Ontdek › Plan

MAKERDAM

Aangemaakt: 14 mei 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Makerdam is een makers platform bestaande uit kantoorruimten met een gedeelde Fablab.

Makerdam onderscheidt zich van andere fablabs in Rotterdam door te concentreren op het economische accent eerder dan de sociale. Makerdam bestaat uit 23 eenheden werkruimtes tussen 8 en 50 m2 en een fabrication lab van 50 m2 met lasercutter, 3D printer, CNC router en kleinere gereedschappen. De nabijheid van de fablab met de studios is van cruciaal belang: Dit stimuleert nieuwe ideeën en delen. Het gratis gebruik van de fablab, opgenomen in de huurprijs, maakt het realiseren van prototypes toegankelijker en makkelijker om ideeën te realiseren en tryouts te maken. In Makerdam hebben de huurders 24/7 toegang, terwijl de leden elke weekdag 9.00-17.00 uur. Naast de machines streeft Makerdam om ontwerpers op te leiden om zichzelf te onderhouden, zowel de infrastructuur als de kennis om hun eigen bedrijf te starten, niet afhankelijk te zijn van subsidies en toegang krijgen tot nieuwe manieren om hun bedrijf te financieren.

Waarom goed voor Rotterdam?

Makerdam is gevestigd in de vroegere kantoren van Havensteder in Spanjaardstraat 23 in Delfshaven. Het streeft er naar de lokale economie van het gebied te stimuleren: terwijl veel functies in het gebied een sociaal karakter hebben, is Makerdam puur gericht op zijn economische en ondernemende rol. Makerdam maakt deel uit van de "verticale keten" van makersspaces in Rotterdam West samen met BouwKeet, Wijkpaleis, HET LAB, Made in 4Havens, Keilewerf, Buurman en SuGu Club. #MadeInDelfshaven

Waarom vernieuwend?

Er is geen plaats in Rotterdam als Makerdam en het is internationaal een innovatief idee. Jonge ontwerpers afstuderen van universiteiten met fablabs, zonder middelen om dure machines te kopen. Makerdam biedt een betaalbare manier van onderneming in een dynamische gemeenschap. Het is ook innovatief voor oudere ontwerpers door die in de automatisering te trainen. Makerdam complimenteert de andere makerslabs in de stad en vertegenwoordigt de ‘next stage’ van ondernemerschap.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

18402183 313462979090328 4514116040855299248 o

Doe mee

Organisatie: Vereniging Makerdam

Contactpersoon: Elina Karanastasi, Vlad Butucariu

Wij zoeken

Subsidie aanvragen

Gerelateerde Plannen

12144913 493646767476386 4740432954770592212 n

Hackerspace Pixelbar

Een plek om deze community te huisvesten om dingen te veranderen ter verbetering, voor de fun of om ervan te leren.

Bekijk dit plan
Mhl rotterdam happylist

MyHappyList

Houd jouw lijst bij met activiteiten die jij nog graag wilt doen in Rotterdam, deel deze lijst met je goede vrienden en collega's en beleef de happy momenten samen!

Bekijk dit plan
Voorkantfoto

Een medialab voor kinderen

Iedere vakantie keuze uit een serie workshops waar creativiteit met digitale media centraal staat. Werken aan je 21e eeuwse vaardigheden was nog nooit zo leuk!

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 05 28 om 16.28.55

De Rotterdamse Podcast Fabriek

Dé online en offline locatie voor het produceren, distribueren, informeren en inspireren omtrent het medium podcast.

Bekijk dit plan
3897499 orig

Muziek

Muziektechnologie

Bekijk dit plan
Mediaring rotterdam logo

Mediaring: ‘Rotterdam in Beeld’

Mediaring Rotterdam is een platform waarmee Rotterdam zich met meerdere hoogwaardige tv-opname locaties op de kaart zet en waarbinnen de lokale podia zich kunnen versterken met nieuwe digitale mediadiensten.

Bekijk dit plan
Skarlokaal kids

SKARlokaal

SKARlokaal is een vorm van “embedded kunstenaarschap”: kunstenaars huren leegstaande ruimten in of nabij een school, en gaan vandaaruit een langdurige relatie aan met school en omgeving.

Bekijk dit plan
Sweet spot

From Black Spot to Sweet Spot

10 bedrijven worden gekoppeld aan 10 kunstenaars. Samen onderzoeken ze creativiteit en ondernemerschap.

Bekijk dit plan
Meer plannen