Ontdek › Plan

ParcFloor

Aangemaakt: 19 september 2018

Cultuur als vernieuwende kracht

Met plastic afval een mobiel vloersysteem produceren. 100% circulair en voorkomen van schades aan bodem, voor, tijdens na evenementen.

We gooien enorm veel plastic weg, goed gescheiden aan de bron of niet. Maar al die tonnen milieu belastend afval, moeten we toch efficiënt kunnen gebruiken?!
Ik zie een ware hit, dat als we met die plastic waste, bodembeschermende voorzieningen kunnen maken. Voor de evenementen die in de (stads)parken plaats vinden en -meestal bij slecht weer- de mooie grasmatten kapot maken, wil ik dit plan in dienen.
Ik kan me voorstellen dat we rollen of goed hanteerbare platen maken die licht en lucht doorlatend zijn, waardoor gras niet dood gaat.
Bij natte omstandigheden is het festivalterrein ook nog goed begaanbaar en het gazon hoeft niet extra onderhouden te worden.

Waarom goed voor Rotterdam?

Circulair, verminderen gemeentelijke inzet, minder (plastic) afval, festival afval niet meer in het gras gestampt en comfort verhogend tijdens evenementen.

Waarom vernieuwend?

Deze circulaire oplossing bestaat niet!!!

De gemeente Rotterdam is niet verantwoordelijk voor de inhoud van het plan.

Doe mee

Organisatie: Gemeente Rotterdam

Contactpersoon: Alekos Kaïsis

Wij zoeken

Sparren over de mogelijkheden.

Gerelateerde Plannen

Bureauconvoi websiteblokken 600x400px def4

Convoi Exceptionnel

Convoi Exceptionnel is een jaargang voor jongeren uit Rotterdam die willen ontdekken wat voor hen in de toekomst allemaal mogelijk is, op het gebied van kunst, cultuur, media en maatschappij.

Bekijk dit plan
Schermafbeelding 2018 02 06 om 12.18.26

Experiencing Rotterdam

Een app die bewoners en toeristen in Rotterdam bewuster maakt van de stad. Speciaal uitgezette fiets- en wandelroutes met verschillende thema's.

Bekijk dit plan
 18

Little Wotan: Kunstlab voor stedelijke transitie

Little Wotan ontwikkelt kunstprojecten voor stedelijke transitie; in co-creatie met bewoners, kunstenaars en wetenschappers. We gebruiken daarvoor interactieve werkvormen waaronder serious games, met als doel: maatschappelijke impact realiseren.

Bekijk dit plan
Skarlokaal kids

SKARlokaal

SKARlokaal is een vorm van “embedded kunstenaarschap”: kunstenaars huren leegstaande ruimten in of nabij een school, en gaan vandaaruit een langdurige relatie aan met school en omgeving.

Bekijk dit plan
Flow

FLOW

Ontwikkeling een serious game gericht op verlichting van problemen van kinderen met autisme spectrum problemen (ASP).

Bekijk dit plan

LABELTJUHH

De kracht van muziek

Bekijk dit plan
Stadslab

Duizel Stadslab

Duizel Stadslab gaat samen met kunstenaars, ontwerpers en bewoners toekomstgericht werken aan duurzaamheid. Ons platform is het bruisende festival Duizel in het Park, drukbezocht en opgebouwd in en met Rotterdam Noord

Bekijk dit plan
Meer plannen