Ontdek › Plan

City guide to Balancing work & family

Aangemaakt: 30 april 2018

Ambitieus Rotterdam inspireren om succesvol werk en gezin te combineren.

Wij geloven dat Rotterdam beter wordt van meer vrouwelijkheid en een eerlijkere balans tussen mannen en vrouwen. Zakelijk gezien, bijvoorbeeld meer vrouwen op invloedrijke posities en meer vrouwelijke ondernemers. Maar ook in de taakverdeling van de derde baan (gezin en huishouden) thuis.

Een van de belangrijkste middelen om die verandering te faciliteren zijn rolmodellen.

Met een interviewserie willen we 20 Rotterdamse rolmodellen die succesvol werk en gezin combineren, zichtbaar maken. Eerlijke, inspirerende interviews over samen balans houden. Wat zijn hun drijfveren, grootste uitdagingen en hoe gaan ze deze aan? Welke prioriteiten stellen ze en wat zijn handige (digitale) tips om zaken uit te besteden in Rotterdam.

Om vrouwen én mannen te inspireren in hun weg naar succes en om van elkaar te leren hoe je een carrière succesvol combineert met een gezin.

Naar idee van BIKING WITH en powered by LIKE RIDING A BIKE (http://likeridingabike.nl)

Waarom goed voor Rotterdam?

Wij geloven dus dat Rotterdam beter wordt van meer vrouwelijkheid en een eerlijkere balans tussen mannen en vrouwen.

Onze missie is direct gerelateerd aan Sustainable Development Goal (SDG) # 5 van de VN en het WEF: Achieve gender equality and empower all women and girls.

De interviews geven ook tips & tricks om zaken uit te besteden in Rotterdam, bij Rotterdamse ondernemingen en dragen zo direct bij aan de Rotterdamse economie.

Waarom vernieuwend?

Met name vrouwelijke rolmodellen in Rotterdam mogen zichtbaarder worden.

En interviews kunnen eerlijker, openhartiger en gedurfder; kernwaarden van Rotterdam.

Nu gaan interviews vaak over de zakelijke kant: diversiteit, quota, bewustwording, leiderschapscoaching. Te weinig gaat het over een goede balans met thuis. Juist daarin kunnen we nog veel van elkaar leren.

Een City guide to Balancing work & family; voor alle Rotterdammers, ook in het Engels, on- en offline!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Citylab010

Doe mee

Organisatie: LIKE RIDING A BIKE

Contactpersoon: Suzanne Janse

Wij zoeken

* Inzicht in de sociaal, economische initiatieven in het Rotterdamse rond (internationale) vrouwen empowerment – voor een representatieve lijst van Rotterdamse rolmodellen en een zo breed mogelijke publiciteit.

Gerelateerde Plannen

Hef attractietekening

De Hef / De Hef Rotterdam

Op de monumentale Hef kunnen bezoekers langzaam met het Val omhoog naar 48 meter boven de stad. Tussen veel staal en dalende contragewichten en met een steeds weidser uitzicht over heel Rotterdam.

Bekijk dit plan
Blijstroom

Blijstroom

Blijstroom wil samen met de bewoners van Rotterdam vijf zonnevelden realiseren in de stad

Bekijk dit plan

Flexibele werkplaatsen voor ZZP'ers

Sociaal, maatschappelijk, economisch en duurzaam ondernemen stimuleren onder ZZP-ers werkzaam binnen de beauty en health. Stimuleren van de onderlinge samenwerking van beauty ondernemers en lokaal actieve ondernemers.

Bekijk dit plan
Hardnekkige vragen

Hardnekkige problemen pakken wij bij de wortel aan

Wij hebben een overvloed aan best practices, tools en experts. Waar zijn diegenen, die ervoor zorgen dat niet alleen de deeloplossingen functioneren, maar ook het geheel op bedrijfs- en systeemniveau?

Bekijk dit plan

KONINKRIJKSRACE

De Koninkrijksrace is een zeiltocht van Rotterdam naar Willemstad Curacao met een bemanning die een weerspiegeling van de Nederlandse samenleving vormt.

Bekijk dit plan

President van de Verenigde Straten

Kinderen kiezen hun eigen President van de Verenigde Straten en maken hiermee kennis met allerlei aspecten waaronder democratische waarden en het verkondigen van een mening.

Bekijk dit plan
Boksclinic1

Tienermoeders in beeld

We willen een innovatief trainingsprogramma voor tienermoeders in Rotterdam op de kaart zetten.

Bekijk dit plan
Meer plannen