Ontdek › Plan

Line 45

Aangemaakt: 06 maart 2017

Rotterdam economisch vooruit

Een zipline in hartje Rotterdam

Rotterdam heeft zich sterk ontwikkeld tot een aantrekkelijke stad. Bijzondere architectuur, een innovatief ondernemersklimaat en een verbeterd centrum maken van Rotterdam een geweldige plek om te wonen, werken en bezoeken. Het ontbreekt in Rotterdam echter aan spectaculaire attracties. Uit initiatieven als Rif010, het tijdelijke reuzenrad op de Blaak en de Trap blijkt dat de behoefte aan vernieuwende attracties groot is. Om Rotterdam verder op de kaart te zetten als wereldstad en Rotterdam aantrekkelijker te maken wil Line 45 een spectaculaire zipline introduceren in Rotterdam.

Het plan van Line 45 is om avontuur, snelheid en adrenaline te combineren met de iconische architectuur van de stad. Line 45 is met diverse partijen in gesprek om de zipline te realiseren vanaf De Rotterdam (startpunt), over de Maas, naar het Willemsplein (eindpunt). Line 45 heeft tot doel Rotterdammers en toeristen een grensverleggende ervaring van Rotterdam te bieden.

Rotterdam. Make it Happen.

Waarom goed voor Rotterdam?

De zipline die Line 45 wil introduceren combineert avontuur, snelheid en adrenaline met de iconische architectuur van de stad en is de perfecte marketingtool die zal bijdrage aan het realiseren van de stadsvisie Rotterdam 2030.

Rotterdam is volgens Lonely Planet één van de ‘Top cities in the world’. Dit was een boost voor de stad, maar als Rotterdam zich verder wil ontwikkelen als wereldstad moeten er aansprekende attracties worden toegevoegd.

Waarom vernieuwend?

Line 45 heeft de visie dat de ontwikkeling van Rotterdam gedreven wordt door mensen die grenzen verleggen. Een zipline is niet nieuw, maar een zipline integreren in een stadscentrum met iconische gebouwen is vernieuwend. Deze adembenemende ervaring vergroot de aantrekkelijkheid van de buitenruimte, draagt bij aan de economische ontwikkeling van de stad en vergroot de werkgelegenheid.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

L45 finaldesign

Doe mee

Contactpersoon: Patrick Berkhof

E-mail: patrick@line45.nl

Wij zoeken

Voor dit plan zoek ik hulp bij het verkrijgen van de benodigde vergunningen. Voor het bekostigen van het haalbaarheidsonderzoek zoek ik financiële steun in de vorm van een subsidie. Tenslotte kan ik advies gebruiken om tot een succesvolle marketingcampagne te komen.

Gerelateerde Plannen

Rotterdamse tegelbakkerij

De Rotterdamse Tegelbakkerij

Dit is onze droom, een echte Rotterdamse tegelbakkerij. Waar we tegels maken van oud stads plastic. Zo maken we de circulaire economie tastbaar, begrijpbaar en praktisch.

Bekijk dit plan
Plaatje

Offcourse: on track towards Coderdam

Opzetten van een gratis toegankelijk fysiek en viruteel platform waar mensen samen komen om te leren programmeren en beter aansluiting te vinden op de arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan
Leapfunder 1

AirDnD

AirDnD.nl, voluit Air Drink ’n Dine, is het platform waar iedereen een huiskamerrestaurant kan starten en reserveren.

Bekijk dit plan
Letters yj

WYJzer 7mijlslaarzen plan

Ondernemers beter, slimmer, creatiever en rendabeler laten werken, zodat grote stappen mogelijk zijn met hun prachtige idee of dienst. Door opheffen van blokkades, omdenken van de problemen op het diverse gebieden.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 05 15 om 19.50.27

Big Data Rotterdam

Onafhankelijk ecosysteem waar bedrijven de juiste kennis krijgen om succes te hebben met Big Data en Wetenschap.

Bekijk dit plan
Logo metromining

Van biomassa naar bioplastic

MetroMining gaat voedselresten van Rotterdamse bedrijven converteren naarenergie en in een volgende fase naarbioplastics.

Bekijk dit plan
Logo hotel in eigen stad

Hotel in eigen stad

’Hotel in eigen stad’ is een on-line concept dat bewoners wil stimuleren in de eigen stad een hotelkamer te boeken.

Bekijk dit plan
Meer plannen