Ontdek › Plan

Meekit Teams

Aangemaakt: 30 november 2016

Cultuur als vernieuwende kracht

Makerspaces en scholen verbinden aan jonge makers, zodat zij met techniek en creativiteit aan de slag gaan én aan de slag blijven!

Tijdens maakworkshops op basisscholen en bij makerspaces ziet Meekit hoe belangrijk het is voor kinderen om met hun handen bezig te zijn. Aan plannen en initiatieven om kinderen hierin te faciliteren is er dan ook geen gebrek in Rotterdam. In gesprek met de iniatiefnemers achter deze faciliteiten ziet Meekit dat er naast mogelijkheden, ook moeilijkheden naar voren komen. Hoe motiveren we bijvoorbeeld álle Rotterdamse kinderen om met techniek en creativiteit aan de slag te gaan, én aan de slag te blijven? Voor een langdurig effect zal de motivatie namelijk niet bij de leerkracht, beleidsmaker of initiatiefnemer moeten liggen, maar bij het kind zelf. Het antwoord van Meekit hierop is om de kinderen naast een offline, ook een online ontmoetingsplek te geven waar ze gestimuleerd worden samen aan de slag te gaan, kennis uit te wisselen en kunnen communiceren. Er worden teams van Rotterdamse jonge makers gevormd, die onder begeleiding van een rolmodel samen aan de slag gaan.

Waarom goed voor Rotterdam?

“Er is behoefte aan arbeidskrachten die kritisch denkvermogen hebben, ondernemend zijn en die adaptief, sociaal en digitaal vaardig zijn.” (Onderwijs010) De Meekit Teams spelen hierop in door de Rotterdamse maakfaciliteiten nóg toegankelijker te maken voor kinderen. Ook stimuleert het project de ontwikkeling van de creatieve, technische, ondernemende en sociale vaardigheden van kinderen. Het resultaat is een langdurig effect waar niet alleen de kinderen zelf, maar ook de stad profijt van heeft.

Waarom vernieuwend?

Het project “Meekit Teams” en het online platform van Meekit zijn geheel gericht op de jonge makers. Teamvorming is een belangrijke factor voor kinderen om zich ergens betrokken bij te voelen en actief deel te nemen. Hier maakt Meekit volop gebruik van door teams van jonge makers te vormen en hen een eigen plek aan te bieden, zowel online als offline. Hiermee onderscheidt het zich van andere platformen, zoals W&T Wijzer, die juist op de docenten, beleidsmakers en initiatiefnemers zijn gericht.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Madieke josefien01

Doe mee

Organisatie: Meekit

Contactpersoon: Joeke van der Veen

E-mail: info@joekevanderveen.com

Wij zoeken

De eerste stap is gezet: samen met 66 donateurs hebben wij een bedrag opgehaald via crowdfunding om een online platform en de basis van de teampagina's professioneel te laten programmeren. Hierop kunnen de jonge makers kennis en ideeën uitwisselen. De volgende stap is om zoveel mogelijk Rotterdamse jonge makers in contact te brengen met Rotterdamse maakinitiatieven en het online platform, en teams te vormen!

Gerelateerde Plannen

Stadspodium knitting in the city 28 augustus fotografie joline van den oever dsc 0497

Een Granny's Finest club in iedere wijk van Rotterdam

De handwerkclub en het designermerk van Granny's Finest zijn middelen om ouderen maar ook generaties op laagdrempelige wijze bij elkaar te brengen. Hierdoor wordt eenzaamheid onder ouderen voorkomen.

Bekijk dit plan
Verstopt pand

Bouwplaats Brienenoord

Bouwplaats Brienenoord is een sociaal, artistiek en duurzaam herontwikkelingsproject van het oude zomerkampgebouw op het Eiland van Brienenoord.

Bekijk dit plan

ParcFloor

Met plastic afval een mobiel vloersysteem produceren. 100% circulair en voorkomen van schades aan bodem, voor, tijdens na evenementen.

Bekijk dit plan

FashionLab Rotterdam

Fashion Lab Rotterdam is een innovatieve en creatieve werkplaats voor verschillende doelgroepen om elkaar te versterken, ondersteunen, samen te werken en ervaring op kunnen doen.

Bekijk dit plan
Thumbnail img 3800

KUNSTBUS

Het brengen van Kunst & Cultuur naar de mensen TOE, en dan met name kinderen en mensen met een beperking, denk aan geen geld, de nl taal, geestelijk, lichamelijk of wat dan ook. Daarnaast ook voor alle andere, KUNST IS IMMERS VAN IEDEREEN

Bekijk dit plan
3897499 orig

Muziek

Muziektechnologie

Bekijk dit plan
Meer plannen