Ontdek › Plan

Onderwijsaanbod010

Aangemaakt: 19 juli 2018

Heb hart voor onderwijs

Een slimme verbinding tussen het Rotterdamse onderwijsaanbod en Rotterdamse onderwijsprofessional

Onderwijsaanbod010 is een verzamelpagina waar het onderwijsaanbod in Rotterdam wordt verzamelt en inzichtelijk wordt maakt voor de onderwijsprofessionals in de klas. Doel hiervan is dat expertise in de stad, passend bij de Rotterdamse onderwijsvisie, overzichtelijk wordt en vindbaar is. De onderwijsprofessional is eigenaar en kan vanuit zijn eigen motivatie op zoek gaan naar informatie, die hem of haar kan helpen in het vorm geven van goed en effectief onderwijs. De website faciliteert onderwijsprofessionals in het gericht keuzes kunnen maken in het Rotterdamse ondersteunende onderwijsaanbod. Expertise, informatie en producten die makkelijk vindbaar zijn en de Rotterdamse onderwijsvisie onderschrijven, worden hierdoor sneller gevonden en ingezet.

Waarom goed voor Rotterdam?

Docenten die vanuit hun eigen motivatie gebruik maken van expertise en producten uit de stad dragen bij aan de Rotterdamse onderwijsvisie en versterken daarmee het onderwijs is hun klas , waardoor leerlingen beter onderwijs krijgen.

Waarom vernieuwend?

Docenten willen vanuit autonomie, kennis en vaardigheden effectief onderwijs geven, maar hebben soms behoefte aan een ondersteunende of aanvullende expertise. Externe stakeholders uit de stad willen hun expertise graag delen met het onderwijs, maar worden vaak niet gevonden.Terwijl we werken aan dezelfde visie. Onderwijsprofessionals geven aan een centrale vindplaats te willen, waar zij zelf keuzes kunnen maken in het aanbod dat er is. Prototype is gemaakt en het werkt !

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Thought 2123970 960 720

Doe mee

Organisatie: Broedplaats010

Contactpersoon: Jacqueline Blaak

Wij zoeken

Ik kom graag ik contact bedrijven/organisaties/hoge scholen uit Rotterdam, die vinden dat zij op de pagina horen te staan en daarmee vindbaar willen zijn met hun expertise of product, voor het onderwijs. Met de subsidieaanvraag wil ik het plan uitbreiden met o.a. een digitale app en een professionele website.

Gerelateerde Plannen

Bars.00 08 53 03.still061

Niet mijn schuld!

Rondom de korte documentaire ‘BARS’ zetten wij een educatief project op waarmee wij jongeren bereiken die zich binnen de zogenaamde schuld risicogroep bevinden of zich daarin dreigen te begeven.

Bekijk dit plan

Digitale geletterdheid in de wijk

Leerlingen van de Haven Havo en kwetsbare bewoners van de wijk Feijenoord krijgen gezamenlijk les in Digitale Geletterdheid

Bekijk dit plan

BuurtBizKids

In BuurtBizKids leren basisschoolkinderen hun mening te vormen en te uiten en gaan de dialoog aan met elkaar en buurtbewoners.

Bekijk dit plan
Knikkergek

KnikkerGEK

Experimenteren, leren in het basisonderwijs met en door knikkers: knettergek van knikkers.

Bekijk dit plan
2016 10 13 photo 00000230

ROoster10

Meer jongeren haken af bij het reguliere onderwijs om sociale, emotionele, economische of culturele redenen. ROoster10 is hun huiskamer, luisterend oor en huiswerkbegeleiding.

Bekijk dit plan
10615451 383301478491784 5498673520405854829 n

Mijn superpap

De burgerkracht van kinderen die een ouder moeten missen wordt vergroot doordat het sociaal netwerk preventief bewustwording creëert en het onderwerp oppakt met het kind, door middel van het boek 'mijn superpap'!

Bekijk dit plan
1383758 1421285188084569 1395309728 n

Onderwijs van de 21e eeuw!

Een onderwijsysteem invoeren waarin ieder kind zich maximaal ontplooit, talent mag ontwikkelen en klaar is voor de toekomst.

Bekijk dit plan
Afbeelding onderwijs inclusief op de zalmplaatschool

PCB ZALMPLAAT Onderwijs inclusief

We kunnen in de school preventief passende hulp bieden zodat we uitval voorkomen en leerlingen in hun kracht zetten.

Bekijk dit plan
Meer plannen