Ontdek › Plan

Noah ‘s Park

Aangemaakt: 13 april 2018

Fijne Rotterdamse buitenruimte

Noah droomt van rust, groen en water. Een varend park waar verweesde bomen en planten, mensen en verhalen hun toevluchtsoord vinden te midden van een snel verdichtende stad.

Op veel plekken in de stad moeten bomen, om vaak praktische redenen, worden gekapt. Bomen die decennia lang verbonden waren aan een plek en aan de mensen die er woonden. Noah wil deze bomen en hun verhalen uit alle hoeken van Rotterdam verzamelen en samenbrengen op één plek: Noah’s Park.

Dit varende park speelt in op de behoeftes van een stad in ontwikkeling zoals Rotterdam. Hij brengt rust en groen in binnenstedelijke bouwputten en intimiteit in voormalige werkhavens. Het park kan zich verplaatsen langs de waterkanten en daar zijn waar hij nodig is. Denk hierbij aan het Scheepmakerskwartier of Katendrecht, maar ook aan het Merwe-vierhavensgebied of het RDM terrein.

Noah spreekt de taal van de Rotterdamse havens: industrieel, functioneel, dynamisch, misschien hier en daar een beetje grof, maar met een groot hart voor de stad. Het biedt niet alleen een platform voor mens en natuur, maar ook voor innovatieve Rotterdammers die willen en kunnen bijdragen en het park en de stad.

Waarom goed voor Rotterdam?

Openbaar groen heeft een belangrijke functie in de stad, zeker in een snel verdichtende stad als Rotterdam. Het maakt de stad leefbaarder, mooier en gezonder. Noah’s park voorziet in deze behoefte en benut daarvoor de enige plek die niet onder druk staat van de stedelijke ontwikkeling: het water. Met Noah’s park benutten we het potentieel van de stadshavens als onderdeel van de openbare ruimte.

Waarom vernieuwend?

Noah’s Park is een flexibel, instant park daar waar de stad het nodig heeft.
Een ontwikkeld stukje natuur dat zich van de een op de andere dag kan verplaatsen naar plekken binnen de stad. Hiermee kan het inspringen op ontwikkelingen in de stad en de openbare ruimte een boost geven.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Noahs park concept 2a crop

Doe mee

Organisatie: Atelier 010

Contactpersoon: Paul Schrijen

Wij zoeken

- Een duwbak.
- Landschapsontwerper met een passie voor ecologie
- Het vinden van mensen met mooie verhalen over bomen en parken uit hun wijk.
- Ondernemers die iets kunnen bijdragen aan het schip
- Ontwikkelaars met projecten in Rotterdam die willen mee praten over Noah’s Park

Gerelateerde Plannen

Grondstoffen station schetsontwerp

Afrikaandermarkt grondstoffen station

Het plaatsen van een afvalinzamel- en verwerkingsstation voor de Afrikaandermarkt, om meer restafval hoogwaardig te kunnen hergebruiken, zwerfafval te voorkomen en te communiceren over afval is grondstof.

Bekijk dit plan
Gezondewijk2

GezondeWijk door VoedselEducatie010

Stichting VoedselEducatie010 rolt een structureel educatief programma uit, over Voedselwijsheid, Gezonde Leefstijl en Taalvaardigheid, voor ouders en kinderen in de wijk Bloemhof.

Bekijk dit plan
Groengoed!

Kansrijke Tuinen

Gezamenlijk tuinieren in de wijk voor een mooie, veilige en kindvriendelijke buitenruimte

Bekijk dit plan
Urbanmining jvdt

Urban Mining with Credits

Wij introduceren een nieuwe vorm van crowdfunden. Met als inzet de waarde van afval en het circulair toepassen van grondstoffen.

Bekijk dit plan
Voorbeeld container bijplaatsing

AI foto analyse buitenruimte

Het ontwikkelen van een algoritme waarmee foto's van de buitenruimte geanalyseerd kunnen worden, zodat automatisch bepaald kan worden of er misstanden in de omgeving aanwezig zijn.

Bekijk dit plan
Img 8114

Oostplein Verlicht!

Een lichtend voorbeeld hoe bewoners, ondernemers, kunstenaars en architecten van een doorgangsplein een verblijfsplein maken.

Bekijk dit plan
27540907 1654057537993505 4442018546364373022 n

Rotterdamse Academie voor Stadsastronauten (RASA)

RASA is een multidisciplinair project van schrijfster en theatermaker Marjolijn van Heemstra en futurologiestudio Monnik. De missie van RASA is om de sterrenhemel zichtbaar te maken boven de Blaak.

Bekijk dit plan
Image

Vondelpark in Rotterdam

Een leuk vondelpark (Amsterdam) in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Meer plannen