Ontdek › Plan

Line 45

Aangemaakt: 06 maart 2017

Rotterdam economisch vooruit

Een zipline in hartje Rotterdam

Rotterdam heeft zich sterk ontwikkeld tot een aantrekkelijke stad. Bijzondere architectuur, een innovatief ondernemersklimaat en een verbeterd centrum maken van Rotterdam een geweldige plek om te wonen, werken en bezoeken. Het ontbreekt in Rotterdam echter aan spectaculaire attracties. Uit initiatieven als Rif010, het tijdelijke reuzenrad op de Blaak en de Trap blijkt dat de behoefte aan vernieuwende attracties groot is. Om Rotterdam verder op de kaart te zetten als wereldstad en Rotterdam aantrekkelijker te maken wil Line 45 een spectaculaire zipline introduceren in Rotterdam.

Het plan van Line 45 is om avontuur, snelheid en adrenaline te combineren met de iconische architectuur van de stad. Line 45 is met diverse partijen in gesprek om de zipline te realiseren vanaf De Rotterdam (startpunt), over de Maas, naar het Willemsplein (eindpunt). Line 45 heeft tot doel Rotterdammers en toeristen een grensverleggende ervaring van Rotterdam te bieden.

Rotterdam. Make it Happen.

Waarom goed voor Rotterdam?

De zipline die Line 45 wil introduceren combineert avontuur, snelheid en adrenaline met de iconische architectuur van de stad en is de perfecte marketingtool die zal bijdrage aan het realiseren van de stadsvisie Rotterdam 2030.

Rotterdam is volgens Lonely Planet één van de ‘Top cities in the world’. Dit was een boost voor de stad, maar als Rotterdam zich verder wil ontwikkelen als wereldstad moeten er aansprekende attracties worden toegevoegd.

Waarom vernieuwend?

Line 45 heeft de visie dat de ontwikkeling van Rotterdam gedreven wordt door mensen die grenzen verleggen. Een zipline is niet nieuw, maar een zipline integreren in een stadscentrum met iconische gebouwen is vernieuwend. Deze adembenemende ervaring vergroot de aantrekkelijkheid van de buitenruimte, draagt bij aan de economische ontwikkeling van de stad en vergroot de werkgelegenheid.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

L45 finaldesign

Doe mee

Contactpersoon: Patrick Berkhof

E-mail: patrick@line45.nl

Wij zoeken

Voor dit plan zoek ik hulp bij het verkrijgen van de benodigde vergunningen. Voor het bekostigen van het haalbaarheidsonderzoek zoek ik financiële steun in de vorm van een subsidie. Tenslotte kan ik advies gebruiken om tot een succesvolle marketingcampagne te komen.

Gerelateerde Plannen

T shirt avocado 02

TOMATEN T-SHIRT Rotterdams textiel van reststromen

Kunnen we van plantaardige reststromen uit de regio textiel maken?

Bekijk dit plan

Restart Network: We Rise By Lifting Others

In the heart of Rotterdam, we create a world class, tuition-free technology school for refugees and underprivileged people. Restart Network offers an empowering one year long experience and enables people to kickstart a career in the IT industry.

Bekijk dit plan
Impact die je proeft

MOWGLI

Consumenten in staat stellen om een positieve impact te hebben op de wereld, gewoon via de dagelijkse boodschappen. Makkelijk, betaalbaar en verdomd lekker! Bij MOWGLI vind je plantaardige producten en ideeën voor heerlijke en verantwoorde maaltijden

Bekijk dit plan
Logo cyberwerkplaats

De Cyberwerkplaats

De Cyberwerkplaats is een non-profit, collegegeld-vrij initiatief dat het tekort in cybersecurity-expertise op de arbeidsmarkt verkleint door Rotterdamse jongeren 21e-eeuwse ICT-vaardigheden bij te brengen en relevante werkervaring op te laten doen.

Bekijk dit plan
Logo hotel in eigen stad

Hotel in eigen stad

’Hotel in eigen stad’ is een on-line concept dat bewoners wil stimuleren in de eigen stad een hotelkamer te boeken.

Bekijk dit plan
Infantes e 2015 asparagopsis taxiformis ojoinvasoras 20 10 2016

Blue Harvest Nederland

Blue Harvest gaat een heel speciaal soort zeewier kweken in Blue City. Dit speciale tropische zeewier kan de methaanuitstoot van vee met wel 99% verminderen.

Bekijk dit plan
Rotterdam flexpackerz city

Rotterdam Flexpackerz City

Maak van Rotterdam 1 grote coworking space! Met de Flexpackerz app brengen we alle flexwerkplekken in kaart, verbinden we zzp'ers, ondernemers, professionals en studenten face to face, creëren waardevolle connecties en maken Rotterdam nog gerser!

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 05 15 om 19.50.27

Big Data Rotterdam

Onafhankelijk ecosysteem waar bedrijven de juiste kennis krijgen om succes te hebben met Big Data en Wetenschap.

Bekijk dit plan
Meer plannen