Ontdek › Plan

Onderwijsaanbod010

Aangemaakt: 19 juli 2018

Heb hart voor onderwijs

Een slimme verbinding tussen het Rotterdamse onderwijsaanbod en Rotterdamse onderwijsprofessional

Onderwijsaanbod010 is een verzamelpagina waar het onderwijsaanbod in Rotterdam wordt verzamelt en inzichtelijk wordt maakt voor de onderwijsprofessionals in de klas. Doel hiervan is dat expertise in de stad, passend bij de Rotterdamse onderwijsvisie, overzichtelijk wordt en vindbaar is. De onderwijsprofessional is eigenaar en kan vanuit zijn eigen motivatie op zoek gaan naar informatie, die hem of haar kan helpen in het vorm geven van goed en effectief onderwijs. De website faciliteert onderwijsprofessionals in het gericht keuzes kunnen maken in het Rotterdamse ondersteunende onderwijsaanbod. Expertise, informatie en producten die makkelijk vindbaar zijn en de Rotterdamse onderwijsvisie onderschrijven, worden hierdoor sneller gevonden en ingezet.

Waarom goed voor Rotterdam?

Docenten die vanuit hun eigen motivatie gebruik maken van expertise en producten uit de stad dragen bij aan de Rotterdamse onderwijsvisie en versterken daarmee het onderwijs is hun klas , waardoor leerlingen beter onderwijs krijgen.

Waarom vernieuwend?

Docenten willen vanuit autonomie, kennis en vaardigheden effectief onderwijs geven, maar hebben soms behoefte aan een ondersteunende of aanvullende expertise. Externe stakeholders uit de stad willen hun expertise graag delen met het onderwijs, maar worden vaak niet gevonden.Terwijl we werken aan dezelfde visie. Onderwijsprofessionals geven aan een centrale vindplaats te willen, waar zij zelf keuzes kunnen maken in het aanbod dat er is. Prototype is gemaakt en het werkt !

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Thought 2123970 960 720

Doe mee

Organisatie: Broedplaats010

Contactpersoon: Jacqueline Blaak

Wij zoeken

Ik kom graag ik contact bedrijven/organisaties/hoge scholen uit Rotterdam, die vinden dat zij op de pagina horen te staan en daarmee vindbaar willen zijn met hun expertise of product, voor het onderwijs. Met de subsidieaanvraag wil ik het plan uitbreiden met o.a. een digitale app en een professionele website.

Gerelateerde Plannen

Makerspace

Makerspace in de bieb!

Bibliotheek Rotterdam heeft met de Makerspace het primaire doel om jeugd en jongeren in aanraking te brengen met nieuwe (maak)technieken, hen door (o.a.) workshops kennis te laten maken met en enthousiasmeren voor moderne techniek en maakcultuur.

Bekijk dit plan
Poster rotterdams po debat 2017

Leren debatteren voor het Rotterdamse basisonderwijs

De verbinding van burgerschap en Rotterdam in het toekomstgericht onderwijs.

Bekijk dit plan
Ct 001 ava p1

ConnecTeach010– Hét Rotterdamse lerarenplatform

ConnecTeach010 is een online en offline platform voor de Rotterdamse leerkracht. ConnecTeach010 brengt leerkrachten van VVE tot WO met elkaar in verbinding zonder tussenkomst van besturen.

Bekijk dit plan
Ruimtereis 2016

Ruimtemissie voor leerlingen

Leerlingen van het Vreewijk Lyceum organiseren en maken hun eigen ruimtereis! Iedereen kan mee doen vanwege de verschillende disciplines.

Bekijk dit plan
Infographic archiklas

ArchiKlas - architectuurlessen voor kinderen

Kinderen in het primair onderwijs spelenderwijs de 21e-eeuwse vaardigheden bijbrengen door middel van een reeks van architectuurlessen, waarin creativiteit en onderzoekend en ontwerpend leren een grote rol speelt.

Bekijk dit plan
Rekenen in beweging app 2

Reken in Beweging

Met onze Webapp kunnen leerlingen en docenten actief rekenen in het klaslokaal!

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 05 31 om 16.28.55

De Gamer 010

De Gamer is een interactieve energie-opwekkende speelvloer voor schoolpleinen. Met hulp van CityLab010 ontwikkelen we een lesprogramma voor Rotterdamse scholen waarbij kinderen al bewegend leren over duurzaamheid, wetenschap en techniek.

Bekijk dit plan
Meer plannen