Ontdek › Plan

Multi Muziek Rotterdam

Aangemaakt: 31 oktober 2018

Gastvrijer vestigingsklimaat voor Rotterdamse multiculturele bands/muziekcollectieven met weinig of geen budget.

Rotterdam is een multiculturele stad. Een van de kleinere maar zeker aanwezige subcultuur zijn de ''rasta's'' of ''reggae-lovers''.
Tot een jaar geleden bestond ''One World'', een van de hofbogen die reggae-bands ruimte gaf om te oefenen en om zich te ontwikkelen. Dit is nu gesloten.
Daar voor is niks in de plek gekomen voor deze subcultuur, daadwerkelijk staat er nu een hele ''community'' op straat.
Door financieel tekorten hebben reggae-bands geen geld om oefenruimtes te huren, instrumenten te bekostigen, laat staan iets van marketing te betalen.
Ik wil met mijn in reggae gespecialiseerde agency mij graag inzetten voor een gastvrijer vestigingsklimaat voor Rotterdamse reggae-bands. Er zijn enorm veel muzikanten die hier wat mee willen, maar simpelweg niet weten waar ze moeten beginnen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Er is nu een subcultuur die niet voelt dat er naar hun wordt omgekeken.
Zo is er Jazzcafe dizzy voor de jazzliefhebbers, Baroeg voor de Rockfans, Grounds voor de wereldmuziekliefhebber, Annabel voor de commerciële fans en Rotown voor de alternatievere fans. Reggae blijft uit. Dat terwijl dit met name in Rotterdam West een van de meest levende genres is. Met het succesvolle festival Reggae Rotterdam neemt de populariteit toe, maar de reggae krijgt geen huis in Rotterdam.

Waarom vernieuwend?

Een helpende hand uitsteken naar beginnende reggae muzikanten is een positief signaal naar deze subcultuur. Er gebeurt niks omdat er weinig initiatief uit het genre zelf komt. Er zijn weinig mensen die er echt voor vechten, maar heel veel mensen die het willen. One World was een organisatie die zich hiervoor inzette, nu is het de beurt van iemand anders.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Big Lion Promotions

Contactpersoon: Dilan Tekin

Wij zoeken

Financiële hulp, alle beetjes helpen in een geval als deze.
Om echt een verschil te maken is 5000 euro nodig.
Mocht ik aanspraak maken kan ik verantwoorden waar deze heen zou gaan.

Gerelateerde Plannen

Blijstroom

Blijstroom

Blijstroom wil samen met de bewoners van Rotterdam vijf zonnevelden realiseren in de stad

Bekijk dit plan
Prototype

Awareness010

Awareness010 is een conceptuele applicatie die ervoor zorgt dat de burgers van Rotterdam bewuster worden van zijn/haar ecologische voetafdruk. We leveren informatie en dienen als support voor de bewoner die een duurzamere levensstijl wilt aanspannen.

Bekijk dit plan
Boksclinic1

Tienermoeders in beeld

We willen een innovatief trainingsprogramma voor tienermoeders in Rotterdam op de kaart zetten.

Bekijk dit plan

Maak van je brood een deugd- Broodkazernes

In de wijken oud brood inzamelen en met vers gekweekte kruiden bakken tot toast en croutons ( maand houdbaar). Ideaal voor minima, tegen pestdieren, duurzaam, smakelijk, leerzaam, economisch aantrekkelijk, verbindend.

Bekijk dit plan

Baby voeden in de stad

Live borst voeden, kolven of flesje geven aan je baby in een rustige ruimte in het hart van het winkelcentrum.

Bekijk dit plan
Banner

MASH UP ON TOUR

Mash up is een clubavond die verschillende subculturen samenbrengt binnen Rotterdam. Hiermee verbindt Mash up verschillende culturen die anders nooit samen zouden komen op een plek.

Bekijk dit plan
Dsc 0140

Zonne-energie in combinatie met Zonwering

Het integreren van zonnecellen in zonwering in de vorm van bevestiging van zonnecelfolie op buitenzonwering! Fabricage en eventuele montage door gepensioneerde ouderen en/of door arbeidsgehandicapten.

Bekijk dit plan
Meer plannen