Ontdek › Plan

Listuin

Subsidie toegekend € 48.400,00

Aangemaakt: 27 april 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Midden in het Liskwartier ligt een schoolplein waar we een prachtige tuin maken die uitgaat van duurzaamheid op zowel menselijk als ecologisch vlak. We willen graag de natuur inzetten om mensen samen te brengen, zich te laten ontwikkelen en gelukkiger te worden. Tegelijkertijd willen we bijdragen aan een gezonde stadsecologie waar mensen kunnen leren over watersensitieve maatregelen, zaaien, stekken, moes en eten. De tuin wordt een ontmoetingsplaats voor buurtbewoner, bezoekers en kunstenaars die gevestigd zijn in het pand grenzend aan de tuin. Zo kan er op een natuurlijke manier kennis gemaakt worden met kunst, groen en het opvangen van regenwater.
Het Liskwartier is een gemixte wijk waar het momenteel ontbreekt aan een groene ontmoetingsplek. Uit buurtonderzoek blijkt dat er een grote behoefte is aan een groene mooie tuin. We hebben al enkele buurbewoners die als vrijwilliger in de tuin willen komen werken. De kosten voor aanleg van de tuin schatten we op 30.000 á 40.000 euro.

Waarom goed voor Rotterdam?

De tuin draagt bij aan vergroening van de stad waardoor de leefbaarheid verhoogt. Daarnaast dragen we met de tuin bij aan het ontlasten van het riool, er komt een waterbuffer in de tuin die zichtbaar wordt en zich bij uitstek leent voor educatie. Dit wordt een unieke plek waar natuur, cultuur, participatie, educatie en sociale cohesie bij elkaar komen.

Waarom vernieuwend?

Het is vernieuwend omdat de tuin niet alleen ontspanning brengt, maar ook op een natuurlijke manier educatief is. Waarbij de educatie en de ontspanning zich richt op de peuter die kan rondscharrelen in de zintuigen tuin tot de volwassenen die kan zien wat hij kan doen aan wateropvang. De vernieuwing is in het kort sociale cohesie en de skills of the 21 th century worden concreet.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Img 1339

Doe mee

Organisatie: Stichting de tuin van de Koning

Contactpersoon: A.A.Veenstra

Gerelateerde Plannen

12186260 985097854864770 775381055880705094 o

Veilige Buurt

Een communicatie app die het makkelijker maakt elkaar te leren kennen en contact te houden.

Bekijk dit plan
Kindervuurwerk

Nationale Kinder Vuurwerk Rotterdam

Een groot vuurwerk bij de Erasmusbrug om 19.00 uur op 31 december om het oude jaar mee af te sluiten en het nieuwe mee te beginnen. Speciaal voor kinderen en gezinnen om hen op te laten groeien met een traditie van groot georganiseerd vuurwerk.

Bekijk dit plan
Voorbeeld container bijplaatsing

AI foto analyse buitenruimte

Het ontwikkelen van een algoritme waarmee foto's van de buitenruimte geanalyseerd kunnen worden, zodat automatisch bepaald kan worden of er misstanden in de omgeving aanwezig zijn.

Bekijk dit plan
Afbeelding1

Boomtoppers: alle Rotterdammers kunnen de boom in!

Boomtoppers wil een outdoor sportprogramma rond boomklimmen in een stedelijke omgeving ontwikkelen dat geschikt is voor alle doelgroepen.

Bekijk dit plan
Img 20180225 151557

ROTTERDAM'S PURE ARTERIES AND VEINS.

Houd waterlichamen en de omliggende gebieden vrij van menselijke afvalstoffen en natuurlijk afval. Verbeter de ecologie voor zwemvogels en het uiterlijk van de stad.

Bekijk dit plan

STADSSTUKKEN (City Pieces)

City Pieces maakt de diversiteit van stedelijke omgeving zichtbaar middels interactieve installaties die een verbinding maken met de omgeving en haar bewoners.

Bekijk dit plan
Route    initiatieven groen recreatie

De Groene Marathon Rotterdam

De Groene Marathon is een recreatieve natuurroute van meer dan veertig kilometer dwars door Rotterdam die de mooiste stukken stadsnatuur met elkaar verbindt.

Bekijk dit plan

Gezonde Hotspots Delfshaven

Gedurende een jaar transformeren we een openbaar plein in Delfshaven in een helende, stressverlichtende omgeving.

Bekijk dit plan
Meer plannen