Ontdek › Plan

Opleider in de wijk!

Aangemaakt: 21 september 2018

Dus echt iedereen aan het werk

Gratis opleidingen in toegangkelijk locaties (Afrikaanderwijk) voor kansloze werklozen en voor de minima's die willen doorstromen.

Kansloze (mensen die bv. de Nederlandse taal niet goed beheersen) werklozen hebben vaak geen idee waar of hoe ze een b-vca of vorkheftruck certificaat kunnen behalen. Opleiders zitten veelal in de industrieterreinen en zijn moeilijk te bereiken. Door deze opleidingen gratis aan te bieden aan werklozen en minima's in toegangkelijke wijken zoals de Afrikaanderwijk, hebben ze meer kans om een baan te vinden en te kunnen doorstromen. De diensten zullen ook tegen een vergoeding worden aangeboden aan anders dan hierboven beschreven personen om kostendekkend te zijn.

Waarom goed voor Rotterdam?

Helaas is de werkloosheid groot in wijken zoals de Afrikaanderwijk, dit kunnen we verhelpen door de knelpunten juist aan te pakken. Een belangrijke gezegde "geef ze geen vis maar een hengel".

Waarom vernieuwend?

Er is nu geen opleider actief in de Afrikaanderwijk waar de werkloosheid hoog is.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Contactpersoon: Yorulmaz

Wij zoeken

Ik zoek de middelen om mijn plan te kunnen verwezenlijken.

Gerelateerde Plannen

Logo5.0 01

GenderTalent: Aan 't werk met Talent van Transgenders

GenderTalent helpt trans personen concreet aan het werk door vanuit een veilige haven trans personen te coachen, trainen en bemiddelen naar een werkplek bij een veilige werkgever.

Bekijk dit plan
Images

Re-integratie - van kansloos naar kansrijk

Ieder burger in Rotterdam heeft recht op een eerlijke kans om zichzelf te scholen en te werken. Met dit plan stimuleren wij jongeren om zichzelf te ontwikkelen en te ontplooien tot een waardevolle werknemer/ondernemer

Bekijk dit plan
Schoenfabriek wim 1953

Stadswerker

Wij geven mensen de kans om op een van onze projecten aan het werk te gaan. Op basis van hun competenties zorgen wij voor de match naar diverse werkgevers.

Bekijk dit plan

Training voor Statushouders

Vluchtelingen willen zo snel mogelijk participeren in de Nederlandse samenleving. Hierbij ga ik ze ondersteunen.

Bekijk dit plan
Schermafdruk 2018 10 08 15.18.09

DeBroekriem, bijeenkomsten voor werkzoekenden

Vrijwilligers organiseren netwerkbijeenkomsten waarbij werkzoekenden onderling profiteren van elkaars ervaringen en elkaars netwerk.

Bekijk dit plan
Robin   emma at work

Experience LAB Rotterdam

Jongeren met een chronische fysieke aandoening stimuleren naar een zelfstandige toekomst, door een lokaal netwerk te vormen dat draagvlak creëert en jongeren ondersteunt met als doel een duurzame werkplek te vinden voor deze jongeren.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 10 31 om 12.04.17

Food for Talk

Food for Talk is een maaltijdvoorziening op wijkniveau voor ouderen: Vrouwen en mannen uit de wijk worden opgeleid om maaltijden te bereiden, studenten worden ingezet om te maaltijden te bezorgen en samen met de ouderen te eten.

Bekijk dit plan
Meer plannen