Ontdek › Plan

Noah ‘s Park

Aangemaakt: 13 april 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Noah droomt van rust, groen en water. Een varend park waar verweesde bomen en planten, mensen en verhalen hun toevluchtsoord vinden te midden van een snel verdichtende stad.

Op veel plekken in de stad moeten bomen, om vaak praktische redenen, worden gekapt. Bomen die decennia lang verbonden waren aan een plek en aan de mensen die er woonden. Noah wil deze bomen en hun verhalen uit alle hoeken van Rotterdam verzamelen en samenbrengen op één plek: Noah’s Park.

Dit varende park speelt in op de behoeftes van een stad in ontwikkeling zoals Rotterdam. Hij brengt rust en groen in binnenstedelijke bouwputten en intimiteit in voormalige werkhavens. Het park kan zich verplaatsen langs de waterkanten en daar zijn waar hij nodig is. Denk hierbij aan het Scheepmakerskwartier of Katendrecht, maar ook aan het Merwe-vierhavensgebied of het RDM terrein.

Noah spreekt de taal van de Rotterdamse havens: industrieel, functioneel, dynamisch, misschien hier en daar een beetje grof, maar met een groot hart voor de stad. Het biedt niet alleen een platform voor mens en natuur, maar ook voor innovatieve Rotterdammers die willen en kunnen bijdragen en het park en de stad.

Waarom goed voor Rotterdam?

Openbaar groen heeft een belangrijke functie in de stad, zeker in een snel verdichtende stad als Rotterdam. Het maakt de stad leefbaarder, mooier en gezonder. Noah’s park voorziet in deze behoefte en benut daarvoor de enige plek die niet onder druk staat van de stedelijke ontwikkeling: het water. Met Noah’s park benutten we het potentieel van de stadshavens als onderdeel van de openbare ruimte.

Waarom vernieuwend?

Noah’s Park is een flexibel, instant park daar waar de stad het nodig heeft.
Een ontwikkeld stukje natuur dat zich van de een op de andere dag kan verplaatsen naar plekken binnen de stad. Hiermee kan het inspringen op ontwikkelingen in de stad en de openbare ruimte een boost geven.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Noahs park concept 2a crop

Doe mee

Organisatie: Atelier 010

Contactpersoon: Paul Schrijen

Wij zoeken

- Een duwbak.
- Landschapsontwerper met een passie voor ecologie
- Het vinden van mensen met mooie verhalen over bomen en parken uit hun wijk.
- Ondernemers die iets kunnen bijdragen aan het schip
- Ontwikkelaars met projecten in Rotterdam die willen mee praten over Noah’s Park

Gerelateerde Plannen

Pieterdehoochbrugbrug impressiecitylab010

OPEN DICHT bruggedichten.

Wachten was nog nooit zo leuk! De onderkant van bruggen over de Delfshavense Schie wordt verfraaid met poëzie en de bijbehorende website met DIY programma overbrugt de weg naar school en thuis.

Bekijk dit plan
Gezondewijk2

GezondeWijk door VoedselEducatie010

Stichting VoedselEducatie010 rolt een structureel educatief programma uit, over Voedselwijsheid, Gezonde Leefstijl en Taalvaardigheid, voor ouders en kinderen in de wijk Bloemhof.

Bekijk dit plan
Sam 5522

Rondje Coolhaven

Bewoners, ondernemers, instellingen, studenten en docenten werken samen aan een strategie om de kades rondom de Coolhaven te vergroenen. Deze plek is een van de weinige plekken van de stad waar je echt dicht bij het water kunt zijn.

Bekijk dit plan
Picture rudolf teunissen lunetten

Social citylights

We gaan de openbare ruimte beleving verbeteren met ecologisch verantwoord lichtdesign wat een straat aantrekkelijk en veilig maakt in beleving en identiteit. Het versterkt de beleving en identiteit van de buurt.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 04 03 om 13.56.20

Drijvend park

Rotterdam heeft veel ‘oude’ havens die steeds minder gebruikt worden door economische scheepvaart. Door het bouwen van drijvende parken betrekken we de stad bij het water richten we stad optimaal in voor het gebruik door zijn bewoners

Bekijk dit plan
Inside swings

Schommelpark

Het schommelpark is een plek waar generaties samenkomen, waar je elkaar ontmoet en waar je samen plezier hebt. Er zijn schommels voor jong en oud, voor iedereen is er plek.

Bekijk dit plan
Highresscreenshot00007

recycling robotica

robotica fabrieken die huishoudelijk afval sorteren

Bekijk dit plan

Kinderen maken de stad

Een ontmoetingsplek waar generaties samen kunnen spelen en waar sociale barrières worden doorbroken.

Bekijk dit plan
Meer plannen