Ontdek › Plan

Op eigenkracht naar een betere toekomst

Aangemaakt: 31 mei 2018

Eenzaamheid bestrijden we samen

Doorbreken van isolement, zelfredzaamheid, en bruggen slaan tussen ouderen en jongeren

Het plan voorziet erin dat ouderen uit hun isolement worden gehaald en zich ook weer nuttig kunnen voelen gaan genieten van een onbezorgde oude dag. Jongeren willen wij begeleiden om hun droom van weleer weer naar boven te halen, hun probleemstelling analyseren om tot oplossingen te komen en ze zo te begeleiden naar studie en/of werk. Dit willen wij doen door beide groepen met elkaar in contact te brengen zodat er meer cohesie gaat ontstaan in de wijken en wat ook erg belangrijk is wederzijds begrip te kweken en zo ervoor te gaan zorgen dat er een goede voedingsbodem gaat ontstaan om gezamenlijk de problemen te lijf te gaan.

Waarom goed voor Rotterdam?

Het is goed voor Rotterdam omdat er op deze manier niet alleen maar gewerkt wordt de probleemstelling van de individuele groepen, maar ook begrip wordt gekweekt voor elkaars problemen met als doel deze gezamenlijk te lijf te gaan.

Waarom vernieuwend?

Vernieuwend is om niet de individuele groepen aan te pakken op hun specifieke problemen, maar om de problemen gezamenlijk met ander doelgroepen te lijf te gaan. Een maatschappij wordt er nl beter van als er homogene wijken gaan ontstaan waar de oudere de jongeren helpen en visa verca

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Stichting Kracht van de Mens

Contactpersoon: L.C. Lemmens

Gerelateerde Plannen

Rvh utrecht 1384 citylab

De Buur(t)tafel in Rotterdam

De Buur(t)tafel© is een platform voor sociale eetinitiatieven met als doel meer verbinding te creëren in Rotterdam. Via Buur(t)tafel en de bijbehorende website met reserveringssysteem vinden wijkbewoners het eetinitiatief bij hen in de buurt.

Bekijk dit plan
181002 dippie test1lyceum 16

Dippie

Zelfhulpboekje voor jongeren uit middelbaar onderwijs, dat helpt om te gaan met gevoelens van somberheid en eenzaamheid en een gesprekstool om jongeren over deze gevoelige onderwerpen in gesprek te brengen.

Bekijk dit plan
Scoot rotterdam

Scoot in de buurt

Het begeleiden en stimuleren van scootmobielgebruik door mensen met mobiliteitsproblemen

Bekijk dit plan
Citylab010 praatjesmaker

De Praatjesmaker

Het doel is het verminderen en voorkomen van eenzaamheid of sociaal isolement door middel van gezelligheid on demand.

Bekijk dit plan
1 img 6227

Jan van der Ploeg meets Piet Roovers

Het project behelst de realisatie van een creatief centrum in het Jan van der Ploeghuis waarbij de culturele ontmoeting van bewoners, omwonenden en oudere kunstenaars centraal staat

Bekijk dit plan
Logo dijkhuis

Het Dijkhuis

Het Dijkhuis doorbreekt het isolement en de eenzaamheid van kwetsbare mensen. Wij betrekken ouderen bij ons Moeder & Kindhuis, een 24uurs opvang voor kwetsbare zwangere vrouwen en moeders met kinderen. Een win-win situatie voor jong en oud!

Bekijk dit plan
Senioren koppel vermaakt zich in de tuin

Smaak en vermaaktuin

Vereenzaming tegengaan door "ouderen" uit huis te halen en lekker te gaan tuinieren.

Bekijk dit plan
Detoffekatert

De Toffe Katert

Wij bieden een dagbestedingsplek aan mét katten! Deze laagdrempelige dagbesteding bieden wij aan kwetsbare Rotterdammers, waaronder mensen met een psychiatrische stoornis, maar ook voor buurtbewoners.

Bekijk dit plan
Meer plannen