Ontdek › Plan

Maak van je brood een deugd- Broodkazernes

Aangemaakt: 09 maart 2018

In de wijken oud brood inzamelen en met vers gekweekte kruiden bakken tot toast en croutons ( maand houdbaar). Ideaal voor minima, tegen pestdieren, duurzaam, smakelijk, leerzaam, economisch aantrekkelijk, verbindend.

Oud brood gooit met nu weg. Met dit plan zamelt men het in en bakt men het olievrij in ovens tot croutons en toast. Men kan in ruil voor het inleveren tegoed sparen. Tevens verbouwen we kruiden hier. De verdere toast en croutons worden in duurzame bakjes verkocht en aan de voedselbank gedoneerd. Voor minima aangepaste prijzen. De activiteiten worden gedaan door werklozen/daklozen/ mensen mwt afstand op de arbeidsmarkt onder leiding van een ervaren broodkenner/ bakker. Die mogelijk ook andere producten bakt. Het brood/toast zal ook aan huis worden gebracht/ zodat sociaal contact mogelijk is. Begroting: pandhuur ca. 500 /1000 euro per maand - ovens plus materialen 5500,00 kleding, fietsen enz 1000,00 lopende kosten p.m 750,00 verwacht zal worden dat na een half jaar er ca. 800,00 p.m Terug zal komen uit opbrengst. Het pand zal tevens beschikbaar zijn voor een ondernemer van b.v zuurdesembrood zodat deze op termijn bijdraagt in de kosten.

Waarom goed voor Rotterdam?

De plaagdierenoverlast van Ratten zal door het hergebruik van brood afnemen. Hergebruik van voedsel is een logische maatschappelijke duurzame stap. De minima zullen minder kosten hebben voor voedsel. De sociale cohesie zal toenemen. Deze croutons zijn ook snacks die het gebruik van ongezond snoepen tegengaan. Dit is een leerzame en zinvolle tijdsbesteding voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Waarom vernieuwend?

Er liggen nu overal broodbergen en ik heb dit plan nog niet eerder gezien.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Particulier en VMDB

Contactpersoon: Deborah Theijn

Wij zoeken

Ik wil hulp met de uitvoering. Ik zou graag medewerkers krijgen, reclame en mogelijk om hier een Samenwerking met de gemeente aan te gaan voor een pilot.

Gerelateerde Plannen

015 wor lezing

We Own Rotterdam: Event Organisers Meetup

Rotterdamse makers en initiatiefnemers binnen de cultuursector verbinden. Dit willen we doen door ontmoetingen te faciliteren, waarbij kennis over het duurzaam en toekomstbestendig organiseren van kleinschalige evenementen uitgewisseld wordt.

Bekijk dit plan
Eye on earth rotterdam drones

Drones ... replacing fireworks forever

Vervangen van vuurwerk .... Drones ... schoner, stiller en mooier!

Bekijk dit plan
Hugo simons to the 3rd port pertroleum  1024x1024

Rotte Canoe

Kano tochten, water ring Rotterdam. Vanaf Maritiem Museum naar Euromast, Kralingseplas of Lage bergse bos over de Rotte.

Bekijk dit plan
Blijstroom

Blijstroom

Blijstroom wil samen met de bewoners van Rotterdam vijf zonnevelden realiseren in de stad

Bekijk dit plan
1494409531752 1494382941

QAbroedplaats APP

Wijkbreed in zetten op samenwerken, gebruikmakend van talenten en ervaringen van personen, instanties en bedrijven om als professionals tot een doorgaande lijn te komen op het gebied van de algehele ontwikkeling van het kind, door middel van een APP

Bekijk dit plan
Dsc 0140

Zonne-energie in combinatie met Zonwering

Het integreren van zonnecellen in zonwering in de vorm van bevestiging van zonnecelfolie op buitenzonwering! Fabricage en eventuele montage door gepensioneerde ouderen en/of door arbeidsgehandicapten.

Bekijk dit plan
Boksclinic1

Tienermoeders in beeld

We willen een innovatief trainingsprogramma voor tienermoeders in Rotterdam op de kaart zetten.

Bekijk dit plan
Meer plannen