Ontdek › Plan

Noah ‘s Park

Aangemaakt: 13 april 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Noah droomt van rust, groen en water. Een varend park waar verweesde bomen en planten, mensen en verhalen hun toevluchtsoord vinden te midden van een snel verdichtende stad.

Op veel plekken in de stad moeten bomen, om vaak praktische redenen, worden gekapt. Bomen die decennia lang verbonden waren aan een plek en aan de mensen die er woonden. Noah wil deze bomen en hun verhalen uit alle hoeken van Rotterdam verzamelen en samenbrengen op één plek: Noah’s Park.

Dit varende park speelt in op de behoeftes van een stad in ontwikkeling zoals Rotterdam. Hij brengt rust en groen in binnenstedelijke bouwputten en intimiteit in voormalige werkhavens. Het park kan zich verplaatsen langs de waterkanten en daar zijn waar hij nodig is. Denk hierbij aan het Scheepmakerskwartier of Katendrecht, maar ook aan het Merwe-vierhavensgebied of het RDM terrein.

Noah spreekt de taal van de Rotterdamse havens: industrieel, functioneel, dynamisch, misschien hier en daar een beetje grof, maar met een groot hart voor de stad. Het biedt niet alleen een platform voor mens en natuur, maar ook voor innovatieve Rotterdammers die willen en kunnen bijdragen en het park en de stad.

Waarom goed voor Rotterdam?

Openbaar groen heeft een belangrijke functie in de stad, zeker in een snel verdichtende stad als Rotterdam. Het maakt de stad leefbaarder, mooier en gezonder. Noah’s park voorziet in deze behoefte en benut daarvoor de enige plek die niet onder druk staat van de stedelijke ontwikkeling: het water. Met Noah’s park benutten we het potentieel van de stadshavens als onderdeel van de openbare ruimte.

Waarom vernieuwend?

Noah’s Park is een flexibel, instant park daar waar de stad het nodig heeft.
Een ontwikkeld stukje natuur dat zich van de een op de andere dag kan verplaatsen naar plekken binnen de stad. Hiermee kan het inspringen op ontwikkelingen in de stad en de openbare ruimte een boost geven.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Noahs park concept 2a crop

Doe mee

Organisatie: Atelier 010

Contactpersoon: Paul Schrijen

Wij zoeken

- Een duwbak.
- Landschapsontwerper met een passie voor ecologie
- Het vinden van mensen met mooie verhalen over bomen en parken uit hun wijk.
- Ondernemers die iets kunnen bijdragen aan het schip
- Ontwikkelaars met projecten in Rotterdam die willen mee praten over Noah’s Park

Gerelateerde Plannen

Popupstadspark

Pop Up Stadspark Grotekerkplein

Het toekomstig stadspark Grotekerkplein nu al tot leven laten komen en uitproberen wat voor Rotterdammers het ideale stadspark is.

Bekijk dit plan
12186260 985097854864770 775381055880705094 o

Veilige Buurt

Een communicatie app die het makkelijker maakt elkaar te leren kennen en contact te houden.

Bekijk dit plan
Groengoed!

Kansrijke Tuinen

Gezamenlijk tuinieren in de wijk voor een mooie, veilige en kindvriendelijke buitenruimte

Bekijk dit plan
Img 20180225 151557

ROTTERDAM'S PURE ARTERIES AND VEINS.

Houd waterlichamen en de omliggende gebieden vrij van menselijke afvalstoffen en natuurlijk afval. Verbeter de ecologie voor zwemvogels en het uiterlijk van de stad.

Bekijk dit plan
Rattrap

Het Rattenparadijs

Het rattenparadijs is een plan om de rattenoverlast in het groen te verminderen. We doen dit met een nieuwe observatie- en vangmethode waarbij grote aantrekkelijke kooien als observatie- en vangmethode worden gebruikt.

Bekijk dit plan

"Hout van Rotterdam"

"De eerste wereldstad die zijn eigen gekapte hout inzet als gemeengoed, samen met zijn inwoners, binnen de buitenruimte!"

Bekijk dit plan
Referenties subsidieaanvraag pag 1

Groen sportpark voor Rotterdam-West

Binnenkort is Rotterdam wet een speel- en urban sportspark rijker. Een buitenruimte die bijdraagt aan een fysiek en mentaal fitte stad.

Bekijk dit plan
12095074 1563914070514491 3124467014853026157 o

BroodNodig

No bread to waste! - BroodNodig haalt het brood van straat en uit de vuilnisbak!

Bekijk dit plan
Meer plannen