Ontdek › Plan

Leer- en Veerkracht, in je kracht op school!

Subsidie toegekend € 46.350,00

Aangemaakt: 09 juni 2017

Heb hart voor onderwijs

Een intensief Integraal meerjarentraject ter bevordering van de mentale veerkracht van leerlingen en leerkrachten.

Het meerjarentraject Leer- & veerkracht geeft kinderen van NU de handvatten om in te kunnen spelen op wat STRAKS van hen gevraagd wordt in de voortdurend veranderende en veeleisende maatschappij. Een traject voor leerlingen, leerkrachten en ouders gebaseerd op wetenschappelijke bevindingen vanuit de positieve psychologie met als prettige bijkomstigheid dat dit traject beoogt de resultaten van leerlingen te verhogen, het werkplezier/betrokkenheid van leerkrachten vergroot en het ziekteverzuim verlaagt. Dit komt de kwaliteit van leerkrachten/scholen ten goede en is een manier om goede leerkrachten in Rotterdam te behouden en leerlingen verantwoord voor te bereiden op de arbeidsmarkt/toekomst.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het aantrekken en behouden van de beste leraren. En dit plan gaat over leerlingen, zowel zwakke als excellente leerlingen, die op scholen van goede kwaliteit zitten, scholen die het beste uit alle leerlingen halen.

Waarom vernieuwend?

The whole school approach, gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde principes uit de positieve psychologie en mindfulness is nieuw in Nederland en wordt op dit moment alleen nog maar aangeboden door Dr. R.M.P. van Zundert. Het is een ‘jonge’ wetenschap van waaruit er dagelijks nieuwe inzichten verworven worden. Er kan ook wetenschappelijk onderzoek aan dit traject verbonden worden, wat het extra interessant maakt!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Img 0475

Doe mee

Contactpersoon: Nicolaasschool - Mullerpier

Gerelateerde Plannen

Img 0470

Havenschool

Ondernemende, nieuwsgierige en betrokken jongeren opleiden die bewuste toekomstkeuzes kunnen maken

Bekijk dit plan
Burgerschapsvorming1

Het voordeel van de twijfel

Met dit project willen we pabo-studenten en leraren in het primair onderwijs in Rotterdam verder professionaliseren in het versterken van burgerschap van leerlingen.

Bekijk dit plan
Artikel ad 20 maart 2018

Spelactiviteiten voor (hoog) begaafde kinderen.

Spelactiviteiten voor (hoog) begaafde kinderen en hun familie met uitleen uitdagende spellen en boeken rondom thema hoogbegaafdheid in combinatie met ontmoetingen voor de ouders.

Bekijk dit plan
Raw image

Raw.Authentic.Heart Tour 2016 by Fernando Halman

Een interactieve seminar gericht aan jong volwassenen waarin Fernando Halman jou de Raw.Authentic.Heart methode gaat leren.

Bekijk dit plan
Ms 1op1 coaching challengesports 1793

Time-out, Rebound!

Schooluitval voorkomen d.m.v. van een Time-Out Traject voor leerlingen van Rotterdamse MBO Startcolleges en voortgezet onderwijs.

Bekijk dit plan
Bars.00 08 53 03.still061

Niet mijn schuld!

Rondom de korte documentaire ‘BARS’ zetten wij een educatief project op waarmee wij jongeren bereiken die zich binnen de zogenaamde schuld risicogroep bevinden of zich daarin dreigen te begeven.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 05 31 om 16.28.55

De Gamer 010

De Gamer is een interactieve energie-opwekkende speelvloer voor schoolpleinen. Met hulp van CityLab010 ontwikkelen we een lesprogramma voor Rotterdamse scholen waarbij kinderen al bewegend leren over duurzaamheid, wetenschap en techniek.

Bekijk dit plan
Meer plannen