Ontdek › Plan

Nice to meet you on social media

Aangemaakt: 02 oktober 2018

Wij coachen/trainen Rotterdammers om social media op de juiste manier in te zetten voor het vinden van een baan.

Wij organiseren in de periode van 1 oktober tot en met mei 2019 (een periode van 8 maanden) zes trainingen in het Huis van de Wijk Zevenkamp die allemaal te maken hebben met het vinden van een baan via Social Media.
Het hoofddoel van het organiseren van deze trainingen, is het aantal buurtbewoners uit de wijk Zevenkamp in een bijstands- en ww-situatie te laten dalen.
Subdoelen die wij bepaald hebben voor dit project gericht op de bijstands- en ww-gerechtigde buurtbewoners uit Zevenkamp:
Zelfvertrouwen en dus positiviteit bieden; laten denken in kansen en ze aanjagen te zijn in hun eigen kracht
Ze kennis bijbrengen over hoe zij hun presentatie/ sollicitatie nog succesvoller kunnen laten zijn. Ze activeren en ondersteunen om ze in contact laten komen met bedrijven die vacatures hebben & om elkaar hierin te helpen, etc. Zie ons plan voor meer informatie. Er is reeds draagvlak vanuit gemeente Rotterdam, gebiedsraad, Rabobank en deelnemers van het vorige Nice to meet you-project.

Waarom goed voor Rotterdam?

Door deze trainingen te organiseren in Zevenkamp brengen wij buurtbewoners en de online wereld in contact met elkaar. Ook vergroten we de zelfredzaamheid waardoor wij eventuele mantelzorgers ontlasten. Op deze manier creëren we een veilige en kansrijke buurt. Door onze jarenlange ervaring binnen de arbeidsbemiddeling weten wij als geen ander wat er komt kijken bij het vinden van een nieuwe baan via de social media en de online omgeving. Door focus op Zevenkamp wordt deze wijk extra ondersteund.

Waarom vernieuwend?

Er is vanuit de gemeente Rotterdam veel focus op het aan het werk helpen van bewoners uit Rotterdam Zuid. Wij hebben ervaren dat Rotterdam Zevenkamp ook extra ondersteuning kan gebruiken, dit is nieuw. Daarnaast vinden de trainingen plaats in de wijk, en is ons trainingsaanbod uniek en nog nooit eerder aangeboden aan deze doelgroep. Wij hebben al onderzocht of er behoefte is aan dit trainingsaanbod, en dat is er! Kortom: veel redenen om dit plan tot uitvoering te brengen in de wijk Zevenkamp.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Knipsel

Doe mee

Organisatie: Netwerk in de zorg

Contactpersoon: Marit Oostendorp

Wij zoeken

Subsidie.

Gerelateerde Plannen

President van de Verenigde Straten

Kinderen kiezen hun eigen President van de Verenigde Straten en maken hiermee kennis met allerlei aspecten waaronder democratische waarden en het verkondigen van een mening.

Bekijk dit plan

Baby voeden in de stad

Live borst voeden, kolven of flesje geven aan je baby in een rustige ruimte in het hart van het winkelcentrum.

Bekijk dit plan
Afbeelding 2 versie 2 kl

365 dagen zwemmen in de Zevenhuizerplas

De Zevenhuizerplas is perfect zwemwater, maar vaak erg koud. Wij willen kijken hoe we het aangenamer kunnen maken.

Bekijk dit plan
Hugo simons to the 3rd port pertroleum  1024x1024

Rotte Canoe

Kano tochten, water ring Rotterdam. Vanaf Maritiem Museum naar Euromast, Kralingseplas of Lage bergse bos over de Rotte.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 11 08 om 11.18.10

Green Life Community

Een online community platform speciaal ingericht voor studenten, met alle duurzame (student gericht) initiatieven gecategoriseerd.

Bekijk dit plan
Boksclinic1

Tienermoeders in beeld

We willen een innovatief trainingsprogramma voor tienermoeders in Rotterdam op de kaart zetten.

Bekijk dit plan
Choice logo

Choice - Direction for tomorrow

Choice is een laagdrempelig mobiel platform dat de mogelijkheid biedt om burgerschap & participatie samen te brengen.

Bekijk dit plan
Meer plannen