Ontdek › Plan

Nieuwe technologie in Rotterdams primair onderwijs

Aangemaakt: 30 oktober 2016

Heb hart voor onderwijs

Rotterdamse scholen worden klaargestoomd voor de 21e eeuw met onze lessen en workshops in nieuwe technologie en programmeren in het primair onderwijs. Voor kind èn leerkracht.

Om mee te gaan met de ontwikkelingen van deze tijd probeert het primair onderwijs digitale geletterdheid - het omgaan met de digitale wereld - te verwerken in het vaste curriculum. Computational thinking is een belangrijk begrip hierbij, maar ook een principe waarbij leerkrachten meer inspiratie en handvatten bij moeten krijgen om leerlingen beter op te leiden voor een leven in de huidige en veranderende maatschappij. Daar gaan wij bij helpen! Wij ontwikkelen drie methodes voor het primair onderwijs die wij als basis gebruiken. Allemaal vanuit hetzelfde doel: leerlingen, van verschillende leeftijdsgroepen, enthousiasmeren voor programmeren en nieuwe technologie die relevant zijn om zich te kunnen ontwikkelen in de hedendaagse en toekomstige maatschappij. Daarnaast gaan we leerkrachten begeleiden bij het integreren van deze technieken in het vaste curriculum en spelen we in op de behoeftes en vragen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdamse scholen zien in dat als een kind begrijpt hoe een technologie werkt ze de kennis hebben problemen op te lossen. De technische basis is er, computational thinking is de volgende stap. Het primair onderwijs is gebaat bij betere begeleiding en inzicht in deze lesvormen. Op naar een stad met kinderen die klaar zijn voor problemen waar we het bestaan nog niet vanaf weten.

Waarom vernieuwend?

Nieuwe ontwikkelingen vragen veel van leerkrachten, deze worden zelden goed geleerd. Momenteel is het, zelfs voor een leerkracht die moeite doet, lastig een goede methode te vinden om te gebruiken. Informatie is versplinterd over het internet, niet volledig of Engels. Onze methodiek is vernieuwend omdat we intensief samenwerken met een school en bestaande methodes en kennis toegankelijk en toepasbaar maken. We willen het niet alleen de leerlingen leren maar leerkrachten helpen bij de integratie

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Dsc 0054

Doe mee

Organisatie: KITE

Contactpersoon: Lieke van den Berge

Gerelateerde Plannen

Artikel ad 20 maart 2018

Spelactiviteiten voor (hoog) begaafde kinderen.

Spelactiviteiten voor (hoog) begaafde kinderen en hun familie met uitleen uitdagende spellen en boeken rondom thema hoogbegaafdheid in combinatie met ontmoetingen voor de ouders.

Bekijk dit plan
Hetadviesbureau small

Het Adviesbureau.

Leerlingen uit de onderbouw van het HAVO/VWO van scholen in Rotterdam gaan werken als onderzoekers en ontwerpers voor echte opdrachtgevers.

Bekijk dit plan
Beweeglokaal

BeweegPlus School

Minder zitten - meer bewegen!

Bekijk dit plan
Calvijn business school rgb

Versterk je netwerk

Wij willen de leerlingen van Calvijn Business school nog beter voorbereiden op de toekomst. Dat willen wij, naast het bieden van een sterk onderwijscurriculum, doen door onze leerlingen, op structurele basis, kennis te laten maken met het werkveld.

Bekijk dit plan
Bars.00 08 53 03.still061

Niet mijn schuld!

Rondom de korte documentaire ‘BARS’ zetten wij een educatief project op waarmee wij jongeren bereiken die zich binnen de zogenaamde schuld risicogroep bevinden of zich daarin dreigen te begeven.

Bekijk dit plan
Hqdefault

Digitaal schoolplein scholengroep Charlois.

Het digitale schoolplein (een sociaal platform) van de scholengroep Charlois brengt experts binnen de scholengroep samen

Bekijk dit plan
Images

SKILLS op Zuid

SKILLS lessen met individuele coaching zodat de Rotterdam Zuid leerling zijn krachten en talenten beter leert kennen. De jongeren binnen het onderwijs 1 op 1 begeleiden zodat schooluitval en risicogedrag wordt tegengegaan.

Bekijk dit plan
Aanvraag

Unitonderwijs voor Wereldburgers Mariaschool

Unit onderwijs waarin elk kind uniek is en uitgroeit tot levenskunstenaar en waar wij recht doen aan samen voor het talent van uw kind

Bekijk dit plan
Meer plannen