Ontdek › Plan

Listuin

Subsidie toegekend € 48.400,00

Aangemaakt: 27 april 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Midden in het Liskwartier ligt een schoolplein waar we een prachtige tuin maken die uitgaat van duurzaamheid op zowel menselijk als ecologisch vlak. We willen graag de natuur inzetten om mensen samen te brengen, zich te laten ontwikkelen en gelukkiger te worden. Tegelijkertijd willen we bijdragen aan een gezonde stadsecologie waar mensen kunnen leren over watersensitieve maatregelen, zaaien, stekken, moes en eten. De tuin wordt een ontmoetingsplaats voor buurtbewoner, bezoekers en kunstenaars die gevestigd zijn in het pand grenzend aan de tuin. Zo kan er op een natuurlijke manier kennis gemaakt worden met kunst, groen en het opvangen van regenwater.
Het Liskwartier is een gemixte wijk waar het momenteel ontbreekt aan een groene ontmoetingsplek. Uit buurtonderzoek blijkt dat er een grote behoefte is aan een groene mooie tuin. We hebben al enkele buurbewoners die als vrijwilliger in de tuin willen komen werken. De kosten voor aanleg van de tuin schatten we op 30.000 á 40.000 euro.

Waarom goed voor Rotterdam?

De tuin draagt bij aan vergroening van de stad waardoor de leefbaarheid verhoogt. Daarnaast dragen we met de tuin bij aan het ontlasten van het riool, er komt een waterbuffer in de tuin die zichtbaar wordt en zich bij uitstek leent voor educatie. Dit wordt een unieke plek waar natuur, cultuur, participatie, educatie en sociale cohesie bij elkaar komen.

Waarom vernieuwend?

Het is vernieuwend omdat de tuin niet alleen ontspanning brengt, maar ook op een natuurlijke manier educatief is. Waarbij de educatie en de ontspanning zich richt op de peuter die kan rondscharrelen in de zintuigen tuin tot de volwassenen die kan zien wat hij kan doen aan wateropvang. De vernieuwing is in het kort sociale cohesie en de skills of the 21 th century worden concreet.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Img 1339

Doe mee

Organisatie: Stichting de tuin van de Koning

Contactpersoon: A.A.Veenstra

Gerelateerde Plannen

Straatkijkers2

De Rotterdamse Straatkijkers

100 dagen uitkijken op 1 lijn. De straten maken Rotterdam! Deze willen wij in de kijker zetten als onderdeel van de stad!

Bekijk dit plan
Scan 35

De Taaltuin in Spangen Verrijkt!

De Taaltuin in Spangen wil spelen voor alle kinderen mogelijk maken, met een selectie van 8 nieuwe taalspeelleerobjecten!

Bekijk dit plan
Collage bwh

Brugwachtershuisjes Lab 010

experiment voor collectief hergebruik van 7 eenzame Rotterdamse brugwachtershuisjes

Bekijk dit plan
Rotterdam   3d next level  v4

Rotterdam in 3D

Een eyecatcher en icoon voor onze stad: Rotterdam in 3D. Wij willen niet alleen in pop-up de letters “Rotterdam” in 3D realiseren, maar ook de belangrijkste gebouwen en eyecatchers van de stad erin verwerken, zodat iedereen ermee op de foto kan!

Bekijk dit plan

Gezonde Hotspots Delfshaven

Gedurende een jaar transformeren we een openbaar plein in Delfshaven in een helende, stressverlichtende omgeving.

Bekijk dit plan
Picture rudolf teunissen lunetten

Social citylights

We gaan de openbare ruimte beleving verbeteren met ecologisch verantwoord lichtdesign wat een straat aantrekkelijk en veilig maakt in beleving en identiteit. Het versterkt de beleving en identiteit van de buurt.

Bekijk dit plan
2012 800 impressie new web

rotstuin voor de buurt

Even vervallen loods moet worden afgebroken, op de puinhopen maken we samen met de buurt een rotstuin.

Bekijk dit plan
12095074 1563914070514491 3124467014853026157 o

BroodNodig

No bread to waste! - BroodNodig haalt het brood van straat en uit de vuilnisbak!

Bekijk dit plan
Meer plannen