Ontdek › Plan

Schoon Schip

Subsidie toegekend € 166.000,00

Aangemaakt: 19 april 2018

Een duurzame en bereikbare stad

Van A naar B over de Maas, zonder uitstoot van schadelijke emissies. Varend naar een schoner Rotterdam

Wij (Enviu, Proton Ventures, en C-Job) zijn bezig met de ontwikkeling van een revolutionair aandrijvingssysteem voor de scheepvaart op basis van Ammoniak (NH3) en brandstofcellen. Het unieke van deze combinatie is dat er bij gebruik van Ammoniak in brandstofcellen geen schadelijke gassen (Co2, SOx, NOx) vrijkomen en er (in tegenstelling tot waterstof) een prijstechnisch attractief alternatief wordt geboden voor fossiele brandstoffen (inclusief LNG).

Wij willen deze techniek inzetten in de scheepvaart in stedelijke omgevingen door 100% duurzame scheepsaandrijvingssystemen te leveren.

Eind 2018 verwachten wij het ontwerp van het systeem volledig te hebben ontwikkeld.
Wij zijn op zoek naar financiele ondersteuning om een prototype te kunnen bouwen en het systeem te testen aan boord van een schip/ferry. Dit biedt ons de gelegenheid aan te tonen dat de technologie werkt en veilig is en waarmee we een belangrijke stap naar certificering, opschalen en commercialisatie kunnen maken.

Waarom goed voor Rotterdam?

Varen zonder schadelijke emissies zal de luchtkwaliteit in de stad significant verbeteren. Daarnaast is de technologie ook muisstil wat ook ten goede komt aan de leefbaarheid in de stad. Wij zoeken binnen de gemeente rotterdam een schip/ferry/watertaxi waarop we deze technologie kunnen demonstreren in een pilot, alvorens deze verder op te schalen. Dit initiatief kan het proces van verduurzaming bij Rotterdamse vervoerders over water kunnen versnellen.

Waarom vernieuwend?

Dit project is vernieuwend in de zin, dat varen zonder uitstoot van schadelijke emissies op dit moment nog in de kinderschoenen staat, terwijl de noodzaak te innoveren in de maritieme sector enorm hoog is. Een dergelijk project zou een wereldwijde primeur voor de stad Rotterdam betekenen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Cover

Doe mee

Organisatie: Enviu

Contactpersoon: Tim van Vrijaldenhoven

E-mail: tim@enviu.org

Wij zoeken

Op zoek naar een schip/ferry/watertaxi(bedrijf) dat geïnteresseerd is in het demonstreren van onze technologie voor een periode van enkele maanden.

Gerelateerde Plannen

Sgrw cover 's gravendijkwasstraat

's Gravendijkwasstraat

De langste autowasstraat ter wereld! Met een fijne waternevel in combinatie met groen de schadelijke fijnstof en roet te lijf.

Bekijk dit plan
Aloha tuin1

Van bord naar plant: voedselkringlopen in Rotterdam

Door een composteermachine te plaatsen midden in restaurant Aloha, leveren we compost aan Rotterdamse tuinen, sluiten de lokale voedselkringloop en brengen duurzaamheid dichterbij de Rotterdammer.

Bekijk dit plan
Everybike010

Everybike010

De deelfiets voor alle Rotterdammers!

Bekijk dit plan
Picture1

HEXAPOT, Angles make the difference

Milieuvriendelijk, Efficiënt ontwerp en Economie

Bekijk dit plan
Balloonbridgeopening

BallonBrug

De BallonBrug ontsluit Heijplaat, jaagt ontwikkeling van voormalig RDM-gebied aan, en trekt veel toeristen naar Rotterdam.

Bekijk dit plan
Logo makkiebike

MakkieBike

Bij MakkieBike lease je een fiets. Zo ben je altijd voorzien van een fiets voor een laag bedrag per maand, inclusief reparaties!

Bekijk dit plan
11187269 987457891266654 2411585231865091523 o

Meer (Schone) Lucht voor de Rotterdammers.

Met 25 Bandenpompen schonere lucht, minder ongelukken & vervuiling voor de Rotterdammers (& 100 euro besparing per auto per jaar).

Bekijk dit plan
Bag

Fruitleather Rotterdam.

Gebruikt fruitafval voor een goedkoper en milieuvriendelijk alternatief in de leerindustrie.

Bekijk dit plan
Meer plannen