Ontdek › Plan

Laat Rotterdam je Rotterdam vertellen

Subsidie toegekend € 53.600,00

Aangemaakt: 30 april 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Kunst, cultuur, stadsgeschiedenis, innovativiteit en techniek komen samen in de vorm van bankjes, tafels, prullenbakken en grondpanelen met een typisch herkenbaar Rotterdams-custom-made design, afgestemd op het stadsgedeelte waar het geplaatst is

Rotterdam is een stad met geschiedenis, waar wat gebeurd, een stad met een typische eigen cultuur, een stad met Rotterdamse uitspraken en spreekwoorden in dialect, een stad vol met gebouwen, locaties en historie om trots op te zijn. Elk stadsgedeelte heeft wat te zeggen tegen ieder mens. Dit alles mag gezien en verteld worden. Hier speelt dit plan op in!
De specifieke stadsgedeeltes die ieder een uniek verhaal te vertellen hebben, hebben toehoorders nodig. Zet deze neer op een rustige plek die het verhaal al op zich verteld en laat het straat meubilair onderdeel zijn van deze verhaal vertelling.

Straatmeubilair dat van cortenstaal, rvs of gepoedercoat staal is wat duurzaam is, milieuvriendelijk, onderhoudsarm, vandalisme-proof en een stevige robuuste Rotterdamse uitstraling heeft. Maar dan wel elk met een unieke Rotterdamse uitspraak, zin of tekst, een Rotterdamse afbeelding, stadslogo, een nummer erop (onderdeel van de totaalserie) en de Rotterdamse skyline erin verwerkt.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het is een verrijking voor de stadscultuur en stadsomgeving. Het laat de mens kennis maken met een stadsgedeelte om er een binding ermee te krijgen. In deze tijd waar de mens individualistischer is geworden worden, is dit juist een creatieve mogelijkheid deze weer in contact te brengen met de unieke Rotterdamse cultuur, omgeving en historie. Denk aan unieke locaties zoals: de haven, de binnenstad, Coolsingel, Erasmusbrug, sportlocaties (stadion), parken, monumenten, mooie uitzichtlocaties,etc.

Waarom vernieuwend?

Het is iets unieks wat nog niet eerder gedaan is Nederland, zeker niet als een serie verspreid over de hele stad. Het zal voor sommigen zelfs een verzameling worden om ze allemaal op de foto te zetten (wandelroute?)! Door de complete serie heen (50 tot 100 locaties) zal ook nog een verhaallijn lopen. Het zal veel aandacht creëren vanuit de mens en media!
Ook vanuit technisch oogpunt is dit innovatief, vernieuwend omdat je dit niet of nauwelijks nog ziet! Uitdagend qua ontwerp en maakbaarheid.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Laat rotterdam je rotterdam vertellen

Doe mee

Organisatie: 3D Next Level

Contactpersoon: Lennart van den Doel

E-mail: info@3dnextlevel.com;eline@3dnextlevel.com

Wij zoeken

- Inbreng van mensen met verstand van de geschiedenis van de stad, mensen met Rotterdamse cultuur kennis, etc. Mensen die unieke teksten en locaties kunnen bedenken voor dit unieke Rotterdamse meubilair en pro-actief en creatief mee kunnen denken.

Gerelateerde Plannen

Impressie website

Recycled park Rotterdam

Een drijvend landschap, gemaakt van gerecycled plastic. Zo stimuleren we drijvend groen en de circulaire economie!

Bekijk dit plan
Orka

SEA-ECO-LOGIC Blauwe Vinvis Dolfijn Orka Haai Zeehond

Het bouwen van vijf levengrootte beelden van zeedieren die verwijzen naar de zee en de haven.

Bekijk dit plan
Inside swings

Schommelpark

Het schommelpark is een plek waar generaties samenkomen, waar je elkaar ontmoet en waar je samen plezier hebt. Er zijn schommels voor jong en oud, voor iedereen is er plek.

Bekijk dit plan
Gezondewijk2

GezondeWijk door VoedselEducatie010

Stichting VoedselEducatie010 rolt een structureel educatief programma uit, over Voedselwijsheid, Gezonde Leefstijl en Taalvaardigheid, voor ouders en kinderen in de wijk Bloemhof.

Bekijk dit plan
Fao infographic urbantrees en

Smart Urban Forest, de waarde van bomen

Iedereen houdt van bomen. Wij willen Rotterdam vergroenen met meer en mooiere bomen door omwonenden en bedrijven via blockchain en nieuwe business modellen mede-eigenaar te maken

Bekijk dit plan
D1f17a 301c2965122c40d68d93f5bd191b42f6 mv2 d 3264 2034 s 2

Stadslab Hanze Route

De Hanze route is een initiatief om de ruimtelijke ordening in Nederland van een nieuwe decentrale integrale strategie te voorzien geïnspireerd op het Hanzemodel. Dit om zachte en harde beleidsdoelen te verbinden op alle niveau (micro, meso, macro)

Bekijk dit plan
Voorbeeld container bijplaatsing

AI foto analyse buitenruimte

Het ontwikkelen van een algoritme waarmee foto's van de buitenruimte geanalyseerd kunnen worden, zodat automatisch bepaald kan worden of er misstanden in de omgeving aanwezig zijn.

Bekijk dit plan
Meer plannen