Ontdek › Plan

Kinderen maken de stad

Aangemaakt: 31 mei 2017

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Een ontmoetingsplek waar generaties samen kunnen spelen en waar sociale barrières worden doorbroken.

Enerzijds is er een aantoonbaar tekort aan speelruimte voor jonge kinderen in dit deel van Delfshaven anderzijds is het een gebied dat sociaal geïsoleerd is t.o.v. de rest van de Delfshaven. Aankomende bouwwerkzaamheden zullen de leefbaarheid in dit gebied de komende periode geen goed doen. Met dit plan willen we 3 vliegen in een klap slaan: speelruimte voor de kinderen, meer verbinding en contact met de mensen uit omliggende wijken en de leefbaarheid van de wijk in stand houden.

Waarom goed voor Rotterdam?

Versterkt de sociale cohesie, doorbreekt sociale barrières, behoudt kansrijke gezinnen voor de stad.

Waarom vernieuwend?

Spelen wordt ingezet als middel om mensen met elkaar te verbinden. De plek lost niet alleen een functioneel tekort (speelruimte voor kinderen) in de wijk op maar ook een sociaal tekort in de deelgemeente (langs elkaar levende groepen mensen).

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: VBBL (Verenging Bedrijven Bewoners Lloydkwartier)

Contactpersoon: Koen Bakkers

Wij zoeken

samenwerking met stadsontwikkeling en stadsbeheer van Gemeente Rotterdam

Gerelateerde Plannen

Inside swings

Schommelpark

Het schommelpark is een plek waar generaties samenkomen, waar je elkaar ontmoet en waar je samen plezier hebt. Er zijn schommels voor jong en oud, voor iedereen is er plek.

Bekijk dit plan
Rattrap

Het Rattenparadijs

Het rattenparadijs is een plan om de rattenoverlast in het groen te verminderen. We doen dit met een nieuwe observatie- en vangmethode waarbij grote aantrekkelijke kooien als observatie- en vangmethode worden gebruikt.

Bekijk dit plan

ketting ruimen

door middel van een ketting brief constructie mensen aansporen een keer per dag een stuks zwerfvuil oppakken en weggooien met hulp van een speciaal ontwikkelde app

Bekijk dit plan
Straatkijkers2

De Rotterdamse Straatkijkers

100 dagen uitkijken op 1 lijn. De straten maken Rotterdam! Deze willen wij in de kijker zetten als onderdeel van de stad!

Bekijk dit plan
Kindervuurwerk

Nationale Kinder Vuurwerk Rotterdam

Een groot vuurwerk bij de Erasmusbrug om 19.00 uur op 31 december om het oude jaar mee af te sluiten en het nieuwe mee te beginnen. Speciaal voor kinderen en gezinnen om hen op te laten groeien met een traditie van groot georganiseerd vuurwerk.

Bekijk dit plan
Pieterdehoochbrugbrug impressiecitylab010

OPEN DICHT bruggedichten.

Wachten was nog nooit zo leuk! De onderkant van bruggen over de Delfshavense Schie wordt verfraaid met poëzie en de bijbehorende website met DIY programma overbrugt de weg naar school en thuis.

Bekijk dit plan

Parkeervergunningen wijgen m.b.v. app

Een app waarin je zowel als inwoner als ondernemer binnen Gemeente Rotterdam je parkeervergunning aan/uit kan zetten en wisselen van kentekens

Bekijk dit plan
Route    initiatieven groen recreatie

De Groene Marathon Rotterdam

De Groene Marathon is een recreatieve natuurroute van meer dan veertig kilometer dwars door Rotterdam die de mooiste stukken stadsnatuur met elkaar verbindt.

Bekijk dit plan
Meer plannen