Ontdek › Plan

Made in Rotterdam

Aangemaakt: 08 november 2016

Cultuur als vernieuwende kracht

‘Made in Rotterdam’ is een platform en beurs ter bevordering van de zichtbaarheid van de Rotterdamse maakindustrie.

‘Made in Rotterdam’ is een platform en beurs ter bevordering van de zichtbaarheid van de Rotterdamse maakindustrie. De stad barst van de jonge en nieuwe ondernemers, enthousiaste mensen, met goede ideeën en een interessante blik op de toekomst. Made in Rotterdam is er om de makers van Rotterdam te ondersteunen, op allerlei manieren. Een evenement dat de spotlight zet op bijzondere mensen, producten en diensten uit Rotterdam. Om het typisch Rotterdamse karakter te onderstrepen is een samenwerking aangegaan met de Laurenskerk waar het evenement ook zal worden gehouden. Het evenement bestaat uit een B2B avond waar de makers zakelijke contacten kunnen leggen, seminars kunnen volgen en er is een publieksdag, waarbij het evenement toegankelijk is voor consumenten.

Waarom goed voor Rotterdam?

Wij (Stichting Cultuurbrigade) komen regelmatig in aanraking met lokale ondernemers en we hebben gemerkt dat er een aantal problemen zijn waar (bijna) iedereen tegenaan loopt. Voor veel kleine ondernemers is het moeilijk om hun producten aan de man te brengen, ze hebben een goed idee of mooi product: maar hoe dan verder? Uit eigen ervaring weten wij dat distributie een groot probleem kan zijn.

Waarom vernieuwend?

Made in Rotterdam is de eerste beurs waar de maakindustrie uit Rotterdam bij elkaar komt. Er bestaan wel dingen als Rotterdamse Oogst (food) Kunstbeurzen etc. Made in Rotterdam mengt de disciplines en is zowel een b2b als b2c beurs. Een platform dat makers- van en (weder ver)kopers van Rotterdamse waar bij elkaar brengt en het kopen van Rotterdams product promoot.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Stichting Cultuurbrigade

Contactpersoon: Fiona de Jong

Wij zoeken

Financiële steun om dit project van de grond te krijgen

Gerelateerde Plannen

FashionLab Rotterdam

Fashion Lab Rotterdam is een innovatieve en creatieve werkplaats voor verschillende doelgroepen om elkaar te versterken, ondersteunen, samen te werken en ervaring op kunnen doen.

Bekijk dit plan
Voorkantfoto

Een medialab voor kinderen

Iedere vakantie keuze uit een serie workshops waar creativiteit met digitale media centraal staat. Werken aan je 21e eeuwse vaardigheden was nog nooit zo leuk!

Bekijk dit plan
Katendrecht.obr properstock   fenix loodsen vogelvlucht

De Kracht van Katendrecht

Een stedelijke manifestatie op en over Katendrecht als voorbeeld van Rotterdamse vernieuwing, waarin het oude karakter, nieuwbouw en attracties gezamenlijk bijdragen tot een nieuwe culturele hotspot in de stad.

Bekijk dit plan

HéWi

HéWi is een project om Rotterdammers uit de anonimiteit te halen en op een creatieve manier aan elkaar te introduceren.

Bekijk dit plan

Maasstad Fotowedstrijd

Met de Fotowedstrijd willen fotografen uit heel Nederland oproepen om de Nieuwe Maas, haar oevers, de havens op een creatieve wijze in beeld te brengen.

Bekijk dit plan
12144913 493646767476386 4740432954770592212 n

Hackerspace Pixelbar

Een plek om deze community te huisvesten om dingen te veranderen ter verbetering, voor de fun of om ervan te leren.

Bekijk dit plan
Whatsapp image 2017 05 24 at 2.46.17 am

The Art Academy

Met actieve artiesten leiden wij jonge talenten op in hun kunst en brengen hen in contact met grote opdrachtgevers uit ons netwerk.

Bekijk dit plan
Screen shot 2018 04 13 at 2.47.36 pm

pluswhat programma

Het pluswhat programma werkt met jongeren om hun talenten en ondernemersvaardigheden te ontwikkelen dmv (audio)visuele projecten.

Bekijk dit plan
Meer plannen