Ontdek › Plan

Made in Rotterdam

Aangemaakt: 08 november 2016

Cultuur als vernieuwende kracht

‘Made in Rotterdam’ is een platform en beurs ter bevordering van de zichtbaarheid van de Rotterdamse maakindustrie.

‘Made in Rotterdam’ is een platform en beurs ter bevordering van de zichtbaarheid van de Rotterdamse maakindustrie. De stad barst van de jonge en nieuwe ondernemers, enthousiaste mensen, met goede ideeën en een interessante blik op de toekomst. Made in Rotterdam is er om de makers van Rotterdam te ondersteunen, op allerlei manieren. Een evenement dat de spotlight zet op bijzondere mensen, producten en diensten uit Rotterdam. Om het typisch Rotterdamse karakter te onderstrepen is een samenwerking aangegaan met de Laurenskerk waar het evenement ook zal worden gehouden. Het evenement bestaat uit een B2B avond waar de makers zakelijke contacten kunnen leggen, seminars kunnen volgen en er is een publieksdag, waarbij het evenement toegankelijk is voor consumenten.

Waarom goed voor Rotterdam?

Wij (Stichting Cultuurbrigade) komen regelmatig in aanraking met lokale ondernemers en we hebben gemerkt dat er een aantal problemen zijn waar (bijna) iedereen tegenaan loopt. Voor veel kleine ondernemers is het moeilijk om hun producten aan de man te brengen, ze hebben een goed idee of mooi product: maar hoe dan verder? Uit eigen ervaring weten wij dat distributie een groot probleem kan zijn.

Waarom vernieuwend?

Made in Rotterdam is de eerste beurs waar de maakindustrie uit Rotterdam bij elkaar komt. Er bestaan wel dingen als Rotterdamse Oogst (food) Kunstbeurzen etc. Made in Rotterdam mengt de disciplines en is zowel een b2b als b2c beurs. Een platform dat makers- van en (weder ver)kopers van Rotterdamse waar bij elkaar brengt en het kopen van Rotterdams product promoot.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Stichting Cultuurbrigade

Contactpersoon: Fiona de Jong

Wij zoeken

Financiële steun om dit project van de grond te krijgen

Gerelateerde Plannen

Creating on the block

Creating on the Block

Een drietal blockchain experimenten voor zelfstandigen in de Rotterdamse creatieve industrie. Kunnen we met een gedecentraliseerd platform hookups, samenwerking en uitbesteding van werk faciliteren?

Bekijk dit plan
Vt museum rdam 01 web

Cultuurwerkplaats

Het ontwikkelen van het product cultuurwerkplaats middels 2 pilots: Bewoners en culturele ondernemers uit de buurt werken samen aan het verbeteren van de sociale en economische situatie van de wijk en hun bewoners.

Bekijk dit plan
Unknown

Red De Hef!

Redt het monument De Hef van megalomane architecten en projectontwikkelaars die er een tourist trap van willen maken.

Bekijk dit plan

Healthy People Lab: casus 2

Healthy People is een Citylab waarin de Maasstad Academie, The Patching Zone uitnodigt als aanjager voor transitie in de zorgopleiding, dit doen we aan de hand van casus 2..

Bekijk dit plan
161107 abri disclaimer

ABRI: the Future of Making

De nieuwste 3D maaktechnologie wordt levensgroot toegepast in een Rotterdams pioniersproject: een 3D betongeprinte watertaxi halte. Deze revolutionaire, duurzame bouwmethode heeft een grote invloed op de bouw, infrastructuur en architectuur.

Bekijk dit plan
 18

Little Wotan: Kunstlab voor stedelijke transitie

Little Wotan ontwikkelt kunstprojecten voor stedelijke transitie; in co-creatie met bewoners, kunstenaars en wetenschappers. We gebruiken daarvoor interactieve werkvormen waaronder serious games, met als doel: maatschappelijke impact realiseren.

Bekijk dit plan
Meer plannen