Ontdek › Plan

Maak van je brood een deugd- Broodkazernes

Aangemaakt: 09 maart 2018

In de wijken oud brood inzamelen en met vers gekweekte kruiden bakken tot toast en croutons ( maand houdbaar). Ideaal voor minima, tegen pestdieren, duurzaam, smakelijk, leerzaam, economisch aantrekkelijk, verbindend.

Oud brood gooit met nu weg. Met dit plan zamelt men het in en bakt men het olievrij in ovens tot croutons en toast. Men kan in ruil voor het inleveren tegoed sparen. Tevens verbouwen we kruiden hier. De verdere toast en croutons worden in duurzame bakjes verkocht en aan de voedselbank gedoneerd. Voor minima aangepaste prijzen. De activiteiten worden gedaan door werklozen/daklozen/ mensen mwt afstand op de arbeidsmarkt onder leiding van een ervaren broodkenner/ bakker. Die mogelijk ook andere producten bakt. Het brood/toast zal ook aan huis worden gebracht/ zodat sociaal contact mogelijk is. Begroting: pandhuur ca. 500 /1000 euro per maand - ovens plus materialen 5500,00 kleding, fietsen enz 1000,00 lopende kosten p.m 750,00 verwacht zal worden dat na een half jaar er ca. 800,00 p.m Terug zal komen uit opbrengst. Het pand zal tevens beschikbaar zijn voor een ondernemer van b.v zuurdesembrood zodat deze op termijn bijdraagt in de kosten.

Waarom goed voor Rotterdam?

De plaagdierenoverlast van Ratten zal door het hergebruik van brood afnemen. Hergebruik van voedsel is een logische maatschappelijke duurzame stap. De minima zullen minder kosten hebben voor voedsel. De sociale cohesie zal toenemen. Deze croutons zijn ook snacks die het gebruik van ongezond snoepen tegengaan. Dit is een leerzame en zinvolle tijdsbesteding voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Waarom vernieuwend?

Er liggen nu overal broodbergen en ik heb dit plan nog niet eerder gezien.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Particulier en VMDB

Contactpersoon: Deborah Theijn

Wij zoeken

Ik wil hulp met de uitvoering. Ik zou graag medewerkers krijgen, reclame en mogelijk om hier een Samenwerking met de gemeente aan te gaan voor een pilot.

Gerelateerde Plannen

Afbeelding1

Rotterdamse helden!

Combineren van bestaand personenvervoer met goederenvervoer, minder voertuigen in de straat, gezonder, schoner en stillere leefomg

Bekijk dit plan
Hugo simons to the 3rd port pertroleum  1024x1024

Rotte Canoe

Kano tochten, water ring Rotterdam. Vanaf Maritiem Museum naar Euromast, Kralingseplas of Lage bergse bos over de Rotte.

Bekijk dit plan
Afbeelding 2 versie 2 kl

365 dagen zwemmen in de Zevenhuizerplas

De Zevenhuizerplas is perfect zwemwater, maar vaak erg koud. Wij willen kijken hoe we het aangenamer kunnen maken.

Bekijk dit plan

Open deuren, open gemeenschappen

Het organiseren van een open nacht voor alle gebedshuizen in Rotterdam, met als doel het leggen van verbindingen tussen verschillende groepen in de stad.

Bekijk dit plan
1. homecrew logo

Homecrew

Buren worden dienstverleners! Vakmensen en buren met talent worden lokaal verbonden.

Bekijk dit plan
Ikbenwij5ktransp

Stichting IKBENWIJ

IKBENWIJ zet zich in tegen de polarisatie in de maatschappij. Wij verbinden mensen van alle leeftijden en achtergronden en brengen ze met elkaar in gesprek en creëren beweging.

Bekijk dit plan
Rotterdam pages  the place to be rotterdam zuid

The Place to Be op Zuid

The place to be voor jongeren, kunstenaars, muzikanten, flexwerkers, studenten en werkenden in Rotterdam-Zuid. Wij willen voorzien in de toenemende behoefte aan een plek waardoor mensen van heinde en ver naar Rotterdam-Zuid zullen komen.

Bekijk dit plan

Groen, grijs en gelukkig

Ouderen stimuleren om in de tuin te werken, stil te staan bij de schoonheid van natuur, natuurherinneringen van vroeger ophalen.

Bekijk dit plan
Meer plannen