Ontdek › Plan

MOWGLI

Aangemaakt: 10 mei 2017

Rotterdam economisch vooruit

Consumenten in staat stellen om een positieve impact te hebben op de wereld, gewoon via de dagelijkse boodschappen. Makkelijk, betaalbaar en verdomd lekker! Bij MOWGLI vind je plantaardige producten en ideeën voor heerlijke en verantwoorde maaltijden

We laten je zien wat de impact is van je dagelijkse boodschappen. Wie verdiend hieraan? Wat is de voetafdruk van het productieproces? We beginnen met de verkoop van een plantaardig barbecue pakket in Rotterdam. Hierna gaan we ook andere maaltijdpakketten ontwikkelen. We werken vervolgens toe naar een fysieke winkel locatie en uiteindelijk een volledige plantaardige supermarkt die zich inzet voor duurzame productie van plantaardig voedsel en tegen voedselverspilling. Zijn we eenmaal gevestigd in Rotterdam, dan breidt MOWGLI uit naar de rest van Nederland en introduceren we het MOWGLI fonds. Aan MOWGLI verbonden boeren en fabrikanten bieden wij financiële ondersteuning bij de verduurzaming van hun productie. Zo maken we een begin aan een nieuwe financieringsvorm voor kleinschalige voedselproducenten en dragen klanten van MOWGLI direct bij aan de verduurzaming van het voedsel dat zij zelf kopen in een van de winkels van MOWGLI.

Waarom goed voor Rotterdam?

De ingrediënten voor de maaltijdpakketten koopt MOWGLI zo veel mogelijk lokaal in bij boeren die zorg dragen voor biodiversiteit en bodemvruchtbaarheid en geeft deze boeren een eerlijke prijs. Zo investeert MOWGLI in de lokale economie en stimuleert het duurzaam landgebruik in de regio. MOWGLI inspireert Rotterdammers om meer plantaardig te eten hetgeen de gezondheid bevorderd en minder belastend is voor het milieu. Zo draagt MOWGLI ook bij aan het imago van Rotterdam als duurzame stad.

Waarom vernieuwend?

Doel is om een nieuw productieketen model neer te zetten gebaseerd op co-creatie waarin de retailer een belangrijke rol speelt in de verduurzaming van de keten. Eerst lokaal, daarna mondiaal. MOWGLI bouwt aan een gemeenschap die bijdraagt aan een duurzaam voedselsysteem met behulp van financieringsinstrumenten die gedragen worden door de gemeenschap. Het ontbreekt Rotterdam nog aan een plantaardige supermarkt en de stad kan met concepten zoals MOWGLI voorloper zijn in de nieuwe voedseleconomie.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Impact die je proeft

Doe mee

Organisatie: MOWGLI

Contactpersoon: Babette Fonkert, Renate Schellekens

E-mail: fonkert.babette@gmail.com, renateschellekens@gmail.com

Wij zoeken

Naast financiële ondersteuning voor het openen van onze eerste winkel zijn we op zoek naar een tijdelijke productie keuken en (kleine) gekoelde opslagruimte in Rotterdam voor de plantaardige barbecuepakketten. We zijn ook op zoek naar een fysieke winkel locatie met een flexibel huurcontract waar we waar we ons vanaf september kunnen vestigen. Ten slotte zijn we op zoek naar mensen met de juiste skills voor het ontwikkelen van een logo en een huisstijl, het beheer van onze social media en het bouwen van een website, het maken van impact berekeningen… etc. We zijn ook altijd op zoek naar ervaringsdeskundigen die een keertje met ons willen sparren of deel willen uitmaken van ons adviesteam.

Gerelateerde Plannen

Coders at computer

Days of Code

Coding is the skill of the future. During our bootcamp, you will learn to code and build your own projects.

Bekijk dit plan
Bierpapier kopie

PapierLab Rotterdam

Een plek realiseren waar cellulose-houdende reststromen uit Rotterdam e.o. omgezet worden tot waardevolle grondstof voor het maken van papier en karton. In dit PapierLab kunnen mensen verschillende werk en creatieve ervaringen opdoen.

Bekijk dit plan
Viapunten drone beeld

ViaTim

De wijk verbinden door een netwerk van ViaPunten. Een ViaPunt is een buurtgenoot die pakketten voor zijn/haar buurt ontvangt.

Bekijk dit plan

Business succes: jong geleerd, oud gedaan!

Startende ondernemers worden persoonlijk begeleid door ervaren Rotterdamse Ondernemers

Bekijk dit plan
Logo hotel in eigen stad

Hotel in eigen stad

’Hotel in eigen stad’ is een on-line concept dat bewoners wil stimuleren in de eigen stad een hotelkamer te boeken.

Bekijk dit plan
Paint design

Rotterdams likkie verf

De Maas en onze prachtige stad liggen vol met plastic afval. Laten we dit waardeloze plastic afval transformeren naar een waardevol Rotterdams likkie verf.

Bekijk dit plan
Rotterdamse tegelbakkerij

De Rotterdamse Tegelbakkerij

Dit is onze droom, een echte Rotterdamse tegelbakkerij. Waar we tegels maken van oud stads plastic. Zo maken we de circulaire economie tastbaar, begrijpbaar en praktisch.

Bekijk dit plan
Meer plannen