Ontdek › Plan

Maasstad Fotowedstrijd

Aangemaakt: 04 april 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Met de Fotowedstrijd willen fotografen uit heel Nederland oproepen om de Nieuwe Maas, haar oevers, de havens op een creatieve wijze in beeld te brengen.

Gedurende een periode van vier maanden kunnen fotografen werk inzenden in zes categorieēn:- De rivier en de stedelijke skyline: Rotterdam vanuit de hoogte, panorama van de stad - Landschap en natuur: de ecologie van het water, het groen langs de rivier
- Recreatie: varen, vissen, pootje baden, terrassen, festivals
- Dagelijks gebruik: wonen en werken aan de rivier
- Kunst: de rivier verbeeld
- Special effects: foto’s die zijn bewerkt uit bovengenoemde categorieën
Een vakjury nomineert in 3 nominatierondes in elke categorie de drie beste foto's, er wordt door het AD/Rotterdams Dagblad ook een publieksprijs toegekend.
Uiteindelijk wordt er van de beste nominaties een expositie samengesteld en is er één hoofdprijs te winnen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Fotografen worden opgeroepen om de schoonheid en het dynamische karakter van de stad en haar rivier vast te leggen, door de inzenders in de krant en op internet een breed podium te bieden, brengen we de rivier terug inde hoofden en harten van een groter publiek: van de Rotterdammers en alle niet-Rotterdammers die de stad (her)ontdekken.

Waarom vernieuwend?

Het betreft een groots opgezette fotowedstrijd met als thema 'Rotterdam en haar rivier'. Iedereen binnen en buiten de stad kan eraan meedoen, de fotowedstrijd beoogt de band van de Rotterdammers met hun rivier en haven te versterken, cq. te onderstrepen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Agent456

Contactpersoon: Monique van Gool

Wij zoeken

Een financiele bijdrage om het plan te realiseren, een bijdrage in natura zoals in de vorm van communicatie (online of anderzijds) óf een samenwerkingsverband met een locatie

Gerelateerde Plannen

Buildingthecity010

Building "The City"

Een landmark die Rotterdam nog meer op de wereldkaart zet, net als de Euromast, de kubuswoningen de Markthal en de Kuip.

Bekijk dit plan
Voorkantfoto

Een medialab voor kinderen

Iedere vakantie keuze uit een serie workshops waar creativiteit met digitale media centraal staat. Werken aan je 21e eeuwse vaardigheden was nog nooit zo leuk!

Bekijk dit plan
Stadspodium knitting in the city 28 augustus fotografie joline van den oever dsc 0497

Een Granny's Finest club in iedere wijk van Rotterdam

De handwerkclub en het designermerk van Granny's Finest zijn middelen om ouderen maar ook generaties op laagdrempelige wijze bij elkaar te brengen. Hierdoor wordt eenzaamheid onder ouderen voorkomen.

Bekijk dit plan
Mi4h crowdfunding site

5 Fair Design Labs

Materieel voor 5 prototyping en productie faciliteiten. Voor hét Rotterdamse stadslab voor lokale design productie in 4Havens Rotterdam.

Bekijk dit plan
Tourbuzz

TOUR-BUZZ

Met een groeiende groep ondernemende Rotterdammers gaat Voz di Rua de kansen en mogelijkheden voor Rotterdam als superdiverse stad onderzoeken. De resultaten worden in samenwerking met Museum Rotterdam gepresenteerd.

Bekijk dit plan
Dsc 0983 foto

DanceforHealth, internationaal centrum Dans&Gezondheid

Een vruchtbare ontmoetingsplek waar experts op het vlak van dans & gezondheid hun creativiteit, kennis en kunde samenbrengen en in samenwerking met en voor mensen met Parkinson, Reuma, MS innovatieve bewegingsprogramma’s ontwikkelen.

Bekijk dit plan
Momv3 800px

Miracles of Music

In Miracles of Music leren mantelzorgers hoe zij muziek kunnen inzetten tijdens de zorg voor hun kwetsbare naaste. Om daarmee het eigen leven en dat van hun kind, ouder of partner plezieriger en aangenamer te maken.

Bekijk dit plan
Meer plannen