Ontdek › Plan

Nieuwe technologie in Rotterdams primair onderwijs

Aangemaakt: 30 oktober 2016

Heb hart voor onderwijs

Rotterdamse scholen worden klaargestoomd voor de 21e eeuw met onze lessen en workshops in nieuwe technologie en programmeren in het primair onderwijs. Voor kind èn leerkracht.

Om mee te gaan met de ontwikkelingen van deze tijd probeert het primair onderwijs digitale geletterdheid - het omgaan met de digitale wereld - te verwerken in het vaste curriculum. Computational thinking is een belangrijk begrip hierbij, maar ook een principe waarbij leerkrachten meer inspiratie en handvatten bij moeten krijgen om leerlingen beter op te leiden voor een leven in de huidige en veranderende maatschappij. Daar gaan wij bij helpen! Wij ontwikkelen drie methodes voor het primair onderwijs die wij als basis gebruiken. Allemaal vanuit hetzelfde doel: leerlingen, van verschillende leeftijdsgroepen, enthousiasmeren voor programmeren en nieuwe technologie die relevant zijn om zich te kunnen ontwikkelen in de hedendaagse en toekomstige maatschappij. Daarnaast gaan we leerkrachten begeleiden bij het integreren van deze technieken in het vaste curriculum en spelen we in op de behoeftes en vragen.

Waarom goed voor Rotterdam?

Rotterdamse scholen zien in dat als een kind begrijpt hoe een technologie werkt ze de kennis hebben problemen op te lossen. De technische basis is er, computational thinking is de volgende stap. Het primair onderwijs is gebaat bij betere begeleiding en inzicht in deze lesvormen. Op naar een stad met kinderen die klaar zijn voor problemen waar we het bestaan nog niet vanaf weten.

Waarom vernieuwend?

Nieuwe ontwikkelingen vragen veel van leerkrachten, deze worden zelden goed geleerd. Momenteel is het, zelfs voor een leerkracht die moeite doet, lastig een goede methode te vinden om te gebruiken. Informatie is versplinterd over het internet, niet volledig of Engels. Onze methodiek is vernieuwend omdat we intensief samenwerken met een school en bestaande methodes en kennis toegankelijk en toepasbaar maken. We willen het niet alleen de leerlingen leren maar leerkrachten helpen bij de integratie

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Dsc 0054

Doe mee

Organisatie: KITE

Contactpersoon: Lieke van den Berge

Gerelateerde Plannen

Imc basis logo

IMC Basis Rotterdam

Op school leer je voor later, bij IMC Basis leer nú wat later is

Bekijk dit plan
Stickerboog

leuk leren 010

Spelen is leren. Het doel van het plan is om spelend leren beter op de kaart te zetten en meer Rotterdamse gezinnen met jonge kinderen toegang te geven tot leuk en leerzaam (spel)materiaal.

Bekijk dit plan
Nao %282%29

Nao nou! Een robot in de kleuterklas.

Een robot kan een leerkracht niet vervangen, wel ondersteunen. Wij maken een robotdidactiek voor kleuters en een simpele manier om de robot aan te sturen.

Bekijk dit plan
Coolll

COOLLL (werknaam)

Experimentele vaardigheden en techniek voor VO-leerlingen. Serieus werk maken van verbinding van VO- en PO-scholen, inhoudelijke aanbieders, bedrijfsleven en kennisinstellingen.

Bekijk dit plan
Talkx

TALKX - het sprekend kind- lesmethodiek & event

Kinderen een podium geven om hun belevenissen en bevindingen te leren delen. Volwassenen leren te luisteren naar het verhaal en de stem van het kind.

Bekijk dit plan

Zuider Gymnasium

Het onderwijs beter aan laten sluiten bij de behoeften en de wensen van onze gymnasiumleerlingen uit Rotterdam-Zuid en omstreken. Wij willen onze leerlingen de kans geven om hun talenten te ontplooien in een veilige, uitdagende leeromgeving.

Bekijk dit plan
Ruimtereis 2016

Ruimtemissie voor leerlingen

Leerlingen van het Vreewijk Lyceum organiseren en maken hun eigen ruimtereis! Iedereen kan mee doen vanwege de verschillende disciplines.

Bekijk dit plan
Li 400x400 logo

De Muren hebben Oren

In dit project ontmoeten Rotterdamse leerlingen tussen de 10-12 jaar uit diverse wijken van de stad elkaar en interviewen zij samen stadsgenoten over hun geschiedenis. Al deze persoonlijke verhalen verbinden de inwoners met elkaar en met Rotterdam.

Bekijk dit plan
Meer plannen