Ontdek › Plan

OranjeDROOMstraat

Aangemaakt: 31 oktober 2016

Prettig wonen voor gezinnen: droomstraten

Van de Oranjeboomstraat de OranjeDROOMstraat maken door opgehaalde dromen samen met bewoners te realiseren.

In de Oranjeboomstraat zijn 8 straatdialogen geweest in het kader van de dag van de dialoog. Met de dromen die daar zijn verzameld is een plan gemaakt en die willen we gezamenlijk met de bewoners ten uitvoer brengen. Zowel fysiek als sociaal zal worden ingezet om de Oranjeboomstraat aan te pakken en om zo de participatie en betrokkenheid van de straat te vergroten.

Waarom goed voor Rotterdam?

De Oranjeboomstraat is een straat waar veel (sociale) armoede is. Bewoners zijn veelal bezig met zichzelf en minder met de ander en de omgeving. Door juist in deze straat op een positieve manier aandacht te besteden aan de sociale relaties en het verfraaien van de leefomgeving, vergroten we niet alleen de sociale cohesie, vergroten we het veiligheidsgevoel, maar vergroten we ook het netwerk van de bewoners, met andere bewoners, maar vooral ook met andere partijen.

Waarom vernieuwend?

De straat als bindmiddel gebruiken en hierdoor de participatie in de straat bevorderen. Het maakt niet uit, waar je vandaan komt, welk geloof je aanhangt, welke leeftijd je hebt, als je maar in de OranjeDROOMstraat woont. Dromen zijn deels opgehaald en kunnen nu tot realisatie komen. Bewoners leren samenwerken, samen ondernemen, maar vooral beter samenwonen.

Bijlagen:

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Gelukshuislogo

Doe mee

Organisatie: Alacritas

Contactpersoon: Anna-Maria Carbonaro

Wij zoeken

Financieel, samenwerking

Gerelateerde Plannen

20160921 schets

Een leefstoep voor de Ruilstraat

Een levendige stoep, en openheid en kwaliteit in de gevels van de Ruilstraat. Met relatief kleine fysieke ingrepen op het snijpunt van gevel en straat, bereiken we een tijdens de experimentperiode een groot effect op ruimtelijk en sociaal gebied.

Bekijk dit plan

Samen & Anders: samen leven en anders doen.

Het ontwikkelen en implementeren van een tool (zoals een app of een site) zodat de burger niet alleen kan toetsen of hij geschikt is om in onze woongemeenschap te komen wonen, maar wordt door de tool intrinsiek gemotiveerd actief wederkerig te zijn.

Bekijk dit plan
11949280 881553231951674 7676635529193697849 n

De buur(t) droom(t)

Wij willen experimenteren met de buitenruimte om er samen achter te komen wat de leefkwaliteit van de Berkelselaan ten goede komt

Bekijk dit plan
Sparkjes soetendaalseweg

Sparkjes aan de Soetendaalseweg

Stoepparkjes of Sparkjes zijn multifunctionele parkmeubels die bewoners verleiden om de deuren te openen en samen buiten te leven!

Bekijk dit plan
Simeon

Samen & Anders: WijkOtel Zuid

Tijdelijke woonvoorziening in een op de wijk gerichte innovatieve 'hotel' formule, voor gasten die een verbetering in persoonlijke omstandigheden willen bewerkstelligen. Waarde creëren voor een maatschappelijk en financieel kwetsbare doelgroep.

Bekijk dit plan
Logo veilig veiliger middelland

Veilig, veiliger Middelland

Hoe stuur je automobilisten richting verantwoord rijgedrag?

Bekijk dit plan
Pastedimagebase640

Kaapsestrand

Het Katendrechtse strand samen met de buurt omtoveren!

Bekijk dit plan
2016 05 26 familieplein noord

Familieplein Noord

Noordplein wordt een echt familieplein voor ouders en kinderen.

Bekijk dit plan
Meer plannen