Ontdek › Plan

LaForsa

Aangemaakt: 11 april 2018

Sport beweegt Rotterdam

Jongeren empoweren door middel van sportactiviteiten en het organiseren van evenementen in en voor de buurt.

Wij gaan zelf de wijk in en we bereiken een doelgroep die als moeilijk te bereiken gezien wordt. Door het inzetten van een jong rolmodel kunnen we deze groep bereiken en enthousiasmeren om mee te doen. De doelstelling is om jonge meiden bewust te maken van een gezonde leefstijl. Onder een gezonde leefstijl verstaan wij niet alleen gezond eten en bewegen, maar ook de mentale gesteldheid, de positie in de maatschappij en de relatie met de ouders. Veel jonge meiden zijn niet bewust van het effect van een gezonde leefstijl. Het heeft invloed op de keuzes die gemaakt worden voor de toekomst. Dit is de reden waarom wij het zo belangrijk vinden dat de meiden een bewuste leefstijl aannemen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Er is een grote groep jongeren dat niet bereikt wordt door de bestaande organisaties. Het is van groot belang dat wij deze jongeren, die vaak in een kwetsbare omgeving opgroeien, optijd bereiken. Zij hebben begeleiding nodig in het ontdekken van hun passie in het leven. Doen wij dit niet op dit moment, dan bestaat er een grote kans dat zij in de verleiding komen van hun kwetsbare omgeving. Dit zal voor problemen zorgen voor de stad. Daarom moeten we preventief te werk gaan.

Waarom vernieuwend?

Dit project is vernieuwend omdat wij jonge rolmodellen inzetten en sport gebruiken als middel om de jongeren zelfverzekerd en weerbaar te maken. Na een periode van 20 weken organiseren de jongeren een evenement die aansluit bij hun interesses voor hun buurt en familie. Door het organiseren hiervan ontdekken zij hun passies en talenten. Vervolgens kunnen we een programma opstellen aan de hand van deze ontdekte talenten. Hierdoor krijgen zij een beter beeld van wat zij willen in de toekomst.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Foto flyer 1

Doe mee

Organisatie: Laforsa

Contactpersoon: Samira EL idrissi

Wij zoeken

Ik zou dit project graag willen opzetten in verschillende wijken in Rotterdam. Hiervoor wil ik graag samenwerken met de gemeente en andere organisaties. Ook heb ik financiële middelen nodig om dit te kunnen realiseren. Hiervoor moet ik een subsidie aanvragen.

Gerelateerde Plannen

Dsc04393

Wandelen in Schiebroek

Tot maximaal 10 km wekelijks wandelen in een rustig tempo door de wijk.. Dit plan is al in werking gedurende 60 wandelingen!

Bekijk dit plan
Tribune rotterdam united droombeeld

Rotterdam United: de missing link in het Essenburgpark

Integratie van sportcomplex vv Rotterdam United in het Essenburgpark en een Sportbuurthuis van de Toekomst waar sport, welzijn en cultuur samenkomen.

Bekijk dit plan
Dsc 3910 %281%29

JUST DO IT - Sporten met topsporters

Ons project heeft als doel om de Rotterdamse jeugd actief aan het sporten te krijgen door de inzet van topsporters als rolmodel.

Bekijk dit plan
Festafit online

Gezond Feesten met FestaFit

Concept om Rotterdammers op een vernieuwende manier fitter en meer ontspannen te maken door te dansen!

Bekijk dit plan
Drijvend sportveld padel rotterdam

'de PadelBak'

Het drijvend sportveld van Rotterdam!

Bekijk dit plan
Thumbnail logo 4 %28aangepaste skyline   felle groen%29

CLEAN AIR RUNNING 010

Clean air running 010 helpt de Rotterdammer om te sporten in schone lucht. We maken op een slimme en innovatieve wijze gebruik van data om hardlopers beter te informeren over de luchtkwaliteit in hun stad.

Bekijk dit plan

Walking Basketbal

De Dreamteam Foundation wil geïnspireerd door het succes van Walking Basketball in Rotterdam de sport uitbreiden,

Bekijk dit plan
Meer plannen