Ontdek › Plan

ParcFloor

Aangemaakt: 19 september 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Met plastic afval een mobiel vloersysteem produceren. 100% circulair en voorkomen van schades aan bodem, voor, tijdens na evenementen.

We gooien enorm veel plastic weg, goed gescheiden aan de bron of niet. Maar al die tonnen milieu belastend afval, moeten we toch efficiënt kunnen gebruiken?!
Ik zie een ware hit, dat als we met die plastic waste, bodembeschermende voorzieningen kunnen maken. Voor de evenementen die in de (stads)parken plaats vinden en -meestal bij slecht weer- de mooie grasmatten kapot maken, wil ik dit plan in dienen.
Ik kan me voorstellen dat we rollen of goed hanteerbare platen maken die licht en lucht doorlatend zijn, waardoor gras niet dood gaat.
Bij natte omstandigheden is het festivalterrein ook nog goed begaanbaar en het gazon hoeft niet extra onderhouden te worden.

Waarom goed voor Rotterdam?

Circulair, verminderen gemeentelijke inzet, minder (plastic) afval, festival afval niet meer in het gras gestampt en comfort verhogend tijdens evenementen.

Waarom vernieuwend?

Deze circulaire oplossing bestaat niet!!!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Gemeente Rotterdam

Contactpersoon: Alekos Kaïsis

Wij zoeken

Sparren over de mogelijkheden.

Gerelateerde Plannen

Tourbuzz

TOUR-BUZZ

Met een groeiende groep ondernemende Rotterdammers gaat Voz di Rua de kansen en mogelijkheden voor Rotterdam als superdiverse stad onderzoeken. De resultaten worden in samenwerking met Museum Rotterdam gepresenteerd.

Bekijk dit plan
Participatory theater

Atelier Buiten: Actie in De Groene Connectie

We're experimenting with innovative ways to co-create in public space with citizens through Participatory Arts.

Bekijk dit plan
Sfa008002854

BunkBed

Met ’BunkBed’ kunnen bunkers langs de kust worden herbestemd voor culturele doeleinden, waaronder historische overnachtingen.

Bekijk dit plan
The commune background

TheCommune

The Commune is Rotterdam’s first design community dedicated to social innovation in the city.

Bekijk dit plan
Stadslab

Duizel Stadslab

Duizel Stadslab gaat samen met kunstenaars, ontwerpers en bewoners toekomstgericht werken aan duurzaamheid. Ons platform is het bruisende festival Duizel in het Park, drukbezocht en opgebouwd in en met Rotterdam Noord

Bekijk dit plan
Creating on the block

Creating on the Block

Een drietal blockchain experimenten voor zelfstandigen in de Rotterdamse creatieve industrie. Kunnen we met een gedecentraliseerd platform hookups, samenwerking en uitbesteding van werk faciliteren?

Bekijk dit plan
Img 8863

Kunst & Dementie (bij Kunstuitleen Rotterdam)

Een positieve kunstervaring voor mensen met dementie en hun naaste(n).

Bekijk dit plan
Meer plannen