leefbaarheid van de wijk in stand houden.

Waarom goed voor Rotterdam?

Versterkt de sociale cohesie, doorbreekt sociale barrières, behoudt kansrijke gezinnen voor de stad.

Waarom vernieuwend?

Spelen wordt ingezet als middel om mensen met elkaar te verbinden. De plek lost niet alleen een functioneel tekort (speelruimte voor kinderen) in de wijk op maar ook een sociaal tekort in de deelgemeente (langs elkaar levende groepen mensen).

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: VBBL (Verenging Bedrijven Bewoners Lloydkwartier)

Contactpersoon: Koen Bakkers

Wij zoeken

samenwerking met stadsontwikkeling en stadsbeheer van Gemeente Rotterdam

Gerelateerde Plannen

Fao infographic urbantrees en

Smart Urban Forest, de waarde van bomen

Iedereen houdt van bomen. Wij willen Rotterdam vergroenen met meer en mooiere bomen door omwonenden en bedrijven via blockchain en nieuwe business modellen mede-eigenaar te maken

Bekijk dit plan
Dsc 8506

PleinPark 't Landje Cool-Zuid

Plein 't Landje in Cool-Zuid is nu een stenig en monofunctioneel sport- en speelplein. Stadslab Cool-Zuid wil samen met gebruikers en betrokkenen van plein 't Landje het plein transformeren tot een zachter en groener PleinPark voor de hele buurt.

Bekijk dit plan
Pretotype 1  city sky temple met uitleg

City Sky Temple

Door middel van het intrigeren van een therapeutische rooftop stilte tuin hebben de overprikkelde Rotterdammers een toevluchtsoord van groenvoorziening te midden van de stad waar zij tot rust kunnen komen en kunnen ontspannen.

Bekijk dit plan
Sk de kas logo liggend

Stadskwekerij De Kas

De omvorming van een binnenterrein met Kas in hartje Rotterdam tot een multifunctioneel kenniscentrum over ecologisch groen en kleinschalig waterbeheer. We gaan dit doen vanuit onze leidende waarden biodiversiteit, toegankelijkheid en verbinding

Bekijk dit plan
Bohlogo

Tuin Ben Oude NijHuis

Het inrichten van een veilige tuin voor (dementerende) ouderen met een laag inkomen; een tuin die ook voor buurtbewoners toegankelijk is en waar allerlei buurtactiviteiten gehouden zullen worden.

Bekijk dit plan

Parkeervergunningen wijgen m.b.v. app

Een app waarin je zowel als inwoner als ondernemer binnen Gemeente Rotterdam je parkeervergunning aan/uit kan zetten en wisselen van kentekens

Bekijk dit plan
Logo sb

De Stadsboswachter

De Stadsboswachter zorgt voor beheer, behoud en beleven van het stadsbos. Hij bouwt het stadsboswachtershuis als ontmoetingsplek en werkplaats voor de makers, bewoners, ondernemers en beheerders van de stad.

Bekijk dit plan
Fullsizeoutput 951e

BTA: De Gezondste Beleef en Leef tuin van Rotterdam

Het opzetten van een organisatie waarbij wij het volgende willen bereiken: De Botanische Tuin Afrikaanderwijk groeit uit tot een (inter)nationaal bekende en financieel onafhankelijke tuin.

Bekijk dit plan
Meer plannen