Ontdek › Plan

Meer (Schone) Lucht voor de Rotterdammers.

Subsidie toegekend € 100.000,00

Aangemaakt: 29 augustus 2015

Een duurzame en bereikbare stad

Met 25 Bandenpompen schonere lucht, minder ongelukken & vervuiling voor de Rotterdammers (& 100 euro besparing per auto per jaar).

Afgelopen tijd ben ik erg geïnspireerd geraakt door Band op Spanning, de organisatie die een Bandenpomp heeft gemaakt die automatisch, zelfs op kenteken, de banden van mijn auto nauwkeurig oppompt en na gebruik in beeld direct laat zien hoeveel euro en kilogram CO2 ik bespaar. Gratis te gebruiken, zeer makkelijk in te stellen. Samen hebben wij een plan bedacht. In Nederland, zo blijkt uit de cijfers, rijdt bijna 65% van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dat veroorzaakt veel problemen, kosten en te voorkomen milieuschade. 70 procent van de auto’s rijdt na gebruik weg met een verkeerde en vaak lagere spanning dan waarmee ze kwamen. Dat komt door verkeerd gebruik en een verkeerde werking van de luchtpompen bij tankstations. Band op Spanning heeft zelf een sterk verbeterde en slimme Bandenpomp ontwikkeld. Elke geïnvesteerde euro subsidie levert 100 keer zoveel aan besparing op! Naast alle winst voor de luchtkwaliteit, gezondheid, veiligheid en het klimaat!

Waarom goed voor Rotterdam?

In Rotterdam is de slechte luchtkwaliteit een probleem wat terecht veel aandacht krijgt. De oorzaak is voor een groot deel gekoppeld aan de uitstoot van autogebruik. Zoals in het plan helder naar voren komt, is het dus nodig dat banden correct worden opgepompt. Door daarin op een totaal nieuwe manier te faciliteren, en dit ook met gratis en makkelijk te gebruiken apparatuur aan te bieden, is het goed mogelijk om de 65% auto’s die nu met onderspanning rijden, sterk te verminderen.

Waarom vernieuwend?

De innovatieve kracht van dit plan bestaat op hoofdniveau uit drie onderdelen.
Ten eerste is de werking, techniek en de Bandenpomp wereldwijd uniek en innovatief. Doordat de Bandenpomp werkt op een zonnepaneel is graafwerk en het trekken van leidingen ook niet nodig. Ten tweede wordt de Bandenpomp op nieuwe plekken geplaatst, dichtbij de mensen in hun eigen wijk of buurt. Als laatste werkt de stichting zonder winstoogmerk aan het aanpakken van onderspanning.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

11187269 987457891266654 2411585231865091523 o

Doe mee

Organisatie: Privé persoon

Contactpersoon: Erik Breukhoven

Wij zoeken

Denk mee over waar deze 25 Bandenpompen geplaatst kunnen worden.

Een geschikte locatie kan er als volgt uitzien:
• Een (openbaar) parkeerterrein waar elke dag enkele honderden andere auto’s komen. Dus elke dag weer nieuwe en andere auto’s.
• De mensen komen er in hun vrije tijd en niet in pak of werkkleding. Het oppompen kost namelijk altijd even tijd en levert soms vieze handen op.
• De auto staat bij de Bandenpomp op een veilige parkeerplek, niet aan of naast een drukke weg. Zo kun je veilig, gehurkt bij de band zitten.

Erg geschikt zijn bijvoorbeeld de parkeerterreinen bij winkelcentra en supermarkten midden in woonwijken. Daar is vaak ook een oud papier- of lege flessenbak aanwezig. Daar kan de Bandenpomp erg mooi bij geplaatst worden.

Ook Tuincentra of Doe-Het-Zelfmarkten zijn goed geschikt want daar kom je ook in je kluskleding en heb je vaak wel even tijd om dit klusje te doen.

Wat goed helpt, is om de naam en contactgegevens van geschikte locaties en de verantwoordelijke manager/eigenaar aan ons door te geven. Zo kunnen wij snel en gericht in overleg treden of plaatsing op die locatie mogelijk is. Dus heb je goede contacten en wil je ons helpen om deze plekken te selecteren, laat het dan weten. Dat kan ook door een e-mail te zenden naar info@bandopspanning.nl of een reactie te plaatsen op deze website.

Gerelateerde Plannen

Sgrw cover 's gravendijkwasstraat

's Gravendijkwasstraat

De langste autowasstraat ter wereld! Met een fijne waternevel in combinatie met groen de schadelijke fijnstof en roet te lijf.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 05 21 om 17.58.53

EXPOSITIE ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN

De attractieve expositie, plaats van samenkomst en kennisdeler over het WHY WHAT en HOW van het transitie-proces van Rotterdam als leefbare en duurzame stad...

Bekijk dit plan

de daksluis

hemelwater overlast met alle gevolgen daarvan in Rotterdam te verminderen

Bekijk dit plan

Stadswindenergie010

Mijn plan is dat Rotterdam centrum gebruik gaat maken van zijn stadswind om horeca, cultuur- en andere openbare gebouwen energie-zelfvoorzienend te maken.

Bekijk dit plan
Test image skyecho v1

HD Weather and Storm surveillance on your doorstep

Our plan is to offer Rotterdam high resolution (street level) weather surveillance products that helps citizens and local companies becoming more resilient to storm and weather disruptive events.

Bekijk dit plan
Slide1

Samen voor Rotterdam

We redden voedselsurplus door het te doneren aan liefdadigheidsinstellingen. We zetten ons hiermee in voor de buurt en tegen voedselverspilling.

Bekijk dit plan
Biocascade

Drijvende Afvalwaterrotonde

Ontwikkelen van een drijvende groenvoorziening, die ook dienst doet als afvalwaterzuivering.

Bekijk dit plan
Banner ctylab0100

Don't waste it

Polyester maken van Rotterdams plastic afval. Dat is het idee.

Bekijk dit plan
Meer plannen