Ontdek › Plan

Mooi Mooier Middelland Speeltuintje

Aangemaakt: 18 mei 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

De bewoners van de Hondiusstraat en de omliggende straten willen de verwaarloosde speelplek op de hoek graag herinrichten, zodat alle kinderen dicht bij huis weer lekker buiten kunnen spelen en de plek weer een vrolijke en verzorgde aanblik biedt.

De gezellige Hondiusstraat ligt in een kinderrijk gebied. De verwaarloosde speelplek vraagt dringend om een renovatie, zodat kinderen uit de buurt er in een veilige omgeving weer lekker kunnen spelen en elkaar ontmoeten. Er wordt gedacht aan het plaatsen van een klimrek, trampoline, een bank rondom de boom, duikelrek en een draaitoestel op een situ-rubberen val-ondergrond in verschillende kleuren. De plantenbakken die als begrenzing dienen kunnen eventueel als moestuintje gebruikt worden. Ook kinderen uit de omliggende straten zullen hier veel plezier aan beleven aangezien deze straten een heel beperkt aantal speelplekken hebben.

Er is een breed draagvlak voor dit plan: De buurt heeft € 1540 aan Middellandcheques gespaard die aan de financiering kunnen bijdragen. Het zou leuk zijn om een feestelijk moment van de opening van het nieuwe speeltuintje te maken, waardoor het meteen ‘op de kaart’ komt te staan, en waarbij ouders en kinderen uit de buurt elkaar ontmoeten. 

Waarom goed voor Rotterdam?

Dat het gezond is voor kinderen om zo veel mogelijk buiten te spelen staat buiten kijf. En een gezond Rotterdam begint bij kleine Rotterdammers.

Waarom vernieuwend?

Dit is de eerste speelplek die geheel in de vrolijke nieuwe Middelland-huisstijl zal worden uitgevoerd. Er wordt voor een combinatie van speeltoestellen gekozen die voor verschillende leeftijden leuk is, zodat broertjes en zusjes op dezelfde plek kunnen spelen. Met grote plantenbakken als begrenzing willen we bijdragen aan een groene stad.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Citylab010 voorstelspeeltuintjeplaatje

Doe mee

Organisatie: Charlotte Nieuwland - Studio for visual communication

Contactpersoon: Charlotte Nieuwland

Gerelateerde Plannen

2012 800 impressie new web

rotstuin voor de buurt

Even vervallen loods moet worden afgebroken, op de puinhopen maken we samen met de buurt een rotstuin.

Bekijk dit plan
Impressie website

Recycled park Rotterdam

Een drijvend landschap, gemaakt van gerecycled plastic. Zo stimuleren we drijvend groen en de circulaire economie!

Bekijk dit plan

ketting ruimen

door middel van een ketting brief constructie mensen aansporen een keer per dag een stuks zwerfvuil oppakken en weggooien met hulp van een speciaal ontwikkelde app

Bekijk dit plan
Afbeelding poort van hoop 1

Poort van Hoop

De poort van Hoop is een reële tastbare poort die gesitueerd is op Maasvlakte 2. Een nieuw landmark voor de stad en voor het land.

Bekijk dit plan
Highresscreenshot00007

recycling robotica

robotica fabrieken die huishoudelijk afval sorteren

Bekijk dit plan
D1f17a 301c2965122c40d68d93f5bd191b42f6 mv2 d 3264 2034 s 2

Stadslab Hanze Route

De Hanze route is een initiatief om de ruimtelijke ordening in Nederland van een nieuwe decentrale integrale strategie te voorzien geïnspireerd op het Hanzemodel. Dit om zachte en harde beleidsdoelen te verbinden op alle niveau (micro, meso, macro)

Bekijk dit plan
Scan 25

De Muizentrapstraat in De Taaltuin in Spangen

De Muizentrapstraat is een nieuw concept voor De Taaltuin in Spangen! Kinderen met of zonder fysieke beperking lopen, rollen, klimmen, klauteren of kruipen over en onder de stijgende en dalende vlonders, waarop ook fragmenten van gedichten staan.

Bekijk dit plan
20180415 151926

Rotterdam: Print Your City!

In the project Print Your City!, Rotterdam residents upcycle their plastic waste into their public space with the use of robotic 3D printing. In this way Rotterdam uses citizen involvement to become more circular!

Bekijk dit plan
Meer plannen