Ontdek › Plan

Made in Rotterdam

Aangemaakt: 08 november 2016

Cultuur als vernieuwende kracht

‘Made in Rotterdam’ is een platform en beurs ter bevordering van de zichtbaarheid van de Rotterdamse maakindustrie.

‘Made in Rotterdam’ is een platform en beurs ter bevordering van de zichtbaarheid van de Rotterdamse maakindustrie. De stad barst van de jonge en nieuwe ondernemers, enthousiaste mensen, met goede ideeën en een interessante blik op de toekomst. Made in Rotterdam is er om de makers van Rotterdam te ondersteunen, op allerlei manieren. Een evenement dat de spotlight zet op bijzondere mensen, producten en diensten uit Rotterdam. Om het typisch Rotterdamse karakter te onderstrepen is een samenwerking aangegaan met de Laurenskerk waar het evenement ook zal worden gehouden. Het evenement bestaat uit een B2B avond waar de makers zakelijke contacten kunnen leggen, seminars kunnen volgen en er is een publieksdag, waarbij het evenement toegankelijk is voor consumenten.

Waarom goed voor Rotterdam?

Wij (Stichting Cultuurbrigade) komen regelmatig in aanraking met lokale ondernemers en we hebben gemerkt dat er een aantal problemen zijn waar (bijna) iedereen tegenaan loopt. Voor veel kleine ondernemers is het moeilijk om hun producten aan de man te brengen, ze hebben een goed idee of mooi product: maar hoe dan verder? Uit eigen ervaring weten wij dat distributie een groot probleem kan zijn.

Waarom vernieuwend?

Made in Rotterdam is de eerste beurs waar de maakindustrie uit Rotterdam bij elkaar komt. Er bestaan wel dingen als Rotterdamse Oogst (food) Kunstbeurzen etc. Made in Rotterdam mengt de disciplines en is zowel een b2b als b2c beurs. Een platform dat makers- van en (weder ver)kopers van Rotterdamse waar bij elkaar brengt en het kopen van Rotterdams product promoot.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Stichting Cultuurbrigade

Contactpersoon: Fiona de Jong

Wij zoeken

Financiële steun om dit project van de grond te krijgen

Gerelateerde Plannen

Dsc03804

Unity For Rotterdam

Concert: 'I Have a Dream' & Droomoptochten.

Bekijk dit plan
Voorkantfoto

Een medialab voor kinderen

Iedere vakantie keuze uit een serie workshops waar creativiteit met digitale media centraal staat. Werken aan je 21e eeuwse vaardigheden was nog nooit zo leuk!

Bekijk dit plan

Gebouw De Heuvel ‘PLEK voor GESPREK’

Gebouw De Heuvel heeft de ambitie om een PLEK voor GESPREK te ontwikkelen waar de vier Unesco-thema’s aan de orde komen. Ondersteund door gastvrije horeca kan zowel binnen als buiten de kunst van het luisteren en spreken geoefend worden.

Bekijk dit plan
Cover

Multiform

Multiform is an innovative tool to challenge the issue of inclusivity in our 21st century, diverse society. Multiform proposes games in the context of the sport class at school to teach openness and empathy, which will then filter into wider society.

Bekijk dit plan
Mediaring rotterdam logo

Mediaring: ‘Rotterdam in Beeld’

Mediaring Rotterdam is een platform waarmee Rotterdam zich met meerdere hoogwaardige tv-opname locaties op de kaart zet en waarbinnen de lokale podia zich kunnen versterken met nieuwe digitale mediadiensten.

Bekijk dit plan
Shooters paradise front

Shooters Paradise

Shooters Paradise is een Rotterdamse galerie die fotografen met een grote online following op socialmedia een platform biedt om hun werk zichtbaar te maken aan de stad.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 05 28 om 16.28.55

De Rotterdamse Podcast Fabriek

Dé online en offline locatie voor het produceren, distribueren, informeren en inspireren omtrent het medium podcast.

Bekijk dit plan
Creating on the block

Creating on the Block

Een drietal blockchain experimenten voor zelfstandigen in de Rotterdamse creatieve industrie. Kunnen we met een gedecentraliseerd platform hookups, samenwerking en uitbesteding van werk faciliteren?

Bekijk dit plan
Meer plannen