Ontdek › Plan

KONINKRIJKSRACE

Status: Plan ingetrokken

Aangemaakt: 29 mei 2018

Dit plan is ingetrokken op 10 juli 2018

Na overleg met mevrouw.Werleman.

De Koninkrijksrace is een zeiltocht van Rotterdam naar Willemstad Curacao met een bemanning die een weerspiegeling van de Nederlandse samenleving vormt.

Met deze zeilrace brengen we de historische, geografische en sociale verbondenheid binnen het koninkrijk tot uitdrukking. Ook uiten we zo onze verbondenheid met, en waardering voor, het koningshuis.
Met deze race worden alle gebiedsdelen met elkaar verbonden.
Door met een bemanning te zeilen die een weerspiegeling vormt van de Nederandse bevolking willen we aangeven dat we met elkaar "in dezelfde schuit zitten" en het met elkaar moeten zien te redden. We zijn op elkaar aangewezen.

Waarom goed voor Rotterdam?

In het boek : " Mijn droom voor ons land, inspiratie voor de koning." Staat de Koninkrijksrace omschreven. Het varen in verbondenheid is de ondertitel van de Koninkrijksrace. De verbondenheid komt sociaal tot uiting door de representatieve bemanningssamenstelling. Geografisch komt deze verbondenheid tot uiting door de afstand af te leggen van het ene uiterste, Rotterdam, naar het andere uiterste, Willemstad Curacao. Historische verbonden omdat Willemstad vernoemd is naar stadhouder Willem II.

Waarom vernieuwend?

* Rotterdam laat zien dat culturen wel succesvol samenwerken met elkaar.
* De sociale mix van volwassenen en jongeren, uit verschillende culturen en lagen van de bevolking als bemanning.Uiteraard samengesteld door mannen en vrouwen.
* Groepen die elkaar normaal gesproken niet ontmoeten doen dat nu wel.
* Door de vijf etappes en 12 beschikbare plaatsen kunnen er 60 mensen meedoen
* Er zijn 12 beschikbare plaatsen, uit elke provincie 1 vertegenwoordiger.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Contactpersoon: Rutger Bos

Wij zoeken

Graag kom ik in contact met het bestuur van de Eendracht, de Rabobank en de burgemeester van Rotterdam

Gerelateerde Plannen

Img 20180519 wa0014

SpelenisDelen

Een mobiele Pop-up Playground om Rotterdammers weer te laten spelen. Met als doel weerbaarheid en creatief oplossingsvermogen te vergroten.

Bekijk dit plan
Hardnekkige vragen

Hardnekkige problemen pakken wij bij de wortel aan

Wij hebben een overvloed aan best practices, tools en experts. Waar zijn diegenen, die ervoor zorgen dat niet alleen de deeloplossingen functioneren, maar ook het geheel op bedrijfs- en systeemniveau?

Bekijk dit plan
Ikbenwij5ktransp

Stichting IKBENWIJ

IKBENWIJ zet zich in tegen de polarisatie in de maatschappij. Wij verbinden mensen van alle leeftijden en achtergronden en brengen ze met elkaar in gesprek en creëren beweging.

Bekijk dit plan
Prototype

Awareness010

Awareness010 is een conceptuele applicatie die ervoor zorgt dat de burgers van Rotterdam bewuster worden van zijn/haar ecologische voetafdruk. We leveren informatie en dienen als support voor de bewoner die een duurzamere levensstijl wilt aanspannen.

Bekijk dit plan
Hef attractietekening

De Hef / De Hef Rotterdam

Op de monumentale Hef kunnen bezoekers langzaam met het Val omhoog naar 48 meter boven de stad. Tussen veel staal en dalende contragewichten en met een steeds weidser uitzicht over heel Rotterdam.

Bekijk dit plan
Tekening presentatie 1

FietsErBij

FietsErBij is een innovatieve multifunctionele fietsenstalling die de buitenruimte mooier, groener en speelser maakt.

Bekijk dit plan
Afbeelding 2 versie 2 kl

365 dagen zwemmen in de Zevenhuizerplas

De Zevenhuizerplas is perfect zwemwater, maar vaak erg koud. Wij willen kijken hoe we het aangenamer kunnen maken.

Bekijk dit plan
Banner

MASH UP ON TOUR

Mash up is een clubavond die verschillende subculturen samenbrengt binnen Rotterdam. Hiermee verbindt Mash up verschillende culturen die anders nooit samen zouden komen op een plek.

Bekijk dit plan
Meer plannen