Ontdek › Plan

Maasstad Fotowedstrijd

Aangemaakt: 04 april 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Met de Fotowedstrijd willen fotografen uit heel Nederland oproepen om de Nieuwe Maas, haar oevers, de havens op een creatieve wijze in beeld te brengen.

Gedurende een periode van vier maanden kunnen fotografen werk inzenden in zes categorieēn:- De rivier en de stedelijke skyline: Rotterdam vanuit de hoogte, panorama van de stad - Landschap en natuur: de ecologie van het water, het groen langs de rivier
- Recreatie: varen, vissen, pootje baden, terrassen, festivals
- Dagelijks gebruik: wonen en werken aan de rivier
- Kunst: de rivier verbeeld
- Special effects: foto’s die zijn bewerkt uit bovengenoemde categorieën
Een vakjury nomineert in 3 nominatierondes in elke categorie de drie beste foto's, er wordt door het AD/Rotterdams Dagblad ook een publieksprijs toegekend.
Uiteindelijk wordt er van de beste nominaties een expositie samengesteld en is er één hoofdprijs te winnen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Fotografen worden opgeroepen om de schoonheid en het dynamische karakter van de stad en haar rivier vast te leggen, door de inzenders in de krant en op internet een breed podium te bieden, brengen we de rivier terug inde hoofden en harten van een groter publiek: van de Rotterdammers en alle niet-Rotterdammers die de stad (her)ontdekken.

Waarom vernieuwend?

Het betreft een groots opgezette fotowedstrijd met als thema 'Rotterdam en haar rivier'. Iedereen binnen en buiten de stad kan eraan meedoen, de fotowedstrijd beoogt de band van de Rotterdammers met hun rivier en haven te versterken, cq. te onderstrepen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Agent456

Contactpersoon: Monique van Gool

Wij zoeken

Een financiele bijdrage om het plan te realiseren, een bijdrage in natura zoals in de vorm van communicatie (online of anderzijds) óf een samenwerkingsverband met een locatie

Gerelateerde Plannen

Verstopt pand

Bouwplaats Brienenoord

Bouwplaats Brienenoord is een sociaal, artistiek en duurzaam herontwikkelingsproject van het oude zomerkampgebouw op het Eiland van Brienenoord.

Bekijk dit plan
Uitzwaai visual

de uit(Z)waai

Innovatief landmark in de buitenruimte om uit te waaien, welkom te heten, te ontmoeten, te bewegen dus te beleven.

Bekijk dit plan
Thumbnail img 3800

KUNSTBUS

Het brengen van Kunst & Cultuur naar de mensen TOE, en dan met name kinderen en mensen met een beperking, denk aan geen geld, de nl taal, geestelijk, lichamelijk of wat dan ook. Daarnaast ook voor alle andere, KUNST IS IMMERS VAN IEDEREEN

Bekijk dit plan
Bureauconvoi websiteblokken 600x400px def4

Convoi Exceptionnel

Convoi Exceptionnel is een jaargang voor jongeren uit Rotterdam die willen ontdekken wat voor hen in de toekomst allemaal mogelijk is, op het gebied van kunst, cultuur, media en maatschappij.

Bekijk dit plan
Shooters paradise front

Shooters Paradise

Shooters Paradise is een Rotterdamse galerie die fotografen met een grote online following op socialmedia een platform biedt om hun werk zichtbaar te maken aan de stad.

Bekijk dit plan
Madieke josefien01

Meekit Teams

Makerspaces en scholen verbinden aan jonge makers, zodat zij met techniek en creativiteit aan de slag gaan én aan de slag blijven!

Bekijk dit plan
Img 8863

Kunst & Dementie (bij Kunstuitleen Rotterdam)

Een positieve kunstervaring voor mensen met dementie en hun naaste(n).

Bekijk dit plan
Meer plannen