Ontdek › Plan

Schoon Schip

Subsidie toegekend € 166.000,00

Aangemaakt: 19 april 2018

Een duurzame en bereikbare stad

Van A naar B over de Maas, zonder uitstoot van schadelijke emissies. Varend naar een schoner Rotterdam

Wij (Enviu, Proton Ventures, en C-Job) zijn bezig met de ontwikkeling van een revolutionair aandrijvingssysteem voor de scheepvaart op basis van Ammoniak (NH3) en brandstofcellen. Het unieke van deze combinatie is dat er bij gebruik van Ammoniak in brandstofcellen geen schadelijke gassen (Co2, SOx, NOx) vrijkomen en er (in tegenstelling tot waterstof) een prijstechnisch attractief alternatief wordt geboden voor fossiele brandstoffen (inclusief LNG).

Wij willen deze techniek inzetten in de scheepvaart in stedelijke omgevingen door 100% duurzame scheepsaandrijvingssystemen te leveren.

Eind 2018 verwachten wij het ontwerp van het systeem volledig te hebben ontwikkeld.
Wij zijn op zoek naar financiele ondersteuning om een prototype te kunnen bouwen en het systeem te testen aan boord van een schip/ferry. Dit biedt ons de gelegenheid aan te tonen dat de technologie werkt en veilig is en waarmee we een belangrijke stap naar certificering, opschalen en commercialisatie kunnen maken.

Waarom goed voor Rotterdam?

Varen zonder schadelijke emissies zal de luchtkwaliteit in de stad significant verbeteren. Daarnaast is de technologie ook muisstil wat ook ten goede komt aan de leefbaarheid in de stad. Wij zoeken binnen de gemeente rotterdam een schip/ferry/watertaxi waarop we deze technologie kunnen demonstreren in een pilot, alvorens deze verder op te schalen. Dit initiatief kan het proces van verduurzaming bij Rotterdamse vervoerders over water kunnen versnellen.

Waarom vernieuwend?

Dit project is vernieuwend in de zin, dat varen zonder uitstoot van schadelijke emissies op dit moment nog in de kinderschoenen staat, terwijl de noodzaak te innoveren in de maritieme sector enorm hoog is. Een dergelijk project zou een wereldwijde primeur voor de stad Rotterdam betekenen.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Cover

Doe mee

Organisatie: Enviu

Contactpersoon: Tim van Vrijaldenhoven

E-mail: tim@enviu.org

Wij zoeken

Op zoek naar een schip/ferry/watertaxi(bedrijf) dat geïnteresseerd is in het demonstreren van onze technologie voor een periode van enkele maanden.

Gerelateerde Plannen

1486 rotterdam marketing

ZERO EMISSION TRANSPORT voor Rotterdam!

Zero Emissie transportdienst voor de Rotterdamse binnenstad - stadslogistiek met 19 tons elektrische vrachtwagens

Bekijk dit plan

Herenboeren Rotterdam

Onze drijfveer is dat we meer grip willen op wat we eten. We willen erop kunnen vertrouwen dat ons eten eerlijk is geproduceerd, met respect voor de boer, de dieren en de natuur.

Bekijk dit plan
Dsc 0030

look-a-luik

Een nieuwe alternatieve, recyclebare en vooral duurzame vorm van buitenzonwering!

Bekijk dit plan
Innovaties

,,Energy and Fuel,,!

Schone voordelige energie en maak zelf waterstof uit water.

Bekijk dit plan
20161006 je ken t dak op logo def

Het Rotterdamse Dakenboek Je ken 't dak op!

In Rotterdam ligt 14,5 miljoen vierkante meter plat dak smachtend te wachten op invulling. Het Rotterdamse Dakenboek Je ken ‘t dak op! laat zien wat er al wordt gedaan met platte daken in Rotterdam en wat de ambities in de stad zijn.

Bekijk dit plan
Logo makkiebike

MakkieBike

Bij MakkieBike lease je een fiets. Zo ben je altijd voorzien van een fiets voor een laag bedrag per maand, inclusief reparaties!

Bekijk dit plan
Download

Urban thermen Rotterdam

Een volledig duurzaam thermen complex (met als hoofdbad een zoutwaterbad) in een stedelijke omgeving.

Bekijk dit plan
Cirkel logo

CIRKEL

Cirkel is een kleinschalig burgerinitiatief dat een nieuwe bewustzijn wil helpen groeien en verspreiden binnen de samenleving, de

Bekijk dit plan
Meer plannen