Ontdek › Plan

Mooi Mooier Middelland Speeltuintje

Aangemaakt: 18 mei 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

De bewoners van de Hondiusstraat en de omliggende straten willen de verwaarloosde speelplek op de hoek graag herinrichten, zodat alle kinderen dicht bij huis weer lekker buiten kunnen spelen en de plek weer een vrolijke en verzorgde aanblik biedt.

De gezellige Hondiusstraat ligt in een kinderrijk gebied. De verwaarloosde speelplek vraagt dringend om een renovatie, zodat kinderen uit de buurt er in een veilige omgeving weer lekker kunnen spelen en elkaar ontmoeten. Er wordt gedacht aan het plaatsen van een klimrek, trampoline, een bank rondom de boom, duikelrek en een draaitoestel op een situ-rubberen val-ondergrond in verschillende kleuren. De plantenbakken die als begrenzing dienen kunnen eventueel als moestuintje gebruikt worden. Ook kinderen uit de omliggende straten zullen hier veel plezier aan beleven aangezien deze straten een heel beperkt aantal speelplekken hebben.

Er is een breed draagvlak voor dit plan: De buurt heeft € 1540 aan Middellandcheques gespaard die aan de financiering kunnen bijdragen. Het zou leuk zijn om een feestelijk moment van de opening van het nieuwe speeltuintje te maken, waardoor het meteen ‘op de kaart’ komt te staan, en waarbij ouders en kinderen uit de buurt elkaar ontmoeten. 

Waarom goed voor Rotterdam?

Dat het gezond is voor kinderen om zo veel mogelijk buiten te spelen staat buiten kijf. En een gezond Rotterdam begint bij kleine Rotterdammers.

Waarom vernieuwend?

Dit is de eerste speelplek die geheel in de vrolijke nieuwe Middelland-huisstijl zal worden uitgevoerd. Er wordt voor een combinatie van speeltoestellen gekozen die voor verschillende leeftijden leuk is, zodat broertjes en zusjes op dezelfde plek kunnen spelen. Met grote plantenbakken als begrenzing willen we bijdragen aan een groene stad.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Citylab010 voorstelspeeltuintjeplaatje

Doe mee

Organisatie: Charlotte Nieuwland - Studio for visual communication

Contactpersoon: Charlotte Nieuwland

Gerelateerde Plannen

Collage bwh

Brugwachtershuisjes Lab 010

experiment voor collectief hergebruik van 7 eenzame Rotterdamse brugwachtershuisjes

Bekijk dit plan
Noahs park concept 2a crop

Noah ‘s Park

Noah droomt van rust, groen en water. Een varend park waar verweesde bomen en planten, mensen en verhalen hun toevluchtsoord vinden te midden van een snel verdichtende stad.

Bekijk dit plan
Fao infographic urbantrees en

Smart Urban Forest, de waarde van bomen

Iedereen houdt van bomen. Wij willen Rotterdam vergroenen met meer en mooiere bomen door omwonenden en bedrijven via blockchain en nieuwe business modellen mede-eigenaar te maken

Bekijk dit plan

Parkeervergunningen wijgen m.b.v. app

Een app waarin je zowel als inwoner als ondernemer binnen Gemeente Rotterdam je parkeervergunning aan/uit kan zetten en wisselen van kentekens

Bekijk dit plan
Levendlicht concept

Levend Licht

Het project brengt door interactief licht de brugwachtershuisjes van Rotterdam tijdens zonsondergang tot leven. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan een levendig, poetisch en menselijk straatbeeld in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Kindervuurwerk

Nationale Kinder Vuurwerk Rotterdam

Een groot vuurwerk bij de Erasmusbrug om 19.00 uur op 31 december om het oude jaar mee af te sluiten en het nieuwe mee te beginnen. Speciaal voor kinderen en gezinnen om hen op te laten groeien met een traditie van groot georganiseerd vuurwerk.

Bekijk dit plan
Gezondewijk2

GezondeWijk door VoedselEducatie010

Stichting VoedselEducatie010 rolt een structureel educatief programma uit, over Voedselwijsheid, Gezonde Leefstijl en Taalvaardigheid, voor ouders en kinderen in de wijk Bloemhof.

Bekijk dit plan
12186260 985097854864770 775381055880705094 o

Veilige Buurt

Een communicatie app die het makkelijker maakt elkaar te leren kennen en contact te houden.

Bekijk dit plan
Meer plannen