Ontdek › Plan

Mooi Mooier Middelland Speeltuintje

Aangemaakt: 18 mei 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

De bewoners van de Hondiusstraat en de omliggende straten willen de verwaarloosde speelplek op de hoek graag herinrichten, zodat alle kinderen dicht bij huis weer lekker buiten kunnen spelen en de plek weer een vrolijke en verzorgde aanblik biedt.

De gezellige Hondiusstraat ligt in een kinderrijk gebied. De verwaarloosde speelplek vraagt dringend om een renovatie, zodat kinderen uit de buurt er in een veilige omgeving weer lekker kunnen spelen en elkaar ontmoeten. Er wordt gedacht aan het plaatsen van een klimrek, trampoline, een bank rondom de boom, duikelrek en een draaitoestel op een situ-rubberen val-ondergrond in verschillende kleuren. De plantenbakken die als begrenzing dienen kunnen eventueel als moestuintje gebruikt worden. Ook kinderen uit de omliggende straten zullen hier veel plezier aan beleven aangezien deze straten een heel beperkt aantal speelplekken hebben.

Er is een breed draagvlak voor dit plan: De buurt heeft € 1540 aan Middellandcheques gespaard die aan de financiering kunnen bijdragen. Het zou leuk zijn om een feestelijk moment van de opening van het nieuwe speeltuintje te maken, waardoor het meteen ‘op de kaart’ komt te staan, en waarbij ouders en kinderen uit de buurt elkaar ontmoeten. 

Waarom goed voor Rotterdam?

Dat het gezond is voor kinderen om zo veel mogelijk buiten te spelen staat buiten kijf. En een gezond Rotterdam begint bij kleine Rotterdammers.

Waarom vernieuwend?

Dit is de eerste speelplek die geheel in de vrolijke nieuwe Middelland-huisstijl zal worden uitgevoerd. Er wordt voor een combinatie van speeltoestellen gekozen die voor verschillende leeftijden leuk is, zodat broertjes en zusjes op dezelfde plek kunnen spelen. Met grote plantenbakken als begrenzing willen we bijdragen aan een groene stad.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Citylab010 voorstelspeeltuintjeplaatje

Doe mee

Organisatie: Charlotte Nieuwland - Studio for visual communication

Contactpersoon: Charlotte Nieuwland

Gerelateerde Plannen

Popupstadspark

Pop Up Stadspark Grotekerkplein

Het toekomstig stadspark Grotekerkplein nu al tot leven laten komen en uitproberen wat voor Rotterdammers het ideale stadspark is.

Bekijk dit plan
Bef aft lunetten r

Sociaal lichtfabrikaat voor de stad van idee tot markt

Als lichtarchitecten verbeteren we met visie en techniek openbare ruimten en maken deze aantrekkelijk voor verblijf, wandeling en veilige sociale plek.

Bekijk dit plan
Verborgen tuin

'De Tuin van de Koning'

“Het verwaarloosde schoolplein aan de Koningsveldestraat omvormen tot een nieuw, groen hart van de buurt, om te ontmoeten, werken, leren en een platform te bieden aan cultuur, duurzaamheid en gezonde levensstijl.”

Bekijk dit plan
Inside swings

Schommelpark

Het schommelpark is een plek waar generaties samenkomen, waar je elkaar ontmoet en waar je samen plezier hebt. Er zijn schommels voor jong en oud, voor iedereen is er plek.

Bekijk dit plan
Sam 5522

Rondje Coolhaven

Bewoners, ondernemers, instellingen, studenten en docenten werken samen aan een strategie om de kades rondom de Coolhaven te vergroenen. Deze plek is een van de weinige plekken van de stad waar je echt dicht bij het water kunt zijn.

Bekijk dit plan
Img 8114

Oostplein Verlicht!

Een lichtend voorbeeld hoe bewoners, ondernemers, kunstenaars en architecten van een doorgangsplein een verblijfsplein maken.

Bekijk dit plan
Noahs park concept 2a crop

Noah ‘s Park

Noah droomt van rust, groen en water. Een varend park waar verweesde bomen en planten, mensen en verhalen hun toevluchtsoord vinden te midden van een snel verdichtende stad.

Bekijk dit plan
Meer plannen