Ontdek › Plan

Leer- en Veerkracht, in je kracht op school!

Subsidie toegekend € 46.350,00

Aangemaakt: 09 juni 2017

Heb hart voor onderwijs

Een intensief Integraal meerjarentraject ter bevordering van de mentale veerkracht van leerlingen en leerkrachten.

Het meerjarentraject Leer- & veerkracht geeft kinderen van NU de handvatten om in te kunnen spelen op wat STRAKS van hen gevraagd wordt in de voortdurend veranderende en veeleisende maatschappij. Een traject voor leerlingen, leerkrachten en ouders gebaseerd op wetenschappelijke bevindingen vanuit de positieve psychologie met als prettige bijkomstigheid dat dit traject beoogt de resultaten van leerlingen te verhogen, het werkplezier/betrokkenheid van leerkrachten vergroot en het ziekteverzuim verlaagt. Dit komt de kwaliteit van leerkrachten/scholen ten goede en is een manier om goede leerkrachten in Rotterdam te behouden en leerlingen verantwoord voor te bereiden op de arbeidsmarkt/toekomst.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het aantrekken en behouden van de beste leraren. En dit plan gaat over leerlingen, zowel zwakke als excellente leerlingen, die op scholen van goede kwaliteit zitten, scholen die het beste uit alle leerlingen halen.

Waarom vernieuwend?

The whole school approach, gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde principes uit de positieve psychologie en mindfulness is nieuw in Nederland en wordt op dit moment alleen nog maar aangeboden door Dr. R.M.P. van Zundert. Het is een ‘jonge’ wetenschap van waaruit er dagelijks nieuwe inzichten verworven worden. Er kan ook wetenschappelijk onderzoek aan dit traject verbonden worden, wat het extra interessant maakt!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Img 0475

Doe mee

Contactpersoon: Nicolaasschool - Mullerpier

Gerelateerde Plannen

Zuider Gymnasium

Het onderwijs beter aan laten sluiten bij de behoeften en de wensen van onze gymnasiumleerlingen uit Rotterdam-Zuid en omstreken. Wij willen onze leerlingen de kans geven om hun talenten te ontplooien in een veilige, uitdagende leeromgeving.

Bekijk dit plan
Imc basis logo

IMC Basis Rotterdam

Op school leer je voor later, bij IMC Basis leer nú wat later is

Bekijk dit plan
Li 400x400 logo

De Muren hebben Oren

In dit project ontmoeten Rotterdamse leerlingen tussen de 10-12 jaar uit diverse wijken van de stad elkaar en interviewen zij samen stadsgenoten over hun geschiedenis. Al deze persoonlijke verhalen verbinden de inwoners met elkaar en met Rotterdam.

Bekijk dit plan
Bij artikel

"Samen voor Taal"

Samen met ouders de (taal)ontwikkeling van kinderen in de plusopvang stimuleren. Een aantrekkelijk, eenvoudig en vooral LEUK programma ontwikkelen waarin samen oefenen en voorbeeld gedrag voorop staan.

Bekijk dit plan
Beeld voor internet

Taal voor Mekaar

We zetten kinderen met een taalachterstand in hun kracht door gelijkere kansen te bieden op een succesvolle toekomst in onze samenleving.

Bekijk dit plan
Logo2 meesterlijk

Meesterlijk Rotterdam

Vakmanschap in Onderwijs! voor een betere aansluiting op het beroepsveld.

Bekijk dit plan
Banner kiesjekoers

Kies Je Koers

Achttienjarige studenten worden met behulp van onze online tool “Kies je koers” beter voorbereid op hun leven na school!

Bekijk dit plan
Meer plannen