Ontdek › Plan

MOWGLI

Aangemaakt: 10 mei 2017

Rotterdam economisch vooruit

Consumenten in staat stellen om een positieve impact te hebben op de wereld, gewoon via de dagelijkse boodschappen. Makkelijk, betaalbaar en verdomd lekker! Bij MOWGLI vind je plantaardige producten en ideeën voor heerlijke en verantwoorde maaltijden

We laten je zien wat de impact is van je dagelijkse boodschappen. Wie verdiend hieraan? Wat is de voetafdruk van het productieproces? We beginnen met de verkoop van een plantaardig barbecue pakket in Rotterdam. Hierna gaan we ook andere maaltijdpakketten ontwikkelen. We werken vervolgens toe naar een fysieke winkel locatie en uiteindelijk een volledige plantaardige supermarkt die zich inzet voor duurzame productie van plantaardig voedsel en tegen voedselverspilling. Zijn we eenmaal gevestigd in Rotterdam, dan breidt MOWGLI uit naar de rest van Nederland en introduceren we het MOWGLI fonds. Aan MOWGLI verbonden boeren en fabrikanten bieden wij financiële ondersteuning bij de verduurzaming van hun productie. Zo maken we een begin aan een nieuwe financieringsvorm voor kleinschalige voedselproducenten en dragen klanten van MOWGLI direct bij aan de verduurzaming van het voedsel dat zij zelf kopen in een van de winkels van MOWGLI.

Waarom goed voor Rotterdam?

De ingrediënten voor de maaltijdpakketten koopt MOWGLI zo veel mogelijk lokaal in bij boeren die zorg dragen voor biodiversiteit en bodemvruchtbaarheid en geeft deze boeren een eerlijke prijs. Zo investeert MOWGLI in de lokale economie en stimuleert het duurzaam landgebruik in de regio. MOWGLI inspireert Rotterdammers om meer plantaardig te eten hetgeen de gezondheid bevorderd en minder belastend is voor het milieu. Zo draagt MOWGLI ook bij aan het imago van Rotterdam als duurzame stad.

Waarom vernieuwend?

Doel is om een nieuw productieketen model neer te zetten gebaseerd op co-creatie waarin de retailer een belangrijke rol speelt in de verduurzaming van de keten. Eerst lokaal, daarna mondiaal. MOWGLI bouwt aan een gemeenschap die bijdraagt aan een duurzaam voedselsysteem met behulp van financieringsinstrumenten die gedragen worden door de gemeenschap. Het ontbreekt Rotterdam nog aan een plantaardige supermarkt en de stad kan met concepten zoals MOWGLI voorloper zijn in de nieuwe voedseleconomie.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Impact die je proeft

Doe mee

Organisatie: MOWGLI

Contactpersoon: Babette Fonkert, Renate Schellekens

E-mail: fonkert.babette@gmail.com, renateschellekens@gmail.com

Wij zoeken

Naast financiële ondersteuning voor het openen van onze eerste winkel zijn we op zoek naar een tijdelijke productie keuken en (kleine) gekoelde opslagruimte in Rotterdam voor de plantaardige barbecuepakketten. We zijn ook op zoek naar een fysieke winkel locatie met een flexibel huurcontract waar we waar we ons vanaf september kunnen vestigen. Ten slotte zijn we op zoek naar mensen met de juiste skills voor het ontwikkelen van een logo en een huisstijl, het beheer van onze social media en het bouwen van een website, het maken van impact berekeningen… etc. We zijn ook altijd op zoek naar ervaringsdeskundigen die een keertje met ons willen sparren of deel willen uitmaken van ons adviesteam.

Gerelateerde Plannen

Iam

IAM

Dromenjagers ondersteunen bij het waarmaken van hun dromen met multimedia! Startend met unieke CV video’s of foto portretten en een aansluitend, inspirerend online blog die het gezicht toont van dromenjagers in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Coders at computer

Days of Code

Coding is the skill of the future. During our bootcamp, you will learn to code and build your own projects.

Bekijk dit plan
Logo

ZomerOndernemer

ZomerOndernemer helpt jongeren tussen de 15 en 22 jaar met het opzetten van een eigen bedrijf in de zomervakantie. In korte tijd leren de jongeren de basiselementen van het ondernemerschap kennen door daadwerkelijk aan de slag te gaan.

Bekijk dit plan
Screen shot 2018 04 24 at 12.53.49 pm

Tweedehands Rotterdam

We fotograferen tweedehands kleding in Rotterdam en bieden deze gezamenlijk aan op een online platform. Met slimme zoek en aanbeveling technieken maken we Tweedehands Rotterdam het betere alternatief voor een uniek modieus uiterlijk.

Bekijk dit plan
Rotterdam flexpackerz city

Rotterdam Flexpackerz City

Maak van Rotterdam 1 grote coworking space! Met de Flexpackerz app brengen we alle flexwerkplekken in kaart, verbinden we zzp'ers, ondernemers, professionals en studenten face to face, creëren waardevolle connecties en maken Rotterdam nog gerser!

Bekijk dit plan
Paint design

Rotterdams likkie verf

De Maas en onze prachtige stad liggen vol met plastic afval. Laten we dit waardeloze plastic afval transformeren naar een waardevol Rotterdams likkie verf.

Bekijk dit plan
Hopstago

HopstaGo, a Go-to-Market Accelerator

HopstaGo is a Go-To-Market Accelerator program for New Innovative and Impactful products from Rotterdam. The Accelerator program is funded through "pay it forward" financial model, supporting new Innovative Products to make a Global Impact.

Bekijk dit plan
Meer plannen