Ontdek › Plan

Made in Rotterdam

Aangemaakt: 08 november 2016

Cultuur als vernieuwende kracht

‘Made in Rotterdam’ is een platform en beurs ter bevordering van de zichtbaarheid van de Rotterdamse maakindustrie.

‘Made in Rotterdam’ is een platform en beurs ter bevordering van de zichtbaarheid van de Rotterdamse maakindustrie. De stad barst van de jonge en nieuwe ondernemers, enthousiaste mensen, met goede ideeën en een interessante blik op de toekomst. Made in Rotterdam is er om de makers van Rotterdam te ondersteunen, op allerlei manieren. Een evenement dat de spotlight zet op bijzondere mensen, producten en diensten uit Rotterdam. Om het typisch Rotterdamse karakter te onderstrepen is een samenwerking aangegaan met de Laurenskerk waar het evenement ook zal worden gehouden. Het evenement bestaat uit een B2B avond waar de makers zakelijke contacten kunnen leggen, seminars kunnen volgen en er is een publieksdag, waarbij het evenement toegankelijk is voor consumenten.

Waarom goed voor Rotterdam?

Wij (Stichting Cultuurbrigade) komen regelmatig in aanraking met lokale ondernemers en we hebben gemerkt dat er een aantal problemen zijn waar (bijna) iedereen tegenaan loopt. Voor veel kleine ondernemers is het moeilijk om hun producten aan de man te brengen, ze hebben een goed idee of mooi product: maar hoe dan verder? Uit eigen ervaring weten wij dat distributie een groot probleem kan zijn.

Waarom vernieuwend?

Made in Rotterdam is de eerste beurs waar de maakindustrie uit Rotterdam bij elkaar komt. Er bestaan wel dingen als Rotterdamse Oogst (food) Kunstbeurzen etc. Made in Rotterdam mengt de disciplines en is zowel een b2b als b2c beurs. Een platform dat makers- van en (weder ver)kopers van Rotterdamse waar bij elkaar brengt en het kopen van Rotterdams product promoot.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Stichting Cultuurbrigade

Contactpersoon: Fiona de Jong

Wij zoeken

Financiële steun om dit project van de grond te krijgen

Gerelateerde Plannen

Schermafbeelding 2016 10 31 om 11.48.36

KunstenLab voor Futurologie

Het Laatste Nieuws over de Toekomst: 10 burgers laten zich een intensieve week lang informeren, inspireren en geven hun eigen visie op de toekomst

Bekijk dit plan

Healthy People Lab: casus 2

Healthy People is een Citylab waarin de Maasstad Academie, The Patching Zone uitnodigt als aanjager voor transitie in de zorgopleiding, dit doen we aan de hand van casus 2..

Bekijk dit plan
Samenleven van dale

Op weg naar Samen Stad

Het Nieuwe Instituut wil samen met partners in de stad en met haar achterban van ontwerpers, denkers en makers de ambitie om ‘samen te leven’ in Rotterdam handen en voeten geven. We gaan daarom werken aan een actieagenda voor een 'inclusieve' stad.

Bekijk dit plan
Voorkantfoto

Een medialab voor kinderen

Iedere vakantie keuze uit een serie workshops waar creativiteit met digitale media centraal staat. Werken aan je 21e eeuwse vaardigheden was nog nooit zo leuk!

Bekijk dit plan
Stadslab

Duizel Stadslab

Duizel Stadslab gaat samen met kunstenaars, ontwerpers en bewoners toekomstgericht werken aan duurzaamheid. Ons platform is het bruisende festival Duizel in het Park, drukbezocht en opgebouwd in en met Rotterdam Noord

Bekijk dit plan
Buildingthecity010

Building "The City"

Een landmark die Rotterdam nog meer op de wereldkaart zet, net als de Euromast, de kubuswoningen de Markthal en de Kuip.

Bekijk dit plan
Vt museum rdam 01 web

Cultuurwerkplaats

Het ontwikkelen van het product cultuurwerkplaats middels 2 pilots: Bewoners en culturele ondernemers uit de buurt werken samen aan het verbeteren van de sociale en economische situatie van de wijk en hun bewoners.

Bekijk dit plan
Mhl rotterdam happylist

MyHappyList

Houd jouw lijst bij met activiteiten die jij nog graag wilt doen in Rotterdam, deel deze lijst met je goede vrienden en collega's en beleef de happy momenten samen!

Bekijk dit plan
Meer plannen