Ontdek › Plan

Mijn boek - Verhalen uit Rotterdam

Aangemaakt: 28 oktober 2016

Heb hart voor onderwijs

Rotterdamse verhalen voor leerlingen van alle Rotterdamse basisscholen. Omdat lezen leuk is!

Wij maken het kinderboek Mijn boek - Verhalen uit Rotterdam. Elke Rotterdamse basisschool ontvangt 30 exemplaren (voor 1 klas). De scholen kunnen indien gewenst meer boeken bestellen voor meerdere klassen. Lezen is weten, lezen is onderzoeken, lezen leidt tot nadenken en meningsvorming, lezen leidt tot inspiratie en kennis. Lezen in Mijn boek - Verhalen uit Rotterdam is leuk, want het gaat over Rotterdam! En: Mijn boek verbindt, want alle Rotterdamse kinderen lezen dezelfde verhalen.
Wij hebben eerder Mijn boek - Verhalen uit Delfshaven gemaakt. Alle 30 basisscholen in Delfshaven kregen boeken voor de groepen 5, 6, 7 ,8. Dit project was een groot succes en willen we op grotere schaal voor heel Rotterdam doen , waarbij we meenemen wat we in Delfshaven hebben geleerd: intensieve samenwerking met de scholen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Mijn boek maakt kinderen enthousiast voor lezen.
Mijn boek leert kinderen over Rotterdam.
Mijn boek verbindt: elk kind leest de verhalen.
Mijn boek slaat een brug tussen het kind, het gezin, de wijk en de school.
Mijn boek heeft zich bewezen in Delfshaven.
Mijn boek zet kinderen aan tot denken over zichzelf, hun omgeving, de stad, hun toekomst.

Waarom vernieuwend?

Nooit eerder is er t.b.v. leesbevordering en het basissonderwijs een boek gemaakt, speciaal voor alle leerlingen van alle Rotterdamse basisscholen. De verhalen verbinden de kinderen, hun ouders, de wijk en de school: men deelt de verhalen. Nooit eerder was er een boek dat leuk is om te lezen, maar ook in het onderwijs kan worden gebruikt! (Correctie: dat boek was er wel: Mijn boek - Verhalen uit Delfshaven;-)

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Mijn boek boek

Doe mee

Organisatie: Eric Westerveld en Martijn Rietveld (Pony Design Club)

Contactpersoon: Eric Westerveld

E-mail: ew@ericwesterveld.nl

Wij zoeken

T.b.v. redactieraad, klankbordgroep en of het 'warm hart comitee Mijn boek':
- Leerlingen uit het basisonderwijs die het leuk vinden om mee te denken over de onderwerpen in het boek
- Rotterdammers uit het basisonderwijs (directeuren, leerkrachten)
- Rotterdammers met een brede kijk op de stad en het onderwijs
- Rotterdammers, out-of-the-onderwijsbox denkers, die op stadsniveau durven denken en mee-ontwikkelen.
- Voorwaarde: passie voor de stad, positieve kijk op de toekomst en kansen, geloof in en passie voor de jongste generatie.

Gerelateerde Plannen

Zuider Gymnasium

Het onderwijs beter aan laten sluiten bij de behoeften en de wensen van onze gymnasiumleerlingen uit Rotterdam-Zuid en omstreken. Wij willen onze leerlingen de kans geven om hun talenten te ontplooien in een veilige, uitdagende leeromgeving.

Bekijk dit plan
Perpetual plastic

Perpetual Plastic 010

Waar lespakketten vaak in de schoolbanken blijven hangen willen wij de eerste interactieve recycle-les-machines in de klassen van Rotterdam introduceren zodat Rotterdams plastic afval een bron wordt voor een nieuwe ding.

Bekijk dit plan
Lampje

Wij-maken-Rotterdam: jouw licht op vragen van de stad!

Rotterdamse leerlingen laten hun licht schijnen over sociaal-maatschappelijke vraagstukken van de stad in contextrijk onderwijs & een gemeenschap te creëren die bijdragen aan een duurzame wij-samenleving

Bekijk dit plan
Citylab afb

PROFESSIONELE LEERGEMEENSCHAP CKV, ROTTERDAM

Rotterdam is de eerste stad in NL waar docenten ckv en educatoren van culturele instellingen zelf, samen, hun professionalisering gaan versterken.

Bekijk dit plan
Logo maakotheek

Maakotheek

Maakotheek helpt scholen en leerlingen om Wetenschap & Techniek zo leuk en uitdagend te maken als het is. De Maakotheek komt naar de scholen toe met een gebalanceerd aanbod van kennis, spullen en onderhoud in een roulerend systeem.

Bekijk dit plan
Website sbwr l

Samen bouwen we Rotterdam

Kansen van jongeren vergroten door te investeren in hun ‘human & social capital’; door het koppelen van jongeren aan oom & tante's en bedrijven

Bekijk dit plan

4 YOU

Kinderen een kans geven op eigen ontplooiing in cultuur,dans,toneel,muziek en ouders/verzorgers ondersteuning bieden bij de opvoeding

Bekijk dit plan
Makerspace

Makerspace in de bieb!

Bibliotheek Rotterdam heeft met de Makerspace het primaire doel om jeugd en jongeren in aanraking te brengen met nieuwe (maak)technieken, hen door (o.a.) workshops kennis te laten maken met en enthousiasmeren voor moderne techniek en maakcultuur.

Bekijk dit plan
Meer plannen