Ontdek › Plan

Magic Mix

Aangemaakt: 30 mei 2018

Idealisme in de praktijk toepassen is een vernieuwend concept. Door diverse doelgroepen te mixen, ontstaat de magic mix.

Magic Mix van Stichting Omnia Originals
Is een mixgroep van mensen met verschillende culturen, problematieken en vraagstukken.
Dit maakt onze Stichting Omnia Originals uniek! Het is idealisme in de praktijk! Door de ervaring van de afgelopen jaren, ondervonden we, dat dit een geweldige formule is, die werkt!
Tienermoeder, bankslaper, autisme, syndroom van Down (mensen met een beperking), ouderen en jongeren met eenzaamheidsproblematiek, behoren tot deze mix match.
Mensen helpen elkaar en dan ontstaat er een magic mix en een bijzonder band tussen de mensen onderling, er ontstaat een dynamiek, die aanstekelijk is! Door mensen niet in een hokje te plaatsen, kunnen ze zich verbinden , de eenzaamheid doorbreken en vooruit komen!
Wat we doen, is het creëren van een huiskamergevoel, thuis te zijn met elkaar bij onze Stichting Omnia Originals, iets wat de professionele hulp niet biedt.
Stichting Omnia Originals zet zich actief in voor een duurzame samenleving.

Waarom goed voor Rotterdam?

Micro kosmos is macro kosmos, wat goed is voor de deelnemers en bewoners van de wijk, is goed voor de stad Rotterdam. Een steentje in het water breidt zich uit tot grote kringen. Uit onze Rotterdamse hart, willen wij ons steentje bijdragen aan onze wijk en onze stad.

Waarom vernieuwend?

Tot nu toe zijn doelgroepen altijd gekaderd tot een specifieke doelgroep. Door niet beperkend te werken maar verbredend ontstaat er een samenwerking onderling.
Dit werkt aanvullend, wat voor de ene doelgroep een obstakel vormt, is voor de andere doelgroep vanzelfsprekend.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Met elkaar voor elkaar

Doe mee

Organisatie: Stichting Omnia Originals

Contactpersoon: Johanna Willemstein

Wij zoeken

samenwerkingspartners, vrijwilligers.

Gerelateerde Plannen

Multi Muziek Rotterdam

Gastvrijer vestigingsklimaat voor Rotterdamse multiculturele bands/muziekcollectieven met weinig of geen budget.

Bekijk dit plan

President van de Verenigde Straten

Kinderen kiezen hun eigen President van de Verenigde Straten en maken hiermee kennis met allerlei aspecten waaronder democratische waarden en het verkondigen van een mening.

Bekijk dit plan
Rotterdam pages  the place to be rotterdam zuid

The Place to Be op Zuid

The place to be voor jongeren, kunstenaars, muzikanten, flexwerkers, studenten en werkenden in Rotterdam-Zuid. Wij willen voorzien in de toenemende behoefte aan een plek waardoor mensen van heinde en ver naar Rotterdam-Zuid zullen komen.

Bekijk dit plan
Blijstroom

Blijstroom

Blijstroom wil samen met de bewoners van Rotterdam vijf zonnevelden realiseren in de stad

Bekijk dit plan

#HoeftNiet

#HoeftNiet is een campagne voor jongeren en jongvolwassenen om de bewustwording van het “niet perse hoeven” in leven te roepen.

Bekijk dit plan
015 wor lezing

We Own Rotterdam: Event Organisers Meetup

Rotterdamse makers en initiatiefnemers binnen de cultuursector verbinden. Dit willen we doen door ontmoetingen te faciliteren, waarbij kennis over het duurzaam en toekomstbestendig organiseren van kleinschalige evenementen uitgewisseld wordt.

Bekijk dit plan
Prostudentlife   logo transparant

Prostudentlife

Een online community voor jongeren en studenten die alles uit hun leven willen halen

Bekijk dit plan
Banner

MASH UP ON TOUR

Mash up is een clubavond die verschillende subculturen samenbrengt binnen Rotterdam. Hiermee verbindt Mash up verschillende culturen die anders nooit samen zouden komen op een plek.

Bekijk dit plan
Meer plannen