Ontdek › Plan

Leer- en Veerkracht, in je kracht op school!

Subsidie toegekend € 46.350,00

Aangemaakt: 09 juni 2017

Heb hart voor onderwijs

Een intensief Integraal meerjarentraject ter bevordering van de mentale veerkracht van leerlingen en leerkrachten.

Het meerjarentraject Leer- & veerkracht geeft kinderen van NU de handvatten om in te kunnen spelen op wat STRAKS van hen gevraagd wordt in de voortdurend veranderende en veeleisende maatschappij. Een traject voor leerlingen, leerkrachten en ouders gebaseerd op wetenschappelijke bevindingen vanuit de positieve psychologie met als prettige bijkomstigheid dat dit traject beoogt de resultaten van leerlingen te verhogen, het werkplezier/betrokkenheid van leerkrachten vergroot en het ziekteverzuim verlaagt. Dit komt de kwaliteit van leerkrachten/scholen ten goede en is een manier om goede leerkrachten in Rotterdam te behouden en leerlingen verantwoord voor te bereiden op de arbeidsmarkt/toekomst.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het aantrekken en behouden van de beste leraren. En dit plan gaat over leerlingen, zowel zwakke als excellente leerlingen, die op scholen van goede kwaliteit zitten, scholen die het beste uit alle leerlingen halen.

Waarom vernieuwend?

The whole school approach, gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde principes uit de positieve psychologie en mindfulness is nieuw in Nederland en wordt op dit moment alleen nog maar aangeboden door Dr. R.M.P. van Zundert. Het is een ‘jonge’ wetenschap van waaruit er dagelijks nieuwe inzichten verworven worden. Er kan ook wetenschappelijk onderzoek aan dit traject verbonden worden, wat het extra interessant maakt!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Img 0475

Doe mee

Contactpersoon: Nicolaasschool - Mullerpier

Gerelateerde Plannen

Schermafbeelding 2018 05 31 om 16.28.55

De Gamer 010

De Gamer is een interactieve energie-opwekkende speelvloer voor schoolpleinen. Met hulp van CityLab010 ontwikkelen we een lesprogramma voor Rotterdamse scholen waarbij kinderen al bewegend leren over duurzaamheid, wetenschap en techniek.

Bekijk dit plan
Ikbenwij5ktransp

IK BEN WIJ

Binden en verbinden door middel van creativiteit en dialoog met als slogan; Vier de verschillen en benut de overeenkomsten.

Bekijk dit plan
Dsc 0054

Nieuwe technologie in Rotterdams primair onderwijs

Rotterdamse scholen worden klaargestoomd voor de 21e eeuw met onze lessen en workshops in nieuwe technologie en programmeren in het primair onderwijs. Voor kind èn leerkracht.

Bekijk dit plan
Banner citylab010

JONGEREN & TECHNIEK

In ons werk zien wij regelmatig het enthousiasme onder jongeren met betrekking tot techniek. Ons doel is informeel leren stimuleren en te combineren met de arbeidsmarkt, dit plan is een onderzoek naar de mogelijkheden en de haalbaarheid.

Bekijk dit plan
Lampje

Wij-maken-Rotterdam: jouw licht op vragen van de stad!

Rotterdamse leerlingen laten hun licht schijnen over sociaal-maatschappelijke vraagstukken van de stad in contextrijk onderwijs & een gemeenschap te creëren die bijdragen aan een duurzame wij-samenleving

Bekijk dit plan
Logo imc basis nieuwe huisstijlkleuren

IMC Basis op de Talmaschool

Maatschappijgericht onderwijs integreren op de Talmaschool met als doel de leerlingen erop voor te bereiden dat ze later zelfstandige, gemotiveerde en verantwoorde keuzes kunnen maken voor hun opleiding en beroep.

Bekijk dit plan
Mamacafe

Mamacafé

Het Mamacafé is een plek waar ouders elkaar kunnen ontmoeten, met elkaar in dialoog kunnen gaan en waar kinderen kunnen spelen. Tegelijkertijd wordt bijdrage geleverd aan opvoedingsondersteuning en ontwikkelingsstimulering.

Bekijk dit plan

Kies Je Koers

Achttienjarige studenten worden met behulp van onze online tool “Kies je koers” beter voorbereid op hun leven na school!

Bekijk dit plan
Meer plannen