Ontdek › Plan

MOWGLI

Aangemaakt: 10 mei 2017

Rotterdam economisch vooruit

Consumenten in staat stellen om een positieve impact te hebben op de wereld, gewoon via de dagelijkse boodschappen. Makkelijk, betaalbaar en verdomd lekker! Bij MOWGLI vind je plantaardige producten en ideeën voor heerlijke en verantwoorde maaltijden

We laten je zien wat de impact is van je dagelijkse boodschappen. Wie verdiend hieraan? Wat is de voetafdruk van het productieproces? We beginnen met de verkoop van een plantaardig barbecue pakket in Rotterdam. Hierna gaan we ook andere maaltijdpakketten ontwikkelen. We werken vervolgens toe naar een fysieke winkel locatie en uiteindelijk een volledige plantaardige supermarkt die zich inzet voor duurzame productie van plantaardig voedsel en tegen voedselverspilling. Zijn we eenmaal gevestigd in Rotterdam, dan breidt MOWGLI uit naar de rest van Nederland en introduceren we het MOWGLI fonds. Aan MOWGLI verbonden boeren en fabrikanten bieden wij financiële ondersteuning bij de verduurzaming van hun productie. Zo maken we een begin aan een nieuwe financieringsvorm voor kleinschalige voedselproducenten en dragen klanten van MOWGLI direct bij aan de verduurzaming van het voedsel dat zij zelf kopen in een van de winkels van MOWGLI.

Waarom goed voor Rotterdam?

De ingrediënten voor de maaltijdpakketten koopt MOWGLI zo veel mogelijk lokaal in bij boeren die zorg dragen voor biodiversiteit en bodemvruchtbaarheid en geeft deze boeren een eerlijke prijs. Zo investeert MOWGLI in de lokale economie en stimuleert het duurzaam landgebruik in de regio. MOWGLI inspireert Rotterdammers om meer plantaardig te eten hetgeen de gezondheid bevorderd en minder belastend is voor het milieu. Zo draagt MOWGLI ook bij aan het imago van Rotterdam als duurzame stad.

Waarom vernieuwend?

Doel is om een nieuw productieketen model neer te zetten gebaseerd op co-creatie waarin de retailer een belangrijke rol speelt in de verduurzaming van de keten. Eerst lokaal, daarna mondiaal. MOWGLI bouwt aan een gemeenschap die bijdraagt aan een duurzaam voedselsysteem met behulp van financieringsinstrumenten die gedragen worden door de gemeenschap. Het ontbreekt Rotterdam nog aan een plantaardige supermarkt en de stad kan met concepten zoals MOWGLI voorloper zijn in de nieuwe voedseleconomie.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Impact die je proeft

Doe mee

Organisatie: MOWGLI

Contactpersoon: Babette Fonkert, Renate Schellekens

E-mail: fonkert.babette@gmail.com, renateschellekens@gmail.com

Wij zoeken

Naast financiële ondersteuning voor het openen van onze eerste winkel zijn we op zoek naar een tijdelijke productie keuken en (kleine) gekoelde opslagruimte in Rotterdam voor de plantaardige barbecuepakketten. We zijn ook op zoek naar een fysieke winkel locatie met een flexibel huurcontract waar we waar we ons vanaf september kunnen vestigen. Ten slotte zijn we op zoek naar mensen met de juiste skills voor het ontwikkelen van een logo en een huisstijl, het beheer van onze social media en het bouwen van een website, het maken van impact berekeningen… etc. We zijn ook altijd op zoek naar ervaringsdeskundigen die een keertje met ons willen sparren of deel willen uitmaken van ons adviesteam.

Gerelateerde Plannen

Paint design

Rotterdams likkie verf

De Maas en onze prachtige stad liggen vol met plastic afval. Laten we dit waardeloze plastic afval transformeren naar een waardevol Rotterdams likkie verf.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 05 15 om 19.50.27

Big Data Rotterdam

Onafhankelijk ecosysteem waar bedrijven de juiste kennis krijgen om succes te hebben met Big Data en Wetenschap.

Bekijk dit plan

Pincoffmarkt

Een buurtmarkt op het Lodewijkpincoffplein op de Kop van Zuid, door wijkgenoten en voor wijkgenoten

Bekijk dit plan
Leapfunder 1

AirDnD

AirDnD.nl, voluit Air Drink ’n Dine, is het platform waar iedereen een huiskamerrestaurant kan starten en reserveren.

Bekijk dit plan
13700146 548350882019941 6436243010701029569 n

Stadse Streekwinkel Rotterdam

De Stadse Streekwinkel combineert de dagelijkse beschikbaarheid en korte afstand tot de consument in de stad met een boerderijwinkel. Het is de plek waar boeren en makers uit de regio zichtbaar en dagelijks toegankelijk worden voor de stedeling.

Bekijk dit plan
Viapunten drone beeld

ViaTim

De wijk verbinden door een netwerk van ViaPunten. Een ViaPunt is een buurtgenoot die pakketten voor zijn/haar buurt ontvangt.

Bekijk dit plan
T shirt avocado 02

TOMATEN T-SHIRT Rotterdams textiel van reststromen

Kunnen we van plantaardige reststromen uit de regio textiel maken?

Bekijk dit plan
Meer plannen