Ontdek › Plan

Opleider in de wijk!

Aangemaakt: 21 september 2018

Dus echt iedereen aan het werk

Gratis opleidingen in toegangkelijk locaties (Afrikaanderwijk) voor kansloze werklozen en voor de minima's die willen doorstromen.

Kansloze (mensen die bv. de Nederlandse taal niet goed beheersen) werklozen hebben vaak geen idee waar of hoe ze een b-vca of vorkheftruck certificaat kunnen behalen. Opleiders zitten veelal in de industrieterreinen en zijn moeilijk te bereiken. Door deze opleidingen gratis aan te bieden aan werklozen en minima's in toegangkelijke wijken zoals de Afrikaanderwijk, hebben ze meer kans om een baan te vinden en te kunnen doorstromen. De diensten zullen ook tegen een vergoeding worden aangeboden aan anders dan hierboven beschreven personen om kostendekkend te zijn.

Waarom goed voor Rotterdam?

Helaas is de werkloosheid groot in wijken zoals de Afrikaanderwijk, dit kunnen we verhelpen door de knelpunten juist aan te pakken. Een belangrijke gezegde "geef ze geen vis maar een hengel".

Waarom vernieuwend?

Er is nu geen opleider actief in de Afrikaanderwijk waar de werkloosheid hoog is.

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Contactpersoon: Yorulmaz

Wij zoeken

Ik zoek de middelen om mijn plan te kunnen verwezenlijken.

Gerelateerde Plannen

Bewegen naar werk 2.0

Proeftuin Bewegen naar Werk 2.0 Delfshaven

Een innovatieve integrale schaalbare aanpak op werkloosheid, vanuit onze beproefde interventie Bewegen naar Werk 1.0. Het Rotterdamse bedrijfsleven en wijknetwerk neemt actief medeverantwoordelijkheid in het werkloosheidsvraagstuk in Rotterdam.

Bekijk dit plan
Linkedin cover

Empowering female newcomers to enter the labour market

She Matters is a social enterprise recruitment agency empowering women who have a refugee or forced migration background.

Bekijk dit plan
Ninaflitstsr 11

Sea Rangers: de Rotterdamse banen voor de toekomst

Tijdens een bootcamp van 5 weken krijgen groepen (werkloze) jongeren een nieuwe start en kans op een unieke carrière op zee.

Bekijk dit plan
Dsc 3472

27+ en op weg naar een goede toekomst!

Vangnet tussen wal en het schip, 27 plus duurzaam uit de uitkering. Wij doen dit door middel van een unieke combinatie van coaching door ervaringsdeskundigen, inzet van rolmodellen, dagelijks sporten en een speciaal ontwikkeld lesprogramma.

Bekijk dit plan
170522 rmunt oaseopzuid inbeeld

Stadskruidentuin R'Munt maakt de Oase op Zuid

Wij maken een oase op Zuid van meer van 100 soorten kruiden en eetbare bloemen, uit alle windstreken. In deze oase groeit plezier in het werk, inzicht in je eigen kracht en de kracht van je omgeving, en vakkunde over natuurlijke groei & echte smaak.

Bekijk dit plan
Little star v1

Piccolo Stella

Het creeren van werkervaringsplaatsen voor zwakkeren op de arbeidsmarkt middels een suistanable businessmodel.

Bekijk dit plan
Meer plannen