Ontdek › Plan

MAKERDAM

Aangemaakt: 14 mei 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Makerdam is een makers platform bestaande uit kantoorruimten met een gedeelde Fablab.

Makerdam onderscheidt zich van andere fablabs in Rotterdam door te concentreren op het economische accent eerder dan de sociale. Makerdam bestaat uit 23 eenheden werkruimtes tussen 8 en 50 m2 en een fabrication lab van 50 m2 met lasercutter, 3D printer, CNC router en kleinere gereedschappen. De nabijheid van de fablab met de studios is van cruciaal belang: Dit stimuleert nieuwe ideeën en delen. Het gratis gebruik van de fablab, opgenomen in de huurprijs, maakt het realiseren van prototypes toegankelijker en makkelijker om ideeën te realiseren en tryouts te maken. In Makerdam hebben de huurders 24/7 toegang, terwijl de leden elke weekdag 9.00-17.00 uur. Naast de machines streeft Makerdam om ontwerpers op te leiden om zichzelf te onderhouden, zowel de infrastructuur als de kennis om hun eigen bedrijf te starten, niet afhankelijk te zijn van subsidies en toegang krijgen tot nieuwe manieren om hun bedrijf te financieren.

Waarom goed voor Rotterdam?

Makerdam is gevestigd in de vroegere kantoren van Havensteder in Spanjaardstraat 23 in Delfshaven. Het streeft er naar de lokale economie van het gebied te stimuleren: terwijl veel functies in het gebied een sociaal karakter hebben, is Makerdam puur gericht op zijn economische en ondernemende rol. Makerdam maakt deel uit van de "verticale keten" van makersspaces in Rotterdam West samen met BouwKeet, Wijkpaleis, HET LAB, Made in 4Havens, Keilewerf, Buurman en SuGu Club. #MadeInDelfshaven

Waarom vernieuwend?

Er is geen plaats in Rotterdam als Makerdam en het is internationaal een innovatief idee. Jonge ontwerpers afstuderen van universiteiten met fablabs, zonder middelen om dure machines te kopen. Makerdam biedt een betaalbare manier van onderneming in een dynamische gemeenschap. Het is ook innovatief voor oudere ontwerpers door die in de automatisering te trainen. Makerdam complimenteert de andere makerslabs in de stad en vertegenwoordigt de ‘next stage’ van ondernemerschap.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

18402183 313462979090328 4514116040855299248 o

Doe mee

Organisatie: Vereniging Makerdam

Contactpersoon: Elina Karanastasi, Vlad Butucariu

Wij zoeken

Subsidie aanvragen

Gerelateerde Plannen

Mhl rotterdam happylist

MyHappyList

Houd jouw lijst bij met activiteiten die jij nog graag wilt doen in Rotterdam, deel deze lijst met je goede vrienden en collega's en beleef de happy momenten samen!

Bekijk dit plan
Center afbeelding

MEC Center

De jonge creatieve ondernemers krijgen een plek om zich te ontwikkelen in hun vakgebied. Joran en Richard willen met het MEC Center een vriendengroep creëren en zo het beste bij de jonge ondernemers naar boven brengen!

Bekijk dit plan
Tunnelvisie01

Tunnelvisie

Tunnelvisie is een lange reeks aaneengeschakelde schermen in de metrotunnel, die door de snelheid van de metro een geanimeerd verhaal vertellen.

Bekijk dit plan
Bureauconvoi websiteblokken 600x400px def4

Convoi Exceptionnel

Convoi Exceptionnel is een jaargang voor jongeren uit Rotterdam die willen ontdekken wat voor hen in de toekomst allemaal mogelijk is, op het gebied van kunst, cultuur, media en maatschappij.

Bekijk dit plan
161107 abri disclaimer

ABRI: the Future of Making

De nieuwste 3D maaktechnologie wordt levensgroot toegepast in een Rotterdams pioniersproject: een 3D betongeprinte watertaxi halte. Deze revolutionaire, duurzame bouwmethode heeft een grote invloed op de bouw, infrastructuur en architectuur.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2016 10 31 om 11.48.36

KunstenLab voor Futurologie

Het Laatste Nieuws over de Toekomst: 10 burgers laten zich een intensieve week lang informeren, inspireren en geven hun eigen visie op de toekomst

Bekijk dit plan
Participatory theater

Atelier Buiten: Actie in De Groene Connectie

We're experimenting with innovative ways to co-create in public space with citizens through Participatory Arts.

Bekijk dit plan
Flow

FLOW

Ontwikkeling een serious game gericht op verlichting van problemen van kinderen met autisme spectrum problemen (ASP).

Bekijk dit plan
Meer plannen