Ontdek › Plan

City guide to Balancing work & family

Aangemaakt: 30 april 2018

Ambitieus Rotterdam inspireren om succesvol werk en gezin te combineren.

Wij geloven dat Rotterdam beter wordt van meer vrouwelijkheid en een eerlijkere balans tussen mannen en vrouwen. Zakelijk gezien, bijvoorbeeld meer vrouwen op invloedrijke posities en meer vrouwelijke ondernemers. Maar ook in de taakverdeling van de derde baan (gezin en huishouden) thuis.

Een van de belangrijkste middelen om die verandering te faciliteren zijn rolmodellen.

Met een interviewserie willen we 20 Rotterdamse rolmodellen die succesvol werk en gezin combineren, zichtbaar maken. Eerlijke, inspirerende interviews over samen balans houden. Wat zijn hun drijfveren, grootste uitdagingen en hoe gaan ze deze aan? Welke prioriteiten stellen ze en wat zijn handige (digitale) tips om zaken uit te besteden in Rotterdam.

Om vrouwen én mannen te inspireren in hun weg naar succes en om van elkaar te leren hoe je een carrière succesvol combineert met een gezin.

Naar idee van BIKING WITH en powered by LIKE RIDING A BIKE (http://likeridingabike.nl)

Waarom goed voor Rotterdam?

Wij geloven dus dat Rotterdam beter wordt van meer vrouwelijkheid en een eerlijkere balans tussen mannen en vrouwen.

Onze missie is direct gerelateerd aan Sustainable Development Goal (SDG) # 5 van de VN en het WEF: Achieve gender equality and empower all women and girls.

De interviews geven ook tips & tricks om zaken uit te besteden in Rotterdam, bij Rotterdamse ondernemingen en dragen zo direct bij aan de Rotterdamse economie.

Waarom vernieuwend?

Met name vrouwelijke rolmodellen in Rotterdam mogen zichtbaarder worden.

En interviews kunnen eerlijker, openhartiger en gedurfder; kernwaarden van Rotterdam.

Nu gaan interviews vaak over de zakelijke kant: diversiteit, quota, bewustwording, leiderschapscoaching. Te weinig gaat het over een goede balans met thuis. Juist daarin kunnen we nog veel van elkaar leren.

Een City guide to Balancing work & family; voor alle Rotterdammers, ook in het Engels, on- en offline!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Citylab010

Doe mee

Organisatie: LIKE RIDING A BIKE

Contactpersoon: Suzanne Janse

Wij zoeken

* Inzicht in de sociaal, economische initiatieven in het Rotterdamse rond (internationale) vrouwen empowerment – voor een representatieve lijst van Rotterdamse rolmodellen en een zo breed mogelijke publiciteit.

Gerelateerde Plannen

Hugo simons to the 3rd port pertroleum  1024x1024

Rotte Canoe

Kano tochten, water ring Rotterdam. Vanaf Maritiem Museum naar Euromast, Kralingseplas of Lage bergse bos over de Rotte.

Bekijk dit plan
Hef attractietekening

De Hef / De Hef Rotterdam

Op de monumentale Hef kunnen bezoekers langzaam met het Val omhoog naar 48 meter boven de stad. Tussen veel staal en dalende contragewichten en met een steeds weidser uitzicht over heel Rotterdam.

Bekijk dit plan
Met elkaar voor elkaar

Magic Mix

Idealisme in de praktijk toepassen is een vernieuwend concept. Door diverse doelgroepen te mixen, ontstaat de magic mix.

Bekijk dit plan
Img 20180519 wa0014

SpelenisDelen

Een mobiele Pop-up Playground om Rotterdammers weer te laten spelen. Met als doel weerbaarheid en creatief oplossingsvermogen te vergroten.

Bekijk dit plan
Choice logo

Choice - Direction for tomorrow

Choice is een laagdrempelig mobiel platform dat de mogelijkheid biedt om burgerschap & participatie samen te brengen.

Bekijk dit plan
Afbeelding1

Rotterdamse helden!

Combineren van bestaand personenvervoer met goederenvervoer, minder voertuigen in de straat, gezonder, schoner en stillere leefomg

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2019 01 15 om 23.35.46

Greenify

Een online community platform speciaal ingericht voor studenten, met alle duurzame (student gericht) initiatieven gecategoriseerd.

Bekijk dit plan
Meer plannen