Ontdek › Plan

Line 45

Aangemaakt: 06 maart 2017

Rotterdam economisch vooruit

Een zipline in hartje Rotterdam

Rotterdam heeft zich sterk ontwikkeld tot een aantrekkelijke stad. Bijzondere architectuur, een innovatief ondernemersklimaat en een verbeterd centrum maken van Rotterdam een geweldige plek om te wonen, werken en bezoeken. Het ontbreekt in Rotterdam echter aan spectaculaire attracties. Uit initiatieven als Rif010, het tijdelijke reuzenrad op de Blaak en de Trap blijkt dat de behoefte aan vernieuwende attracties groot is. Om Rotterdam verder op de kaart te zetten als wereldstad en Rotterdam aantrekkelijker te maken wil Line 45 een spectaculaire zipline introduceren in Rotterdam.

Het plan van Line 45 is om avontuur, snelheid en adrenaline te combineren met de iconische architectuur van de stad. Line 45 is met diverse partijen in gesprek om de zipline te realiseren vanaf De Rotterdam (startpunt), over de Maas, naar het Willemsplein (eindpunt). Line 45 heeft tot doel Rotterdammers en toeristen een grensverleggende ervaring van Rotterdam te bieden.

Rotterdam. Make it Happen.

Waarom goed voor Rotterdam?

De zipline die Line 45 wil introduceren combineert avontuur, snelheid en adrenaline met de iconische architectuur van de stad en is de perfecte marketingtool die zal bijdrage aan het realiseren van de stadsvisie Rotterdam 2030.

Rotterdam is volgens Lonely Planet één van de ‘Top cities in the world’. Dit was een boost voor de stad, maar als Rotterdam zich verder wil ontwikkelen als wereldstad moeten er aansprekende attracties worden toegevoegd.

Waarom vernieuwend?

Line 45 heeft de visie dat de ontwikkeling van Rotterdam gedreven wordt door mensen die grenzen verleggen. Een zipline is niet nieuw, maar een zipline integreren in een stadscentrum met iconische gebouwen is vernieuwend. Deze adembenemende ervaring vergroot de aantrekkelijkheid van de buitenruimte, draagt bij aan de economische ontwikkeling van de stad en vergroot de werkgelegenheid.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

L45 finaldesign

Doe mee

Contactpersoon: Patrick Berkhof

E-mail: patrick@line45.nl

Wij zoeken

Voor dit plan zoek ik hulp bij het verkrijgen van de benodigde vergunningen. Voor het bekostigen van het haalbaarheidsonderzoek zoek ik financiële steun in de vorm van een subsidie. Tenslotte kan ik advies gebruiken om tot een succesvolle marketingcampagne te komen.

Gerelateerde Plannen

Logo cyberwerkplaats

De Cyberwerkplaats

De Cyberwerkplaats is een non-profit, collegegeld-vrij initiatief dat het tekort in cybersecurity-expertise op de arbeidsmarkt verkleint door Rotterdamse jongeren 21e-eeuwse ICT-vaardigheden bij te brengen en relevante werkervaring op te laten doen.

Bekijk dit plan
Vpro tegenlicht   aerofarms in newark 02

Rotterdamse Boerin zoekt Voedselflat

Bloemkool in het Oude Noorden, boontjes in Charlois, tomaten in het Nieuwe Westen

Bekijk dit plan
T shirt avocado 02

TOMATEN T-SHIRT Rotterdams textiel van reststromen

Kunnen we van plantaardige reststromen uit de regio textiel maken?

Bekijk dit plan
Cover 5 march

Work-Life Balance Conference

De leidinggevende gezondheidsexperts, ondernemers en relatieexperts naar Rotterdam te brengen om een Utopia te creëren van kennis.

Bekijk dit plan
Iam

IAM

Dromenjagers ondersteunen bij het waarmaken van hun dromen met multimedia! Startend met unieke CV video’s of foto portretten en een aansluitend, inspirerend online blog die het gezicht toont van dromenjagers in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Coders at computer

Days of Code

Coding is the skill of the future. During our bootcamp, you will learn to code and build your own projects.

Bekijk dit plan
Logo

ZomerOndernemer

ZomerOndernemer helpt jongeren tussen de 15 en 22 jaar met het opzetten van een eigen bedrijf in de zomervakantie. In korte tijd leren de jongeren de basiselementen van het ondernemerschap kennen door daadwerkelijk aan de slag te gaan.

Bekijk dit plan
Meer plannen