Ontdek › Plan

Leer- en Veerkracht, in je kracht op school!

Subsidie toegekend € 46.350,00

Aangemaakt: 09 juni 2017

Heb hart voor onderwijs

Een intensief Integraal meerjarentraject ter bevordering van de mentale veerkracht van leerlingen en leerkrachten.

Het meerjarentraject Leer- & veerkracht geeft kinderen van NU de handvatten om in te kunnen spelen op wat STRAKS van hen gevraagd wordt in de voortdurend veranderende en veeleisende maatschappij. Een traject voor leerlingen, leerkrachten en ouders gebaseerd op wetenschappelijke bevindingen vanuit de positieve psychologie met als prettige bijkomstigheid dat dit traject beoogt de resultaten van leerlingen te verhogen, het werkplezier/betrokkenheid van leerkrachten vergroot en het ziekteverzuim verlaagt. Dit komt de kwaliteit van leerkrachten/scholen ten goede en is een manier om goede leerkrachten in Rotterdam te behouden en leerlingen verantwoord voor te bereiden op de arbeidsmarkt/toekomst.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het aantrekken en behouden van de beste leraren. En dit plan gaat over leerlingen, zowel zwakke als excellente leerlingen, die op scholen van goede kwaliteit zitten, scholen die het beste uit alle leerlingen halen.

Waarom vernieuwend?

The whole school approach, gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde principes uit de positieve psychologie en mindfulness is nieuw in Nederland en wordt op dit moment alleen nog maar aangeboden door Dr. R.M.P. van Zundert. Het is een ‘jonge’ wetenschap van waaruit er dagelijks nieuwe inzichten verworven worden. Er kan ook wetenschappelijk onderzoek aan dit traject verbonden worden, wat het extra interessant maakt!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Img 0475

Doe mee

Contactpersoon: Nicolaasschool - Mullerpier

Gerelateerde Plannen

Beweeglokaal

BeweegPlus School

Minder zitten - meer bewegen!

Bekijk dit plan
Banner kiesjekoers

Kies Je Koers

Achttienjarige studenten worden met behulp van onze online tool “Kies je koers” beter voorbereid op hun leven na school!

Bekijk dit plan
Futureflextaglined

Future Flex

Willen we ons onderwijs verbeteren en met de tijd mee laten gaan, dan valt of staat dit met voldoende professionele ruimte voor leraren om hiermee aan de slag te gaan. Daar zetten we op in met de pilot 'Future Flex'.

Bekijk dit plan

Vreedzame wijk 3036

Het uitrollen van de Vreedzame school naar Vreedzame wijk

Bekijk dit plan

AL DOENDE, LEER JE

Het voorkomen van vroegtijdig schooluitval en het werken aan een beter toekomstperspectief voor leerlingen van het Mbo door het bieden van een baan of hen te begeleiden naar een voor hun passend onderwijs.

Bekijk dit plan
P3220093

Onderzoekend leren op de Zalmplaatschool

Onderzoekend en ontwerpend leren op de Zalmplaatschool ! 21 ste Century Skills

Bekijk dit plan
Meer plannen