Ontdek › Plan

look-a-luik

Aangemaakt: 13 oktober 2018

Een duurzame en bereikbare stad

Een nieuwe alternatieve, recyclebare en vooral duurzame vorm van buitenzonwering!

Buitenzonwering, simpel in elkaar te monteren, en vervaardigd van "recyclebare" Styropor EPS ( oftewel "piepschuim") lamellen. Zeer licht van gewicht en door middel van dubbelzijdig tape met behulp van een frame ( twee stuks zijgeleidingen uit dezelfde materialen samengesteld) op het glas (venster) te plakken, waardoor per seizoen demontabel! Omdat de lamellen onder een hoek van 35 tot 45 graden in het frame ( zijgeleidingen) gemonteerd zijn met enkele centimeters afstand tussen de onderlinge lamellen, houdt dit type zonwering zowel de zon buiten het glas als wel laat het nog voldoende licht door en verduistert geenszins. Bovendien is het niet nodig de volledige hoogte van het raam te bedekken, omdat de zon tijdens de zomer onder een hoek van 70 graden naar binnen schijnt. Meestal is het voldoende om 50% van het raam te bekleden. Een belangrijk detail vormt daarbij de kostprijs van deze zonwering, die vele malen voordeliger is dan de huidige traditionele buiten zonwering.

Waarom goed voor Rotterdam?

Door middel van deze manier van zon- en warmteweren worden naast veel energiekosten te verminderen ook materialen continue opnieuw gebruikt en toegepast (recyclebaar), waarbij arbeid in de vorm van montagewerkzaamheden tot een minimum worden beperkt. Er wordt geen schade toegebracht aan wanden, kozijnen en verfwerk en dergelijke in de vorm van montagegaten- en plekken. Zoals eerder vermeld worden er geen onnodige materialen meer verspild, zoals aluminium, doek, buismotoren, moffelverf, etc.

Waarom vernieuwend?

1) Gaat moeilijk stuk; Geen onderhoud (ouderwetse zonneschermen en screens waaien stuk en elektrische bediening laat het na jaren afweten!)
2) Veilig; en licht van gewicht, indien er een lamel vanaf mocht vallen.
3) Voordelig en effectief.
4) Prijs/nut verhouding zeer gunstig.
5) In het kader van milieu energiebesparend!
6) Houdt de zon en warmte buiten en toch licht naar binnen!
7) Uitstekend recyclebaar en brandvertragend!
8) Gemakkelijk en snel te monteren (begin voorjaar tot begin herfst).

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Dsc 0030

Doe mee

Organisatie: Geen ( particulier)

Contactpersoon: W.B. van der Pas

E-mail: wimvanderpas@xs4all.nl

Wij zoeken

Is er iemand of een bedrijf geïnteresseerd in mijn plan?

Gerelateerde Plannen

Mtm knikkertegel 16 9slide

PlasticLabs

Lokale productie- en kenniscentra voor de verwerking van post-consumer plastics tot hoogwaardige nieuwe producten voor in de wijk

Bekijk dit plan
Concept pick up website

Dirt-E

Het opzetten van een gratis ophaaldienst van elektronisch afval bij bedrijven en particulieren binnen regio Rotterdam.

Bekijk dit plan
Picture1

HEXAPOT, Angles make the difference

Milieuvriendelijk, Efficiënt ontwerp en Economie

Bekijk dit plan
12901368 1031865426894843 851048262647949262 o

De BMX Fietsschool

Praktijkgerichte verkeerseducatie voor basisschoolleerlingen en/of buurtkinderen met de BMX fiets

Bekijk dit plan
Introductietraining 1024x682

KlimaatGesprekken

KlimaatGesprekken wil Rotterdammers helpen in het verduurzamen van hun levenstijl, op een manier die hoop, humor en handelingsperspectief biedt. Zo willen we de klimaattransitie inspirerend en sneller te maken.

Bekijk dit plan
Rotterdamplasticfree

RotterdamPlasticfree

Rotterdamplasticfree is een samenwerkingsverband van Rotterdamse organisaties die de hoeveelheid plastic in de stad stevig terugdringen. Zij voeren op lokaal niveau acties uit om de problematiek die plastic veroorzaakt een halt toe te roepen.

Bekijk dit plan
Blueroof team

BlueRoof - Circulaire Groene Daken

BlueRoof ontwikkelt de toepassing van restmaterialen voor de aanleg van groene daken. Op deze manier worden echt duurzame groene daken toegankelijk gemaakt voor elke Rotterdammer.

Bekijk dit plan
Plantengang 3

Moss Air Filter

Het realiseren van een natuurlijk luchtfilter van levend mos in het innovatieve BlueCity, waardoor buitenlucht gezuiverd van fijnstof in de werkruimtes geleid wordt. Dit stelt ons in staat de optimale opstelling voor zo'n mosfilter te onderzoeken.

Bekijk dit plan
Meer plannen