Ontdek › Plan

LaForsa

Aangemaakt: 11 april 2018

Sport beweegt Rotterdam

Jongeren empoweren door middel van sportactiviteiten en het organiseren van evenementen in en voor de buurt.

Wij gaan zelf de wijk in en we bereiken een doelgroep die als moeilijk te bereiken gezien wordt. Door het inzetten van een jong rolmodel kunnen we deze groep bereiken en enthousiasmeren om mee te doen. De doelstelling is om jonge meiden bewust te maken van een gezonde leefstijl. Onder een gezonde leefstijl verstaan wij niet alleen gezond eten en bewegen, maar ook de mentale gesteldheid, de positie in de maatschappij en de relatie met de ouders. Veel jonge meiden zijn niet bewust van het effect van een gezonde leefstijl. Het heeft invloed op de keuzes die gemaakt worden voor de toekomst. Dit is de reden waarom wij het zo belangrijk vinden dat de meiden een bewuste leefstijl aannemen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Er is een grote groep jongeren dat niet bereikt wordt door de bestaande organisaties. Het is van groot belang dat wij deze jongeren, die vaak in een kwetsbare omgeving opgroeien, optijd bereiken. Zij hebben begeleiding nodig in het ontdekken van hun passie in het leven. Doen wij dit niet op dit moment, dan bestaat er een grote kans dat zij in de verleiding komen van hun kwetsbare omgeving. Dit zal voor problemen zorgen voor de stad. Daarom moeten we preventief te werk gaan.

Waarom vernieuwend?

Dit project is vernieuwend omdat wij jonge rolmodellen inzetten en sport gebruiken als middel om de jongeren zelfverzekerd en weerbaar te maken. Na een periode van 20 weken organiseren de jongeren een evenement die aansluit bij hun interesses voor hun buurt en familie. Door het organiseren hiervan ontdekken zij hun passies en talenten. Vervolgens kunnen we een programma opstellen aan de hand van deze ontdekte talenten. Hierdoor krijgen zij een beter beeld van wat zij willen in de toekomst.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Foto flyer 1

Doe mee

Organisatie: Laforsa

Contactpersoon: Samira EL idrissi

Wij zoeken

Ik zou dit project graag willen opzetten in verschillende wijken in Rotterdam. Hiervoor wil ik graag samenwerken met de gemeente en andere organisaties. Ook heb ik financiële middelen nodig om dit te kunnen realiseren. Hiervoor moet ik een subsidie aanvragen.

Gerelateerde Plannen

Zwemplatform Kralingse Plas

Stap in de Kralingse Plas vanaf de straat

Bekijk dit plan
Summer striktly

Stem voor dansers - Salsa Community

Verbinding door dansen. Striktly is een platform waarop nieuwe- tot professionele dansers hun ervaring en kennis met elkaar delen.

Bekijk dit plan
20160730 081337 resized

Fitnesspark Buitensport in Hoogvliet.

SPORTEN MAAKT SAMENLEVINGEN ACTIEF MET TRAINEN VOOR IEDEREEN.

Bekijk dit plan
Rebel youngsters

Rebel Youngster Programm

Kinderen / jongeren uit Rotterdam letterlijk en figuurlijk in beweging brengen. Letterlijk voor ‘een leven lang (sport)actief en vitaal’. Figuurlijk om competente, maatschappelijk betrokken burgers te helpen ontwikkelen.

Bekijk dit plan
 logo  cycling connects op wit

Cycling Connects Rotterdam

De sociale integratie van nieuwkomers (vluchtelingen/asielzoekers/statushouders) bevorderen middels beweging en sportparticipatie met de focus op fietsen. Een stad creëren waar de nieuwkomer wordt verwelkomd door de reeds gevestigde Rotterdammer.

Bekijk dit plan
Dance

Challenge

Jongeren met problemen helpen om hun eigen leven op orde te krijgen met hulp om zich voor te bereiden op een mooie toekomst.

Bekijk dit plan
Citylabsitefoto

UnoDuo_010

UnoDuo010 wil ook dat fysiek beperkten zich veilig, betaalbaar, sportief, sociaal en met plezier per fiets kunnen verplaatsen.

Bekijk dit plan
Kangoo jumps atletiekbaan

Kangoo Jumps Running - Project

Veilig hardlopen zonder blessures

Bekijk dit plan
Meer plannen