Ontdek › Plan

Mooi Mooier Middelland Speeltuintje

Aangemaakt: 18 mei 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

De bewoners van de Hondiusstraat en de omliggende straten willen de verwaarloosde speelplek op de hoek graag herinrichten, zodat alle kinderen dicht bij huis weer lekker buiten kunnen spelen en de plek weer een vrolijke en verzorgde aanblik biedt.

De gezellige Hondiusstraat ligt in een kinderrijk gebied. De verwaarloosde speelplek vraagt dringend om een renovatie, zodat kinderen uit de buurt er in een veilige omgeving weer lekker kunnen spelen en elkaar ontmoeten. Er wordt gedacht aan het plaatsen van een klimrek, trampoline, een bank rondom de boom, duikelrek en een draaitoestel op een situ-rubberen val-ondergrond in verschillende kleuren. De plantenbakken die als begrenzing dienen kunnen eventueel als moestuintje gebruikt worden. Ook kinderen uit de omliggende straten zullen hier veel plezier aan beleven aangezien deze straten een heel beperkt aantal speelplekken hebben.

Er is een breed draagvlak voor dit plan: De buurt heeft € 1540 aan Middellandcheques gespaard die aan de financiering kunnen bijdragen. Het zou leuk zijn om een feestelijk moment van de opening van het nieuwe speeltuintje te maken, waardoor het meteen ‘op de kaart’ komt te staan, en waarbij ouders en kinderen uit de buurt elkaar ontmoeten. 

Waarom goed voor Rotterdam?

Dat het gezond is voor kinderen om zo veel mogelijk buiten te spelen staat buiten kijf. En een gezond Rotterdam begint bij kleine Rotterdammers.

Waarom vernieuwend?

Dit is de eerste speelplek die geheel in de vrolijke nieuwe Middelland-huisstijl zal worden uitgevoerd. Er wordt voor een combinatie van speeltoestellen gekozen die voor verschillende leeftijden leuk is, zodat broertjes en zusjes op dezelfde plek kunnen spelen. Met grote plantenbakken als begrenzing willen we bijdragen aan een groene stad.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Citylab010 voorstelspeeltuintjeplaatje

Doe mee

Organisatie: Charlotte Nieuwland - Studio for visual communication

Contactpersoon: Charlotte Nieuwland

Gerelateerde Plannen

Kinderen maken de stad

Een ontmoetingsplek waar generaties samen kunnen spelen en waar sociale barrières worden doorbroken.

Bekijk dit plan
12095074 1563914070514491 3124467014853026157 o

BroodNodig

No bread to waste! - BroodNodig haalt het brood van straat en uit de vuilnisbak!

Bekijk dit plan
Highresscreenshot00007

recycling robotica

robotica fabrieken die huishoudelijk afval sorteren

Bekijk dit plan
Orka

SEA-ECO-LOGIC Blauwe Vinvis Dolfijn Orka Haai Zeehond

Het bouwen van vijf levengrootte beelden van zeedieren die verwijzen naar de zee en de haven.

Bekijk dit plan
Pretotype 1  city sky temple met uitleg

City Sky Temple

Door middel van het intrigeren van een therapeutische rooftop stilte tuin hebben de overprikkelde Rotterdammers een toevluchtsoord van groenvoorziening te midden van de stad waar zij tot rust kunnen komen en kunnen ontspannen.

Bekijk dit plan
Banner rec def

Healing Places - Prototypes

Healing Places is a cross-disciplinary project that aims to create in Rotterdam West prototypes of sensory and therapeutic spaces in the city to improve the population’s physical and mental health.

Bekijk dit plan
20180415 151926

Rotterdam: Print Your City!

In the project Print Your City!, Rotterdam residents upcycle their plastic waste into their public space with the use of robotic 3D printing. In this way Rotterdam uses citizen involvement to become more circular!

Bekijk dit plan
Kindervuurwerk

Nationale Kinder Vuurwerk Rotterdam

Een groot vuurwerk bij de Erasmusbrug om 19.00 uur op 31 december om het oude jaar mee af te sluiten en het nieuwe mee te beginnen. Speciaal voor kinderen en gezinnen om hen op te laten groeien met een traditie van groot georganiseerd vuurwerk.

Bekijk dit plan
Meer plannen