Ontdek › Plan

MAKERDAM

Aangemaakt: 14 mei 2017

Cultuur als vernieuwende kracht

Makerdam is een makers platform bestaande uit kantoorruimten met een gedeelde Fablab.

Makerdam onderscheidt zich van andere fablabs in Rotterdam door te concentreren op het economische accent eerder dan de sociale. Makerdam bestaat uit 23 eenheden werkruimtes tussen 8 en 50 m2 en een fabrication lab van 50 m2 met lasercutter, 3D printer, CNC router en kleinere gereedschappen. De nabijheid van de fablab met de studios is van cruciaal belang: Dit stimuleert nieuwe ideeën en delen. Het gratis gebruik van de fablab, opgenomen in de huurprijs, maakt het realiseren van prototypes toegankelijker en makkelijker om ideeën te realiseren en tryouts te maken. In Makerdam hebben de huurders 24/7 toegang, terwijl de leden elke weekdag 9.00-17.00 uur. Naast de machines streeft Makerdam om ontwerpers op te leiden om zichzelf te onderhouden, zowel de infrastructuur als de kennis om hun eigen bedrijf te starten, niet afhankelijk te zijn van subsidies en toegang krijgen tot nieuwe manieren om hun bedrijf te financieren.

Waarom goed voor Rotterdam?

Makerdam is gevestigd in de vroegere kantoren van Havensteder in Spanjaardstraat 23 in Delfshaven. Het streeft er naar de lokale economie van het gebied te stimuleren: terwijl veel functies in het gebied een sociaal karakter hebben, is Makerdam puur gericht op zijn economische en ondernemende rol. Makerdam maakt deel uit van de "verticale keten" van makersspaces in Rotterdam West samen met BouwKeet, Wijkpaleis, HET LAB, Made in 4Havens, Keilewerf, Buurman en SuGu Club. #MadeInDelfshaven

Waarom vernieuwend?

Er is geen plaats in Rotterdam als Makerdam en het is internationaal een innovatief idee. Jonge ontwerpers afstuderen van universiteiten met fablabs, zonder middelen om dure machines te kopen. Makerdam biedt een betaalbare manier van onderneming in een dynamische gemeenschap. Het is ook innovatief voor oudere ontwerpers door die in de automatisering te trainen. Makerdam complimenteert de andere makerslabs in de stad en vertegenwoordigt de ‘next stage’ van ondernemerschap.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

18402183 313462979090328 4514116040855299248 o

Doe mee

Organisatie: Vereniging Makerdam

Contactpersoon: Elina Karanastasi, Vlad Butucariu

Wij zoeken

Subsidie aanvragen

Gerelateerde Plannen

Voor door

WERKPLAATS VOOR DOOR

Creatieve werkplaats in Middelland voor jongeren, ter verbreding van de horizon en een beter toekomstperspectief. Door en met support van kunstenaars, vakmensen en coaches.

Bekijk dit plan
161107 abri disclaimer

ABRI: the Future of Making

De nieuwste 3D maaktechnologie wordt levensgroot toegepast in een Rotterdams pioniersproject: een 3D betongeprinte watertaxi halte. Deze revolutionaire, duurzame bouwmethode heeft een grote invloed op de bouw, infrastructuur en architectuur.

Bekijk dit plan
Architectuurroute 'rondje rotterdam' met leerlingen van accent 'de rotterdam.1

New Futuristic Minds

Een event over mode, lifestyl, kunst, innovatie, duurzaamheid, architectuur van Rotterdam en stad van mogelijkheden de boventoon voeren.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 05 28 om 16.28.55

De Rotterdamse Podcast Fabriek

Dé online en offline locatie voor het produceren, distribueren, informeren en inspireren omtrent het medium podcast.

Bekijk dit plan
Uitzwaai visual

de uit(Z)waai

Innovatief landmark in de buitenruimte om uit te waaien, welkom te heten, te ontmoeten, te bewegen dus te beleven.

Bekijk dit plan
12144913 493646767476386 4740432954770592212 n

Hackerspace Pixelbar

Een plek om deze community te huisvesten om dingen te veranderen ter verbetering, voor de fun of om ervan te leren.

Bekijk dit plan
 18

Little Wotan: Kunstlab voor stedelijke transitie

Little Wotan ontwikkelt kunstprojecten voor stedelijke transitie; in co-creatie met bewoners, kunstenaars en wetenschappers. We gebruiken daarvoor interactieve werkvormen waaronder serious games, met als doel: maatschappelijke impact realiseren.

Bekijk dit plan
Creating on the block

Creating on the Block

Een drietal blockchain experimenten voor zelfstandigen in de Rotterdamse creatieve industrie. Kunnen we met een gedecentraliseerd platform hookups, samenwerking en uitbesteding van werk faciliteren?

Bekijk dit plan
Meer plannen