Ontdek › Plan

Link2Work 2.0

Aangemaakt: 04 mei 2018

Dus echt iedereen aan het werk

Maatwerk coachingstraject voor uitgevallen Rotterdamse jongeren in de leeftijdscategorie 16 t/m 27 jaar. Het doel is zelfvertrouwen, kennis en vaardigheden te ontwikkelen, zodat zij kunnen uitstromen naar een betaalde baan, stage of opleiding.

Link2Work stelt zich tot doel om uitgevallen jongeren (geen werk en geen opleiding) in de leeftijdscategorie 16 t/m 27 jaar, te inspireren, motiveren en hen de netwerkvaardigheden en competenties bij te brengen, gericht op het bemachtigen van een betaalde baan, stageplaats of opleidingstraject. In de periode 2018 t/m 2021 (3 schooljaren) willen wij minimaal 130 Rotterdamse jongeren laten deelnemen aan Link2Work 2.0. Wij voorzien hen van de juiste kennis, vaardigheden en attitudes die zij nodig hebben in hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Hierbij wordt ook aandacht geschonken aan culturele, creatieve en maatschappelijke vorming, waaronder activiteiten in en samen met de buurt. Wij ondersteunen de jongeren bij het opbouwen van een netwerk, waarmee zij zelfredzaam worden en een persoonlijk vangnet creëren. Bovendien zorgen wij ervoor dat er een community wordt gevormd van deelnemers, oud-deelnemers, ondernemers en buurtbewoners. Oud-deelnemers zijn peercoaches voor nieuwe deelnemers.

Waarom goed voor Rotterdam?

In Rotterdam wonen 8000 kwetsbare werkloze jongeren (16-27 jaar). Het uitvalpercentage onder Rotterdamse jongeren in bovengemiddeld. Veel van hen hebben te maken met een bepaalde vorm van multi-problematiek.
Niet enkel voor het individu, maar ook voor de Rotterdamse maatschappij als geheel is dit een groeiend probleem. De jongeren zijn namelijk ook in sociaal/maatschappelijk opzicht inactief, waardoor de binding met de samenleving verdwijnt. Link2Work 2.0 is daarom goed voor Rotterdam.

Waarom vernieuwend?

- Integrale holistische aanpak: waarbij wordt samengewerkt met de overheid, het onderwijs, bedrijfsleven, etc.
- Meester-gezel-leerling methode: deelnemers worden gecoacht door een begeleider (meester) en ervaren deelnemer (gezel).
- Pay-it-forward: oud-deelnemers (peer-coaches) ondersteunen de nieuwe deelnemers.
- Duurzame netwerkvorming: via de Link2Work Vrijdagmiddag Couscous bouwt men een netwerk op.
- Elkaar versterken: de jongeren en de “subdoelgroepen” binnen het project versterken elkaar

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Afbeelding link2work

Doe mee

Organisatie: Stichting Link2Work

Contactpersoon: Marco Kranenburg

Wij zoeken

Wij komen graag in contact met ondernemers, werkgevers en maatschappelijke organisaties in Rotterdam (bij voorkeur de Rotterdamse wijken Delfshaven, Overschie en Prins Alexander) die een inhoudelijke bijdrage kunnen leveren aan Project Link2Work 2.0. Wij hebben reeds contact met onderwijsorganisaties.

Daarnaast zoeken wij donateurs die een bijdrage beschikbaar kunnen stellen voor de uitvoering van de projectactiviteiten.

Gerelateerde Plannen

Img 5126

GEEN woorden maar BEELDEN

Dit plan helpt iedereen aan een baan dmv beelden!

Bekijk dit plan
Op de site

Lekker Thuis (2)

Lekker Thuis regelt langer thuis wonen. Thuiswonende senioren belonen werkzoekende vijftigplussers voor maatwerk hulp.

Bekijk dit plan
Dsc 3472

27+ en op weg naar een goede toekomst!

Vangnet tussen wal en het schip, 27 plus duurzaam uit de uitkering. Wij doen dit door middel van een unieke combinatie van coaching door ervaringsdeskundigen, inzet van rolmodellen, dagelijks sporten en een speciaal ontwikkeld lesprogramma.

Bekijk dit plan
Nwelogouitjezelf

van SPANG ONDERNEMEN tot ....Starrenbucks

Spang Ondernemen: Leren, ondernemen en zorgen voor elkaar vanuit een betrokken gemeenschap als basis voor succesvol ondernemerchap

Bekijk dit plan

'T WERKT!

zet cultuur, erfgoed en ondernemerschap in om langdurig werklozen te helpen aan betaald werk. Deelnemers volgen een intensief, persoonlijk programma van 6-8 weken (o.m. coaching, workshops en trainingen)

Bekijk dit plan
To reach 2697951 600 300x182 2x

Project Smart 2018

De kortste weg naar een betaalde baan in 2018; en unieke werkervaringsplaatsen.

Bekijk dit plan
Verbindingsofficier 3

High Performance Solide Plus

Kansloze werklozen aan het werk in Rotterdam. Bij Rotterdamse ondernemers die wat terug willen doen.

Bekijk dit plan
Citylab %28plaatje%29

Jouw Opstelling Voor Succes

Het ondersteunen van niet-werkende-werkzoekende Rotterdamse jongeren bij het veroveren van hun plek op de arbeidsmarkt.

Bekijk dit plan
Meer plannen