Ontdek › Plan

"ode" aan de BioDiversiteit

Aangemaakt: 15 maart 2018

Een duurzame en bereikbare stad

Het bedenken en maken van een "monument" /standbeeld ter ere van de Biodiversiteit

Het plan /idee is het bedenken van een "monument" / beeld voor het benadrukken van de belangrijkheid van de Biodiversiteit voor de mens in de stad en overal!
Ik heb al eerder contact gehad met het Natuur Historisch museum Rotterdam voor een soort van overzichtsexpositie met als onderwerp stadstuinbouw ed.. dit omdat Rotterdam een beetje de bakermat is/was van stadsland/tuinbouw, en een voorbeeldfunctie had en heeft op dit gebied. En nu heb ik dus dit idee bedacht wat zeker in de huidige tijd (mijn inziens!) een steeds grotere rol speelt (biodiversiteit en het belang ervan) en waar heel veel van af hangt (biodiversiteit is het fundament van de mensheid!).
Het idee is om via een soort van competitie / wedstrijd voor (lokale) kunstenaars en andere creatievelingen allerlei ideeën te verzamelen, en dan uiteindelijk samen met de Rotterdammers een idee uit te kiezen voor dit "monument" / beeld.

Waarom goed voor Rotterdam?

Goed voor Rotterdam omdat Rotterdam een voorbeeld / trekkersfunctie had en heeft mbt. het faciliteren en promoten van stadslandbouw en daardoor het vergroten van de Biodiversiteit in de stad. Het kan voor de stad ook positief bijdragen aan nog meer draagvlak voor en het communiceren van het belang van deze biodiversiteit voor zijn inwoners en de rest van de mensheid!

Waarom vernieuwend?

Het is volgens mijn nog nooit eerder bedacht/uitgevoerd door een stad / land instelling etc.... en daardoor al vernieuwend, en het kan / zal (hopelijk) nog meer bijdragen aan het vergroten van het inzicht m.b.t.. het belang ervan voor ons allemaal, een terechte "ode" aan moeder Natuur door de "moderne (stads)mens"!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: NVT

Contactpersoon: Bob v Brunschot

Wij zoeken

draagvlak vanuit de Rotterdammers en het gemeentebestuur voor dit idee, en zoveel mogelijk "support".

Gerelateerde Plannen

Picture1

HEXAPOT, Angles make the difference

Milieuvriendelijk, Efficiënt ontwerp en Economie

Bekijk dit plan
11187269 987457891266654 2411585231865091523 o

Meer (Schone) Lucht voor de Rotterdammers.

Met 25 Bandenpompen schonere lucht, minder ongelukken & vervuiling voor de Rotterdammers (& 100 euro besparing per auto per jaar).

Bekijk dit plan
Download

Urban thermen Rotterdam

Een volledig duurzaam thermen complex (met als hoofdbad een zoutwaterbad) in een stedelijke omgeving.

Bekijk dit plan
Dsc 0030

look-a-luik

Een nieuwe alternatieve, recyclebare en vooral duurzame vorm van buitenzonwering!

Bekijk dit plan
Dakdorpen walden rotterdam

Dakdorpen Rotterdam

Het grijze dakoppervlak van Rotterdam activeren en omtoveren tot een groene oase voor natuur, recreatie en wonen!

Bekijk dit plan
Test image skyecho v1

HD Weather and Storm surveillance on your doorstep

Our plan is to offer Rotterdam high resolution (street level) weather surveillance products that helps citizens and local companies becoming more resilient to storm and weather disruptive events.

Bekijk dit plan
Slide1

Distributieplatform voor Rotterdam

Fysieke locatie waar we alle voedseloverschotten samenbrengen, sorteren, herverdelen en vervolgens bezorgen bij alle sociale organisaties in Rotterdam die voedsel doorgeven aan minderbedeelden in de stad.

Bekijk dit plan
Logo makkiebike

MakkieBike

Bij MakkieBike lease je een fiets. Zo ben je altijd voorzien van een fiets voor een laag bedrag per maand, inclusief reparaties!

Bekijk dit plan
Meer plannen