Ontdek › Plan

Op eigenkracht naar een betere toekomst

Aangemaakt: 31 mei 2018

Eenzaamheid bestrijden we samen

Doorbreken van isolement, zelfredzaamheid, en bruggen slaan tussen ouderen en jongeren

Het plan voorziet erin dat ouderen uit hun isolement worden gehaald en zich ook weer nuttig kunnen voelen gaan genieten van een onbezorgde oude dag. Jongeren willen wij begeleiden om hun droom van weleer weer naar boven te halen, hun probleemstelling analyseren om tot oplossingen te komen en ze zo te begeleiden naar studie en/of werk. Dit willen wij doen door beide groepen met elkaar in contact te brengen zodat er meer cohesie gaat ontstaan in de wijken en wat ook erg belangrijk is wederzijds begrip te kweken en zo ervoor te gaan zorgen dat er een goede voedingsbodem gaat ontstaan om gezamenlijk de problemen te lijf te gaan.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het is goed voor Rotterdam omdat er op deze manier niet alleen maar gewerkt wordt de probleemstelling van de individuele groepen, maar ook begrip wordt gekweekt voor elkaars problemen met als doel deze gezamenlijk te lijf te gaan.

Waarom vernieuwend?

Vernieuwend is om niet de individuele groepen aan te pakken op hun specifieke problemen, maar om de problemen gezamenlijk met ander doelgroepen te lijf te gaan. Een maatschappij wordt er nl beter van als er homogene wijken gaan ontstaan waar de oudere de jongeren helpen en visa verca

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Stichting Kracht van de Mens

Contactpersoon: L.C. Lemmens

Gerelateerde Plannen

20170526 211003

MIndfulness voor mensen met LVB

Mindfulness leert je te leven in het hier en nu zonderdaar over te oordelen. Ook beinvloed het de primaire reactie op sommige situatie welke voor mensen met LVB als bedreigend kunnen worden ervaren.

Bekijk dit plan
Het danspaleis de parade rotterdam  18   fotografie gaby jongenelen

Dansen Tegen Eenzaamheid

Het Danspaleis: tankstation van levensvreugde voor ouderen. ( foto: Gaby Jongenelen )

Bekijk dit plan
Rvh foodfestival alkmaar 9547

heelroffakookt

Alle Rotterdamse sociale eetinitiatieven koken samen voor de stad. Heel roffa kookt is voor iedereen: alle Rotterdammer eten hier samen en ontmoeten elkaar

Bekijk dit plan
181002 dippie test1lyceum 16

Dippie

Zelfhulpboekje voor jongeren uit middelbaar onderwijs, dat helpt om te gaan met gevoelens van somberheid en eenzaamheid en een gesprekstool om jongeren over deze gevoelige onderwerpen in gesprek te brengen.

Bekijk dit plan
Depositphotos 24185955 stockillustratie koorzang

Popkoor PLUS!

een spetterend popkoor van statushouders PLUS enthousiaste Nederlanders, die daar graag aan meedoen en een handje bij helpen.

Bekijk dit plan
Detoffekatert

De Toffe Katert

Wij bieden een dagbestedingsplek aan mét katten! Deze laagdrempelige dagbesteding bieden wij aan kwetsbare Rotterdammers, waaronder mensen met een psychiatrische stoornis, maar ook voor buurtbewoners.

Bekijk dit plan
Logo dijkhuis

Het Dijkhuis

Het Dijkhuis doorbreekt het isolement en de eenzaamheid van kwetsbare mensen. Wij betrekken ouderen bij ons Moeder & Kindhuis, een 24uurs opvang voor kwetsbare zwangere vrouwen en moeders met kinderen. Een win-win situatie voor jong en oud!

Bekijk dit plan
Meer plannen