Ontdek › Plan

Little Wotan: Kunstlab voor stedelijke transitie

Aangemaakt: 30 april 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Little Wotan ontwikkelt kunstprojecten voor stedelijke transitie; in co-creatie met bewoners, kunstenaars en wetenschappers. We gebruiken daarvoor interactieve werkvormen waaronder serious games, met als doel: maatschappelijke impact realiseren.

We zetten kunst, serious gaming en storytelling in om samen met Rotterdammers een antwoord te formuleren op de vraag: Wat zijn de kansen en uitdagingen van onze (toekomstige) stad?

Vertrekkend vanuit drie urgente maatschappelijke thema’s, ontwikkelt Little Wotan drie projecten om gewenste en ongewenste toekomstscenario’s te verkennen zodat we samen beter in staat zijn om richting en invulling te geven aan de toekomst van Rotterdam. We beogen minimaal 40.000 Rotterdammers actief te betrekken via:

- Ring of Resilience (klimaatbestendigheid): stadsoperaproject rondom ‘het stijgende water’, 66 activiteiten (voorstellingen, workshops, presentaties);

- City of U (veerkracht en weerbaarheid): ‘real life city game’ rondom 21e eeuwse heldentocht;

- Het Polarisatiecircus (inclusiviteit): Circustheater-game met framing-modellen uit de bestuurskunde en filosofie

Onze partners zijn o.a.: Operadagen Rotterdam, Verhalenhuis Belvédère, Conny Janssen Danst, M4H Makers District, TU Delft.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam staat voor complexe (21e eeuwse) uitdagingen. Om deze het hoofd te kunnen bieden, is actieve betrokkenheid van zo veel mogelijk (verschillende) Rotterdammers, bij de stad en met elkaar, essentieel. We willen met ons stadslaboratorium de kracht van verbeelding, serious gaming en storytelling inzetten om daarmee engagement te stimuleren, onderling begrip te creëren, creativiteit te stimuleren en hen handreikingen te bieden om beter om te gaan met complexe uitdagingen.

Waarom vernieuwend?

We ontwikkelen ,i.s.m. andere kunstenaars en organisaties,totaalervaringen die beklijven en inspireren. We gebruiken kunst en verbeeldingskracht om, in gelijkwaardigheid met publiek, de toekomst mede vorm te geven. Wij geloven dat interactieve cocreatieprojecten, waarin publiek eigenaarschap heeft over het resultaat, de motor voor betekenisvolle verandering kunnen zijn. We betrekken wetenschappers om de methode te helpen ontwikkelen en de impact ervan te meten. Deze ‘totaalaanpak’ is vernieuwend

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

 18

Doe mee

Organisatie: Stichting Little Wotan

Contactpersoon: Lydie van Gool

E-mail: lydie@littlewotan.nl

Telefoon: 06 17 97 28 25

Wij zoeken

Samenwerking, kennisopbouw, financiering

Gerelateerde Plannen

FashionLab Rotterdam

Fashion Lab Rotterdam is een innovatieve en creatieve werkplaats voor verschillende doelgroepen om elkaar te versterken, ondersteunen, samen te werken en ervaring op kunnen doen.

Bekijk dit plan

Rotterdams Beeldfonds

Het Rotterdams Beeldfonds heeft het doel heel Rotterdam in beeld te brengen en te houden. Dit doen we door de stad fotografisch te documenteren en bestaand fotografisch materiaal te openbaren.

Bekijk dit plan
161107 abri disclaimer

ABRI: the Future of Making

De nieuwste 3D maaktechnologie wordt levensgroot toegepast in een Rotterdams pioniersproject: een 3D betongeprinte watertaxi halte. Deze revolutionaire, duurzame bouwmethode heeft een grote invloed op de bouw, infrastructuur en architectuur.

Bekijk dit plan

HéWi

HéWi is een project om Rotterdammers uit de anonimiteit te halen en op een creatieve manier aan elkaar te introduceren.

Bekijk dit plan
Mediaring rotterdam logo

Mediaring: ‘Rotterdam in Beeld’

Mediaring Rotterdam is een platform waarmee Rotterdam zich met meerdere hoogwaardige tv-opname locaties op de kaart zet en waarbinnen de lokale podia zich kunnen versterken met nieuwe digitale mediadiensten.

Bekijk dit plan
Mhl rotterdam happylist

MyHappyList

Houd jouw lijst bij met activiteiten die jij nog graag wilt doen in Rotterdam, deel deze lijst met je goede vrienden en collega's en beleef de happy momenten samen!

Bekijk dit plan
Center afbeelding

MEC Center

De jonge creatieve ondernemers krijgen een plek om zich te ontwikkelen in hun vakgebied. Joran en Richard willen met het MEC Center een vriendengroep creëren en zo het beste bij de jonge ondernemers naar boven brengen!

Bekijk dit plan

Healthy People Lab: casus 2

Healthy People is een Citylab waarin de Maasstad Academie, The Patching Zone uitnodigt als aanjager voor transitie in de zorgopleiding, dit doen we aan de hand van casus 2..

Bekijk dit plan
Meer plannen