Ontdek › Plan

MIndfulness voor mensen met LVB

Aangemaakt: 22 maart 2018

Eenzaamheid bestrijden we samen

Mindfulness leert je te leven in het hier en nu zonderdaar over te oordelen. Ook beinvloed het de primaire reactie op sommige situatie welke voor mensen met LVB als bedreigend kunnen worden ervaren.

Mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) hebben veelal te maken met een opeenstapeling van verschillende biologische, psychologische en sociale factoren, waardoor zij vijf tot zes keer meer kans hebben op het ontwikkelen van psychopathologie dan normaal begaafden
Het gaat hierbij zowel om interne als externe problematiek, zoals stress, angst, depressie en agressie.
Daarnaast is bekend dat mensen met een lvb vaker in moeilijke situaties terechtkomen en meer moeite hebben met het reguleren van emoties en frustraties.
Het is daarom van belang mensen met een LVB strategieën aan te leren om beter om te gaan met deze problemen en het psychologisch welzijn te vergroten. Een mindfulnesstraining kan hier mogelijk een bijdrage aan leveren

Waarom goed voor Rotterdam?

De verwachting is dat een aangepaste mindfulnesstraining voor volwassenen met een LVB behulpzaam kan zijn om de aandacht te versterken, vroegtijdig signalen van stress, spanningen en emoties op te merken, en meer bewust in plaats van automatisch te reageren. Het weer als gevolg heeft dat de kosten voor de gezondheidszorg omlaag gaan. Rotterdammers met een een verstandelijke beperking minder hulp nodig zullen hebben in de toekomst.

Waarom vernieuwend?

MIndfulness voor LVB staat nu nog in de kinderschoenen en wordt voor namelijk, op individuele basis geven en niet in een klein groepsverband, mede omdat dit als bedreigend kan worden ervaren.
MIndfulness is nu vooral gericht op normaalbegaafden.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

20170526 211003

Doe mee

Organisatie: Mountain Mind

Contactpersoon: Henk de Berg

Wij zoeken

Hoe bereik ik mijn doel groep,
Hoe houd ik de doelgroep vast
Financiële ondersteuning
Marketing

Gerelateerde Plannen

Rvh utrecht 1384 citylab

De Buur(t)tafel in Rotterdam

De Buur(t)tafel© is een platform voor sociale eetinitiatieven met als doel meer verbinding te creëren in Rotterdam. Via Buur(t)tafel en de bijbehorende website met reserveringssysteem vinden wijkbewoners het eetinitiatief bij hen in de buurt.

Bekijk dit plan
Syncvr maasstad vpk

SyncVR Rotterdam

SyncVR is een virtual reality (VR) systeem dat door middel van unieke, fysiek gezamenlijke ervaringen waardevolle connecties schept tussen Rotterdamse patiënten en hun familie en naasten.

Bekijk dit plan

uitgaansgelegenheid voor door mindervaliden

Niet bestaande en waar enorme behoefte aan is door dit doelgroep

Bekijk dit plan
Logo dijkhuis

Het Dijkhuis

Het Dijkhuis doorbreekt het isolement en de eenzaamheid van kwetsbare mensen. Wij betrekken ouderen bij ons Moeder & Kindhuis, een 24uurs opvang voor kwetsbare zwangere vrouwen en moeders met kinderen. Een win-win situatie voor jong en oud!

Bekijk dit plan
1 img 6227

Jan van der Ploeg meets Piet Roovers

Het project behelst de realisatie van een creatief centrum in het Jan van der Ploeghuis waarbij de culturele ontmoeting van bewoners, omwonenden en oudere kunstenaars centraal staat

Bekijk dit plan
Rvh foodfestival alkmaar 9547

heelroffakookt

Alle Rotterdamse sociale eetinitiatieven koken samen voor de stad. Heel roffa kookt is voor iedereen: alle Rotterdammer eten hier samen en ontmoeten elkaar

Bekijk dit plan
Meer plannen