Ontdek › Plan

"ode" aan de BioDiversiteit

Aangemaakt: 15 maart 2018

Een duurzame en bereikbare stad

Het bedenken en maken van een "monument" /standbeeld ter ere van de Biodiversiteit

Het plan /idee is het bedenken van een "monument" / beeld voor het benadrukken van de belangrijkheid van de Biodiversiteit voor de mens in de stad en overal!
Ik heb al eerder contact gehad met het Natuur Historisch museum Rotterdam voor een soort van overzichtsexpositie met als onderwerp stadstuinbouw ed.. dit omdat Rotterdam een beetje de bakermat is/was van stadsland/tuinbouw, en een voorbeeldfunctie had en heeft op dit gebied. En nu heb ik dus dit idee bedacht wat zeker in de huidige tijd (mijn inziens!) een steeds grotere rol speelt (biodiversiteit en het belang ervan) en waar heel veel van af hangt (biodiversiteit is het fundament van de mensheid!).
Het idee is om via een soort van competitie / wedstrijd voor (lokale) kunstenaars en andere creatievelingen allerlei ideeën te verzamelen, en dan uiteindelijk samen met de Rotterdammers een idee uit te kiezen voor dit "monument" / beeld.

Waarom goed voor Rotterdam?

Goed voor Rotterdam omdat Rotterdam een voorbeeld / trekkersfunctie had en heeft mbt. het faciliteren en promoten van stadslandbouw en daardoor het vergroten van de Biodiversiteit in de stad. Het kan voor de stad ook positief bijdragen aan nog meer draagvlak voor en het communiceren van het belang van deze biodiversiteit voor zijn inwoners en de rest van de mensheid!

Waarom vernieuwend?

Het is volgens mijn nog nooit eerder bedacht/uitgevoerd door een stad / land instelling etc.... en daardoor al vernieuwend, en het kan / zal (hopelijk) nog meer bijdragen aan het vergroten van het inzicht m.b.t.. het belang ervan voor ons allemaal, een terechte "ode" aan moeder Natuur door de "moderne (stads)mens"!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: NVT

Contactpersoon: Bob v Brunschot

Wij zoeken

draagvlak vanuit de Rotterdammers en het gemeentebestuur voor dit idee, en zoveel mogelijk "support".

Gerelateerde Plannen

Materiaal met logo

Van plastic naar PLASTICIET

Plasticiet is een initiatief dat inspeelt op een van de grootste afvalstromen die het minst benut wordt namelijk: plastic. Wij geloven dat we met een sterk materiaal, design en kleinschalige gemeenschappen de wereld een beetje beter kunnen maken.

Bekijk dit plan
Dakakker

Slimdak

Een proefopstelling van een dak dat 7 x meer water buffert dan een gewoon groendak, bovenop het dakpaviljoen van Het Schieblock

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2017 05 21 om 17.58.53

EXPOSITIE ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN

De attractieve expositie, plaats van samenkomst en kennisdeler over het WHY WHAT en HOW van het transitie-proces van Rotterdam als leefbare en duurzame stad...

Bekijk dit plan
Introductietraining 1024x682

KlimaatGesprekken

KlimaatGesprekken wil Rotterdammers helpen in het verduurzamen van hun levenstijl, op een manier die hoop, humor en handelingsperspectief biedt. Zo willen we de klimaattransitie inspirerend en sneller te maken.

Bekijk dit plan
Hoofdafbeelding zids

Zon in de Stad

Zon in de Stad laat Rotterdammers warmlopen voor zonne-energie. We combineren communicatie, technologie en sociale innovatie en zetten Rotterdam op de kaart als zonne-energiestad, om te beginnen in de wijk Middelland.

Bekijk dit plan
 1x 1

Sluiting van de laatste Rotterdamse kolencentrale

Dankzij de financiële bijdrage van Citylab010 kunnen we de laatste kolencentrale in Rotterdam sluiten per juli 2018.

Bekijk dit plan
Mtm knikkertegel 16 9slide

PlasticLabs

Lokale productie- en kenniscentra voor de verwerking van post-consumer plastics tot hoogwaardige nieuwe producten voor in de wijk

Bekijk dit plan
12901368 1031865426894843 851048262647949262 o

De BMX Fietsschool

Praktijkgerichte verkeerseducatie voor basisschoolleerlingen en/of buurtkinderen met de BMX fiets

Bekijk dit plan
Meer plannen