Ontdek › Plan

Laat Rotterdam je Rotterdam vertellen

Subsidie toegekend € 53.600,00

Aangemaakt: 30 april 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Kunst, cultuur, stadsgeschiedenis, innovativiteit en techniek komen samen in de vorm van bankjes, tafels, prullenbakken en grondpanelen met een typisch herkenbaar Rotterdams-custom-made design, afgestemd op het stadsgedeelte waar het geplaatst is

Rotterdam is een stad met geschiedenis, waar wat gebeurd, een stad met een typische eigen cultuur, een stad met Rotterdamse uitspraken en spreekwoorden in dialect, een stad vol met gebouwen, locaties en historie om trots op te zijn. Elk stadsgedeelte heeft wat te zeggen tegen ieder mens. Dit alles mag gezien en verteld worden. Hier speelt dit plan op in!
De specifieke stadsgedeeltes die ieder een uniek verhaal te vertellen hebben, hebben toehoorders nodig. Zet deze neer op een rustige plek die het verhaal al op zich verteld en laat het straat meubilair onderdeel zijn van deze verhaal vertelling.

Straatmeubilair dat van cortenstaal, rvs of gepoedercoat staal is wat duurzaam is, milieuvriendelijk, onderhoudsarm, vandalisme-proof en een stevige robuuste Rotterdamse uitstraling heeft. Maar dan wel elk met een unieke Rotterdamse uitspraak, zin of tekst, een Rotterdamse afbeelding, stadslogo, een nummer erop (onderdeel van de totaalserie) en de Rotterdamse skyline erin verwerkt.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het is een verrijking voor de stadscultuur en stadsomgeving. Het laat de mens kennis maken met een stadsgedeelte om er een binding ermee te krijgen. In deze tijd waar de mens individualistischer is geworden worden, is dit juist een creatieve mogelijkheid deze weer in contact te brengen met de unieke Rotterdamse cultuur, omgeving en historie. Denk aan unieke locaties zoals: de haven, de binnenstad, Coolsingel, Erasmusbrug, sportlocaties (stadion), parken, monumenten, mooie uitzichtlocaties,etc.

Waarom vernieuwend?

Het is iets unieks wat nog niet eerder gedaan is Nederland, zeker niet als een serie verspreid over de hele stad. Het zal voor sommigen zelfs een verzameling worden om ze allemaal op de foto te zetten (wandelroute?)! Door de complete serie heen (50 tot 100 locaties) zal ook nog een verhaallijn lopen. Het zal veel aandacht creëren vanuit de mens en media!
Ook vanuit technisch oogpunt is dit innovatief, vernieuwend omdat je dit niet of nauwelijks nog ziet! Uitdagend qua ontwerp en maakbaarheid.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Laat rotterdam je rotterdam vertellen

Doe mee

Organisatie: 3D Next Level

Contactpersoon: Lennart van den Doel

E-mail: info@3dnextlevel.com;eline@3dnextlevel.com

Wij zoeken

- Inbreng van mensen met verstand van de geschiedenis van de stad, mensen met Rotterdamse cultuur kennis, etc. Mensen die unieke teksten en locaties kunnen bedenken voor dit unieke Rotterdamse meubilair en pro-actief en creatief mee kunnen denken.

Gerelateerde Plannen

Fullsizeoutput 951e

BTA: De Gezondste Beleef en Leef tuin van Rotterdam

Het opzetten van een organisatie waarbij wij het volgende willen bereiken: De Botanische Tuin Afrikaanderwijk groeit uit tot een (inter)nationaal bekende en financieel onafhankelijke tuin.

Bekijk dit plan
Impressie website

Recycled park Rotterdam

Een drijvend landschap, gemaakt van gerecycled plastic. Zo stimuleren we drijvend groen en de circulaire economie!

Bekijk dit plan
Popupstadspark

Pop Up Stadspark Grotekerkplein

Het toekomstig stadspark Grotekerkplein nu al tot leven laten komen en uitproberen wat voor Rotterdammers het ideale stadspark is.

Bekijk dit plan
Groengoed!

Kansrijke Tuinen

Gezamenlijk tuinieren in de wijk voor een mooie, veilige en kindvriendelijke buitenruimte

Bekijk dit plan
Retrieval platform

Recycled Park: plastic winningsplatform

Plastic zwerfvuil hoort niet in de stadshavens. Recycled Park realiseert een opvangsysteem om zwerfvuil structureel op te vangen.

Bekijk dit plan
Referenties subsidieaanvraag pag 1

Groen sportpark voor Rotterdam-West

Binnenkort is Rotterdam wet een speel- en urban sportspark rijker. Een buitenruimte die bijdraagt aan een fysiek en mentaal fitte stad.

Bekijk dit plan
Highresscreenshot00007

recycling robotica

robotica fabrieken die huishoudelijk afval sorteren

Bekijk dit plan

Parkeervergunningen wijgen m.b.v. app

Een app waarin je zowel als inwoner als ondernemer binnen Gemeente Rotterdam je parkeervergunning aan/uit kan zetten en wisselen van kentekens

Bekijk dit plan
Meer plannen