Ontdek › Plan

Maak van je brood een deugd- Broodkazernes

Aangemaakt: 09 maart 2018

In de wijken oud brood inzamelen en met vers gekweekte kruiden bakken tot toast en croutons ( maand houdbaar). Ideaal voor minima, tegen pestdieren, duurzaam, smakelijk, leerzaam, economisch aantrekkelijk, verbindend.

Oud brood gooit met nu weg. Met dit plan zamelt men het in en bakt men het olievrij in ovens tot croutons en toast. Men kan in ruil voor het inleveren tegoed sparen. Tevens verbouwen we kruiden hier. De verdere toast en croutons worden in duurzame bakjes verkocht en aan de voedselbank gedoneerd. Voor minima aangepaste prijzen. De activiteiten worden gedaan door werklozen/daklozen/ mensen mwt afstand op de arbeidsmarkt onder leiding van een ervaren broodkenner/ bakker. Die mogelijk ook andere producten bakt. Het brood/toast zal ook aan huis worden gebracht/ zodat sociaal contact mogelijk is. Begroting: pandhuur ca. 500 /1000 euro per maand - ovens plus materialen 5500,00 kleding, fietsen enz 1000,00 lopende kosten p.m 750,00 verwacht zal worden dat na een half jaar er ca. 800,00 p.m Terug zal komen uit opbrengst. Het pand zal tevens beschikbaar zijn voor een ondernemer van b.v zuurdesembrood zodat deze op termijn bijdraagt in de kosten.

Waarom goed voor Rotterdam?

De plaagdierenoverlast van Ratten zal door het hergebruik van brood afnemen. Hergebruik van voedsel is een logische maatschappelijke duurzame stap. De minima zullen minder kosten hebben voor voedsel. De sociale cohesie zal toenemen. Deze croutons zijn ook snacks die het gebruik van ongezond snoepen tegengaan. Dit is een leerzame en zinvolle tijdsbesteding voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Waarom vernieuwend?

Er liggen nu overal broodbergen en ik heb dit plan nog niet eerder gezien.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Particulier en VMDB

Contactpersoon: Deborah Theijn

Wij zoeken

Ik wil hulp met de uitvoering. Ik zou graag medewerkers krijgen, reclame en mogelijk om hier een Samenwerking met de gemeente aan te gaan voor een pilot.

Gerelateerde Plannen

Hef attractietekening

De Hef / De Hef Rotterdam

Op de monumentale Hef kunnen bezoekers langzaam met het Val omhoog naar 48 meter boven de stad. Tussen veel staal en dalende contragewichten en met een steeds weidser uitzicht over heel Rotterdam.

Bekijk dit plan
Rotterdam pages  the place to be rotterdam zuid

The Place to Be op Zuid

The place to be voor jongeren, kunstenaars, muzikanten, flexwerkers, studenten en werkenden in Rotterdam-Zuid. Wij willen voorzien in de toenemende behoefte aan een plek waardoor mensen van heinde en ver naar Rotterdam-Zuid zullen komen.

Bekijk dit plan
Img 20180519 wa0014

SpelenisDelen

Een mobiele Pop-up Playground om Rotterdammers weer te laten spelen. Met als doel weerbaarheid en creatief oplossingsvermogen te vergroten.

Bekijk dit plan

HIEROtterdam

Reuzenletters op Centraal Station plein t.b.v. foto's/selfies etc.

Bekijk dit plan
Met elkaar voor elkaar

Magic Mix

Idealisme in de praktijk toepassen is een vernieuwend concept. Door diverse doelgroepen te mixen, ontstaat de magic mix.

Bekijk dit plan

Baby voeden in de stad

Live borst voeden, kolven of flesje geven aan je baby in een rustige ruimte in het hart van het winkelcentrum.

Bekijk dit plan
Blijstroom

Blijstroom

Blijstroom wil samen met de bewoners van Rotterdam vijf zonnevelden realiseren in de stad

Bekijk dit plan
Meer plannen