Ontdek › Plan

MAKERDAM

Aangemaakt: 14 mei 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Makerdam is een makers platform bestaande uit kantoorruimten met een gedeelde Fablab.

Makerdam onderscheidt zich van andere fablabs in Rotterdam door te concentreren op het economische accent eerder dan de sociale. Makerdam bestaat uit 23 eenheden werkruimtes tussen 8 en 50 m2 en een fabrication lab van 50 m2 met lasercutter, 3D printer, CNC router en kleinere gereedschappen. De nabijheid van de fablab met de studios is van cruciaal belang: Dit stimuleert nieuwe ideeën en delen. Het gratis gebruik van de fablab, opgenomen in de huurprijs, maakt het realiseren van prototypes toegankelijker en makkelijker om ideeën te realiseren en tryouts te maken. In Makerdam hebben de huurders 24/7 toegang, terwijl de leden elke weekdag 9.00-17.00 uur. Naast de machines streeft Makerdam om ontwerpers op te leiden om zichzelf te onderhouden, zowel de infrastructuur als de kennis om hun eigen bedrijf te starten, niet afhankelijk te zijn van subsidies en toegang krijgen tot nieuwe manieren om hun bedrijf te financieren.

Waarom goed voor Rotterdam?

Makerdam is gevestigd in de vroegere kantoren van Havensteder in Spanjaardstraat 23 in Delfshaven. Het streeft er naar de lokale economie van het gebied te stimuleren: terwijl veel functies in het gebied een sociaal karakter hebben, is Makerdam puur gericht op zijn economische en ondernemende rol. Makerdam maakt deel uit van de "verticale keten" van makersspaces in Rotterdam West samen met BouwKeet, Wijkpaleis, HET LAB, Made in 4Havens, Keilewerf, Buurman en SuGu Club. #MadeInDelfshaven

Waarom vernieuwend?

Er is geen plaats in Rotterdam als Makerdam en het is internationaal een innovatief idee. Jonge ontwerpers afstuderen van universiteiten met fablabs, zonder middelen om dure machines te kopen. Makerdam biedt een betaalbare manier van onderneming in een dynamische gemeenschap. Het is ook innovatief voor oudere ontwerpers door die in de automatisering te trainen. Makerdam complimenteert de andere makerslabs in de stad en vertegenwoordigt de ‘next stage’ van ondernemerschap.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

18402183 313462979090328 4514116040855299248 o

Doe mee

Organisatie: Vereniging Makerdam

Contactpersoon: Elina Karanastasi, Vlad Butucariu

Wij zoeken

Subsidie aanvragen

Gerelateerde Plannen

Img 8863

Kunst & Dementie (bij Kunstuitleen Rotterdam)

Een positieve kunstervaring voor mensen met dementie en hun naaste(n).

Bekijk dit plan
Creating on the block

Creating on the Block

Een drietal blockchain experimenten voor zelfstandigen in de Rotterdamse creatieve industrie. Kunnen we met een gedecentraliseerd platform hookups, samenwerking en uitbesteding van werk faciliteren?

Bekijk dit plan
Cover

Multiform

Multiform is an innovative tool to challenge the issue of inclusivity in our 21st century, diverse society. Multiform proposes games in the context of the sport class at school to teach openness and empathy, which will then filter into wider society.

Bekijk dit plan
Mediaring rotterdam logo

Mediaring: ‘Rotterdam in Beeld’

Mediaring Rotterdam is een platform waarmee Rotterdam zich met meerdere hoogwaardige tv-opname locaties op de kaart zet en waarbinnen de lokale podia zich kunnen versterken met nieuwe digitale mediadiensten.

Bekijk dit plan
Tunnelvisie01

Tunnelvisie

Tunnelvisie is een lange reeks aaneengeschakelde schermen in de metrotunnel, die door de snelheid van de metro een geanimeerd verhaal vertellen.

Bekijk dit plan
Madieke josefien01

Meekit Teams

Makerspaces en scholen verbinden aan jonge makers, zodat zij met techniek en creativiteit aan de slag gaan én aan de slag blijven!

Bekijk dit plan
Meer plannen