Ontdek › Plan

Meer (Schone) Lucht voor de Rotterdammers.

Subsidie toegekend € 100.000,00

Aangemaakt: 29 augustus 2015

Een duurzame en bereikbare stad

Met 25 Bandenpompen schonere lucht, minder ongelukken & vervuiling voor de Rotterdammers (& 100 euro besparing per auto per jaar).

Afgelopen tijd ben ik erg geïnspireerd geraakt door Band op Spanning, de organisatie die een Bandenpomp heeft gemaakt die automatisch, zelfs op kenteken, de banden van mijn auto nauwkeurig oppompt en na gebruik in beeld direct laat zien hoeveel euro en kilogram CO2 ik bespaar. Gratis te gebruiken, zeer makkelijk in te stellen. Samen hebben wij een plan bedacht. In Nederland, zo blijkt uit de cijfers, rijdt bijna 65% van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dat veroorzaakt veel problemen, kosten en te voorkomen milieuschade. 70 procent van de auto’s rijdt na gebruik weg met een verkeerde en vaak lagere spanning dan waarmee ze kwamen. Dat komt door verkeerd gebruik en een verkeerde werking van de luchtpompen bij tankstations. Band op Spanning heeft zelf een sterk verbeterde en slimme Bandenpomp ontwikkeld. Elke geïnvesteerde euro subsidie levert 100 keer zoveel aan besparing op! Naast alle winst voor de luchtkwaliteit, gezondheid, veiligheid en het klimaat!

Waarom goed voor Rotterdam?

In Rotterdam is de slechte luchtkwaliteit een probleem wat terecht veel aandacht krijgt. De oorzaak is voor een groot deel gekoppeld aan de uitstoot van autogebruik. Zoals in het plan helder naar voren komt, is het dus nodig dat banden correct worden opgepompt. Door daarin op een totaal nieuwe manier te faciliteren, en dit ook met gratis en makkelijk te gebruiken apparatuur aan te bieden, is het goed mogelijk om de 65% auto’s die nu met onderspanning rijden, sterk te verminderen.

Waarom vernieuwend?

De innovatieve kracht van dit plan bestaat op hoofdniveau uit drie onderdelen.
Ten eerste is de werking, techniek en de Bandenpomp wereldwijd uniek en innovatief. Doordat de Bandenpomp werkt op een zonnepaneel is graafwerk en het trekken van leidingen ook niet nodig. Ten tweede wordt de Bandenpomp op nieuwe plekken geplaatst, dichtbij de mensen in hun eigen wijk of buurt. Als laatste werkt de stichting zonder winstoogmerk aan het aanpakken van onderspanning.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

11187269 987457891266654 2411585231865091523 o

Doe mee

Organisatie: Privé persoon

Contactpersoon: Erik Breukhoven

Wij zoeken

Denk mee over waar deze 25 Bandenpompen geplaatst kunnen worden.

Een geschikte locatie kan er als volgt uitzien:
• Een (openbaar) parkeerterrein waar elke dag enkele honderden andere auto’s komen. Dus elke dag weer nieuwe en andere auto’s.
• De mensen komen er in hun vrije tijd en niet in pak of werkkleding. Het oppompen kost namelijk altijd even tijd en levert soms vieze handen op.
• De auto staat bij de Bandenpomp op een veilige parkeerplek, niet aan of naast een drukke weg. Zo kun je veilig, gehurkt bij de band zitten.

Erg geschikt zijn bijvoorbeeld de parkeerterreinen bij winkelcentra en supermarkten midden in woonwijken. Daar is vaak ook een oud papier- of lege flessenbak aanwezig. Daar kan de Bandenpomp erg mooi bij geplaatst worden.

Ook Tuincentra of Doe-Het-Zelfmarkten zijn goed geschikt want daar kom je ook in je kluskleding en heb je vaak wel even tijd om dit klusje te doen.

Wat goed helpt, is om de naam en contactgegevens van geschikte locaties en de verantwoordelijke manager/eigenaar aan ons door te geven. Zo kunnen wij snel en gericht in overleg treden of plaatsing op die locatie mogelijk is. Dus heb je goede contacten en wil je ons helpen om deze plekken te selecteren, laat het dan weten. Dat kan ook door een e-mail te zenden naar info@bandopspanning.nl of een reactie te plaatsen op deze website.

Gerelateerde Plannen

18951302 1824207254561981 1589704468107003175 n

Autovrije dagen Rotterdam

Maandelijks autovrije dagen in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Slow mill wake

Duurzame oevers

Oeverbescherming d.m.v. golfenergie generatoren die golven dempen, biodiversiteit stimuleren, lokaal elektriciteit opwekken en aan een breder publiek demonstreren dat golfenergie ook op kleine schaal mogelijk is.

Bekijk dit plan
Collageentree

De Bron van Middelland: weerbare, waterrijke wijk

Bewoners ontwerpen duurzaam plan voor Oostervant en omgeving

Bekijk dit plan
Slide1

Samen voor Rotterdam

We redden voedselsurplus door het te doneren aan liefdadigheidsinstellingen. We zetten ons hiermee in voor de buurt en tegen voedselverspilling.

Bekijk dit plan

Herenboeren Rotterdam

Onze drijfveer is dat we meer grip willen op wat we eten. We willen erop kunnen vertrouwen dat ons eten eerlijk is geproduceerd, met respect voor de boer, de dieren en de natuur.

Bekijk dit plan
Ecoeuros

Ecoeuros innamemachine voor lege flesjes en blikjes

Rotterdammers die flesjes inleveren bij de ecoeuro machine verdienen een beloning. Het ingeleverde plastic wordt hergebruikt.

Bekijk dit plan

"ode" aan de BioDiversiteit

Het bedenken en maken van een "monument" /standbeeld ter ere van de Biodiversiteit

Bekijk dit plan
Agora tech lab

Agora Tech Lab (www.agoratechlab.com)

Agora Tech Lab wil een belongingssysteem bouwen op blockchain waarmee burgers beloond kunnen worden voor het recyclen van afval.

Bekijk dit plan
Meer plannen