Ontdek › Plan

Moss Air Filter

Aangemaakt: 29 april 2018

Een duurzame en bereikbare stad

Het realiseren van een natuurlijk luchtfilter van levend mos in het innovatieve BlueCity, waardoor buitenlucht gezuiverd van fijnstof in de werkruimtes geleid wordt. Dit stelt ons in staat de optimale opstelling voor zo'n mosfilter te onderzoeken.

Lucht in grote steden is vaak sterk vervuild en daar is steeds meer aandacht voor. Het grootste probleem bevindt zich echter binnen want daar is de lucht soms wel 5-10 keer slechter dan buiten. De gevolgen zijn, hoofdpijn, droge ogen, keelpijn, vermoeidheid, slechte concentratie en daaruit voortvloeiend productiviteitsverlies. Maar nog erger, de Wereldgezondheidsorganisatie WHO waarschuwt dat in Europa jaarlijks 120.000 mensen sterven als gevolg van een slecht 'binnenklimaat'.
Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat mos actief fijnstof en stikstofverbindingen uit de lucht filtert en zelfs een antisceptische werking heeft. Wij willen een natuurlijk mosfilter creëren in BleuCity dat buitenlucht zuivert voor de binnenruimte en zichtbaar is vanuit flexwerkruimte en buiten. Het zal tevens een onderzoek zijn naar de optimale groei en filteromstandigheden van zo'n mosfilter en naar een universele toepasbaarheid in andere gebouwen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdam heeft de slechtste lucht van Nederland. Vooral hoge concentraties stikstofdioxide en fijnstof dragen hier sterk aan bij. Een zichtbaar groen mos filter dat in staat is deze stoffen efficiënt weg te filteren zal het werk- en leefklimaat van onze kantoren en werkruimtes sterk verbeteren, met vrijwel zeker gunstig effect op arbeidsplezier en productiviteit. Wij willen Rotterdam een stad maken met een gezond binnen-werkklimaat op basis van een natuurlijk, duurzaam en groen mosfilter.

Waarom vernieuwend?

Een levend mosfilter voor binnen is een nieuwe, innovatieve en ideale manier om werk en leefruimtes van gezonde lucht te voorzien. In diverse grote Europese steden zoals Stuttgart zijn grote mosfilters in aanbouw voor de buitenruimte. Mosfilters voor binnenruimtes zijn echter nauwelijks onderzocht en toegepast. Het is niet alleen hard nodig binnenlucht te verbeteren, het biedt ook de mogelijkheid optimale omstandigheden te creëren voor jaar-rond filterende werking met een "Moss Air Filter".

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Plantengang 3

Doe mee

Contactpersoon: Han van Hulzen

Gerelateerde Plannen

Concept pick up website

Dirt-E

Het opzetten van een gratis ophaaldienst van elektronisch afval bij bedrijven en particulieren binnen regio Rotterdam.

Bekijk dit plan

Herenboeren Rotterdam

Onze drijfveer is dat we meer grip willen op wat we eten. We willen erop kunnen vertrouwen dat ons eten eerlijk is geproduceerd, met respect voor de boer, de dieren en de natuur.

Bekijk dit plan
Innovaties

,,Energy and Fuel,,!

Schone voordelige energie en maak zelf waterstof uit water.

Bekijk dit plan
Balloonbridgeopening

BallonBrug

De BallonBrug ontsluit Heijplaat, jaagt ontwikkeling van voormalig RDM-gebied aan, en trekt veel toeristen naar Rotterdam.

Bekijk dit plan
A west

ZOOMDAK GROEN

We gaan het Zoomdak vergroenen met en door bewoners. Zo wordt het dak een fijne groene plek om te gebruiken voor de buurt.

Bekijk dit plan
Slide1

Samen voor Rotterdam

We redden voedselsurplus door het te doneren aan liefdadigheidsinstellingen. We zetten ons hiermee in voor de buurt en tegen voedselverspilling.

Bekijk dit plan
Agora tech lab

Agora Tech Lab (www.agoratechlab.com)

Agora Tech Lab wil een belongingssysteem bouwen op blockchain waarmee burgers beloond kunnen worden voor het recyclen van afval.

Bekijk dit plan
Test image skyecho v1

HD Weather and Storm surveillance on your doorstep

Our plan is to offer Rotterdam high resolution (street level) weather surveillance products that helps citizens and local companies becoming more resilient to storm and weather disruptive events.

Bekijk dit plan
Meer plannen