Ontdek › Plan

OranjeDROOMstraat

Aangemaakt: 31 oktober 2016

Prettig wonen voor gezinnen: droomstraten

Van de Oranjeboomstraat de OranjeDROOMstraat maken door opgehaalde dromen samen met bewoners te realiseren.

In de Oranjeboomstraat zijn 8 straatdialogen geweest in het kader van de dag van de dialoog. Met de dromen die daar zijn verzameld is een plan gemaakt en die willen we gezamenlijk met de bewoners ten uitvoer brengen. Zowel fysiek als sociaal zal worden ingezet om de Oranjeboomstraat aan te pakken en om zo de participatie en betrokkenheid van de straat te vergroten.

Waarom goed voor Rotterdam?

De Oranjeboomstraat is een straat waar veel (sociale) armoede is. Bewoners zijn veelal bezig met zichzelf en minder met de ander en de omgeving. Door juist in deze straat op een positieve manier aandacht te besteden aan de sociale relaties en het verfraaien van de leefomgeving, vergroten we niet alleen de sociale cohesie, vergroten we het veiligheidsgevoel, maar vergroten we ook het netwerk van de bewoners, met andere bewoners, maar vooral ook met andere partijen.

Waarom vernieuwend?

De straat als bindmiddel gebruiken en hierdoor de participatie in de straat bevorderen. Het maakt niet uit, waar je vandaan komt, welk geloof je aanhangt, welke leeftijd je hebt, als je maar in de OranjeDROOMstraat woont. Dromen zijn deels opgehaald en kunnen nu tot realisatie komen. Bewoners leren samenwerken, samen ondernemen, maar vooral beter samenwonen.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Gelukshuislogo

Doe mee

Organisatie: Alacritas

Contactpersoon: Anna-Maria Carbonaro

Wij zoeken

Financieel, samenwerking

Gerelateerde Plannen

Sparkjes soetendaalseweg

Sparkjes aan de Soetendaalseweg

Stoepparkjes of Sparkjes zijn multifunctionele parkmeubels die bewoners verleiden om de deuren te openen en samen buiten te leven!

Bekijk dit plan
Img 0469

Peperklip vergroent

Experimenteren met vergroening van de buitenruimte

Bekijk dit plan
Collage lucht park

- Lucht Park - een buurt park op hoogte

Een tijdelijk Lucht Park aanleggen in de Robertfruinstraat om te onderzoeken of het mogelijk is om de reguliere functies van een straat samen te laten gaan met de wensen van de bewoners. Het is geïnspireerd door de uitkomst van 2 Droomworkshops.

Bekijk dit plan
11949280 881553231951674 7676635529193697849 n

De buur(t) droom(t)

Wij willen experimenteren met de buitenruimte om er samen achter te komen wat de leefkwaliteit van de Berkelselaan ten goede komt

Bekijk dit plan
Ctiwtazusaa7h v

Droomstraat Lambertusstraat

De Lambertusstraat en Annastraat worden veiliger, toegankelijker, groener en leuker

Bekijk dit plan
Front droomstraat

Vrijstraat Hoogland

Ontwerpend onderzoek naar een toekomst voor dit stukje Hooglandstraat als experiment. De bewoners testen inrichtingsvarianten.

Bekijk dit plan
Assendelftplein droomplein

Assendelftplein: spelen, ontmoeten, bewegen

Meer groen, avonuurlijk spelen en elkaar ontmoeten op het Assendelftplein. Daar gaan we voor! Dit grote plein is een unieke plek in Kralingen die niet ten volle wordt benut. Bewoners willen met behulp van CityLab010 daar verandering in brengen.

Bekijk dit plan
2 moodboard

Groene Droomstraat Atjehstraat

Een straat met brede stoepen en blinde muren dat vraagt om gezelliger, groener te worden ingericht. Het doel is om met groen een plek te maken waar nieuwe en bestaande buren elkaar kunnen ontmoeten.

Bekijk dit plan
Meer plannen