Ontdek › Plan

Noah ‘s Park

Aangemaakt: 13 april 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Noah droomt van rust, groen en water. Een varend park waar verweesde bomen en planten, mensen en verhalen hun toevluchtsoord vinden te midden van een snel verdichtende stad.

Op veel plekken in de stad moeten bomen, om vaak praktische redenen, worden gekapt. Bomen die decennia lang verbonden waren aan een plek en aan de mensen die er woonden. Noah wil deze bomen en hun verhalen uit alle hoeken van Rotterdam verzamelen en samenbrengen op één plek: Noah’s Park.

Dit varende park speelt in op de behoeftes van een stad in ontwikkeling zoals Rotterdam. Hij brengt rust en groen in binnenstedelijke bouwputten en intimiteit in voormalige werkhavens. Het park kan zich verplaatsen langs de waterkanten en daar zijn waar hij nodig is. Denk hierbij aan het Scheepmakerskwartier of Katendrecht, maar ook aan het Merwe-vierhavensgebied of het RDM terrein.

Noah spreekt de taal van de Rotterdamse havens: industrieel, functioneel, dynamisch, misschien hier en daar een beetje grof, maar met een groot hart voor de stad. Het biedt niet alleen een platform voor mens en natuur, maar ook voor innovatieve Rotterdammers die willen en kunnen bijdragen en het park en de stad.

Waarom goed voor Rotterdam?

Openbaar groen heeft een belangrijke functie in de stad, zeker in een snel verdichtende stad als Rotterdam. Het maakt de stad leefbaarder, mooier en gezonder. Noah’s park voorziet in deze behoefte en benut daarvoor de enige plek die niet onder druk staat van de stedelijke ontwikkeling: het water. Met Noah’s park benutten we het potentieel van de stadshavens als onderdeel van de openbare ruimte.

Waarom vernieuwend?

Noah’s Park is een flexibel, instant park daar waar de stad het nodig heeft.
Een ontwikkeld stukje natuur dat zich van de een op de andere dag kan verplaatsen naar plekken binnen de stad. Hiermee kan het inspringen op ontwikkelingen in de stad en de openbare ruimte een boost geven.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Noahs park concept 2a crop

Doe mee

Organisatie: Atelier 010

Contactpersoon: Paul Schrijen

Wij zoeken

- Een duwbak.
- Landschapsontwerper met een passie voor ecologie
- Het vinden van mensen met mooie verhalen over bomen en parken uit hun wijk.
- Ondernemers die iets kunnen bijdragen aan het schip
- Ontwikkelaars met projecten in Rotterdam die willen mee praten over Noah’s Park

Gerelateerde Plannen

Sk de kas logo liggend

Stadskwekerij De Kas

De omvorming van een binnenterrein met Kas in hartje Rotterdam tot een multifunctioneel kenniscentrum over ecologisch groen en kleinschalig waterbeheer. We gaan dit doen vanuit onze leidende waarden biodiversiteit, toegankelijkheid en verbinding

Bekijk dit plan
Dsc 8506

PleinPark 't Landje Cool-Zuid

Plein 't Landje in Cool-Zuid is nu een stenig en monofunctioneel sport- en speelplein. Stadslab Cool-Zuid wil samen met gebruikers en betrokkenen van plein 't Landje het plein transformeren tot een zachter en groener PleinPark voor de hele buurt.

Bekijk dit plan
Popupstadspark

Pop Up Stadspark Grotekerkplein

Het toekomstig stadspark Grotekerkplein nu al tot leven laten komen en uitproberen wat voor Rotterdammers het ideale stadspark is.

Bekijk dit plan
Voorbeeld container bijplaatsing

AI foto analyse buitenruimte

Het ontwikkelen van een algoritme waarmee foto's van de buitenruimte geanalyseerd kunnen worden, zodat automatisch bepaald kan worden of er misstanden in de omgeving aanwezig zijn.

Bekijk dit plan
Laat rotterdam je rotterdam vertellen

Laat Rotterdam je Rotterdam vertellen

Kunst, cultuur, stadsgeschiedenis, innovativiteit en techniek komen samen in de vorm van bankjes, tafels, prullenbakken en grondpanelen met een typisch herkenbaar Rotterdams-custom-made design, afgestemd op het stadsgedeelte waar het geplaatst is

Bekijk dit plan
2012 800 impressie new web

rotstuin voor de buurt

Even vervallen loods moet worden afgebroken, op de puinhopen maken we samen met de buurt een rotstuin.

Bekijk dit plan

STADSSTUKKEN (City Pieces)

City Pieces maakt de diversiteit van stedelijke omgeving zichtbaar middels interactieve installaties die een verbinding maken met de omgeving en haar bewoners.

Bekijk dit plan
Banner rec def

Healing Places - Prototypes

Healing Places is a cross-disciplinary project that aims to create in Rotterdam West prototypes of sensory and therapeutic spaces in the city to improve the population’s physical and mental health.

Bekijk dit plan
Meer plannen