Ontdek › Plan

Listuin

Aangemaakt: 27 april 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Midden in het Liskwartier ligt een schoolplein waar we een prachtige tuin maken die uitgaat van duurzaamheid op zowel menselijk als ecologisch vlak. We willen graag de natuur inzetten om mensen samen te brengen, zich te laten ontwikkelen en gelukkiger te worden. Tegelijkertijd willen we bijdragen aan een gezonde stadsecologie waar mensen kunnen leren over watersensitieve maatregelen, zaaien, stekken, moes en eten. De tuin wordt een ontmoetingsplaats voor buurtbewoner, bezoekers en kunstenaars die gevestigd zijn in het pand grenzend aan de tuin. Zo kan er op een natuurlijke manier kennis gemaakt worden met kunst, groen en het opvangen van regenwater.
Het Liskwartier is een gemixte wijk waar het momenteel ontbreekt aan een groene ontmoetingsplek. Uit buurtonderzoek blijkt dat er een grote behoefte is aan een groene mooie tuin. We hebben al enkele buurbewoners die als vrijwilliger in de tuin willen komen werken. De kosten voor aanleg van de tuin schatten we op 30.000 á 40.000 euro.

Waarom goed voor Rotterdam?

De tuin draagt bij aan vergroening van de stad waardoor de leefbaarheid verhoogt. Daarnaast dragen we met de tuin bij aan het ontlasten van het riool, er komt een waterbuffer in de tuin die zichtbaar wordt en zich bij uitstek leent voor educatie. Dit wordt een unieke plek waar natuur, cultuur, participatie, educatie en sociale cohesie bij elkaar komen.

Waarom vernieuwend?

Het is vernieuwend omdat de tuin niet alleen ontspanning brengt, maar ook op een natuurlijke manier educatief is. Waarbij de educatie en de ontspanning zich richt op de peuter die kan rondscharrelen in de zintuigen tuin tot de volwassenen die kan zien wat hij kan doen aan wateropvang. De vernieuwing is in het kort sociale cohesie en de skills of the 21 th century worden concreet.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Img 1339

Doe mee

Organisatie: Stichting de tuin van de Koning

Contactpersoon: A.A.Veenstra

Gerelateerde Plannen

Fullsizeoutput 951e

BTA: Botanisch plantenmuseum & kenniscentrum

Het opzetten van een organisatie waarbij wij het volgende willen bereiken: De Botanische Tuin Afrikaanderwijk groeit uit tot een (inter)nationaal bekende en financieel onafhankelijke tuin.

Bekijk dit plan
Banner rec def

Healing Places - Prototypes

Healing Places is a cross-disciplinary project that aims to create in Rotterdam West prototypes of sensory and therapeutic spaces in the city to improve the population’s physical and mental health.

Bekijk dit plan

Kinderen maken de stad

Een ontmoetingsplek waar generaties samen kunnen spelen en waar sociale barrières worden doorbroken.

Bekijk dit plan
Kindervuurwerk

Nationale Kinder Vuurwerk Rotterdam

Een groot vuurwerk bij de Erasmusbrug om 19.00 uur op 31 december om het oude jaar mee af te sluiten en het nieuwe mee te beginnen. Speciaal voor kinderen en gezinnen om hen op te laten groeien met een traditie van groot georganiseerd vuurwerk.

Bekijk dit plan
Brick met fiets

BRICK! De deelfiets parkeertegel.

BRICK! De deelfiets parkeertegel waar de deelfietsen netjes gestald kunnen worden.

Bekijk dit plan
2016 05 26

De Taal, Spangen, Onderstebovenglijbaan/Taalachtbaan

In Spangen een nieuw taalspeelobject plaatsen in De Taaltuin. Een Taalachtbaan of Onderstebovenglijbaan.

Bekijk dit plan
Trp background

TROEP-COUP

Rotterdamse kinderen plegen een coup om een schonere stad te maken.

Bekijk dit plan
Fao infographic urbantrees en

the benefits of trees, de waarde van Rotterdamse bomen

Iedereen houdt van bomen. Wij willen Rotterdam vergroenen met meer en mooiere bomen door omwonenden en bedrijven via blockchain en nieuwe business modellen mede-eigenaar te maken

Bekijk dit plan
Meer plannen