Ontdek › Plan

Kinderen maken de stad

Aangemaakt: 31 mei 2017

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Een ontmoetingsplek waar generaties samen kunnen spelen en waar sociale barrières worden doorbroken.

Enerzijds is er een aantoonbaar tekort aan speelruimte voor jonge kinderen in dit deel van Delfshaven anderzijds is het een gebied dat sociaal geïsoleerd is t.o.v. de rest van de Delfshaven. Aankomende bouwwerkzaamheden zullen de leefbaarheid in dit gebied de komende periode geen goed doen. Met dit plan willen we 3 vliegen in een klap slaan: speelruimte voor de kinderen, meer verbinding en contact met de mensen uit omliggende wijken en de leefbaarheid van de wijk in stand houden.

Waarom goed voor Rotterdam?

Versterkt de sociale cohesie, doorbreekt sociale barrières, behoudt kansrijke gezinnen voor de stad.

Waarom vernieuwend?

Spelen wordt ingezet als middel om mensen met elkaar te verbinden. De plek lost niet alleen een functioneel tekort (speelruimte voor kinderen) in de wijk op maar ook een sociaal tekort in de deelgemeente (langs elkaar levende groepen mensen).

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: VBBL (Verenging Bedrijven Bewoners Lloydkwartier)

Contactpersoon: Koen Bakkers

Wij zoeken

samenwerking met stadsontwikkeling en stadsbeheer van Gemeente Rotterdam

Gerelateerde Plannen

Inside swings

Schommelpark

Het schommelpark is een plek waar generaties samenkomen, waar je elkaar ontmoet en waar je samen plezier hebt. Er zijn schommels voor jong en oud, voor iedereen is er plek.

Bekijk dit plan
Banner rec def

Healing Places - Prototypes

Healing Places is a cross-disciplinary project that aims to create in Rotterdam West prototypes of sensory and therapeutic spaces in the city to improve the population’s physical and mental health.

Bekijk dit plan
Gezondewijk2

GezondeWijk door VoedselEducatie010

Stichting VoedselEducatie010 rolt een structureel educatief programma uit, over Voedselwijsheid, Gezonde Leefstijl en Taalvaardigheid, voor ouders en kinderen in de wijk Bloemhof.

Bekijk dit plan
Impressie website

Recycled park Rotterdam

Een drijvend landschap, gemaakt van gerecycled plastic. Zo stimuleren we drijvend groen en de circulaire economie!

Bekijk dit plan
Dsc 8506

PleinPark 't Landje Cool-Zuid

Plein 't Landje in Cool-Zuid is nu een stenig en monofunctioneel sport- en speelplein. Stadslab Cool-Zuid wil samen met gebruikers en betrokkenen van plein 't Landje het plein transformeren tot een zachter en groener PleinPark voor de hele buurt.

Bekijk dit plan
Sam 5522

Rondje Coolhaven

Bewoners, ondernemers, instellingen, studenten en docenten werken samen aan een strategie om de kades rondom de Coolhaven te vergroenen. Deze plek is een van de weinige plekken van de stad waar je echt dicht bij het water kunt zijn.

Bekijk dit plan
Logo sb

De Stadsboswachter

De Stadsboswachter zorgt voor beheer, behoud en beleven van het stadsbos. Hij bouwt het stadsboswachtershuis als ontmoetingsplek en werkplaats voor de makers, bewoners, ondernemers en beheerders van de stad.

Bekijk dit plan
Noahs park concept 2a crop

Noah ‘s Park

Noah droomt van rust, groen en water. Een varend park waar verweesde bomen en planten, mensen en verhalen hun toevluchtsoord vinden te midden van een snel verdichtende stad.

Bekijk dit plan
Meer plannen