Ontdek › Plan

Naar nieuwe comfort zones

Aangemaakt: 12 april 2017

Heb hart voor onderwijs

Jongeren met verschillende achtergrond, kennis en vaardigheden werken internationaal samen aan de stad van morgen.

Voorziene wereldvraagstukken in combinatie met grote transities en technologische ontwikkelingen in een verstedelijkte wereld vragen om een nieuwe manier van leren, op basis van internationale samenwerking. We bieden jongeren (hoger onderwijs, trainees) van Rotterdam de kans om in korte en intensieve projecten (boosts for the better) te innoveren met studenten uit Singapore voor de leefbaarheid van de samenleving (educatief, economisch en maatschappelijk) in een verstedelijkte wereld.

Jongeren uit deze twee wereldsteden innoveren wederkerig aan vernieuwende concepten en implementatieplannen om educatieve, economische en maatschappelijke waarde voor de stad te creëren.

Waarom goed voor Rotterdam?

Onderwijs, ondernemers en overheid kunnen een jeugdig perspectief verkrijgen op vraagstukken die voor de wereldhavenstad Rotterdam van morgen van belang zijn. Rotterdam kan met jongeren uit de min of meer vergelijkbare wereldhavenstad Singapore leren van andere inzichten, gebruiken en innovatiekracht.

Waarom vernieuwend?

Wereldvraagstukken in combinatie met technologische ontwikkelingen en verstedelijking worden met peer-learning interdisciplinair en intercultureel aangepakt door jonge mensen met hun eigen perspectief op de wereld en de stad. Ze doen dit met intensieve wederkerige internationalisatieprojecten gericht op innovatie voor de stad van morgen, de zogenoemde 'boosts for the better'. Jongeren dragen oplossingsgericht bij aan educatieve, economische en maatschappelijke systeemveranderingen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Yp2

Doe mee

Organisatie: CURIOZY

Contactpersoon: Hans Stavleu

E-mail: hans.stavleu@gmail.com

Telefoon: +31 6 53 83 00 97

Wij zoeken

Organisaties (bedrijfsleven, overheid, onderwijs) die mee willen denken om ons plan verder vorm te geven voor Rotterdam.

Gerelateerde Plannen

Ruimtereis 2016

Ruimtemissie voor leerlingen

Leerlingen van het Vreewijk Lyceum organiseren en maken hun eigen ruimtereis! Iedereen kan mee doen vanwege de verschillende disciplines.

Bekijk dit plan
Img 6344

"Maak nieuwsgierig onderwijs"

Een nieuw onderwijsconcept. Binnen -en buitenschools worden nieuwe kennis en vaardigheden gekoppeld aan innovatie op alle gebieden

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 05 31 om 16.28.55

De Gamer 010

De Gamer is een interactieve energie-opwekkende speelvloer voor schoolpleinen. Met hulp van CityLab010 ontwikkelen we een lesprogramma voor Rotterdamse scholen waarbij kinderen al bewegend leren over duurzaamheid, wetenschap en techniek.

Bekijk dit plan
Projc

"Maak je eigen vliegplan"

Innovatief en uniek onderwijsproject luchtvaart voor de Rotterdamse VMBO-BB/KB/GL scholen binnen het vak Technologie & Toepassing!

Bekijk dit plan
Citylab 2018

Huiswerkbegeleiding en sporten in samenwerking

Ouders / buurtbewoners worden in samenwerking met de Valentijnschool en SportSchool010 opgeleid tot huiswerkbegeleider van basisschoolkinderen. Huiswerk maken en sporten m.m.v. ouders zelf!

Bekijk dit plan

Speel het Challenge the future-game!

Met een creatief spel zetten bewoners zelf hun wijk ‘op de kaart’. Kinderen/buurtbewoners spelen het spel. Doel is om hen bewust te maken van uitdagingen en keuzes in hun wijk, en via ‘Right to Challenge’ budget te genereren.

Bekijk dit plan
Family first

Super Family, gepassioneerde ondersteuning bij TOS

Een eerlijke kans voor kinderen met TOS in het reguliere onderwijs, gepassioneerde onderwijs- en opvoedingsondersteuning.

Bekijk dit plan
Afbeelding1

YCADEMY010 | gerse koppen

Openbare academie voor het versterken van (over)levensvaardigheden

Bekijk dit plan
Meer plannen