Ontdek › Plan

LaForsa

Aangemaakt: 11 april 2018

Jongeren empoweren door middel van sportactiviteiten en het organiseren van evenementen in en voor de buurt.

Wij gaan zelf de wijk in en we bereiken een doelgroep die als moeilijk te bereiken gezien wordt. Door het inzetten van een jong rolmodel kunnen we deze groep bereiken en enthousiasmeren om mee te doen. De doelstelling is om jonge meiden bewust te maken van een gezonde leefstijl. Onder een gezonde leefstijl verstaan wij niet alleen gezond eten en bewegen, maar ook de mentale gesteldheid, de positie in de maatschappij en de relatie met de ouders. Veel jonge meiden zijn niet bewust van het effect van een gezonde leefstijl. Het heeft invloed op de keuzes die gemaakt worden voor de toekomst. Dit is de reden waarom wij het zo belangrijk vinden dat de meiden een bewuste leefstijl aannemen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Er is een grote groep jongeren dat niet bereikt wordt door de bestaande organisaties. Het is van groot belang dat wij deze jongeren, die vaak in een kwetsbare omgeving opgroeien, optijd bereiken. Zij hebben begeleiding nodig in het ontdekken van hun passie in het leven. Doen wij dit niet op dit moment, dan bestaat er een grote kans dat zij in de verleiding komen van hun kwetsbare omgeving. Dit zal voor problemen zorgen voor de stad. Daarom moeten we preventief te werk gaan.

Waarom vernieuwend?

Dit project is vernieuwend omdat wij jonge rolmodellen inzetten en sport gebruiken als middel om de jongeren zelfverzekerd en weerbaar te maken. Na een periode van 20 weken organiseren de jongeren een evenement die aansluit bij hun interesses voor hun buurt en familie. Door het organiseren hiervan ontdekken zij hun passies en talenten. Vervolgens kunnen we een programma opstellen aan de hand van deze ontdekte talenten. Hierdoor krijgen zij een beter beeld van wat zij willen in de toekomst.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Foto flyer 1

Doe mee

Organisatie: Laforsa

Contactpersoon: Samira EL idrissi

Wij zoeken

Ik zou dit project graag willen opzetten in verschillende wijken in Rotterdam. Hiervoor wil ik graag samenwerken met de gemeente en andere organisaties. Ook heb ik financiële middelen nodig om dit te kunnen realiseren. Hiervoor moet ik een subsidie aanvragen.

Gerelateerde Plannen

Jurriaan snikkers 99062

CityGoals - Heel Rotterdam aan de participatie

CityGoals biedt een podium voor Rotterdamse ideeën afkomstig van bewoners wiens stem nog niet genoeg gehoord wordt.

Bekijk dit plan

Baby voeden in de stad

Live borst voeden, kolven of flesje geven aan je baby in een rustige ruimte in het hart van het winkelcentrum.

Bekijk dit plan
Choice logo

Choice - Direction for tomorrow

Choice is een laagdrempelig mobiel platform dat de mogelijkheid biedt om burgerschap & participatie samen te brengen.

Bekijk dit plan

HIEROtterdam

Reuzenletters op Centraal Station plein t.b.v. foto's/selfies etc.

Bekijk dit plan
Tekening presentatie 1

FietsErBij

FietsErBij is een innovatieve multifunctionele fietsenstalling die de buitenruimte mooier, groener en speelser maakt.

Bekijk dit plan

Maak van je brood een deugd- Broodkazernes

In de wijken oud brood inzamelen en met vers gekweekte kruiden bakken tot toast en croutons ( maand houdbaar). Ideaal voor minima, tegen pestdieren, duurzaam, smakelijk, leerzaam, economisch aantrekkelijk, verbindend.

Bekijk dit plan
Hardnekkige vragen

Hardnekkige problemen pakken wij bij de wortel aan

Wij hebben een overvloed aan best practices, tools en experts. Waar zijn diegenen, die ervoor zorgen dat niet alleen de deeloplossingen functioneren, maar ook het geheel op bedrijfs- en systeemniveau?

Bekijk dit plan
Prostudentlife   logo transparant

Prostudentlife

Een online community voor jongeren en studenten die alles uit hun leven willen halen

Bekijk dit plan
Meer plannen