Ontdek › Plan

Laat Rotterdam je Rotterdam vertellen

Aangemaakt: 30 april 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Kunst, cultuur, stadsgeschiedenis, innovativiteit en techniek komen samen in de vorm van bankjes, tafels, prullenbakken en grondpanelen met een typisch herkenbaar Rotterdams-custom-made design, afgestemd op het stadsgedeelte waar het geplaatst is

Rotterdam is een stad met geschiedenis, waar wat gebeurd, een stad met een typische eigen cultuur, een stad met Rotterdamse uitspraken en spreekwoorden in dialect, een stad vol met gebouwen, locaties en historie om trots op te zijn. Elk stadsgedeelte heeft wat te zeggen tegen ieder mens. Dit alles mag gezien en verteld worden. Hier speelt dit plan op in!
De specifieke stadsgedeeltes die ieder een uniek verhaal te vertellen hebben, hebben toehoorders nodig. Zet deze neer op een rustige plek die het verhaal al op zich verteld en laat het straat meubilair onderdeel zijn van deze verhaal vertelling.

Straatmeubilair dat van cortenstaal, rvs of gepoedercoat staal is wat duurzaam is, milieuvriendelijk, onderhoudsarm, vandalisme-proof en een stevige robuuste Rotterdamse uitstraling heeft. Maar dan wel elk met een unieke Rotterdamse uitspraak, zin of tekst, een Rotterdamse afbeelding, stadslogo, een nummer erop (onderdeel van de totaalserie) en de Rotterdamse skyline erin verwerkt.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het is een verrijking voor de stadscultuur en stadsomgeving. Het laat de mens kennis maken met een stadsgedeelte om er een binding ermee te krijgen. In deze tijd waar de mens individualistischer is geworden worden, is dit juist een creatieve mogelijkheid deze weer in contact te brengen met de unieke Rotterdamse cultuur, omgeving en historie. Denk aan unieke locaties zoals: de haven, de binnenstad, Coolsingel, Erasmusbrug, sportlocaties (stadion), parken, monumenten, mooie uitzichtlocaties,etc.

Waarom vernieuwend?

Het is iets unieks wat nog niet eerder gedaan is Nederland, zeker niet als een serie verspreid over de hele stad. Het zal voor sommigen zelfs een verzameling worden om ze allemaal op de foto te zetten (wandelroute?)! Door de complete serie heen (50 tot 100 locaties) zal ook nog een verhaallijn lopen. Het zal veel aandacht creëren vanuit de mens en media!
Ook vanuit technisch oogpunt is dit innovatief, vernieuwend omdat je dit niet of nauwelijks nog ziet! Uitdagend qua ontwerp en maakbaarheid.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Laat rotterdam je rotterdam vertellen

Doe mee

Organisatie: 3D Next Level

Contactpersoon: Lennart van den Doel

Wij zoeken

- Inbreng van mensen met verstand van de geschiedenis van de stad, mensen met Rotterdamse cultuur kennis, etc. Mensen die unieke teksten en locaties kunnen bedenken voor dit unieke Rotterdamse meubilair en pro-actief en creatief mee kunnen denken.

Gerelateerde Plannen

Scan 25

De Muizentrapstraat in De Taaltuin in Spangen

De Muizentrapstraat is een nieuw concept voor De Taaltuin in Spangen! Kinderen met of zonder fysieke beperking lopen, rollen, klimmen, klauteren of kruipen over en onder de stijgende en dalende vlonders, waarop ook fragmenten van gedichten staan.

Bekijk dit plan
Impressie website

Recycled park Rotterdam

Een drijvend landschap, gemaakt van gerecycled plastic. Zo stimuleren we drijvend groen en de circulaire economie!

Bekijk dit plan
12186260 985097854864770 775381055880705094 o

Veilige Buurt

Een communicatie app die het makkelijker maakt elkaar te leren kennen en contact te houden.

Bekijk dit plan
27540907 1654057537993505 4442018546364373022 n

Rotterdamse Academie voor Stadsastronauten (RASA)

RASA is een multidisciplinair project van schrijfster en theatermaker Marjolijn van Heemstra en futurologiestudio Monnik. De missie van RASA is om de sterrenhemel zichtbaar te maken boven de Blaak.

Bekijk dit plan
Afbeelding1

Boomtoppers: alle Rotterdammers kunnen de boom in!

Boomtoppers wil een outdoor sportprogramma rond boomklimmen in een stedelijke omgeving ontwikkelen dat geschikt is voor alle doelgroepen.

Bekijk dit plan
Kaartje zuid driehoek

ROAR

Een kunstproject rondom de steunpilaren van metrolijn D/E in Rotterdam Zuid.

Bekijk dit plan
Sam 5522

Rondje Coolhaven

Bewoners, ondernemers, instellingen, studenten en docenten werken samen aan een strategie om de kades rondom de Coolhaven te vergroenen. Deze plek is een van de weinige plekken van de stad waar je echt dicht bij het water kunt zijn.

Bekijk dit plan
Popupstadspark

Pop Up Stadspark Grotekerkplein

Het toekomstig stadspark Grotekerkplein nu al tot leven laten komen en uitproberen wat voor Rotterdammers het ideale stadspark is.

Bekijk dit plan
Meer plannen