Ontdek › Plan

Made in Rotterdam

Aangemaakt: 08 november 2016

Cultuur als vernieuwende kracht

‘Made in Rotterdam’ is een platform en beurs ter bevordering van de zichtbaarheid van de Rotterdamse maakindustrie.

‘Made in Rotterdam’ is een platform en beurs ter bevordering van de zichtbaarheid van de Rotterdamse maakindustrie. De stad barst van de jonge en nieuwe ondernemers, enthousiaste mensen, met goede ideeën en een interessante blik op de toekomst. Made in Rotterdam is er om de makers van Rotterdam te ondersteunen, op allerlei manieren. Een evenement dat de spotlight zet op bijzondere mensen, producten en diensten uit Rotterdam. Om het typisch Rotterdamse karakter te onderstrepen is een samenwerking aangegaan met de Laurenskerk waar het evenement ook zal worden gehouden. Het evenement bestaat uit een B2B avond waar de makers zakelijke contacten kunnen leggen, seminars kunnen volgen en er is een publieksdag, waarbij het evenement toegankelijk is voor consumenten.

Waarom goed voor Rotterdam?

Wij (Stichting Cultuurbrigade) komen regelmatig in aanraking met lokale ondernemers en we hebben gemerkt dat er een aantal problemen zijn waar (bijna) iedereen tegenaan loopt. Voor veel kleine ondernemers is het moeilijk om hun producten aan de man te brengen, ze hebben een goed idee of mooi product: maar hoe dan verder? Uit eigen ervaring weten wij dat distributie een groot probleem kan zijn.

Waarom vernieuwend?

Made in Rotterdam is de eerste beurs waar de maakindustrie uit Rotterdam bij elkaar komt. Er bestaan wel dingen als Rotterdamse Oogst (food) Kunstbeurzen etc. Made in Rotterdam mengt de disciplines en is zowel een b2b als b2c beurs. Een platform dat makers- van en (weder ver)kopers van Rotterdamse waar bij elkaar brengt en het kopen van Rotterdams product promoot.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Stichting Cultuurbrigade

Contactpersoon: Fiona de Jong

Wij zoeken

Financiële steun om dit project van de grond te krijgen

Gerelateerde Plannen

Rotterdams Beeldfonds

Het Rotterdams Beeldfonds heeft het doel heel Rotterdam in beeld te brengen en te houden. Dit doen we door de stad fotografisch te documenteren en bestaand fotografisch materiaal te openbaren.

Bekijk dit plan
The commune background

TheCommune

The Commune is Rotterdam’s first design community dedicated to social innovation in the city.

Bekijk dit plan
Uitzwaai visual

de uit(Z)waai

Innovatief landmark in de buitenruimte om uit te waaien, welkom te heten, te ontmoeten, te bewegen dus te beleven.

Bekijk dit plan
Verstopt pand

Bouwplaats Brienenoord

Bouwplaats Brienenoord is een sociaal, artistiek en duurzaam herontwikkelingsproject van het oude zomerkampgebouw op het Eiland van Brienenoord.

Bekijk dit plan
Whatsapp image 2017 05 24 at 2.46.17 am

The Art Academy

Met actieve artiesten leiden wij jonge talenten op in hun kunst en brengen hen in contact met grote opdrachtgevers uit ons netwerk.

Bekijk dit plan
3897499 orig

Muziek

Muziektechnologie

Bekijk dit plan
Architectuurroute 'rondje rotterdam' met leerlingen van accent 'de rotterdam.1

New Futuristic Minds

Een event over mode, lifestyl, kunst, innovatie, duurzaamheid, architectuur van Rotterdam en stad van mogelijkheden de boventoon voeren.

Bekijk dit plan
Meer plannen