Ontdek › Plan

Listuin

Subsidie toegekend € 48.400,00

Aangemaakt: 27 april 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Midden in het Liskwartier ligt een schoolplein waar we een prachtige tuin maken die uitgaat van duurzaamheid op zowel menselijk als ecologisch vlak. We willen graag de natuur inzetten om mensen samen te brengen, zich te laten ontwikkelen en gelukkiger te worden. Tegelijkertijd willen we bijdragen aan een gezonde stadsecologie waar mensen kunnen leren over watersensitieve maatregelen, zaaien, stekken, moes en eten. De tuin wordt een ontmoetingsplaats voor buurtbewoner, bezoekers en kunstenaars die gevestigd zijn in het pand grenzend aan de tuin. Zo kan er op een natuurlijke manier kennis gemaakt worden met kunst, groen en het opvangen van regenwater.
Het Liskwartier is een gemixte wijk waar het momenteel ontbreekt aan een groene ontmoetingsplek. Uit buurtonderzoek blijkt dat er een grote behoefte is aan een groene mooie tuin. We hebben al enkele buurbewoners die als vrijwilliger in de tuin willen komen werken. De kosten voor aanleg van de tuin schatten we op 30.000 á 40.000 euro.

Waarom goed voor Rotterdam?

De tuin draagt bij aan vergroening van de stad waardoor de leefbaarheid verhoogt. Daarnaast dragen we met de tuin bij aan het ontlasten van het riool, er komt een waterbuffer in de tuin die zichtbaar wordt en zich bij uitstek leent voor educatie. Dit wordt een unieke plek waar natuur, cultuur, participatie, educatie en sociale cohesie bij elkaar komen.

Waarom vernieuwend?

Het is vernieuwend omdat de tuin niet alleen ontspanning brengt, maar ook op een natuurlijke manier educatief is. Waarbij de educatie en de ontspanning zich richt op de peuter die kan rondscharrelen in de zintuigen tuin tot de volwassenen die kan zien wat hij kan doen aan wateropvang. De vernieuwing is in het kort sociale cohesie en de skills of the 21 th century worden concreet.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Img 1339

Doe mee

Organisatie: Stichting de tuin van de Koning

Contactpersoon: A.A.Veenstra

Gerelateerde Plannen

Kaartje zuid driehoek

ROAR

Een kunstproject rondom de steunpilaren van metrolijn D/E in Rotterdam Zuid.

Bekijk dit plan
Img 8114

Oostplein Verlicht!

Een lichtend voorbeeld hoe bewoners, ondernemers, kunstenaars en architecten van een doorgangsplein een verblijfsplein maken.

Bekijk dit plan
Popupstadspark

Pop Up Stadspark Grotekerkplein

Het toekomstig stadspark Grotekerkplein nu al tot leven laten komen en uitproberen wat voor Rotterdammers het ideale stadspark is.

Bekijk dit plan
2016 05 26

De Taal, Spangen, Onderstebovenglijbaan/Taalachtbaan

In Spangen een nieuw taalspeelobject plaatsen in De Taaltuin. Een Taalachtbaan of Onderstebovenglijbaan.

Bekijk dit plan
Dsc 8506

PleinPark 't Landje Cool-Zuid

Plein 't Landje in Cool-Zuid is nu een stenig en monofunctioneel sport- en speelplein. Stadslab Cool-Zuid wil samen met gebruikers en betrokkenen van plein 't Landje het plein transformeren tot een zachter en groener PleinPark voor de hele buurt.

Bekijk dit plan
Sam 5522

Rondje Coolhaven

Bewoners, ondernemers, instellingen, studenten en docenten werken samen aan een strategie om de kades rondom de Coolhaven te vergroenen. Deze plek is een van de weinige plekken van de stad waar je echt dicht bij het water kunt zijn.

Bekijk dit plan
12095074 1563914070514491 3124467014853026157 o

BroodNodig

No bread to waste! - BroodNodig haalt het brood van straat en uit de vuilnisbak!

Bekijk dit plan
Water fenomena slide

Water Fenomena Rotterdam Prins Alexander

Op het Prins Alexanderplein, in het hart van de laagst gelegen bebouwde polder van Europa, wordt een Water Fenomena georganiseerd; een publieksevenement voor jong en oud dat het Nederlandse thema ‘water en waterbeheer’ onder de aandacht brengt.

Bekijk dit plan
Meer plannen